Bensingeneratorolja: Vilken Ska Man Fylla I En 4-takts Bensingenerator? Hur Fyller Man På Motorn?

Innehållsförteckning:

Video: Bensingeneratorolja: Vilken Ska Man Fylla I En 4-takts Bensingenerator? Hur Fyller Man På Motorn?

Video: Bensingeneratorolja: Vilken Ska Man Fylla I En 4-takts Bensingenerator? Hur Fyller Man På Motorn?
Video: Service av 4 takts båtmotor 2024, Maj
Bensingeneratorolja: Vilken Ska Man Fylla I En 4-takts Bensingenerator? Hur Fyller Man På Motorn?
Bensingeneratorolja: Vilken Ska Man Fylla I En 4-takts Bensingenerator? Hur Fyller Man På Motorn?
Anonim

Det räcker inte bara att köpa en bensingenerator, du måste fortfarande se till att den fungerar korrekt. Normal drift av denna typ av utrustning är omöjlig utan smörjning. Tack vare oljan startar den enkelt upp och uppfyller sitt syfte på rätt sätt och levererar konsekvent de parametrar som krävs för den genererade elen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Krav

Innan du köper en generator bör du läsa med tekniska parametrar den valda utrustningen och ta reda på vilket smörjmedel som krävs för den. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt typ av motor installerad och vilken typ av bränsle som används . De mest efterfrågade är naturligtvis bensinmodeller. Valet av smörjmedel beror direkt på typ av bränsle.

Motorolja är motorns viktigaste komponent . Denna produkt har, förutom en smörjfunktion, också en kylfunktion. Oljan förhindrar överdriven friktion mellan metalldelar. Detta förhindrar att de rörliga delarna fastnar och säkerställer att de fungerar korrekt.

Smörjmedlet sänker kolvens temperatur, tar bort värmen som genereras till följd av deras rörelse och uppvärmning från förbränningsprodukterna i cylindern.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bensin generator smörjmedel skiljer sig åt egenskaper … Oljan bör väljas i enlighet med den specifika uppgiften, utrustningstillverkarens rekommendationer och villkoren för dess användning. Du måste veta vilket smörjmedel som är bäst att använda för en bensingenerator för att undvika driftstörningar.

Råolja var det ursprungliga smörjmedlet för motorer . Den har utmärkta smörjegenskaper och viskositet, upptäckt under artonhundratalet. Men oljan, trots att den klarar sin uppgift, är inte tillräckligt ren för modern utrustning. Svavel och paraffin i den skapar föroreningar på motorns arbetsytor, vilket påverkar motorns prestanda och hållbarhet negativt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Som ett resultat dök en alternativ lösning upp - olja av syntetiskt ursprung . Det erhålls genom att destillera petroleumprodukter och demontera dem till komponenter. Så här erhålls basämnet. En mängd olika tillsatser läggs till som förbättrar smörjmedlets prestanda.

Oljefyllning vid service av generatorer som drivs med ren bensin utförs i en speciell behållare (oljetank) eller direkt i vevhuset.

Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt över arter

Utan ett smörjmedel kan generatorn inte fungera. Under driften av utrustningen är det viktigt att det finns en tillräcklig oljenivå i oljetanken .… Detta kommer att minska naturligt slitage, förhindra allvarliga funktionsstörningar och motorstopp på grund av gripna mekanismer som kräver smörjning.

Innan du köper och fyller i kompositionen måste du förstå den olika sorter . Det finns två huvudtyper av fett:

  • motor;
  • konsekvent.
Bild
Bild
Bild
Bild

Den första typen av olja används för att säkerställa normal drift av motorns rörliga delar, och den andra används för att smörja lagren

Den första föreningen som kommer över får inte hällas i motorn. Detta är fullt av allvarliga fel och extra kostnader. När du köper måste du titta på märkningen.

I blandningar som är lämpliga för bensingeneratorer finns bokstaven S. Formuleringarna är märkta i enlighet med API -systemet.

Bild
Bild
Bild
Bild

SJ, SL oljor är lämpliga för bensinmodeller , men du måste se till att kompositionen är lämplig för en fyrtaktsmotor.

När det gäller sammansättning skiljer sig följande typer av smörjmedel:

  • syntetisk;
  • mineral;
  • halvsyntetisk.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Typer av olja produceras med olika typer av tillsatser . De viktigaste egenskaperna hos smörjmedelskompositionen, liksom egenskaperna vid dess användning, beror på tillsatserna. Till salu presenterad oljor avsedda för sommar-, vinter- och helårsbruk … Det tredje alternativet är universellt.

Det är tillåtet att ändra en mineralbaserad komposition till en syntetisk (eller vice versa). Men du kan inte fylla på - du måste byta smörjmedel helt, annars blandas tillsatserna och börjar konflikta.

Bild
Bild

Populära märken

Många märken bedriver produktion av smörjmedel för bensingeneratorer. Låt oss lista de mest populära produkterna.

Castrol Magnatec 10W-40 . Lämplig för drift av olika förbränningsmotorer. Det är en syntetisk produkt som garanterar tillförlitligt skydd av mekanismer mot överhettning och nötning.

Bild
Bild

Werk SAE 10W-40 -halvsyntetisk olja, som enbart är lämplig för bensindriven utrustning.

Bild
Bild

Mostela 10W-40 … En modern oljeprodukt som kännetecknas av hög fluiditet. Det tjocknar inte med en kraftig temperaturminskning och förlorar inte sina ursprungliga egenskaper. Dessa egenskaper uppnås genom tillsatser. Denna typ av olja är idealisk för fyrtaktsmotorer.

Bild
Bild

Mobil Super 1000 10W-40 … En variant av en mineraloljebaserad universalolja. Denna produkt är avsedd för hela säsongen. Den innehåller ett förtjockningsmedel.

Bild
Bild

Urvalstips

Var uppmärksam på dess när du väljer ett smörjmedel prestandaegenskaper men främst på viskositet och fluiditet och även - på temperatur möjlig användning.

Om bokstaven är den första i markeringen S , vilket innebär att oljan är lämplig för en bensinmotor, kan den hällas i en fyrtaktsmotor på en elektrisk generator. Andra brevet betecknar kvalitetsgraden. Fettet av högsta kvalitet övervägs, på vilket det finns en beteckning SN.

Du behöver bara köpa smörjmedel i seriösa butiker med gott rykte. Det skadar inte att rådfråga säljaren om vilken motorolja som är bättre att fylla i motorn.

Bild
Bild

När och hur byter jag olja?

En ny generator hälls först med smörjmedel för inkörning, och efter 5 timmar dräneras den . Ett oljebyte rekommenderas var 20-50 driftstimme (beroende på den specifika modellen). Det är lämpligt att följa intervallet som anges i det tekniska databladet för utrustningen.

Det är inte svårt att fylla olja i motorn i en bensingenerator. Enligt samma princip ändras smörjmedlet i en bilmotor. Oavsett intensiteten i generatoroperationen bör utbyte utföras varje säsong, det viktigaste är att använda en kvalitetsprodukt från en pålitlig tillverkare .… Använd ett smörjmedel med rätt specifikation.

När generatorn startas för första gången tar oljan upp all smuts och metallpartiklar, så den måste omedelbart bytas till en ny.

Innan det gamla fettet tappas, värms motorn upp i 10 minuter.

Bild
Bild

En behållare placeras under dräneringshålet, sedan skruvas bulten i oljetråget eller tanken loss. Efter tömning av den gamla oljan, dra åt bulten och fyll systemet med en ny genom påfyllningspluggen. Efter att ha kontrollerat att oljenivån är optimal, skruva på påfyllningslocket ordentligt.

Bild
Bild

Ett högkvalitativt smörjmedel kommer att säkerställa generatorns långsiktiga drift och förhindra dess för tidiga fel . Regelbundet och korrekt byte av skyddsoljan garanterar lång drift av utrustningen.

Rekommenderad: