Hall Med öppen Spis (42 Foton): Projekt Av Bad Med Eldstad, Vilken Tapet Att Välja I Ett Rum Med En Dekorativ öppen Spis

Innehållsförteckning:

Video: Hall Med öppen Spis (42 Foton): Projekt Av Bad Med Eldstad, Vilken Tapet Att Välja I Ett Rum Med En Dekorativ öppen Spis

Video: Hall Med öppen Spis (42 Foton): Projekt Av Bad Med Eldstad, Vilken Tapet Att Välja I Ett Rum Med En Dekorativ öppen Spis
Video: OUR HOME CINEMA ROOM TRANSFORMATION! BEFORE AND AFTER... AD 2024, April
Hall Med öppen Spis (42 Foton): Projekt Av Bad Med Eldstad, Vilken Tapet Att Välja I Ett Rum Med En Dekorativ öppen Spis
Hall Med öppen Spis (42 Foton): Projekt Av Bad Med Eldstad, Vilken Tapet Att Välja I Ett Rum Med En Dekorativ öppen Spis
Anonim

Interiören i ett rum med öppen spis har varit mycket populär i många år. Till en början var eldstäderna för stora, de tog mycket plats och användes uteslutande för uppvärmning av rummet. Numera används de mer och mer som dekoration. Moderna mönster kan vara av olika typer: ugn, el, gas och falska eldstäder.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Eldstäder är olika i utförandet.

  • Inbyggt . Fördelarna med sådana modeller inkluderar betydande platsbesparingar, men installationen kommer att ta mycket tid och ekonomiska kostnader.
  • Väggmonterad . Monteras direkt intill väggen. Sådana modeller ser väldigt intressanta och snygga ut. De används främst för stora rum eftersom de tar mycket plats.
  • Ö . Används för att dela in ett rum i zoner. Placerade i mitten av rummet, kan de monteras i taket utan att röra golvet eller installeras på golvet.
  • Hörn . Monteras i hörnet av rummet. De kräver inte mycket utrymme, är enkla att installera och använda. Perfekt för små rum.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Typen av öppen spis väljs med hänsyn till storleken på själva rummet. Den överdimensionerade väggmonterade versionen är olämplig i ett litet rum. I det här fallet är det bättre att välja ett hörn eller en inbyggd modell. Dessutom måste eldstadens design vara i harmoni med det inre av hallen.

Oftast installeras en elektrisk eldstad i lägenheter . på grund av ugnens komplexitet, där du behöver leda en skorsten. Att installera en sådan modell kommer inte att orsaka några speciella svårigheter, även om du utför reparationer själv.

Dessutom kräver en öppen spis inte mycket utrymme; den kan placeras även i ett rum med en yta på 18 kvadratmeter. m.

Bild
Bild
Bild
Bild

Elektriska eldstäder har sina egna fördelar:

  • kan slås på och av när som helst;
  • snabb uppvärmning av rummet;
  • inga förbränningsprodukter;
  • hög säkerhet.

Den enda nackdelen är priset. Elektriska eldstäder är dyrare än vedeldade strukturer. Elektriska modeller finns i ett stort antal storlekar, utföranden, funktioner med mera. De kan enkelt matchas med vilken inredning som helst. Vissa produkter imiterar till och med sprakandet av brinnande stockar och reflexer från en låga.

Bild
Bild
Bild
Bild

Eldstäder innehåller alla funktioner och egenskaper hos elektriska modeller. Den enda skillnaden är användningen av trä, kol och liknande material för uppvärmning, vilket kräver extra uppmärksamhet på säkerheten vid användning av härden. Dessutom är det nödvändigt att i förväg tillhandahålla en plats för lagring av ved eller kol. Sådana sorter används oftast i privata byggnader, de ingår till och med i badprojekt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Falshkamin blir mer och mer populärt idag. Det är säkert och samtidigt kan du skapa en varm, mysig miljö i rummet. Ett rikt modellutbud gör att du enkelt kan köpa ett lämpligt alternativ för din interiör.

Falska eldstäder produceras av många märken idag, men en av de mest populära och efterfrågade tillverkarna är Alex Bauman.

Bild
Bild
Bild
Bild

Gaseldstäder låter dig njuta av levande eld , medan man utesluter krångel med ved och ordnar det nödvändiga utrymmet för dem. Men tyvärr har inte alla lokaler en gasledning, och någonstans är den helt frånvarande. Att använda en gascylinder är inte den bästa lösningen för inredningen i ett bostadshus.

Oftast behöver eldstäder inte ytterligare dekoration, men om så önskas kan de dekoreras med moderna typer av tapeter och andra efterbehandlingsmaterial.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stilar

Moderna eldstäder kan tillverkas i flera stilistiska riktningar.

Klassisk

Denna riktning omfattar tre sorter på en gång: barock, klassicism och empirestil. Dessa stilar har mycket gemensamt när det gäller form, typ, parametrar. Oftast används sten för att skapa klassiska modeller.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Barock (översatt som "konstnärligt"). Det finns ett överflöd av inredning i produkter som skapats i denna stil. Detta kan ses både i dekorationsmaterialet och i ovanliga former. Av materialen råder marmor och brons med förgyllning.
  • Klassicism . Till skillnad från barocken har den en återhållsam inredning. Basreliefer som visar grekiska gudar används ofta som dekoration. För att skapa modeller används endast naturstenar, till exempel marmor, som är i god harmoni med ramen av gjutjärn och trä.
  • Empire stil (översatt som "imperium"). Kolumner, scener från strider, basreliefer av vapen och lagerkransar används för dekoration. Egyptisk symbolik finns ofta på bilderna. Materialet för produktionen är svart marmor.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Land

Stilen är original i sin enkelhet och närhet till naturen. Inredningen är oftast gjord av tegel. Kaminen portal är gjord i form av ett hus. Vedboden ligger traditionellt längst ner i produkten.

Modern

Denna riktning har absorberat nästan alla stilar som används för att skapa spisprodukter. Eldstaden har i de flesta fall rätt form. Material: glas, plast, sällan metall. Bekväm och enkel konstruktion kombineras med elegans och sofistikerad design.

Högteknologisk

Fri stil med högteknologi. Glas, stål eller plast är de viktigaste materialen för tillverkning. I designen används mörka färger oftast.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vissa element i eldstäderna är gjorda i stil med Kasli -gjutning. Dessa kan vara dekorativa element, liksom föremål som används för att arbeta med härden, till exempel en poker, en skopa och liknande tillbehör.

Bild
Bild
Bild
Bild

Invändig användning

När du väljer rätt modell, glöm inte kombinationen av eldstaden med resten av möblerna i rummet. Det är bäst att placera ett par stolar på båda sidor av härden eller på ett avstånd. Mellan dem kan du sätta ett litet soffbord, helst matchande stilen och färgen på eldstadsprodukten. Du kan sätta en soffa från setet som följer med stolarna.

Inte bara möbler, utan även tillbehör och dekorativa tillägg bör harmoniskt kombineras med eldstaden. Dessa kan vara målningar på väggen, fotografier i en ram, textilier som är lämpliga för inredningen, etc.

Bild
Bild
Bild
Bild

Eldstadshyllor kan utformas med hänsyn till i vilken riktning huvudprodukten upprätthålls:

  • I den klassiska designen är eldstadshyllorna dekorerade med ljusstakar, blommor i keramiska kärl.
  • Antika klockor och fotografier i vackra ramar ser bra ut i barockstil.
  • För lantlig stil är ovanliga kannor, dekorativa kistor och fotografier lämpliga.

Eldstadens design kompletteras med dekorativa armaturer som används för ugnar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Eldstaden som designartikel harmonierar inte bra med TV: n . Och till och med skadligt på grund av värmeutsläpp (vilket betyder ugn och vissa elektriska modeller) för elektronisk utrustning, särskilt om rummet är litet. Även om TV: n är installerad på en öppen spis, kommer kaminen att distrahera uppmärksamheten från att titta på TV -program. Om du placerar den mitt emot härden kommer elden att reflektera på skärmen.

Det visar sig att den bästa lösningen vore att installera tv -utrustning på rummets sidovägg. Som ett resultat måste möblerna vara ordnade så att det är bekvämt att titta på TV.

Du kan placera en TV -apparat i öppen spisens högra eller vänstra hörn.

Bild
Bild
Bild
Bild

Användbara tips

Innan du installerar en öppen spis är det nödvändigt att väga alla nyanser:

  • Om eldstaden brinner, är det med tanke på dess svårighetsgrad nödvändigt att förstärka basen och också ge skydd för höga temperaturer. Det är bättre att använda tegel och asbest som material för tillverkning.
  • Om det finns ett trägolv bredvid härden blir rummet mycket varmare. För att förbättra effekten kan du använda en fluffig matta.
  • Eldstäder installeras på ytterväggen i rummet endast om det inte finns några andra alternativ, eftersom värmen kommer att ges till gatan i ett sådant arrangemang.
  • Alla inredningsartiklar bör placeras minst en halv meter från elden för att undvika brand.
Bild
Bild
Bild
Bild

Innan du väljer en eldstad måste du bestämma vilket material den kommer att tillverkas från. Tegel eldstäder är det bästa alternativet, eftersom de kan kombineras med alla designriktningar. Eldstadsprodukter från olika typer av sten har samma egenskaper. Men teglet är mer tillgängligt, och murverket från det visar sig vara enklare och mer exakt. Färgintervallet och storleken på stenen kan vara mycket olika. Designalternativet från småstenar i olika storlekar och färger, som en mosaik, ser intressant ut

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En öppen spis är ett bra alternativ för inredning i olika stilar . Beroende på form, design, tillverkningsmaterial kan du välja det bästa alternativet för valfri plånbok. Eldstadens väggar låter dig använda olika dekoralternativ för att dekorera produkten. Oavsett modell låter eldstaden skapa en bekväm och varm miljö i alla rum.

Rekommenderad: