Förhållandet Bensin Till Olja För Borstare: Hur Mycket Olja Ska Fyllas På? I Vilka Proportioner Som Ska Spädas Med Bensin? Hur Mycket Ska Du Fylla På 1 Liter Bensin?

Innehållsförteckning:

Video: Förhållandet Bensin Till Olja För Borstare: Hur Mycket Olja Ska Fyllas På? I Vilka Proportioner Som Ska Spädas Med Bensin? Hur Mycket Ska Du Fylla På 1 Liter Bensin?

Video: Förhållandet Bensin Till Olja För Borstare: Hur Mycket Olja Ska Fyllas På? I Vilka Proportioner Som Ska Spädas Med Bensin? Hur Mycket Ska Du Fylla På 1 Liter Bensin?
Video: 50:1 Fuel to oil ratio ● easy way to calculate 2024, April
Förhållandet Bensin Till Olja För Borstare: Hur Mycket Olja Ska Fyllas På? I Vilka Proportioner Som Ska Spädas Med Bensin? Hur Mycket Ska Du Fylla På 1 Liter Bensin?
Förhållandet Bensin Till Olja För Borstare: Hur Mycket Olja Ska Fyllas På? I Vilka Proportioner Som Ska Spädas Med Bensin? Hur Mycket Ska Du Fylla På 1 Liter Bensin?
Anonim

Bensinskärare är en ganska vanlig teknik för att bekämpa ogräs i sommarstugor, i hushåll, väg och bostäder samt kommunala tjänster. Dessa enheter har ytterligare två namn - trimmer och penselklippare. Dessa enheter skiljer sig åt i sina motorer. De dyrare har fyrtaktsmotorer, alla andra har tvåtaktsmotorer. Naturligtvis är de senare de mest populära bland befolkningen, eftersom de är enklare i design och lättare i vikt och mycket billigare än deras fyrtakts konkurrenter. Tvåtaktsmodeller är emellertid obekväma genom att bränsleblandningen för dem måste beredas för hand, med bibehållen strikt dos mellan bensin och olja . I fyrtaktsanaloger sker blandningen av dessa komponenter automatiskt, du behöver bara fylla gastanken och oljetanken med motsvarande ämnen. Låt oss överväga frågan om riktigheten av tankning exakt tvåtaktsborstare, eftersom det beror på hur effektiv och lång drift av en sådan enhet kommer att vara.

Bild
Bild

Standardproportioner

Ofta uppstår problem med andelarna av olja och bränsle för pålitlig drift av borstklipparen. Anledningen till detta är helt annan information i källorna. Du kan stöta på en skillnad i data om förhållandet med tio enheter, och ibland - med hälften . Därför undrar du ofrivilligt hur mycket olja som behövs för 1 liter bensin: 20 ml eller hela 40. Men för detta finns ett tekniskt pass för den produkt som du köper i butiken. Det bör finnas en beskrivning av enheten, instruktioner för dess användning och instruktioner om reglerna för beredning av bränsleblandningen.

Först och främst är det nödvändigt att ta hänsyn till den information som tillverkaren rekommenderar, eftersom du kan presentera dina anspråk för honom och inte för en tredjepartskälla om du skulle misslyckas med borstklipparen. Om det inte finns någon instruktion i passet, och ännu mer om det inte finns något pass, rekommenderar vi att du letar efter en annan trimmermodell från en mer pålitlig säljare.

För alla andra fall, när du har en bensinknivmodell i dina händer och det inte finns något sätt att ta reda på dess tekniska egenskaper, finns det standardproportioner av de mest troliga komponenterna i bränsleblandningen för en tvåtaktsmotor. I grunden använder dessa enheter AI-92 bensin och en speciell syntetisk olja, som innehåller ett lösningsmedel för bättre blandning med bränsle. Sådan olja avdunstar långsamt och har förmågan att helt brinna ut i cylindern och lämnar inga kolavlagringar.

Bild
Bild

Standardförhållandet mellan syntetisk olja och bensin är 1: 50. Detta innebär att 5 liter bensin behöver 100 ml olja, och i enlighet med denna oljeförbrukning per 1 liter bensin är 20 ml. Genom att veta hur mycket olja som krävs för att späda ut 1 liter bränsle kan du enkelt beräkna alla hastigheter när du förbereder bränsle till trimmern. Vid användning av mineraloljor är förhållandet 1: 40 oftast standarden. Därför kräver 1 liter bränsle 25 ml sådan olja och för en 5 liters behållare - 125 ml.

När du arbetar med bensinknivar kommer en person med liten erfarenhet av att använda sådan utrustning inte vara svår att bestämma och korrigera den faktiska oljemängden som krävs för en viss modell . Du bör bara vara uppmärksam på avgaserna (deras färg, lukttoxicitet), cykelstabilitet, motoruppvärmning och utvecklad effekt. Mer detaljer om konsekvenserna av felaktiga blandningsförhållanden av bensin och olja kan förväntas i ett annat avsnitt av artikeln. Det finns alternativ för borstare som kör på AI-95 bensin. Detta bör också beaktas.

Om tillverkaren rekommenderar bränsle med ett sådant oktantal måste du följa kraven för att inte minska utrustningens driftsresurs.

Bild
Bild

Blandningsregler

Och nu om hur man blandar komponenterna korrekt. Det skulle dock vara mer logiskt att börja med en analys av vanliga, men absolut oacceptabla misstag som många ägare av denna klippaggregat”syndar” med. Följande åtgärder betraktas som blandningsfel.

  • Att tillsätta olja till bränslet som redan hällts i borstsaxens bensintank. På detta sätt kan en homogen bränsleblandning inte erhållas. Kanske kommer det att fungera, om bara då skaka trimmern länge. Men det är osannolikt att någon kommer att göra detta, med tanke på enhetens svårighetsgrad.
  • Häll först olja i en blandningsbehållare och tillsätt sedan bensin. Bensin har en lägre densitet än olja, så om den hälls i oljan förblir den kvar i det övre lagret, det vill säga att naturlig blandning inte sker. Naturligtvis blir det möjligt att blanda senare, men mycket mer energi kommer att krävas än om det gjordes tvärtom - häll olja i den hällda bensinen.
  • Ignorerar exakta mätinstrument för att ta de erforderliga mängderna ingredienser som används. Med andra ord är utspädning av mängden olja eller bensin "för ögat" en dålig vana när man kör motorfordon.
  • Ta tomma dricksvattenflaskor för beredning av bränsleblandningen. En sådan behållare är gjord av för tunn polyeten, som kan lösas upp med bensin.
Bild
Bild
Bild
Bild

Med tanke på allt ovanstående rekommenderar vi att du använder följande regler när du blandar en bränsleblandning för tvåtakts trimmermotorer

  1. Använd endast rena behållare av metall eller specialplast för förvaring av bensin, olja, färdig bränsleblandning och dess beredning.
  2. Använd en vattenkanna för att fylla bensin i en spädningsbehållare för att undvika spill och för att tillsätta olja - en mätbehållare med volymrisker eller en medicinsk spruta för 5 och 10 ml.
  3. Häll först bensin i behållaren för beredning av bränsleblandningen och sedan olja.
  4. För att späda blandningen, häll först bara hälften av den planerade volymen bensin i behållaren.
  5. Lägg sedan till bensinen hela mängden olja som krävs för att förbereda blandningen.
  6. Blanda innehållet i utspädningsbehållaren noggrant. Det är bäst att röra genom att göra cirkulära rörelser med en tätt sluten behållare. Du bör inte röra om bränslet inuti behållaren med något främmande föremål, eftersom det inte är känt av vilket material detta föremål är tillverkat av, vilken reaktion det kan inleda med ingredienserna i blandningen, hur rent det är.
  7. Tillsätt resten av bensinen till den blandade blandningen och blanda noggrant igen.
  8. Du kan fylla bränsletanken med den förberedda blandningen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Man måste komma ihåg att den färdiga bränsleblandningen inte ska förvaras i mer än 14 dagar, eftersom den förlorar sina egenskaper, stratifierar och avdunstar, vilket leder till förändringar i proportioner och därmed försämring av trimmerns prestanda.

Konsekvenser av brott mot förhållandet

Motorcykelns livslängd beror på hur exakt du följer tillverkarens rekommenderade proportioner av olja-bensinblandningen. Faktum är att bränsleblandningen kommer in i cylindrarna i form av bensin-oljedimma. Och oljekompositionens uppgift är att smörja rörliga och gnidande delar och ytor på olika delar i cylindern. Om det plötsligt visar sig att det inte finns tillräckligt med olja, och någonstans inte kommer att räcka alls, kommer de delar som berör torrt att börja skada varandra. Som ett resultat bildas repor, repor och flisar, vilket säkert kommer att leda till helt eller delvis motorstopp (till exempel kan det fastna).

I motsatt fall, när för mycket olja kommer in i motorn, har den inte tid att bränna helt, sätta sig på cylinderväggarna och förvandlas med tiden till fasta partiklar - koks, slagg och liknande. Som du kanske gissar leder detta också till motorstopp. Det viktigaste är att du inte får tillåta en enda kränkning av andelen i riktning mot brist på olja. Det är bättre att hälla lite olja 10 gånger än att inte bara tillsätta 1 gång. Det händer ofta att den här tiden är tillräckligt för att bryta motorn.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer jag för en bensinkniv?

För tvåtaktsmotorer använder buskskärare AI-92 eller AI-95 bensin. Oftast - den första av de namngivna. Det finns alltid information om detta i produktens tekniska datablad. Om det av någon anledning inte är känt exakt vilken bensin trimmern ska fungera, kan du hämta den genom att testa båda märkena av bensin i funktion. Globala förändringar i motorn kommer inte att hända av detta, och det är fullt möjligt att avgöra vilken bensin den eller den modellen av enheten "älskar" mer, enligt vissa faktorer . Detta kommer att framgå av den utvecklade kraften, gasreglaget och motorvärmen, samt dess stabila drift vid alla hastigheter.

Men det är mycket svårare att bestämma proportionerna av olja till en viss volym bensin. I det här fallet måste du veta åtminstone något om tillverkaren av utrustningen. Och redan enligt standardproportionerna för denna tillverkare, välj andelen för en specifik modell, med hänsyn till oljetypen.

Du kan till och med börja välja efter ursprungsland.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Till exempel, för kinesiska lågeffektstrimmare används huvudsakligen två förhållanden - 1: 25 eller 1: 32 … Den första är för mineraloljor och den andra för syntetiska oljor. Vi har redan talat om valet av standardproportioner för bensinskärare från europeiska och amerikanska tillverkare i samband med oljetypen. Enligt klassen oljor för hushållstrimmer är det nödvändigt att använda TB -olja enligt API -klassificeringen. För mer kraftfulla - fordonsklassen.

Rekommenderad: