Stihl Bensintrimmer: En översikt över Bensinklipparen. Justering Av Förgasaren På Borstklipparen. Hur Startar Man Den Och Vilken Typ Av Olja Ska Man Fylla På? Hur ändrar Jag Linjen

Innehållsförteckning:

Video: Stihl Bensintrimmer: En översikt över Bensinklipparen. Justering Av Förgasaren På Borstklipparen. Hur Startar Man Den Och Vilken Typ Av Olja Ska Man Fylla På? Hur ändrar Jag Linjen

Video: Stihl Bensintrimmer: En översikt över Bensinklipparen. Justering Av Förgasaren På Borstklipparen. Hur Startar Man Den Och Vilken Typ Av Olja Ska Man Fylla På? Hur ändrar Jag Linjen
Video: Att starta en trimmer, FS 56 från STIHL. Guide och instruktionsvideo. 2024, April
Stihl Bensintrimmer: En översikt över Bensinklipparen. Justering Av Förgasaren På Borstklipparen. Hur Startar Man Den Och Vilken Typ Av Olja Ska Man Fylla På? Hur ändrar Jag Linjen
Stihl Bensintrimmer: En översikt över Bensinklipparen. Justering Av Förgasaren På Borstklipparen. Hur Startar Man Den Och Vilken Typ Av Olja Ska Man Fylla På? Hur ändrar Jag Linjen
Anonim

Företaget som producerar bensintrimmare av hög kvalitet Stihl grundades 1926 av Andreas Stihl. Det var denna tyska entreprenör som gjorde det till sitt främsta mål att göra arbetet för träbearbetningsindustrin så enkelt som möjligt. Nu, förutom Tyskland, tillverkas olika modeller av detta märke i Brasilien, USA, Kina och Österrike.

Bild
Bild

Särdrag

När man diskuterar designfunktionerna och prestandan hos produkterna från den världsberömda tillverkaren, bör man ägna särskild uppmärksamhet åt dess främsta konkurrensfördelar. Fördelarna med Stihl bensin gräs trimmare, i jämförelse med elektriska modeller, inkluderar:

  • beroende av enhetens prestanda enbart på tillgänglighet och mängd bränsle;
  • relativt låg vikt av flätan;
  • maximal enkelhet för enheten och drift;
  • anpassning av kraftverket för slåtter, inklusive täta tjocklekar;
  • lönsamhet;
  • smidighet och funktionalitet.
Bild
Bild
Bild
Bild

Naturligtvis fanns det några uppenbara brister, på listan som ingår:

  • behovet av att framställa en bränsleblandning i enlighet med de rekommenderade proportionerna;
  • risken för motorstopp på grund av lågkvalitativt bränsle;
  • behovet av regelbundet underhåll;
  • hög ljudnivå.

Bland annat när man jämför bensin och elektrifierade trimmare bör man ta hänsyn till förekomsten av en elmotor i den senare. Sådana maskiner kan endast användas med nätverksanslutningspunkter.

Sladdlösa modeller kan vara ett alternativ, men deras drifttid är begränsad. I detta avseende jämför bensinklippare positivt med andra i familjen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modellöversikt

Bensin ljut används ofta för professionell gräsmatta, såväl som inom jordbruket. Dessa exempel på modern teknik har bevisat sin effektivitet vid slåtter av ogräs och göra hö. Under sådana förhållanden ägnas särskild uppmärksamhet åt det korrekta valet av en representant för modellintervallet, med hänsyn till designfunktionerna och tekniska egenskaperna.

För närvarande erbjuds följande modeller av Stihl -buskar till potentiella kunder:

  • lungor (FS -38, -45 C -E, -50 C -E, -55, -56);
  • kraftfull (FS -70 C -E, -94 RC -E, -100, -120, -130, -250);
  • ryggsäck;
  • penselskärare.
Bild
Bild
Bild
Bild

För att beskriva huvuddragen hos representanter för dessa kategorier är det värt att överväga några prov på utrustning. Så, lätt borste FS-38 utformad för enkel landskapsarkitektur, vanligtvis under förutsättningar för personliga tomter. Vikten av detta verktyg är drygt 4 kg. I detta fall är motorns arbetsvolym och dess effekt 27,2 cm3 respektive 0,65 kW.

De främsta fördelarna med representanter för denna kategori inkluderar följande prestationsindikatorer:

  • obetydlig vikt;
  • maximal användarvänlighet;
  • lägsta bränsleförbrukning;
  • kraftverkskraft;
  • tillförlitlighet och lång livslängd;
  • lägsta ljudnivå och vibration;
  • modern design.
Bild
Bild
Bild
Bild

En av de populära modellerna i det kraftfulla trimmarsegmentet är Stihl FS-130 … "Hjärtat" i denna sex kilos spott är en motor med en volym på 36,3 kubikcentimeter och en effekt på 1,4 kW. Modellen är utrustad med en tank med en volym på upp till 0,5 liter. Kraftfulla bensinskärare brukar klassificeras som professionella verktyg med följande fördelar:

  • ökad kraft;
  • maximal tillförlitlighet och hållbarhet;
  • förmågan att bearbeta nästan vilken yta som helst, inklusive täta buskar;
  • bekvämlighet och användarvänlighet;
  • närvaron av en "cykel" handtaghållare.

Erfarna ägare och experter rekommenderar att utrusta kraftfulla trimmare med trådrullar. Detta tillvägagångssätt ger dig möjlighet att klippa vilket gräs som helst på svåråtkomliga platser.

Bild
Bild
Bild
Bild

Jämförelse med andra märken

Idag tillverkar många företag bensintrimmare. Med hänsyn till kostnaden för sådan utrustning bör valet av specifika modeller närma sig med största uppmärksamhet. Nu är nästan alla utvecklare av specialverktyg och små konstruktionsutrustningar engagerade i produktion av bensinflätor. Vi pratar om både branschledare och lite kända företag.

Följande märken är på de första positionerna för de aktuella popularitetsbetygen:

  • Stihl;
  • Husqvarna;
  • Makita;
  • Eko;
  • Mästare.
Bild
Bild
Bild
Bild

Naturligtvis är det omöjligt att entydigt svara på frågan om vilket märke och modell som är bättre. Detta beror på att det finns en hel lista med urvalskriterier. Men när du köper en borstsax för att identifiera konkurrensfördelarna med ett visst märke, bör man jämföra prestandaindikatorer för representanter för olika modelllinjer.

Oftast jämförs Stihl -produkter med Echo-, Husqvarna- och Makita -trimmare . Inledningsvis bör det noteras att dessa prover av utrustning tillhör samma klass och har i stort sett identiska tekniska egenskaper, med undantag för vissa nyanser.

Bild
Bild
Bild
Bild

Detta gäller främst trimmerkonstruktioner utrustade med så kallade cykelhandtag. Alla flätor kan utrustas med två typer av skärelement: fiskelina och skivor.

Varje Stihl -borstsax är utrustad med ett snabbstartssystem . Bland annat har dessa enheter, liksom modellerna av de nämnda märkena, en sele som effektivt minskar belastningen på användarens händer. Enligt ägarnas recensioner är trimmarna av det kända varumärket Makita mest fördelaktiga. Vi talar här om en ökad rotationshastighet för skärelementen, vilket säkerställer lämplig prestanda.

Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

I enlighet med aktuell statistik är det bensinklippare som är mest efterfrågade. Detta beror till stor del på deras rörlighet och funktionalitet. När du väljer en specifik utrustningsmodell är det dock nödvändigt att ta hänsyn till ett antal andra parametrar. I sådana här situationer är det användbart att jämföra penselklippare med andra typer av trimmare.

Elektriska enheter är anslutna till ett hushållsnätverk med en spänning på 220 V . Sådana bilar förorenar inte luften på grund av frånvaron av avgaser. Inte mindre viktiga punkter kommer att vara minimiljudnivån och den relativt låga vikten. Samtidigt är området som ska behandlas avsevärt begränsat av längden på bärarna som används.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sladdlösa modeller är den klart vanligaste grästrimmern. Elmotorn på dessa gräsklippare drivs inte från elnätet, utan från batteriet, vilket garanterar maximal rörlighet. Driftstiden för utrustningen begränsas dock av batteriladdningen och är i genomsnitt 35-45 minuter. En annan viktig punkt är den relativt höga kostnaden för batterimodeller.

När du väljer en specifik modell av en bensintrimmer är det nödvändigt att ta hänsyn till dess tekniska egenskaper . Så, enheter med låg effekt är utrustade med rullar med fiskelina. På mer resursstarka och kraftfulla modeller kan knivar och skärare användas som skärelement.

Driftförhållanden är en annan viktig faktor. Glöm inte kostnaden för gräsklippare.

Bild
Bild

Användarmanual

Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt hur man korrekt utför den första uppstart och inkörning av en bensinklippare. Kompetenta åtgärder kommer att maximera trimmerns livslängd och minska kostnaderna för underhåll och reparation. Innan du startar enheten för första gången måste du utföra flera förberedande steg. Deras lista innehåller en visuell bedömning av växellådans skick och beredning av en högkvalitativ bränsleblandning, med hänsyn till vilken olja som ska fyllas i enlighet med tillverkarens instruktioner och rekommendationer.

Det är på bränslets sammansättning som experter och erfarna ägare av bensintrimmare rekommenderar att du fokuserar uppmärksamheten . I situationer med tvåtaktsmotorer, till skillnad från fyrtaktsmotorer, kommer komponenterna att vara bensin och olja. Proportionerna anges i lämpliga instruktioner som bifogas tekniken eller på etiketterna för bränslen och smörjmedel. Bland annat anger anteckningarna vilken typ av bränsle och motorolja som utvecklarna rekommenderar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Efter att alla trimmeraggregat har inspekterats och bränslet är ordentligt förberett kan du direkt starta det och sedan köra i förbränningsmotorn. Denna process innehåller följande steg:

  • bensinklipparen måste placeras i ett horisontellt plan på den mest plana ytan;
  • spaken som styr luftspjället flyttas till stängt läge;
  • med hjälp av en primer pumpas bränsle till förgasaren (några rörelser räcker);
  • tändningen slås på med lämplig omkopplare;
  • startsnöret ska dras så smidigt som möjligt tills motstånd känns;
  • enheten lanseras med flera vassa ryck i sladden;
  • Öppna lufttillförseln när motorn har startat.

I vissa situationer kan det hända att trimmern inte startar eller stannar direkt efter start. I sådana fall är det nödvändigt att öppna lufttillförseln till förgasaren något och försöka igen. Efter ett positivt resultat, låt motorn gå i minst 5 minuter i viloläge.

Bild
Bild
Bild
Bild

Med spaken ska lufttillförseln ställas in så att trådrullen eller knivarna förblir stationära. Efter att motorn har värmts upp helt öppnas gasreglaget genom att flytta spaken till läget markerat med ON-ikonen och gasregulatorn trycks ned halvvägs i 20-30 sekunder. I nästa steg släpps avtryckaren och trimmern går på tomgång i cirka 40 sekunder. Sådana manipulationer upprepas i 10-15 minuter, varefter det är nödvändigt att ta en 20-minuters paus.

Genom att upprepa ovanstående steg genomförs ytterligare inkörning av förbränningsmotorn i en bensinklippare . Nästa steg är växellådan som körs in, för vilken du måste välja lämpligt område med mjukt gräs. Den senare klipps i 5-10 minuter med periodisk podgazovki (1/2 - 2/3 av maxhastigheten). Denna cykel upprepas flera gånger med intervall om 20-25 minuter.

Bild
Bild
Bild
Bild

För eller senare måste trimmerägare hantera behovet av att byta linje. Detta är en integrerad del av driften av sådan utrustning. Det finns flera sätt att uppdatera skäraren i fråga. Det enklaste alternativet inkluderar följande manipulationer:

  • ta bort huvudet från trimmern och rengör det noggrant;
  • varva ner den nödvändiga längden på fiskelinan (2-3 meter rekommenderas) och bita av den med tång;
  • böj linjen så att ena änden är 15 cm längre än den andra;
  • lägg böjningen på spetsen som ligger mellan spåren på spolen;
  • linda fiskelinan samtidigt i två riktningar, fixera den tillfälligt i spåren (lindningsriktningen indikeras med pilen);
  • trä ändarna genom speciella hål i locket;
  • sätt in spolen med den nya raden på plats och klicka på plats.
Bild
Bild

Ofta kan det vara nödvändigt att justera förgasaren under driften av Stihl -bensinknivar. Om du har rätt kunskap och färdigheter kan du göra det själv. I förberedelseskedet måste du skölja luftfiltret noggrant. Det bör noteras att det rekommenderas starkt att göra detta var tionde timmars drift av gräsklipparen.

Justeringen utförs med tre skruvar, varav en är ansvarig för bränsletillförseln . Det vrids tills förbränningsmotorn börjar stanna. Sedan ska skruven lossas med en kvarts varv (om motorn stannade, sedan med 1/2). Efter att ha startat trimmern, fortsätt skruva loss samma skruv tills förbränningsmotorn börjar arbeta stabilt vid ökade varvtal.

Skruven som begränsar backventilens rörelse bakåt används för att justera tomgångsvarvtalet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Möjliga haverier

Tyvärr eliminerar inte ens kompetent och noggrann drift av högkvalitativa bensingräsklippare risken för haverier helt. Låt oss ta en titt på de vanligaste problemen.

  • Motorn startar inte. Tändstiftet kan vara ur funktion, eller så försörjs inte bränsle till förgasaren.
  • Instabil drift av förbränningsmotorn vid tomgång. En av de vanligaste orsakerna i dessa situationer är en felaktig förgasarinställning.
  • Trimmern utvecklar inte varvtal och ger inte tillräcklig effekt. Sådana fenomen är förknippade med behovet av att rengöra eller byta ut luftfiltret, tändstiftet, samt justera förgasaren och ta bort kolavlagringar i ljuddämparen.
  • Överhettning av motorn, vilket kan orsakas av användning av en bränsleblandning av dålig kvalitet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ganska ofta måste ägare till bensinklippare hantera situationer där de stannar när de trycker på gasen. Den vanligaste orsaken i detta fall är felaktig drift av förgasaren, vilket kräver justering . Oftast händer detta efter långtidsförvaring av enheten eller som ett resultat av dess användning under svåra förhållanden.

En igensatt bränsleventil kan få motorn att stanna när gas tillsätts, vilket måste lossas något för att återuppta normal gastillförsel. Ofta måste du hantera en igensatt andning, det vill säga en backventil i bränsletanken. Bland annat orsakerna till att trimmerns motor stannar kan vara kabelns hängande i förgasaren och sträckningen av bränsleslangen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Man måste komma ihåg att tidigt underhåll, diagnostik och eliminering av eventuella störningar kommer att maximera livslängden för Stihl -bensinknivar och minska driftskostnaderna.

Rekommenderad: