Elektriska Eldstäder För Hemmet (37 Bilder): En Konstgjord Elektrisk Eldstad I Lägenheten, Dekorativa Modeller Med En Elektrisk Enhet I Det Inre Av Ett Lanthus

Innehållsförteckning:

Video: Elektriska Eldstäder För Hemmet (37 Bilder): En Konstgjord Elektrisk Eldstad I Lägenheten, Dekorativa Modeller Med En Elektrisk Enhet I Det Inre Av Ett Lanthus

Video: Elektriska Eldstäder För Hemmet (37 Bilder): En Konstgjord Elektrisk Eldstad I Lägenheten, Dekorativa Modeller Med En Elektrisk Enhet I Det Inre Av Ett Lanthus
Video: Elektriska eldstäder | Contura Radiance 2024, April
Elektriska Eldstäder För Hemmet (37 Bilder): En Konstgjord Elektrisk Eldstad I Lägenheten, Dekorativa Modeller Med En Elektrisk Enhet I Det Inre Av Ett Lanthus
Elektriska Eldstäder För Hemmet (37 Bilder): En Konstgjord Elektrisk Eldstad I Lägenheten, Dekorativa Modeller Med En Elektrisk Enhet I Det Inre Av Ett Lanthus
Anonim

Eldstäder var mycket efterfrågade även i det avlägsna förflutna - de placerades i palats och i rika hus var de belägna i sovrum och vardagsrum. Idag är elektriska eldstäder ett underbart substitut för klassiska eldstäder med riktig eld.

Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Moderna eldstäder återfinns alltmer i hem och dekorerar vackert interiören, vilket gör hemmet mysigare och varmare, samtidigt som det ger människor möjlighet att njuta av elden. Innan du går till affären för en elektrisk eldstad, bör du överväga vilka spisalternativ som finns.

  • Golvstående … Detta är den vanligaste och mest efterfrågade typen av eldstäder. Det är mycket lätt att använda, tar inte mycket plats och användaren kan alltid ändra destinationen, eftersom det inte är svårt att ordna om det. Idag är det den mest populära eldstaden.
  • Bordsskiva … Det här är väldigt små modeller som är installerade på bordet.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • väggmonterad … Enligt deras yttre kriterier liknar dessa eldstäder plasma -TV. Denna typ av elektrisk eldstad kommer att vara en idealisk lösning för små utrymmen, eftersom den tar liten plats.
  • Vägg infälld … Denna struktur består av två huvudelement: ramen och elsystemet, som är ansvarig för typen av brinnande eld och ved. Det finns många varianter av sådana eldstäder. Deras inramning kan vara av trä, metall, plast, keramik. De kommer att komplettera alla interiörer perfekt.
  • Bärbar … I utseende liknar sådana eldstäder ett litet fall och liknar väldigt mycket en riktig öppen spis. En speciell rulle är inbyggd i dem, på grund av vilken de enkelt kan flytta runt i lägenheten.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Elektriska eldstäder kan också klassificeras efter storlek. De är indelade i mini elektriska eldstäder och breda eldstäder. De förra är mycket tunna modeller som kan installeras var som helst: på ett bord, hylla eller fönsterbrädan. Även om de är små i storlek ger de uppvärmning av ganska hög kvalitet.

Breda eldstäder är mycket effektivare när det gäller uppvärmning och ser mycket lyxigare ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Elektriska eldstäder har många fördelar:

  • mycket enkel att installera och använda;
  • kräver inte rengöring från sot och sot;
  • installationen av eldstaden kräver ingen särskild kompetens - det är väldigt enkelt att installera den, användaren behöver bara bestämma sig för platsen där den ska placeras och ansluta den till uttaget;
  • den viktigaste kvaliteten på elektriska eldstäder är deras säkerhet;
  • jämfört med den klassiska versionen kommer en elektrisk eldstad att kosta mycket mindre;
  • förutom värmefunktionen är det ett utmärkt dekorativt element;
  • det finns mer än tillräckligt med variationer av sådana eldstäder, så du kan välja en öppen spis som du vill.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Nackdelarna med elektriska eldstäder inkluderar:

  • falsk eld;
  • hög strömförbrukning.
Bild
Bild

Funktioner

Detta är det viktigaste kriteriet som du måste vara uppmärksam på när du väljer en modell.

Moderna elektriska eldstäder är utrustade med följande funktioner:

  • simulera flamma i olika lägen;
  • i elektriska eldstäder finns en timer med vilken du kan ställa in tiden för att slå på och av eldstaden;
  • du kan fjärrstyra eldstaden;
  • det finns ett val av läge: med eller utan uppvärmning;
  • det finns en funktion av luftfuktning på grund av ånggeneratorn;
  • När eldstaden är igång kan det höras eldsljud.

Naturligtvis kommer modeller som är utrustade med mer funktionalitet att bli mycket dyrare än alternativ med ett par funktioner. Därför bör du beräkna din budget korrekt innan du köper.

Bild
Bild
Bild
Bild

Installation

När du installerar en elektrisk spis använder de vanligtvis tre huvudalternativ:

  • inbyggt;
  • klassisk;
  • vinkel.
Bild
Bild

För att välja rätt alternativ bör du först studera ditt hem. Ställ inte en öppen spis framför en golvlampa eller ett fönster , eftersom ljusets ljusstyrka i eldstaden blir mycket lägre. Om ett beslut fattas att installera en elektrisk eldstad i väggen, måste du förstå det åtkomst till dess servicepunkter krävs.

Samma du kan installera en elektrisk apparat i en klassisk öppen spis , endast skorstenen bör läggas för att undvika att tömma all värme i skorstenen dessutom kommer skorstenens drag att påverka den elektriska eldstadens funktion negativt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Först och främst bör köparen bekanta sig med de elektriska apparatens grundläggande egenskaper. Han måste tydligt föreställa sig var han ska installera det, eftersom det kommer att bero på denna nyans vilken modell som passar honom.

Om rummet redan är litet kan du välja en väggmonterad inbyggd elektrisk spis … Du bör också välja önskade funktioner. Om användaren vill befukta luften är en eldstad med ånga idealisk. Och det beror naturligtvis på det belopp som konsumenten är villig att spendera.

Bild
Bild

Funktionsprincip

Det finns många typer av eldstäder, och var och en av dem fungerar annorlunda. Till exempel slås elektromekaniska modeller på när motorn börjar rotera. När motorn är igång börjar plattan med räknade snitt röra sig och passerar lampans ljus genom sig själv. Väl på skärmen simulerar den effekten av brandrörelse.

De mest realistiska bilderna skapas av elektriska eldstäder med ånga . Ånga genereras på grund av ultraljudsgeneratorn, och halogenlampor skapar en bild av lågan med deras belysning. Således simulerar ångan som kommer från veden rök.

Bild
Bild
Bild
Bild

Elektriska eldstäder med LCD -skärmar visar videofilmer av en riktig eld.

Moderna elektriska eldstäder använder den senaste tekniken för att ge lågan den mest naturliga effekten som möjligt.

Bild
Bild

Tillverkare

Idag är marknaden med värmeutrustning ganska omfattande och erbjuder kunderna ett stort utbud av eldstäder.

De mest ledande modellerna är:

  • Electrolux EFP / M-5012 (Sverige);
  • Real-Flame Superior (Kina);
  • Alex Bauman Crystal 18 + Jazz portal (Kina);
  • Real-flame Dacota Corner (Kina);
  • Classic Flame (USA).
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det mest populära märket som producerar eldstäder är Electrolux … Varje år överstiger försäljningen av eldstäder från denna tillverkare fyrtio miljoner exemplar. Denna linje kunde uppnå en sådan efterfrågan och kringgå sina konkurrenter på grund av dess högsta kvalitet och tillförlitlighet.

På Internet kan du hitta många positiva recensioner om detta företag. Electrolux har ett stort utbud av produkter som skiljer sig åt i stil, storlek, funktionalitet och pris. Priserna för eldstäder från denna tillverkare är ganska överkomliga, vilket lockar köpare mycket.

Bild
Bild
Bild
Bild

DIY dekorativa eldstäder

En vacker dekorativ öppen spis kan också skapas hemma. För detta kan du använda vanlig gips. Dess behandling kräver inte mycket ansträngning och tid, och själva materialet säljs till ett överkomligt pris.

Innan du gör en eldstad måste du bestämma om dess typ - frontal eller hörn, liksom materialen med vilka du kan designa den i framtiden. Dessutom måste du tänka på fyllningen av den elektriska eldstaden … Det är också värt att välja hans stil, vilket perfekt kommer att betona rummets design.

Först och främst måste du tänka noga på dess funktioner, eftersom en sådan produkt kan tillverkas i form av ett dekorativt element eller en värmare som kommer att bära värme till lägenheten. Efter det bör du lösa dess semantiska belastning.

Bild
Bild

Ofta utförs i sådana eldstäder en imitation av en härd. Du kan sprida ved i den och lägga olika tillbehör - det ger intrycket som att härden är äkta och det återstår bara att lägga till en gnista, och värme och komfort kommer att strömma in i huset.

men du kan använda eldstaden som ett bord , och lägga olika dekorativa föremål på den: en vas, böcker, figurer och andra hushållsartiklar. Hur eldstaden ska användas beror bara på ägarens fantasi och originalitet.

Det enklaste sättet att simulera en låga i en hemlagad öppen spis är ljus och biobränslen ., från vilka inga sot och obehagliga lukt kvarstår. Men sådant bränsle är inte billigt: cirka tio dollar, och en liter av det brinner ut på mindre än tre timmar.

För att välja ett projekt för en dekorativ eldstad måste du komma ihåg storleken på rummet där du vill lägga det. Det behöver inte se löjligt ut jämfört med andra heminredning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man gör det?

Det första steget är att frigöra utrymme där du kan placera eldstaden. Då måste du utföra rätt markering, vilket är mycket viktigt, eftersom det slutliga resultatet beror på det.

Gipsskivor måste skäras noggrant enligt ritningen. För att undvika fel kan du använda en elektrisk sticksåg … För att arket ska bli krökt i form, fukta det med vatten och gå över det ett par gånger med en nålvals. Efter ett tag måste den böjas och ge den den form som krävs. Installation görs på en metallprofil som är förmonterad på golv och vägg.

När denna process är klar kan du gå vidare till efterbehandling. Först bör sömmarna, hörnen och huvuden på de självgängande skruvarna behandlas med kitt. Kittet ska appliceras i två lager med slipning. Sedan grundas ytan … Efter det återstår bara att klistra över eller måla eldstaden och installera lågan. Detta slutför processen med att skapa en öppen spis.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Att återskapa en riktig öppen spis är en mycket knepig och tråkig process. Allt måste noggrant utformas och utrustas med ett skorstenssystem. Under driften kommer det att vara nödvändigt att rengöra strukturen från sot och sot .… Vanligtvis, vid reparation av lokaler, demonteras det på grund av dess värdelöshet.

Det är också möjligt att installera en riktig härd i en modern lägenhet, men det kommer att vara mycket problematiskt, så det blir lättare att sätta en falsk eldstad. En konstgjord eldstad för ett lanthus kan dekoreras med sten.

Bild
Bild

Elektriska eldstäder är inget annat än en värmare med en vacker ram. Dessa eldstäder garanterar tillförlitlighet och säkerhet, och de är mycket enkla att installera och använda.

Med en elektrisk eldstad är allt mycket lättare. Allt som krävs av användaren är att välja rätt modell och en vacker portal, installera och njuta av skönheten, värmen och komforten i vardagsrummet. Detta är ett alternativ till en riktig ugn , som kommer att värma lägenheten och göra det inre av rummet mycket lyxigare.

Rekommenderad: