DIY Dekorativ öppen Spis (75 Bilder): Konstgjord Falsk Eldstad, Portal För Konstruktion, Hur Man Gör En Produkt Ur Lådor

Innehållsförteckning:

Video: DIY Dekorativ öppen Spis (75 Bilder): Konstgjord Falsk Eldstad, Portal För Konstruktion, Hur Man Gör En Produkt Ur Lådor

Video: DIY Dekorativ öppen Spis (75 Bilder): Konstgjord Falsk Eldstad, Portal För Konstruktion, Hur Man Gör En Produkt Ur Lådor
Video: Elda rätt och sotning av eldstad 2024, April
DIY Dekorativ öppen Spis (75 Bilder): Konstgjord Falsk Eldstad, Portal För Konstruktion, Hur Man Gör En Produkt Ur Lådor
DIY Dekorativ öppen Spis (75 Bilder): Konstgjord Falsk Eldstad, Portal För Konstruktion, Hur Man Gör En Produkt Ur Lådor
Anonim

En eldstad med brinnande och sprakande ved finns ofta i en film eller bok, men mycket sällan i vardagen, eftersom det anses vara en lyxartikel. En riktig öppen spis är verkligen inte ett billigt nöje, dessutom är det extremt svårt att bygga den i en stadslägenhet. Men det finns ett alternativ, nämligen en dekorativ öppen spis. Det kommer att kosta betydligt mindre, är lätt att använda, helt säkert, och viktigast av allt, du kan göra det själv.

Särdrag

En falsk eldstad är en design som imiterar en riktig härd. Vanligtvis installeras det när det av någon anledning inte är möjligt att bygga en riktig vedeldad härd, till exempel en stadslägenhet (i urbana förhållanden är det svårt att få tillstånd att bygga en öppen spis, det finns ingen skorstenslåda i hus) eller ett begränsat utrymme.

Bild
Bild

Fördelar med fakecamine:

  • Låg kostnad. Du behöver bara spendera på inköp av byggmaterial.
  • Tillgänglighet av material. Du kan hitta dem bokstavligen i alla järnaffärer.
  • Utformningen av en sådan öppen spis kan ändras efter eget gottfinnande så många gånger du vill.
  • För att dekorera en öppen spis behöver du inte köpa dyra material, du kan klara dig med ganska budgetmässiga men presentabla alternativ.
Bild
Bild

Det finns i princip inga nackdelar med en falsk eldstad. Faktum är att det är ett dekorativt element och ibland tjänar till att värma upp rummet. Det är inte svårt att klara det. Du kan utveckla ditt eget projekt och rita en ritning eller använda ett färdigt diagram. En dekorativ öppen spis är helt säker, den kan vara av olika storlekar och slå sig ner även i det minsta rummet.

Visningar

Det allra första du ska göra när du skapar en artificiell öppen spis är att bestämma vilken typ av konstruktion.

Dekorativa eldstäder är indelade i tre grupper:

  • Trovärdig. Dessa eldstäder kan helt efterlikna de verkliga. De liknar den riktiga i storlek och design. En biospisbrännare finns vanligtvis i eldstaden, som mycket exakt återskapar effekten av förbränning och värmer rummet. Detta alternativ är ganska dyrt, men av allt är det det mest troliga.
  • Villkorlig. Begränsad av en utskjutande spisportal. Portalen är dekorerad efter eget tycke och olika dekorativa element installeras i eldstaden, till exempel ljus eller stockar.
  • Symbolisk. De mest olikartade, de är skapade även från enkla klistermärken med en bild av eld eller en bild, med extra inredning. Med andra ord är bara eldstaden form bevarad, utan en fördjupning under eldstaden.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns flera typer av brandimitation:

  • Imitation . Det liknar bara villkorligt den riktiga. Lågans roll spelas av ljus eller målningar placerade inuti, som avbildar lågtungor.
  • Elektrisk . I det här fallet utförs imitationen av en speciell elektrisk enhet, som är inramad av en nisch. Detta alternativ är mycket realistiskt, eftersom videoillusionen av en brinnande låga visas på skärmen och rummet också är uppvärmt.
  • Bio eldstad . Eldstaden är så nära en riktig öppen spis som möjligt och kopierar den med rätt design helt. Elden brinner i den på grund av en speciell brännare, vars arbete stöds av ett sådant ämne som bioetanol. Nackdelen med designen är dess höga kostnad.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Varje typ skiljer sig åt i kostnad och komplexitet av konstruktionen. Naturligtvis är det billigaste alternativet en imitation, som kan göras för hand, utan att köpa ytterligare dyr utrustning och material. Men det är den dekorativa effekten som lider mycket av dem och visuellt är de något karikerade. Villkorliga och tillförlitliga eldstäder är oftast konstruerade av gips, och ljus, olika lampor, LED -remsor eller en elektrisk spis placeras inuti.

Bild
Bild

Stil och design

Utformningen av en falsk öppen spis beror helt på stilen i rummet där den är placerad. Till exempel, för klassisk stil, är fyrkantiga eldstäder dekorerade med stuckatur eller basrelief lämpliga. Imiterade kakel, tegel eller marmor kakel ser också bra ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material med spegel eller reflekterande yta är mer lämpade för modernism . Inom högteknologi spelas en stor roll direkt av strukturens icke-standardiserade form, till exempel en spetsig öppen spis, trimmad med speglar. Dessutom har en enkel och naturlig lantlig stil blivit mer utbredd respektive, och falsk eldstad ska vara enkel och till och med något oförskämd. I detta fall behövs inte onödiga dekorativa element.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Imitation av en låga i en konstgjord härd kan skapa en hemtrevlig atmosfär i rummet. Idag kan du för detta ändamål köpa en speciell elektronisk enhet som kan visualisera en bild av en brinnande låga, samt återge karakteristiska sprakande ljud. Den enklaste återskapandet av eld är ett klistermärke på baksidan av eldstaden med ett dekorativt mönster av brinnande stockar. Modern teknik möjliggör också användning av den så kallade elektroniska fotoramen. Det laddar helt enkelt upp en "levande" bild.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är dock inte förbjudet att närma sig denna uppgift kreativt och dekorera eldstaden. Till exempel kan du installera en vanlig spegel på eldstadens bakvägg och placera flera ljus och stockar framför den. Detta alternativ är dock endast lämpligt för gips.

Bild
Bild
Bild
Bild

En annan intressant lösning skulle vara att placera en medelstor lampa inuti. Men det kommer att vara nödvändigt att komma med en maskering av tråden från lampan, så att om det är omöjligt att slå på eller av den. Nischen är täckt med en film som kan vara genomskinlig, gul eller orange. Förresten, bakgrundsbelysning av filmen med de två sista färgerna kommer att skapa effekten av ett "varmt sken", som vanligtvis kommer från riktig eld. Istället för en lampa kan du installera flera små glödlampor eller en nyårskrans inuti utan att täcka nischen med en film.

Bild
Bild

Mycket ofta, bredvid en riktig öppen spis är det en klocka som hänger över härden eller bara står på en hylla. Därför erbjuder designers samma drag med en dekorativ härd och placerar klockan inuti eldstaden, till exempel i en eldstuga eller nisch. Ett sådant beslut kommer definitivt att väcka uppmärksamhet.

Bild
Bild

Hyllorna som är installerade i eldstaden kommer att se ovanliga och intressanta ut ., samtidigt som deras funktionalitet bibehålls. Små souvenirer, ljus och andra söta saker läggs på dem. De kommer inte bara att dekorera rummet och strukturen, utan också skapa en trevlig hematmosfär. På samma hyllor placeras böcker, särskilt med ljusa och färgglada omslag. En bild eller ett fotografi passar perfekt in i en nisch. Till exempel kan du hänga flera små ramar runt spisen och en stor i en nisch, som kommer att vara det centrala elementet i hela kompositionen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan inte sätta levande växter nära en riktig eld, men du kan göra det bredvid en falsk. Färska blommor i krukor och miniatyrväxter placeras nära den eller inuti. Dessutom kan en pseudo-öppen spis fungera som en utmärkt piedestal för någon samling eller en slags bar, och glasstativ placeras på den översta hyllan.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vid dekoration är dekorativt gips också populärt. Tidigare är ytan kittad, alla fogar mellan elementen och alla oegentligheter tätas. Efter att kittet har rengjorts med sandpapper och putsats.

Bild
Bild

Faktum är att du kan dekorera falska eldstäder med vad som helst. Allt beror på fantasin, inredningsstilen och de praktiska färdigheterna hos ägaren själv eller den anställde som ska designa eldstaden.

Nödvändiga verktyg och tillbehör

Det andra steget i arbetet blir mätning och anskaffning av nödvändiga byggmaterial.

För konstruktion av gipsskivor behöver du:

  • profiler - rack och guide;
  • fuktbeständiga gipsskivor;
  • element för fästelement (pluggar, skruvar, etc.);
  • efterbehandlingsmaterial (primer eller kitt, kakellim och injekteringsbruk) beroende på val av fasad;
  • verktyg: elektrisk borr, skruvmejsel, metall sax, kniv, måttband, nivå.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För konstruktion av polyuretan:

  • öppen spis portal av polyuretan;
  • kontaktlimkomposition;
  • Spackel;
  • efterbehandlingsmaterial.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För en träkonstruktion:

  • plywoodskivor;
  • maskin för slipning av trä;
  • elektrisk sticksåg;
  • skruvmejsel;
  • efterbehandlingsmaterial.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur gör man det själv?

En artificiell öppen spis är oftast gjord av gips. Detta material är billigt och kan köpas i alla byggvaruhus. Du behöver skruvar, självgängande skruvar (de måste ha ett försänkt huvud för att fixera plåtarna) för metall, pluggar, spikar och beklädnadsmaterial.

Bild
Bild

Steg-för-steg-instruktioner för att göra en dekorativ kamin i gipsskivor:

Grunden för stiftelserna är en skiss över den framtida designen. Det är viktigt att bestämma exakt var eldstaden kommer att ligga och dess ungefärliga parametrar. Därefter, baserat på skissen, beräknas de exakta måtten och mängden material som krävs

Bild
Bild

Det är viktigt att veta att hörnpisen först monteras och först sedan installeras. Om strukturen ligger mot väggen kan ramen monteras direkt på väggen.

  • Att göra en ram mot väggen. De platser där profilerna ska fästas är markerade på väggen. De kommer att fungera som grund för den bakre eldstadsväggen. I grund och botten fästs profilerna med pluggar, som är utformade för täta, fasta material.
  • Vi fixar guideprofilen längs de markerade linjerna. Om väggen är betong måste hålen för pluggarna borras med en borr och sedan måste profilerna installeras.
  • Vi installerar rackprofilerna i guiderna och fixar dem med självgängande skruvar. För att öka säkerhetsfaktorn ansluter vi horisontella och vertikala ställprofiler med ytterligare förstyvningar.
Bild
Bild
  • Efter ritningen gör vi en ram, först för hela strukturen och sedan för en portal med en eldruta. För att strukturen ska bli stark gör vi hoppare med 30 cm mellanrum. De behövs för att ta på sig huvudbelastningen från föremål som ligger ovanför. Med andra ord kan de sätta olika dekorativa element på eldstaden utan att skada strukturen.
  • Om en båge bildas i framtiden är det nödvändigt att skära profilen längs sidan och sedan ge den lämplig form.
Bild
Bild
  • Så snart ramen är klar kan den mantlas med gips med 25 mm självgängande skruvar. Det är bättre att klippa det med en hacksåg eller en sticksåg, men en vanlig kniv är ganska kapabel att klara denna uppgift.
  • Vi fixerar beklädnadsfragmenten med självgängande skruvar med en fästhöjd på 10-15 cm.
Bild
Bild
Bild
Bild

Så, eldstaden är klar och nu kan du göra sitt ansikte

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan dekorera gips med bokstavligen vad som helst, från vanlig målning till limning av kakel. Valet av beklädnadsmetod beror helt på den stil som strukturen kommer att göras i. Gips är dessutom ett mångsidigt material som möjliggör fullständig improvisation.

När du målar locken på skruvarna är det nödvändigt att dra åt så mycket som möjligt så att de inte sticker ut över ytan. Själva arbetsytan är grundad, kittad och först efter allt förberedande arbete börjar de måla.

Bild
Bild

Vid limning av kakel, bearbeta och förbered ytan enligt instruktionerna som anges på förpackningen av limmet. Det är viktigt att inte glömma att du kan slipa sömmarna bara 24 timmar efter att du lagt plattorna. Under denna tid måste kompositionen torka och fixera plattan ordentligt.

Produktion av falsk spis från en kartong:

  • Kartong passar bäst för att skapa en sådan design. För att göra den mer stabil och normal i formen, använd en stor låda för hushållsapparater.
  • Nödvändiga verktyg: penna, sax, häftapparat och byggtejp.
  • Som i de tidigare instruktionerna gör vi en första skiss av hela strukturen. Sedan överför vi ritningen till rutan.
  • Vi skär bort allt onödigt och fixar basen med en häftapparat, lim fogarna med tejp.
  • Med en skarp prästkniv skär vi ut eldstaden vid basen: vi skär topp- och sidoväggarna och böjer sedan kartongen inåt. Du bör ha en hylla som måste säkras med tejp.
Bild
Bild
  • Vi fäster den färdiga ramen på väggen med dubbelsidig tejp.
  • Kartong kan klistras över med tapeter med tegel eller annat mönster, eller limmas på en självhäftande film. Många hävdar dock att tapeten ser mer naturliga ut.
  • Vi dekorerar den övre delen med en hylla av kartong eller dekorativt skum.
Bild
Bild
Bild
Bild

För att få arbetet att gå smidigare och allt kan ses tydligt, rekommenderas det att titta på en av de många videorna med en mästarklass, som visar och berättar om alla arbetsmoment och nyanser.

Material (redigera)

Du kan välja vilket material som helst för eldstaden: sten, trä, tegel och så vidare. Det är dock alltid värt att överväga komplexiteten i dess bearbetning och installation, särskilt om strukturen kommer att ligga i en stadslägenhet, där den kan vara för skrymmande. Gips är mer bekvämt i detta avseende, vilket är lätt att använda och är ett mångsidigt material.

Om du har byggkunskaper är eldstaden gjord av dekorativa tegelstenar . Detta material ger maximal likhet med en riktig härd. Men i en stadslägenhet bör den vara kompakt för att inte ta för mycket plats. Du måste också veta säkert om överlappningen klarar belastningen från den färdiga strukturen, särskilt om eldstaden ska göras stor. Ibland lägger de bara ut en ram för eldstaden - den så kallade öppen spisportalen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan göra en öppen spis själv . Men om det inte finns några färdigheter i att hantera trä, är det bättre att vägra detta alternativ eller anlita proffs. Om det finns en gammal onödig byrå i huset, kan den göras till grund för den öppna spisen, till vilken de nödvändiga elementen sedan fästs.

Plattor med laminerad beläggning (spånskiva) och liknande material är bäst lämpade för att montera en falsk spis. I det här fallet är det viktigt att exakt skissera den framtida strukturen och först sedan överföra data till plattan. Om allt görs korrekt blir designen snygg och viktigast av allt väldigt attraktiv. En mer budgetanalog av laminerade brädor är spånskiva eller MDF.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vanligtvis används polyuretan för att skapa dekorativa föremål och utsmyckningar. Men med en stark önskan kan olika lister, halvkolonner och plattband limmas på väggen. En sådan design kommer dock fortfarande inte att uppfattas som en fullvärdig eldstad, men den är perfekt för en intressant förförelse av portaler.

Bild
Bild

Oftast väljs gips för arbete . Detta material kännetecknas av användarvänlighet och låter dig implementera konstruktioner av vilken komplexitet som helst. Med alla dess obestridliga fördelar är materialet billigt och lättillgängligt för ett stort antal konsumenter.

Bild
Bild

Dimensioner

Dimensionerna på en falsk öppen spis beror helt på rummet och i varje fall väljs individuellt. Om rummet är litet och du behöver spara utrymme, kan eldstaden göras liten, väggmonterad eller bättre vinklad. I detta fall bör djupet vara cirka 330 cm och längden vara 1,3 m. Ett litet rum anses vara ett område från 16 till 20 m2.

Bild
Bild

För en genomsnittlig yta - från 20 till 30 m2, är mer massiva strukturer lämpliga , för vars storlek det inte finns sådana stränga krav. Installation av hyllor, bänkskivor och full är tillåten. Portalen kan dekoreras med konstgjord eller natursten, element i smidesjärn och trä. Ungefärliga parametrar: botten - 1,5 m, topp - 1,49 m, djup - 345 cm.

Bild
Bild

För stora rum - mer än 30 m2 kan alla designidéer förverkligas. Om medel tillåter kan portalen konstrueras av material som marmor, massivt trä och metall. Ungefärliga parametrar: bredd - 2 m, höjd - 1, 285 m, djup - 90 cm. En stor gas- eller elektrisk apparat kan enkelt placeras i den.

Bild
Bild

Färger

Färgschemat för en falsk eldstad ska komma från stilen i vilken rummet är gjord och från det allmänna färgschemat. I allmänhet kan hela färgomfånget delas in i nyanser: varm (röd, orange, gul och grön), kall (blå, lila, blå) och neutral (vit, grå, svart).

Om interiören domineras av vita eller beige färger, kan eldstaden vara vit, röd, sand, svart, gul eller rosa. Visuellt gör ljusa färger utrymmet bredare och ljusare, och därför måste härden antingen smälta harmoniskt med allt, eller ha en kontrasterande ljus färg. För ett kallrum gäller samma alternativ.

Bild
Bild

För ett strikt rum med en övervägande av mörka och svarta färger är den mest lämpliga spisen vit, grön, svart, gul, orange och röd. Det är dock värt att komma ihåg att mörka nyanser negativt påverkar det känslomässiga tillståndet, så du bör inte låta dig dras med dem.

Bild
Bild

Interiören, gjord i neutralt grått, kommer perfekt att komplettera den grå, gula, gröna, vita, röda, blåa, beige och bruna eldstaden.

Bild
Bild

Ljusa, saftiga färger kombineras harmoniskt med rött, gult, orange, vitt, grått och svart härd. Ljusa färger stimulerar hjärnaktiviteten och förbättrar humöret. Färger som mjölk, choklad, pistasch, lila och blå är också mycket attraktiva.

Bild
Bild

Framgångsrika exempel och alternativ

Eldstaden, installerad i den centrala delen av en av väggarna i vardagsrummet, kan säkerställa symmetrin i hela layouten. Den dekorativa härden kommer att bli en slags central punkt runt vilken möbler placeras. Området ovanför portalen är dekorerat med lampor eller böcker, en tavla eller panel med ljusstakar, en TV eller en stor spegel är monterad.

Bild
Bild

Du kan fylla utrymmet i eldstaden med alla alternativ som presenteras ovan. Från eldstaden kan du skapa en bokhylla, en piedestal för olika mineraler, souvenirer och så vidare. Lösningen kommer att se spektakulär ut: ett järngaller med naturliga stockar, som placeras både inuti och enkelt sätts bredvid härden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Eldstaden passar perfekt in i sovrummet och skapar en avkopplande atmosfär , vilket underlättar att gå och lägga sig. Det viktigaste är att det är helt säkert, och ägarna behöver inte oroa sig för sin hälsa. Moderna elektriska eldstäder kan stänga av sig själva efter en viss tid eller helt enkelt behålla den inställda temperaturen i rummet.

Bild
Bild

När du dekorerar härden i sovrummet bör du inte göra den för grov och alltför ljus. Det ska göras i lugnande färger. Det är bättre att göra inredningen elegant, till exempel ljus, små souvenirer, färska blommor och liknande. Reflekterande element, dekorativt gips eller kakel är också attraktiva.

Bild
Bild

Pseudo-öppen spis är det enda och absolut säkra sättet att inkludera en sådan design i det inre av ett barns rum . Dessutom kan den justeras för barnspel, portalen kan klistras in med en speciell magnetfilm, som är lämplig för att rita och fästa magnetiska delar. Böcker, leksaker och andra barns tillbehör förvaras i eldstaden. Eldstadens design är ljus och färgstark, vilket kommer att tilltala små fidgets.

Bild
Bild
Bild
Bild

I matsalen och köket kan eldstaden vara vad som helst: kompakt eller stor, stationär eller bärbar, elektrisk eller imiterad - i varje fall kommer härden att skapa en varm och mysig atmosfär för en måltid. Dekorationsstilen är annorlunda, dekorationen är från det inre av rummet.

Rekommenderad: