Polymerbelagd Masknät: Staket Av Stålnät, Färgat Nät I Polymer, Grönt, Brunt Och Andra Alternativ

Innehållsförteckning:

Video: Polymerbelagd Masknät: Staket Av Stålnät, Färgat Nät I Polymer, Grönt, Brunt Och Andra Alternativ

Video: Polymerbelagd Masknät: Staket Av Stålnät, Färgat Nät I Polymer, Grönt, Brunt Och Andra Alternativ
Video: 3-6mm Precise wire mesh panel welding machine for road mesh and underground mining 2024, Maj
Polymerbelagd Masknät: Staket Av Stålnät, Färgat Nät I Polymer, Grönt, Brunt Och Andra Alternativ
Polymerbelagd Masknät: Staket Av Stålnät, Färgat Nät I Polymer, Grönt, Brunt Och Andra Alternativ
Anonim

Polymer mesh-chain-link är ett modernt derivat av den klassiska flätade stålanalogen som skapats av den tyska uppfinnaren Karl Rabitz. Den nya versionen av kedjelänken används för att skapa billiga men pålitliga häckar som är resistenta mot yttre faktorer.

Bild
Bild

Beskrivning

Ett särdrag hos det polymerbelagda kedjelänknätet är dess dekorativa funktion, som det vanliga stålnätet av denna typ inte har. Den mjukade kedjelänken är tillverkad med ståltrådsteknik, men har ett skyddande polymerskikt (plast) . Den största fördelen med den PVC-belagda kedjelänken är ett brett spektrum av färger, vilket gör det möjligt att ge staket ett mer estetiskt utseende.

Bild
Bild

Dessutom är den resistent mot olika klimatförhållanden. Polymerbeläggningen på kedjelänken förhindrar korrosion och bleknar inte i solen, behöver inte ytterligare målning . Metallelement behåller sin prestanda under hela livslängden. Samtidigt har ett staket av en polymerkedjelänk en helt demokratisk kostnad, tack vare vilken det är tillgängligt för ett stort segment av köpare.

Bild
Bild

Hur och från vad är de gjorda?

Det polymerbelagda nätet tillverkas med samma metod som standardmetallnätet av mjuk tråd av lågkolstål enligt GOST 3282-74. Vid ett ytterligare steg täcks tråden med ett skyddande polymerskikt av polyvinylklorid. Moderna PVC -beläggningar tål temperaturer från -60 ° C till + 60 ° C . Det är anmärkningsvärt att beläggningen i detta fall inte försämras och skyddar basmaterialet på ett tillförlitligt sätt. Polymerskiktet tjänar också till att ge produkten en utmärkt blank yta.

Den förbättrade kedjelänken ser mycket mer attraktiv ut tack vare de olika färgerna.

Bild
Bild

PVC kännetecknas av elasticitet, på grund av vilken polymerbeläggningens integritet förblir oförändrad under olika deformationer . Nätet som skyddas på detta sätt påverkas inte av salt havsluft, hög luftfuktighet, UV -strålar. Kedjelänken förblir i sitt ursprungliga tillstånd under lång tid. Även i hårda klimat garanteras det polymerbelagda nätet i minst 7 år.

Bild
Bild

Materialet vävs på specialmaskiner och arbetar med en eller flera trådar parallellt . Modern utrustning kan användas för att producera både små volymer av produkter och minimala satser. Det är möjligt att lokalisera produktionen i små områden. I vävningsprocessen sammankopplas platta trådspiraler och böjs sedan runt kanterna.

Bild
Bild

En polymerkomposition appliceras på den färdiga korgprodukten, som stelnar och förvandlas till en pålitlig barriär mot fukt, frost och sol. Plastbeläggning appliceras på både konventionella och galvaniserade trådar.

Bild
Bild

Visningar

Nätet i polymer levereras i en kompakt euroförpackning eller rullas i rullar enligt standarden ("klassisk" typ). Stålnätets polymerbeläggning kan innehålla färgpigment i olika nyanser. Färgad tråd tillverkas till och med individuellt, i en nyans enligt kundens önskemål.

Bild
Bild

Ett metallnät produceras, täckt med ett polymerskikt, från värmebehandlad koldioxidtråd. Det kan vara galvaniserat eller icke-galvaniserat.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett särdrag hos plastkedjelänken är att staketet tack vare polymerer är målat i nästan vilken nyans som helst . Denna faktor underlättar uppgiften att dekorera en sommarstuga. Till exempel om du behöver välja ett staket för att matcha den övergripande landskapsdesignen.

Bild
Bild

Den gröna kedjelänken används oftast som en lantmäteri vid en sommarstuga och liknande . Och röda och andra ljusa alternativ omger ofta fotbollsplaner, parkeringsplatser, lekplatser.

Brunt PVC -nät med ett fint nät är ett vanligt val av trädgårdsmästare . Fördelen med produkten är att den kan vara från 1x10 meter (där 1 är höjden, 10 är längden), upp till 4x18 meter (på liknande sätt) och behöver inte målas om.

Det visar sig vara ett mycket ekonomiskt alternativ för ett tillfälligt eller permanent staket.

Bild
Bild

Användningsområden

Staket i form av en kedjelänk kommer att behövas där det är nödvändigt att installera en budget, men högkvalitativt staket. Eftersom den PVC-belagda kedjelänken visar motstånd även vid hög luftfuktighet, är det att föredra att använda den som ett staket i områden nära havet och skogen . Det används inte bara inom jordbrukssektorn, utan också i privata sommarstugor, för undersökning mellan grannområden.

Bild
Bild

Och det är också ett populärt material för tillverkning av staket för parkeringsplatser, förskoleinstitutioner, barns underhållningskomplex. Tillämpningsområdet för PVC-kedjelänken slutar inte där. Nätet i polymeren skapar inte en kontinuerlig skugga och stör inte luftcirkulationen . Därför används den ofta i trädgårdstomter. Att ett sådant staket släpper in solens strålar och inte begränsar luftflödet kan inte tillskrivas en fördel eller nackdel. Allt beror på vilka funktioner som tilldelas den.

Bild
Bild

Urvalstips

Polymer är inte en vanlig plast som inte är särskilt motståndskraftig mot mekaniska skador. Ovanför kedjelänken med en polymerbeläggning måste du arbeta hårt för att skada den . Därför är en sådan säkring till ett bra pris, och efterfrågan på den är stor. Här är det bara viktigt att välja ett staket i enlighet med kraven i GOST.

Bild
Bild

Nätets styrka beror på tjockleken på tråden som används vid tillverkningen . Styrkaindikatorn påverkas också av cellernas storlek. Ju mindre deras diameter och trådtjocklek är, desto mer opålitlig är designen. Priset för det är naturligtvis mer överkomligt, men är sådana besparingar lämpliga i det här fallet? Nätet är tätare, vävt av tjock tråd med små celler.

Bild
Bild

Det finns flera indikatorer som köparen förlitar sig på när han väljer

  • Ytan ska vara så plan som möjligt. Det är viktigt att det inte finns några stötar, droppar, hängande eller luckor.
  • I ett högkvalitativt nät, tillverkat på en maskin, och inte hantverk, har alla celler samma form, med släta kanter.
Bild
Bild

Det är viktigt att noggrant inspektera produkten för skador och bucklor . Om staketet deformeras, efter att staketet är uppfört, kommer defekten att märkas. I den färdiga versionen kan detta inte åtgärdas. För ett mer estetiskt utseende placeras nätet ibland i ramar. Valet av färg, cellstorlek och själva kedjelänkrullen beror på köparens mål och budget.

Rekommenderad: