Gör-det-själv-imitation Av Eld I En öppen Spis: Hur Man Gör En Konstgjord Utan Värme, Hur Man Organiserar En Falsk Härd Och Simulerar Eld, En Elektronisk Enhet

Innehållsförteckning:

Video: Gör-det-själv-imitation Av Eld I En öppen Spis: Hur Man Gör En Konstgjord Utan Värme, Hur Man Organiserar En Falsk Härd Och Simulerar Eld, En Elektronisk Enhet

Video: Gör-det-själv-imitation Av Eld I En öppen Spis: Hur Man Gör En Konstgjord Utan Värme, Hur Man Organiserar En Falsk Härd Och Simulerar Eld, En Elektronisk Enhet
Video: Friktionseld, eld med borr & båge 2024, April
Gör-det-själv-imitation Av Eld I En öppen Spis: Hur Man Gör En Konstgjord Utan Värme, Hur Man Organiserar En Falsk Härd Och Simulerar Eld, En Elektronisk Enhet
Gör-det-själv-imitation Av Eld I En öppen Spis: Hur Man Gör En Konstgjord Utan Värme, Hur Man Organiserar En Falsk Härd Och Simulerar Eld, En Elektronisk Enhet
Anonim

Eldstadens anordning är en av de intressanta inre lösningarna som ger inredningen av den inre värmen, mysigheten och den hemtrevliga attraktionen. Men det är inte alltid möjligt att passa in en riktig öppen spis i designen. Som regel beror detta på oförmågan att ordna en skorsten, brist på utrymme för förvaring av ved och andra skäl som är förknippade med användning av öppen eld i rummet.

Det är inget svårt att skapa en imitation av en eldstad utan uppvärmning i en lägenhet med egna händer . Detta kommer att kräva gipsskivor, material för utomhusdekoration, fantasi för projektet och ett gott humör för arbetet. Den falska eldstaden är klar och allt som återstår är att fylla den med tungor av konstgjord flamma, sitta i en fåtölj och njuta av ljuset och skuggan.

Bild
Bild

Huvuduppgiften för illusionen av levande eld i härden är att bilda en spektakulär, mest realistisk känsla av en brinnande låga . Visualisering är huvudelementet i uppgiften, men långt ifrån den enda. För hela uppfattningen av bilden är inte bara den visuella komponenten nödvändig, utan också motsvarande sprakor och lukt av brinnande paneler, samt en fysisk känsla av värmeflödet. För detta finns det moderna tekniker för att skapa en "kall eld" i en falsk eldstad.

Lite historia

De första experimenten med att skapa en säker eld och göra hushållsvärmare till dekorativa element för bostäder har genomförts under lång tid. Ursprunget till denna trend inkluderar en elektrisk öppen spis med värmeskugga och en dekorativ panel. Den gjordes i form av glödande kol med inre belysning med en konventionell glödlampa. Liknande imitatorer kunde hittas i mitten av förra seklet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lite senare fick bakgrundsbelysningen dynamik. Elektriska apparater var utrustade med remsor av folie som steg i strömmar av varm luft och reflekterade bisarra reflektioner på enhetens kropp, vilket skapade effekten av en flimrande låga.

Den första framgångsrika illusionen av levande eld var skärning av lätt tyg .svajande i konstgjorda luftstrålar pumpade av en inbyggd fläkt. Denna princip om att simulera öppna lågor låg till grund för vidareutvecklingen av designriktningen och har fortfarande rätt till liv.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kall eld, erhållen på detta sätt "i sin rena form", har en tillräcklig underhållningsnivå, ljusreflektioner ändrar nyckfullt och unikt sin position i rymden. Men realismen i en sådan imitation är låg, eftersom bilden ser ut som en handritad. För att lägga till volym och "visuell vitalitet" används ett inbyggt system med speglar och ljusfilter, samt elektronisk styrning av bakgrundsbelysningselementen.

Bild
Bild

Förutom elektroniska och mekaniska metoder för att skapa en levande brandeffekt, används digitala och LCD -tekniker, kalla ånggeneratorer, 3D -hologram med stereoeffekt och andra prestationer av modern utveckling av vetenskap och teknik i dag.

Det finns flera sätt att tända en säker eld i en lägenhetskamin. Låt oss överväga dem mer detaljerat.

Metod ett. Enklast

Om det inte finns någon önskan eller möjlighet att bedriva tillverkning av en komplex elektronisk-mekanisk struktur, kan den enklaste lösningen på problemet användas: att klistra in en fotografisk bild av brinnande ved i eldstaden. För att ge lite realism är det nödvändigt att installera strålkastare med filter i olika färger.

Den lägsta kostnaden, men inte mindre effektiv, är användningen av en gammal julgransgrans . För detta är mini-nyanser färdiga med reflekterande folie från insidan. Styrenheten inbyggd i kransen simulerar dynamiken i ljusöverföring, som från levande lågor. För att ge bilden en visuell stereovolym kan du välja en holografisk 3D -bild av en öppen eld av lämplig storlek.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Metod två. Teater

Som namnet antyder lånas denna metod från teaterrekvisita. När det enligt pjäsen i pjäsen är nödvändigt att göra en säker eld på scenen, använder dekoratörerna just en sådan eld.

För att tända en teatereld i en öppen spis måste du fylla på med följande element:

  • en tyst fläkt av medeleffekt;
  • halogenlampor;
  • färgfilter av lämpliga nyanser;
  • vitt siden.
Bild
Bild
Bild
Bild

Fläkthöljet demonteras. Dess arbetsdel är fast fastsatt i botten av din eldstad så att den blåsta luften strömmar vinkelrätt mot basen. De elektriska ledningarna läggs i kabelkanaler och leds ut från eldstaden.

Tre halogenlampor är monterade under fläktens arbetsplan: en längs fläktens mittaxel, två i en vinkel på 30 grader mot varje sida. Ljusets riktning mot den framtida härden bör vara från botten till toppen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rester av en böjd metallprofil för gipsskivor kan användas som fästen för lampor. På ett avstånd av 1-2 cm framför varje lampa fästs ljusfilter. Det rekommenderas dessutom att sätta ett blått ljusfilter på den centrala armaturen, detta kommer att ge lågan mer exotisk bländning.

Nästa steg är att simulera lågor. Framtida lågor av oregelbunden form skärs av vitt siden och fästs vid fläktgrillen i "konstnärlig störning".

En öppen eldsimulator är redo att användas. Det återstår att justera fläkteffekten, lutningsvinkeln för filtren och fylla härdens artificiella delar med inköpt björkol.

Bild
Bild
Bild
Bild

Metod tre. Vattenånga

Denna metod för att simulera öppen eld är en storleksordning mer komplicerad än den föregående. Detta kräver mycket specifik utrustning och minimal elektronik.

Denna tekniska lösning kräver följande:

  • fläkt från systemenheten på en persondator;
  • ultraljuds dimgenerator;
  • LED -lampor;
  • DMX -avkodare och DMX -styrenhet för styrning av belysningsenheter;
  • material för installation av konstgjorda eldelement;
  • destillerat vatten.

Alla dessa enheter kan köpas i detaljhandeln eller tas bort från gammal konsertutrustning som skapar en ångeffekt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mistgeneratorer installeras i botten av en sluten behållare för destillerat vatten. Varje generator antar i sin konstruktion ett membran, som på grund av högfrekventa vibrationer skapar ett lokalt reducerat tryck. Under lågtrycksförhållanden avdunstar vatten vid temperaturer nära rumstemperatur.

Fläkten är fast monterad i zonen för aktiv avdunstning och driver den genererade ångan uppåt . LED -bakgrundsbelysning, som styrs av en avkodare och styrenhet, skapar en mycket realistisk visuell känsla av ljuset och skuggan av levande lågor.

I den nedre delen av eldstaden belyses ångan starkare och det finns en känsla av närvaron av en öppen låga. På toppen är belysningen mindre intensiv och skapar illusionen av rök.

För att förhindra att överdriven kondens bildas bildas ett membran i den övre delen av härden.

Bild
Bild

Metod fyra. Saltskugga applikation

En elektrisk saltlampa är en specifik elektrisk lampa. Plafond är gjord av naturligt kristall - salt. En konventionell glödlampa installeras under en sådan skugga. Ljusflödet, som passerar genom kristallens kanter i olika vinklar, bryts och utåt ser mycket realistiskt ut som spelet av levande lågtungor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Med hjälp av nyanser av olika färger skapas en realistisk imitation av levande eld. Och med hjälp av lampor med olika konfigurationer och storlekar, imiteras lätt en liten eld.

Denna metod har sina fördelar och nackdelar

Fördelarna inkluderar enkelheten i tillverkningen av en sådan illusion, dess realism. Vid uppvärmning av en glödlampa mättar saltkåpan dessutom den omgivande luften med negativa joner. Detta leder till neutralisering av positiva joner, vilket har en positiv effekt på ägarnas hälsa.

Nackdelarna med denna metod inkluderar det mycket betydande priset på sådana enheter och deras sällsynta utseende på den fria marknaden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den femte metoden. TV istället för levande eld

Att använda en platt-LCD-TV i en öppen spis är ett av de mest tekniskt enkla alternativen för att lösa problemet. Men det bör noteras, det är långt ifrån lågkostnad.

Om valet faller på denna metod att "tända" en artificiell låga i eldstaden, är det först meningsfullt att plocka upp en LCD -TV, och först då, baserat på dess storlek, montera eldstaden. TV-skärmen installeras på en 10-12 cm urtagning i eldstaden. Dess plastram döljs av dekorativa element.

Bild
Bild
Bild
Bild

En inspelning som finns på Internet spelas upp på skärmen via USB -porten som är inbyggd i TV: n. Beroende på stämning och miljö kan du välja en av flera inspelningar: tungans tunga, glöd eller en ljus eld. Den valda inspelningen med flera repetitioner kommer att fungera som en imitation av en levande eld i härden.

Om ett system med speglar och ljusfilter placeras längs de inre planen, kommer bilden visuellt att få volym och kommer att se väldigt naturlig ut.

Bild
Bild

Dekorativ ved för eldstäder

För att ge eldstaden ett färdigt utseende under en kall eld är det nödvändigt att "sätta" trä och kol. På fönstren i specialaffärer finns ett stort urval av dekorativt ved av plast eller keramik. Sådana dummies upprepar exakt strukturen hos ett torrt eller delvis bränt träd. Imitation, köpt eller tillverkad för hand, kommer att göra härden till ett centrum för hemvärme och komfort.

För att få mer realism installeras en bakgrundsbelysning med röda filter under den vedeldade layouten . I de dyrare versionerna av dekorativ ved tillhandahålls en intern belysning med en icke-upprepande flimrande cykel.

För att ge bilden integritet rekommenderas att fylla små luckor mellan dekorativt ved med naturligt kol.

Bild
Bild

Doften av en brinnande öppen spis

Visualiseringen av tungor av brinnande låga är den viktigaste, mest mödosamma och dyra delen av den falska eldstaden. Men känslorna av kontakt med värme och komfort kommer att vara ofullständiga utan den specifika lukten av brinnande ved.

Det är inte svårt att uppnå denna effekt. Du kan välja ett lämpligt alternativ från orientalisk rökelse. Det finns en chans att få en mer realistisk lukt från brinnande tunna splinter, men i det här fallet måste du ta hand om brandsäkerheten.

Om du har satt dig som mål att få den mest realistiska artificiella eldstaden för dig själv, är det bättre att gömma förbränningskammaren under den yttre panelen på eldstaden i en sluten nisch. Den måste vara utrustad med forcerad ventilation baserad på en datorfläkt med lukt som släpps ut i eldstaden.

Bild
Bild

Knastrande torra stockar

Det karakteristiska ljudet av brinnande paneler är också en nödvändig komponent i en realistisk imitation av levande eld. För att uppnå denna effekt räcker det med att spela in sprakandet av en riktig eld i mp3 -spelarens minne, justera ljudvolymen till en naturlig nivå, ställ in autolagringsläget för inspelning och inkludera spelaren i eldstadens allmänna elektriska krets. I det här fallet, när en kall eld "tänds", börjar det artificiella veden att spricka samtidigt.

Bild
Bild

Verklig värme från en kall eld

I slutet av artikeln skulle jag vilja tvivla på en eldstads verklighet utan att omsluta värmeströmmar från den. Den enklaste lösningen skulle vara en luftkonditionering hängd ovanför eldstaden, men det karakteristiska ljudet från dess funktion kommer sannolikt att förstöra hela bilden. Små tysta luftvärmare installerade i eldstaden på den falska eldstaden gör att du inte bara kan njuta av illusionens realism, utan också att värma dina kylda händer över kalla lågans tungor.

Rekommenderad: