Eldstäder För Ett Lanthus (57 Foton): Exempel I Inredningen, Modernt Tegel, Hängande Och Andra Eldstäder För Uppvärmning, Hur Man Väljer

Innehållsförteckning:

Video: Eldstäder För Ett Lanthus (57 Foton): Exempel I Inredningen, Modernt Tegel, Hängande Och Andra Eldstäder För Uppvärmning, Hur Man Väljer

Video: Eldstäder För Ett Lanthus (57 Foton): Exempel I Inredningen, Modernt Tegel, Hängande Och Andra Eldstäder För Uppvärmning, Hur Man Väljer
Video: Unique Creative ideas from Cement and Tennis Ball - How to make Pots - Flower pot Design Ideas 2024, April
Eldstäder För Ett Lanthus (57 Foton): Exempel I Inredningen, Modernt Tegel, Hängande Och Andra Eldstäder För Uppvärmning, Hur Man Väljer
Eldstäder För Ett Lanthus (57 Foton): Exempel I Inredningen, Modernt Tegel, Hängande Och Andra Eldstäder För Uppvärmning, Hur Man Väljer
Anonim

Många ägare av hus och lägenheter drömmer om att utrusta en öppen spis i sitt vardagsrum, eftersom just denna möbel är förkroppsligandet av värme och komfort.

Trots de ganska imponerande måtten på detta element kommer det inte att vara svårt att passa in i interiören.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Det är lätt att hitta eldstäder för ett lanthus. Det är svårare att välja en enhet som är lämplig för ett litet vardagsrum. Designers hävdar att användningen av ett sådant element kommer att göra det möjligt att förvandla även den vanligaste interiören till ett förvånansvärt mysigt hem.

Närvaron av en öppen spis gör alla rum mer bekväma och varma, vilket säkert kommer att påverka stämningen hos de människor som är där. Och detta är inte förvånande, eftersom eld sedan antiken har ansetts vara en symbol för säkerhet, därför att betraktande av lågan lugnar en person.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Organisationen av rymden med detta element har vissa funktioner

  • Skapande av en skorsten, med hjälp av vilken det kommer att vara möjligt att ta bort rök efter att ha bränt ved.
  • Skapandet av ett pålitligt ventilationssystem.
  • Installation av en skyddspanel av brandsäkert glas. Det säregna med ett sådant element är att det vid uppvärmning avger värme till rummet och ger också pålitligt skydd mot gnistor. Dessutom kan användningen av glas avsevärt öka eldstadens effektivitet.
  • Skapande av en nisch där ved kommer att lagras.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Det finns många typer av eldstäder på den moderna marknaden, som inte bara skiljer sig åt i kostnad och utseende, utan också i funktionalitet.

Elektrisk

Elektriska eldstäder anses vara det bästa alternativet för en lägenhet idag, eftersom de har säkerhet och stabil prestanda. Ett särdrag hos sådana modeller är närvaron av en speciell skärm där du kan se en bild av en riktig eld . Tack vare den teknik som används för dessa ändamål har elden ett tredimensionellt utseende och dynamik.

Vissa modeller har utformats för att erbjuda 3D-brandeffekter som ser extremt futuristiska och iögonfallande ut . Dessa modeller erbjuds vanligtvis endast i sluten form, eftersom det annars kan ses att branden inte är verklig, utan simulerad.

En glaslåda eller sfär används ofta som en kropp.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vedeldning

Denna sort anses vara en av de mest populära i arrangemanget av ett lanthus. Särskilt för vedeldningsanordningen är att elden är placerad öppet . Med andra ord finns det ingen imitation av eld eller sprakande av trä, eftersom förbränning faktiskt sker.

När du ordnar en vedeldad spis måste du ta hand om skorstenen i förväg, vilket inte tillåter installation av sådana enheter i en stadslägenhet . Det är bäst att täcka eldstaden med speciellt brandsäkert glas. Detta gör att du kan ge ett tillförlitligt skydd av hemmet från gnistor. Dessutom kommer närvaron av öppen eld att påverka atmosfären i rummet på allvar, vilket definitivt bör beaktas vid design.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Öppen

Därför drivs eldstäder ofta av biobränslen. Den största fördelen med denna metod är att ingen sot, sot eller rök kvarstår under förbränningen.

Därför kan öppna eldstäder av denna typ användas även i lägenhetsförhållanden.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stängd

Den största fördelen med slutna eldstäder är deras höga effektivitet. Vanligtvis används här transparenta täckelement, som under uppvärmningsprocessen avger en del av värmen till rummet och därigenom skapar ytterligare uppvärmning på vintern.

Dessutom fungerar sådana element som en pålitlig barriär mellan den levande elden och själva huset med sina gäster. Om det finns barn i huset kan du inte klara dig utan en stängd eldstad, eftersom barnet kan bränna sig själv.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Blanketter

Arrangemanget av detta element kan ha följande form

Väggmonterad - den mest populära typen som enkelt kan passa in i nästan alla interiörer, oavsett dess design. Sådana modeller anses vara den idealiska lösningen för ett stort vardagsrum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Inbyggt . Särart hos sådana produkter är att de är monterade direkt i väggarna, så själva strukturen tar minst ett utrymme.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hörn . Detta arrangemang låter dig avsevärt minska det upptagna utrymmet, vilket är särskilt viktigt för interiörer som inte kan skryta med en stor mängd ledigt utrymme.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ö . De kan hängas upp eller stå på golvet. De installeras vanligtvis mitt i rummet och anses vara den bästa lösningen för zonindelning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stilar

En viss stil är lämplig för varje rum, så du måste vara mycket uppmärksam på studien.

Minimalism

Eldstaden, som hålls i en lakonisk form utan onödiga dekorativa element, anses vara en av de mest populära på marknaden. En sådan produkt kan installeras inte bara i vardagsrummet, utan också i alla andra rum, oavsett dess design . Faktum är att de flesta stilistiska trender idag förenklas så mycket som möjligt, vilket för minimalismen fram.

I minimalism är det tillåtet att använda en öppen spis och en TV med öppen spis . De flesta designers påpekar att utrymmet ovanför eldstaden är ett bra ställe att installera en TV på. Tack vare detta är det möjligt att inte bara spara utrymme, utan också att skapa fokusområdet där alla människors uppmärksamhet kommer att nitas.

Eldstaden kan också dekoreras med väggpaneler, som till viss del liknar naturliga plattor . Detta är ett ganska budgetmässigt, men samtidigt, originellt sätt att skapa finish.

Om rummet är designat i en minimalistisk eller loftstil, kommer användningen av denna eldstad att vara mycket användbar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett särdrag hos stilen är också användningen av dekorativt gips runt spisen, vilket är särskilt viktigt för moderna vardagsrum . Om denna metod bara var tio år sedan endast möjlig för budgetfinisher, kan du nu hitta mycket dyra material på marknaden. Sådan gips har inte bara ett attraktivt utseende, utan också en imponerande nivå av fuktbeständighet och värmebeständighet.

Mycket ofta görs en minimalistisk öppen spis i två färger . En kombination av svarta och vita färger anses vara ett utmärkt alternativ. Mycket ofta är huvudproblemet i sådana vardagsrum bristen på naturligt ljus och värme, så allt kan dekoreras i vita färger. Naturligtvis kommer detta att göra interiören kallt till viss del, men träelement kan läggas till för att lösa problemet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Land

Eldstäder i lantlig stil anses vara den bästa lösningen för ett lanthus. Bland de distinkta egenskaperna hos denna stil kan man utesluta användningen av uteslutande naturmaterial, naturligt ljus och naturliga ingredienser.

I hus på landet har en öppen spis länge varit ett oumbärligt inslag i inredningen. Om du använder det elektriska alternativet, men ändå vill dekorera det i lantlig stil, kan du helt enkelt klä det med tegel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett utmärkt alternativ skulle vara en öppen spis kantad med stora stenar. Lantlig stil förutsätter närvaron av träbjälkar i hela rummet . Allt detta gör att du kan skapa en lantlig atmosfär och förmedla dess inneboende smak.

Om det är nödvändigt för att ge rummet lite brutalitet måste du använda grovt murverk . Grova sten- och trähyllor är idealiska val.

För maximal imitation av naturen kan du använda en sten i olika färger och texturer. Som ett resultat blir det möjligt att bilda den ursprungliga färgpaletten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Klassisk

Klassikerna är alltid relevanta. Naturligtvis ändras denna stil något varje år, men dess grundläggande grunder förblir obrottsliga i många århundraden. Dessutom, det är i denna stil som de flesta människor i världen föredrar att dekorera sina hem . Detta gäller även klassiska eldstäder.

Att dekorera en öppen spis med marmor eller skapa en speciell hylla är grunderna i klassikerna . Det är bäst att använda naturligt trä. Naturligtvis är detta inte billigt, men resultatet är värt det. Ett särdrag hos den klassiska interiören är stuckatur och marmor.

En annan klassisk teknik är användningen av tegelverk, som måste ha en vit injektering.

Bild
Bild
Bild
Bild

Skandinaviska

Eldstaden i skandinavisk stil blir mer och mer populär och efterfrågad för varje år. Detta blev möjligt på grund av originaliteten och attraktiviteten hos detta inre element, liksom en bekväm design.

En egenskap hos eldstaden i denna stil är dess lilla och bekväma design, där du kan se nordiska motiv . En blick räcker för att förstå svårighetsgraden, enkelheten och sofistikeringen av ett sådant element. Mångsidigheten i stilen låter dig installera den här eldstaden inte bara i ett lanthus, utan också i en stadslägenhet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bland de särdrag hos en skandinavisk eldstad finns följande:

  • ett minimum av dekorationer eller deras frånvaro - här kan du inte se många dekorativa element eller stora stuckaturer;
  • en stor härd med tegelpelare och olika tillbehör;
  • närvaron av vita och beige färger;
  • användningen av naturliga element i dekoration.

I planeringsprocessen bör man komma ihåg att en öppen spis perfekt kan passa in i vilken inredning som helst.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man rätt?

För att den valda eldstaden ska kunna fullgöra sina skyldigheter är det värt att ägna stor uppmärksamhet åt dess val. Dessutom är driftssäkerheten beroende av detta.

Innan du väljer den mest lämpliga eldstaden måste du svara på frågan: var exakt produkten ska placeras . Detta är extremt viktigt, eftersom installationen av ett sådant element i ett lanthus är en enklare process än installation i ett hyreshus där det inte finns någon luftkanal. Exempelvis kan det finnas svårigheter med skorstenen, vilket gör det bäst att dra nytta av de elektriska alternativen.

Du bör vara uppmärksam på produktens vikt, eftersom vikten på vissa modeller kan vara från 1000 kg, och i lägenheten är golven vanligtvis inte konstruerade för en sådan belastning. Förutom, eldstäder kan installeras inte bara i vardagsrummet, utan också i köket eller matsalen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I urvalsprocessen måste du vara uppmärksam på sådana element

  1. Beklädnad , som kan tillverkas i klassisk, modern, lantlig eller högteknologisk stil.
  2. Storleken . Naturligtvis är det ingen idé att installera en stor öppen spis i ett trångt utrymme. Värmeisoleringsegenskaperna bör dock också beaktas. Huvudpunkterna är rummets storlek, anläggningens väggar, liksom funktionerna i byggnadens grund.
  3. Val av eldstäder - du måste bestämma vilket bränsle eldstaden ska fungera.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Exempel i interiören

Och, naturligtvis, några vackra bilder för din inspiration

Öppen spis gjord i minimalismens stil … Perfekt för alla rum;

Bild
Bild
Bild
Bild

Eldstad i skandinavisk stil . Stora väggstenar, träelement och andra tillbehör typiska för norsk inredning kan ses.

Bild
Bild
Bild
Bild

Elektrisk öppen spis i lägenheten - säker, snygg och attraktiv.

Rekommenderad: