Fasadnät För Ett Staket I Landet (45 Foton): Bygga Grönt Och Skugga Staketnät I En Rulle. Hur Fixar Man Det Till En Kedjelänk Och Gör Ett Staket Av Ett Nät?

Innehållsförteckning:

Video: Fasadnät För Ett Staket I Landet (45 Foton): Bygga Grönt Och Skugga Staketnät I En Rulle. Hur Fixar Man Det Till En Kedjelänk Och Gör Ett Staket Av Ett Nät?

Video: Fasadnät För Ett Staket I Landet (45 Foton): Bygga Grönt Och Skugga Staketnät I En Rulle. Hur Fixar Man Det Till En Kedjelänk Och Gör Ett Staket Av Ett Nät?
Video: Giardino CHAIN LINK FENCE - ENG 2024, April
Fasadnät För Ett Staket I Landet (45 Foton): Bygga Grönt Och Skugga Staketnät I En Rulle. Hur Fixar Man Det Till En Kedjelänk Och Gör Ett Staket Av Ett Nät?
Fasadnät För Ett Staket I Landet (45 Foton): Bygga Grönt Och Skugga Staketnät I En Rulle. Hur Fixar Man Det Till En Kedjelänk Och Gör Ett Staket Av Ett Nät?
Anonim

PVC -nät är inte bara vackra, utan också ganska praktiska material . Naturligtvis är dess huvudfunktion skyddande. Men fasadnätet används ofta i landet som ett staket. Det beror på att den är billig, hållbar och enkel att installera.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Fasadnät för ett staket i landet varje år blir mer och mer populärt och först och främst på grund av dess låga kostnad . Dessutom är styrkan hos ett sådant material ganska bra. Maskens kanter förblir alltid intakta när de skärs på grund av den speciella vävningen i form av knop. Vid mekanisk skada på maskväven kommer det drabbade området inte att expandera mycket.

Förutom det fantastiska priset har polymernät många andra fördelar. Till exempel, den är resistent mot extrema temperaturer, solljus, hög luftfuktighet och långvarig frost . Även duk resistent mot kemikalier som kan finnas i en förorenad atmosfär. Ett sådant rutnät bekvämt att omsluta trädgårdar , eftersom det inte förstörs av de kemikalier som används för att behandla vegetationen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dukens goda töjbarhet förenklar tillverkningen av ett staket från den … Kostnaden för staketet kan också sänkas i pris på grund av ömtåliga stöd. Nästan vilken stolpe som helst kommer att kunna stödja nätets låga vikt. Du kan också göra ett avtagbart staket från det, vilket är lätt att transportera till en ny plats. Att skära materialet är mycket enkelt, liksom att fästa det på stödstolparna med en sladd eller klämmor.

Utmärkt andningsförmåga gör fasadnätet mycket bekvämt för trädgårdstaket. För en sådan polymerprodukt, absolut ingen stel ram och staket behövs detta får det att se väldigt lätt ut.

Den långa livslängden för ett sådant staket och en hög grad av elektrisk isolering är också viktiga punkter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det bör understrykas att fasadnätet är också vackert, eftersom det presenteras i olika färger . Den största efterfrågan är dock på gröna nyanser, som framgångsrikt går samman med grön vegetation i sommarstugor.

Polymernät kan variera i densitet . Denna parameter varierar från 30 till 165 gram per kvadratcentimeter. Det är värt att notera att graden av ljusöverföring av nätet beror på det. Storleken på cellerna påverkar direkt webbens densitet och kan vara mycket varierande. Så du kan hitta alternativ med små celler som mäter 5 x 5 eller 6 x 6 mm., Medium - 13 x 15 mm och stora - 23 x 24 mm.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dukar med det minsta nätet kan användas som skuggning eftersom de ger bra skugga, som träd. Där det ska vara så mycket ljus som möjligt är det bäst att använda grovt nät.

Som regel produceras duken i en rulle med en standardlängd på femtiohundra meter. Materialets bredd kan vara olika och sträcka sig från 2 till 8 meter. Nätet har som regel en kant gjord förstärkt och hål för fästning görs på det med ett avstånd av 3 cm mellan dem. du kan designa ett staket av valfri höjd, struktur, design från ett fasadnät.

Bild
Bild
Bild
Bild

Polymer är ett mycket bekvämt material eftersom det inte är känsligt för korrosion och mögel . Dess skyddslager behöver inte ständigt uppdateras. De fysiska och mekaniska egenskaperna hos polymernät har förblivit goda i 40 år. Eftersom du är under solens strålar länge förlorar duken inte sin ursprungliga färg. Om staketet av fasadnätet har blivit smutsigt är det enkelt att rengöra det med vanligt vatten från en slang.

Emellertid har polymermaskor också vissa nackdelar. Staketet av dem är dekorativt och markerar helt enkelt territoriet .… Material som polymer är inte skyddande eftersom det är lätt att skära.

Även en hög maskdensitet kommer inte att göra området bakom staketet osynligt för nyfikna ögon.

Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt över arter

Enligt vilken funktion fasadnätet utför, finns det flera typer av det. Till exempel, från ett byggnät får du utmärkt stängsel för byggarbetsplatser eller byggnader som är under uppbyggnad . Denna lösning är bra, eftersom det är tillfälliga , det kan återanvändas. I detta fall används ett starkt nät av kombinerade polymerer som tål temperaturer från -40 grader till +50 grader. Typiskt är maskstorleken för ett sådant rutnät 4,5 x 9 cm.

Fasadnätet används också i stor utsträckning på orter. Det används ofta för att stänga av pister runt kurvor och där det finns gafflar. En sådan duk kommer att ha cellerna 4 x 4, 5 cm stora. I staden kan du ofta hitta staket gjorda av bannernät. Den största skillnaden mellan materialet är att det är mönstrat och mer hållbart på grund av förstärkning med polyestertråd. Staketet från det ger stadslandskapen en viss estetik.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kamouflage

Denna typ av nät används av militären, idrottsmän, jägare. Det kan också ses på tematiska utställningar, scenplatser och andra platser där det behövs dekorationer. Vanligtvis är ett liknande tyg tillverkat av textil, som är täckt med polyuretan ovanpå. Det finns alternativ baserade på ett flätat nät, och vävnadsflikar fixeras på det.

Kamouflagernätet har inga livsgränser … Duken är resistent mot UV -ljus, råta och mögel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dekorativ

Denna typ av polymert nätmaterial är allmänt tillgängligt kommersiellt och används som ett dekorativt element. Dess fördel är att det utför inte bara en skyddande funktion, utan glädjer också med en mängd olika färger . Dekorativa dukar kan också variera i form och till och med vara mönstrade. Tjockleken på tråden och cellens storlek kan vara mycket olika.

Bild
Bild
Bild
Bild

Skuggning

Skugganätet fick sitt namn pga Det används ofta av sommarboende för att skydda växter från en stor mängd solljus . Sådana dukar har stora celler, vilket gör dem populära för andra ändamål. Till exempel kan de användas för att stänga av idrottsplaner till separata spelare och åskådare. Installatörer använder ett sådant nät för att fånga föremål på ställningar som kan falla ner.

Funktionen hos skuggnätet är dess ökade hållfasthet, vilket gör att den kan användas många gånger.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Enligt materialet från vilket fasadmaskorna är gjorda finns det flera typer

Metall - är den mest hållbara. För tillverkning av ett sådant blad används en svets- eller broschingsmetod. Metallnät kan användas för fundament, väggar, fasader. Skiljer sig i låg vikt. Kan zinkbeläggas eller inte.

Bild
Bild

Glasfiber - den produceras enligt en viss GOST och utmärks av sin hållbarhet. Av fördelarna är det värt att notera motståndskraft mot kemikalier och brand. Oftast används ett sådant nät när man avslutar arbetet. Vikten av glasfiberduk är mindre än metallens. En annan funktion är enkel installation.

Bild
Bild
Bild
Bild

Polymer arten är gjord på basis av PVC, nylon, polyeten, samt olika syntetiska blandningar. De mest hållbara är nät gjorda huvudsakligen av nylontrådar. Solens strålar tål dock bättre än en polyetenplåt. Denna typ används oftast för att skapa staket, liksom i byggbranschen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vilken ska man välja?

Ett tillfälligt nätfasadstaket är idealiskt, men det kan också användas som ett permanent alternativ. Till exempel, om du vill gömma dig för grannar, bör du välja en två meter hög densitet från 130 g / cm2. Det är praktiskt taget ogenomskinligt och låter dig bekvämt gå i pension på din bakgård.

En mer lönsam lösning ur ekonomisk synvinkel är dock fyra meter duk med en densitet på 70 till 90 g / cm2 . Ett sådant nät kan böjas till hälften, vilket gör det till två lager. Den kan också användas som nyans, fågel för fåglar och smådjur. Staketnätet är perfekt även för att bygga ett lusthus eller ett tillfälligt skjul ur det.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om nätet bara är skyddande kan du välja en densitet på mindre än 80 g / cm2 … Du kan se allt genom det, men å andra sidan kan det skydda barn och husdjur från att fly på vägen eller falla i en damm. I det här fallet är det lämpligt att välja dukar med ljusa färger, till exempel gul, röd eller orange. En trädgårdsodling kan också omges av ett liknande staket, men här kan också ett grönt eller brunt nät fungera, vilket kommer att se mer harmoniskt ut mot bakgrunden av riklig grönska.

När du väljer färgade dukar är det värt att komma ihåg att de kan skilja sig åt i täthet, och det är den sista parametern som är viktigast.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur gör man ett staket?

Nätstaket har en mycket enkel struktur, som inkluderar stöden och själva fasadarket. Ramarna på spännen kan bytas ut mot polymerflätade kablar eller nylongarn med god hållfasthet.

Att dra staketet med egna händer, du måste förbereda några verktyg i förväg … För att förbereda stolparna behöver du en kvarn, en spade och en slägga. Du kan klippa fasadnätet med en sax eller en monteringskniv. Infästning är lättast med tång. Det är också lämpligt att ha till hands ett måttband, en nivå och en lodlinje för mätningar och kontroll.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Konstruktionen av ett staket består av flera steg, som alla har sina egna egenskaper

På förberedelsestadiet måste platsen rengöras från vegetation och olika skräp … Det måste också anpassas. Därefter kan du göra preliminära beräkningar för nätets erforderliga volym, välja staketets höjd och materialets densitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

I steget med att markera staketet bör banan markeras och insatserna ska hamras i stället för stödpelarna . Det är viktigt att först installera stöden i hörnen och sedan fördela dem jämnt längs hela staketets längd. I detta fall är det önskvärt att steget är minst två meter.

Bild
Bild

Steget att installera pelare innebär användning av rör av metall eller plast med en diameter på 1,5 till 2,5 cm … Du kan också använda en annan robust profil eller trä. Stöden installeras genom att köra dem till ett djup av cirka 0,8-1 meter eller gräva ett hål-0,4-0,6 meter. Om pelarna är av metall, är den del som kommer att ligga under marken täckt med ett korrosionsskyddande medel. När det gäller trästöd bör de behandlas med en antiseptisk förening. Fästningen av stödelementen utförs strikt vertikalt, för vilket en lod kan användas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nästa steg är att sträcka kablarna mellan stolparna . De är fixerade i botten och toppen av stöden. Detta görs så att nätets position är begränsad och att den inte sjunker med tiden. Fasadnätet kan också fästas på kedjelänken.

Detta kommer att göra staketet ännu mer hållbart.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vid installationsstadiet måste nätet dras in i rektangeln, som bildas av kablarna med stödpelare … Det är viktigt att det inte bildas veck på den uträtade duken. För fixering är användningen av speciella plastklämmor idealisk. Det finns också maskor med öljetter på en gång. Klämmorna måste fästas var 0,3-0,4 meter och klämmorna var 1,2 meter.

Rekommenderad: