Picket Staket Fram Trädgårdar (35 Bilder): Från Metall Och Trä Euro Staket Nära Huset, Andra Alternativ

Innehållsförteckning:

Video: Picket Staket Fram Trädgårdar (35 Bilder): Från Metall Och Trä Euro Staket Nära Huset, Andra Alternativ

Video: Picket Staket Fram Trädgårdar (35 Bilder): Från Metall Och Trä Euro Staket Nära Huset, Andra Alternativ
Video: Bygga staket av pinnar 2024, Maj
Picket Staket Fram Trädgårdar (35 Bilder): Från Metall Och Trä Euro Staket Nära Huset, Andra Alternativ
Picket Staket Fram Trädgårdar (35 Bilder): Från Metall Och Trä Euro Staket Nära Huset, Andra Alternativ
Anonim

Den främre trädgården av staket ger det angränsande territoriet ett vackert och välskött utseende. Den har ett antal fördelar, den har en viss klassificering och skiljer sig åt i vilken typ av råmaterial som används. Från materialet i den här artikeln lär du dig om dess fördelar och nackdelar, sorter och nyanser av installationen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Picket staket främre trädgårdar har blivit mycket populära. Deras val beror på materialets preferenser, liksom kraven på staketet. De har många fördelar, de utmärks av:

  • variationen av det använda materialet, dess form och tjocklek;
  • estetisk tilltalande, praktisk och funktionalitet;
  • förekomsten av skyddande beläggningar som ökar livslängden;
  • brett utbud av färger, upp till 250 nyanser;
  • imitation av material på grund av en speciell beläggning;
  • avgränsning av webbplatsens gränser, dekorerad med blommor;
  • snabb och enkel installation, olika sektionsformer;
  • designvariabilitet och antal förstyvningar;
  • variation av avståndet mellan lamellerna;
  • öppen tillgång till solljus och luft;
  • förmågan att måla produkter från vissa material.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Profilerna som används är pålitliga och hållbara. De är lätta att transportera till installationsplatsen, de har optimala dimensioner. O du kan forma trädgårdar med dem, med minimal kunskap om att arbeta med en skruvmejsel. Men tillsammans med fördelarna har staketstaket främre trädgårdar också nackdelar.

Ofta är höjden på ett sådant staket liten, det räddar inte blomsterträdgården från gatudjur . Strukturer av denna typ klassificeras som dekorativa, de ersätter inte ett fullvärdigt staket. Samtidigt är priset för vissa typer av produkter, enligt köparnas åsikter, för dyrt. Detta gäller särskilt sektioner gjorda av euro-shtaketnik, som anses vara den bästa typen av material för trädgårdar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ibland måste staketet placeras på en sten eller tegelbas. Detta kräver ytterligare arbete och inköp av nödvändigt byggmaterial. Materialets hållfasthet skiljer sig också: inte alla produkttyper har ett tillräckligt antal förstyvningar.

Trots det stora utbudet av kvalitetsprodukter säljs råvaror av låg kvalitet till trädgårdar . Till exempel är billiga plastpicketsektioner inte alls lämpliga för installation. De är inte bara rädda för mekaniska skador, men under drift börjar de avge giftiga ämnen. Dessutom brinner ett sådant staket ut under solen, från vilket dess estetik går förlorad.

Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt över arter

Picket staket fram trädgårdar kan klassificeras enligt olika kriterier. Till exempel skiljer de sig åt i syfte. Vissa trädgårdar markerar bara platsens gränser, andra kännetecknas av ett gediget utseende, kombinerat med sten, tegel, metallstöd . Framträdgårdar av denna typ kan dekoreras med olika arkitektoniska stilar.

Efter typ av material som används är staket trä, plast och metall.

Dessutom finns det andra material som kan kombineras med varandra. Varje materialtyp har sina egna egenskaper, fördelar och nackdelar. Låt oss överväga de viktigaste råvarorna.

Bild
Bild

Trä

Träprodukter kan varieras i bredd, tjocklek och höjd. De är miljövänliga, lätta att bearbeta och hållbara, vilket säkerställs genom färgning och impregnering av trä med speciella föreningar. Vid tillverkning av staket används trä av olika trädslag . I detta fall beaktas materialets kostnad och densitet. Sådana trädgårdar ser dyra ut, de kan dekoreras med sniderier för varje smak. Du kan bygga en sådan trädgård framför dig själv. Nackdelen med ett trästaket är behovet av konstant touch-up. Dessutom är trä utan speciell impregnering brandfarligt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Plast

Staket av plast till framträdgårdar kännetecknas av enkel installation och opretentiös skötsel av staketet. Plasten behöver inte målas, dess yta är slät, färgschemat är varierat. Detta material är inert mot sönderdelning och exponering för negativa miljöfaktorer . En sådan trädgård behöver inte en grund, den rostar inte eller brinner inte.

Nackdelen med råvaror är en minskning av styrkan när färgämnen tillsätts.

Tack vare en speciell tillsats bleknar det målade staketet inte under solen . Till försäljning finns den i form av sektioner som monteras med konstruktörsmetoden. Den enda nackdelen med plast är dess instabilitet mot starka mekaniska skador.

Bild
Bild

Metallisk

Framträdgårdar av metall (stål) anses vara starka och hållbara. För att öka livslängden är de täckta med en korrosionsskyddande förening . Färgen på metallpiketter kan vara mycket olika, de har olika höjder. Ofta är sådana föremål dekorerade med dekorativa element. Förutom stål är främre trädgårdar gjorda av järn.

Metallträdgårdar är fortfarande sämre i popularitet än analoger av plast och trä.

men de dekorerar perfekt landskapet i lokalområdet … Materialet varar en storleksordning längre, men utan nödvändig vård kan det korrodera. Det kommer att behöva färgas nästan varje år.

Bild
Bild
Bild
Bild

Enligt grunden

Picket staket främre trädgårdar skiljer sig i monteringsvariabilitet. Några av dem behöver inte någon grund alls. Andra utförs på band, medan andra - med bas och tegelstenar. De senare anses vara en solid typ av struktur. Bandfundamentet är bra genom att det är ett förstärkningsbälte på staketet, vilket ger det ytterligare styvhet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Efter installationsmetod

Metoden att montera en trädgård på ett staket beror på dess typ och effekten du vill uppnå. Till exempel, du kan installera ett staket nära ett hus i ett lanthus eller i en by inte bara på det traditionella sättet, utan också i form av vågor . Staketets utformning kan ha en mängd olika former och böjningar, vilket gör det möjligt att ge lokalområdet en speciell unikhet.

Formen på trädgården kan vara rektangulär . Om du vill göra det i form av vågor monteras plankorna så att ett vågigt mönster erhålls. För att göra detta beräknas steget i förväg för staketets längd och intervallet mellan pikarna. Samma princip används vid installation av välvda trädgårdsstaket.

Bild
Bild

När den främre trädgården är utformad med ett stegstaket, fixeras varje stång ovanför den andra, varefter de sänks. Installation med sillbenstekniken är också populär, där plankornas toppar liknar konturerna på kronan på en gran i form av en kon . Dessutom kan installationen inte bara vara enradig utan även dubbelradig (både den vanliga vertikala och horisontella).

I det andra fallet erhålls det så kallade "schacket ". Remmarna fästs med en överlappning eller ovanpå varandra på båda sidor av bågsträngen. Detta ökar materialförbrukningen, minskar synligheten på trädgården och dess vindblåsbarhet. Samtidigt kan framträdgårdens höjd inte bara vara låg utan också standard, som ett konventionellt staket. I vissa fall når den 1,5 meter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Genom utformningen av den övre delen av plankorna

Förutom det faktum att staketstakets profil kan ha en annan form (i form av bokstäverna P, M, C), skiljer sig produkterna åt vid övre kantbehandling. Trimmerna kan ha en ristad eller hamrad överkant. Vid tillverkning av ett staket används två typer av kantbehandling: valsning och skärning av oegentligheter . Euroshtaketnik har en sömmad kant. Det ser mer estetiskt tilltalande ut.

Ofta är toppen av staketet spetsig. Detta görs för att skydda platsen från vilse djur, skräp och damm (skräp samlas inte på vassa kanter).

Plankornas utformning är annorlunda: de kan placeras på samma eller olika höjder . Den andra effekten uppnås på grund av de olika höjderna hos de använda picketsna. Om remsorna är av samma höjd är de täckta med en U-formad profil. Så designen ser komplett och estetiskt tilltalande ut. Det förlänger också staketets livslängd.

Bild
Bild

Installationsregler

Innan staketet installeras görs beräkningar, en schematisk ritning görs som bestämmer mängden byggmaterial. Vart i det är värt att överväga storleken på gapet mellan lamellerna . Beroende på beräkningarna kan avståndet mellan pikarna vara från 3 till 7 cm. Det maximala avståndet får inte överstiga bredden på piket som används för installation.

Det är omöjligt att installera staketstak nära varandra: detta försämrar belysning och blåser genom trädgården. I genomsnitt rekommenderas det att göra ett mellanrum mellan remsorna lika med halva profilbredden.

Installation är uppdelad i 3 huvudfaser: projektutveckling, beräkning och inköp av material, installation . För att installera ett staket av metall, är en plats förberedd, avlägsnande av gräs, utjämning av marken, avlägsnande av det tidigare staketet. Efter beräkningar och inköp av material, förberedelse av verktyg börjar de arbeta.

Bild
Bild

Installationssekvensen följer ett exempeldiagram

  • Först installeras pelarna, för vilka gränserna bestäms och insatserna körs in.
  • Stödpelare installeras längs dem, ett rep dras för att bygga en trädgård, hål grävs.
  • Pelarna installeras i brunnen, varefter de täcks med spillror och fixeras med kullersten.
  • Strukturen hälls med en cementlösning och får torka helt.
  • Ramen är monterad, tvärgående stockar är fästa på de vertikala stödelementen. Styrningarna fixeras med självgängande skruvar upptill och nedtill.
  • Sedan, med hjälp av en markör, är platserna för fixering av pickets markerade på dem. Basting gör att du kan installera pickets på samma avstånd från varandra.
  • Installera pickets, börja arbeta från hörnet och kontrollera den vertikala nivån för varje element.
  • Om sömnaden är dubbelsidig, fästs remsorna inifrån med hjälp av självgängande skruvar och från utsidan-med nitar.
Bild
Bild
Bild
Bild

När du installerar ett staket med tegelpelare är en teknik med bandfundament en förutsättning. Om du behöver lägga tegel enligt konstruktionstyp krävs stöd.

Dessutom kan du inte göra utan att montera baldakinerna på stödpelarna.

Vackra exempel

Vi erbjuder flera exempel på den vackra dekorationen av lokalområdet med ett staket

Ett exempel på att dekorera en trädgård med ett klassiskt staket och dekorativa figurer

Bild
Bild

Framträdgårdsdesign, dekorerad med ett dekorativt bågformat staket

Bild
Bild

Arrangemang av närområdet med landskapsdekoration med staket med båge

Bild
Bild

En variant av trädgårdsdesignen med ett staket med vassa överkanter

Bild
Bild

Dekorera trädgården med ett färgat staket av liten sektionshöjd

Bild
Bild

Inramning av en liten rabatt som en liten trädgård framför huset

Bild
Bild

Lantgårdsträdgårdsdesign med klassiskt vitt staket

Bild
Bild

Dekoration av en blomsterträdgård med gula pickets med en snittkant

Bild
Bild

Ett exempel på beteckningen av gränserna för en blomsterträdgård och ett närområde

Rekommenderad: