Bensin Generatorer HUTER: En översikt över Modeller, Vilken Typ Av Olja Att Fylla I Motorn I En Bensin Elektrisk Generator. Vad Händer Om Det Inte Startar?

Innehållsförteckning:

Video: Bensin Generatorer HUTER: En översikt över Modeller, Vilken Typ Av Olja Att Fylla I Motorn I En Bensin Elektrisk Generator. Vad Händer Om Det Inte Startar?

Video: Bensin Generatorer HUTER: En översikt över Modeller, Vilken Typ Av Olja Att Fylla I Motorn I En Bensin Elektrisk Generator. Vad Händer Om Det Inte Startar?
Video: Testar Att Tanka E85 I En Vanlig Bensinbil 2024, Maj
Bensin Generatorer HUTER: En översikt över Modeller, Vilken Typ Av Olja Att Fylla I Motorn I En Bensin Elektrisk Generator. Vad Händer Om Det Inte Startar?
Bensin Generatorer HUTER: En översikt över Modeller, Vilken Typ Av Olja Att Fylla I Motorn I En Bensin Elektrisk Generator. Vad Händer Om Det Inte Startar?
Anonim

Det är känt att i områden som ligger på ett betydande avstånd från stora städer finns det fortfarande svårigheter med strömförsörjningen i hemnätet. För att lösa dem måste du använda en autonom strömförsörjning. Av de mest kända alternativen på den ryska marknaden kan du välja gasgenerator Huter . Den lilla storleken och vikten på enheterna gör det möjligt att flytta enheten enkelt och installera den var som helst.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Alla elektriska generatorer från Huter innehåller en förbränningsmotor, en generator och en styrenhet . En sådan installation gör det möjligt att producera elektrisk ström genom att omvandla mekanisk energi till elektrisk energi. Gasgeneratorer från 1 kW till 6,5 kW utrustade med ett luftkylningssystem, en synkron generator och med autostart är särskilt efterfrågade bland ryska konsumenter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelarna med kraftverk tillverkade av ett företag från Tyskland inkluderar följande faktorer:

  • ett brett utbud av produkter;
  • bra produktivitet;
  • ekonomisk bränsleförbrukning;
  • bra kvalitet på den producerade strömmen;
  • brett intervall av arbetstemperaturer;
  • lång period av non-stop arbete;
  • hög miljövänlighet;
  • liten storlek;
  • solid garanti.
Bild
Bild
Bild
Bild

Men det finns också små nackdelar - hög ljudnivå och felaktig användning av sensorn som är ansvarig för mätning av bränslevolymen. Om vi pratar om buller, så gör faktiskt en Huter -bensingenerator mycket ljud, och dess nivå når ibland 90 dB. För att eliminera detta problem används extra ljudisolering.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modellöversikt

Den ryska marknaden för bensinkraftverk kan skryta med ett stort antal modifieringar som finns tillgängliga på den. De mest efterfrågade för närvarande är följande enheter: Huter DY3000L, Huter DY5000L, Huter DY8000LX och Huter DY6500LX.

Bensin Generator Huter DY6500LX avser elektriska installationer av kategorin små, avsedda för hushållsbruk. Den är utrustad med en 5 kW motor med en bränsleförbrukning på 1,8 l / h. Bensintankens kapacitet på 22 liter gör det möjligt att garantera en oavbruten drift av enheten i 9 timmar. En manuell eller automatisk startmetod kan användas för att starta generatorn. Gasgeneratorns struktur innehåller så viktiga komponenter som en spänningsregleringsenhet och ett kortslutningsskyddskomplex.

Den deklarerade egenskapen för yttre brus är 71 dB. Enhetens vikt når 84 kilo.

Bild
Bild
Bild
Bild

Huter DY5000L är en mobil bensingenerator för utomhusbruk. Den är utrustad med en fyrtaktsmotor och har en effekt på 4 kW. Dess bränsleförbrukning är 1,5 l / h. En 22 liters bensintank räcker för flera timmars non-stop-arbete. Enheten är utrustad med ett system för forcerad luftkylning. Externa brusparametrar ligger i intervallet 70-72 dB. Bensingeneratorn är utrustad med ett överbelastningsskyddssystem och en timmätare som snabbt frågar när det ska utföras underhåll. Utrustningens vikt är 77 kilo.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bensin Generator Huter DY3000L - en typisk representant för elektriska apparater avsedda för hushållsbruk. Dess effekt är 2,5 kW med en bränsleförbrukning på 1,3 l / h. Detta prov har en gastankkapacitet på 12 liter. Detta räcker för 10 timmars stabil drift av de största elförbrukarna i huset. I jämförelse med andra modifieringar av Huter har denna gasgenerator en ganska låg ljudnivå, den motsvarar 67 dB. Generatorn är enkel och enkel att transportera, och detta gynnas av dess låga vikt - 43 kilo.

Det kommer att vara praktiskt som reservkälla för el i en sommarstuga eller i ett litet hus. Enheten kan också användas på vandringar eller under resor till naturens famn.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bensin Generator Huter DY8000LX är en representant för det mellersta segmentet av kraftverk som drivs med flytande bränsle. Denna enhet har en effekt på 6,5 kW. Dess bränsleförbrukning är 2 l / h. Bränsletanken rymmer 25 liter. Gasgeneratorn kan arbeta i cirka 8 timmar på en tank. Under drift avger enheten ett ganska starkt ljud, vars nivå kan vara högre än 80 dB. Bensingeneratorn har en vikt på 96 kilo, därför är den utrustad med hjul och handtag för flyttning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

För närvarande när du väljer någon bensingenerator, och Huter i detta fall är inget undantag, är det nödvändigt att tydligt förstå vilka specifika uppgifter behöver du det för … Alla förstår att en fisketur kräver en liten och inte särskilt tung enhet som kan leverera en elektrisk ström till en bandspelare, ett litet kylskåp-tillräckligt för 1 kW, högst 3 kW.

Men när det gäller att leverera el till flera punkter samtidigt, där det är planerat att ansluta flera konsumenter, bör prov med större effekt och produktivitet övervägas.

För hushållsändamål föredrar modeller för 4-6, 5 kW, de mest populära är 5 kW-enheter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tips för användning

Flera användbara rekommendationer i samband med användningen av en gasgenerator

  1. Vid aktiv drift av kraftverket är det nödvändigt hålla alla deadlines under kontroll , fastställd för drift av någon av motorkomponenterna, liksom livslängden för förbrukningsmaterial.
  2. Översyn måste utföras i ett starkt förhållande med den tillåtna livslängden för modellens förbränningsmotor. Innan du startar den, kontrollera nivån och kvaliteten på bränsle och olja. Om det finns ett behov av att tanka med olja, är det nödvändigt att bara fylla den när motorn är avstängd och kall. Tänk på att avlägsnande av oljepåfyllningslocket när motorn går kan orsaka allvarliga skador eller brännskador.
  3. Fyll bara på dem typer av bränslen och smörjmedel rekommenderas i den tekniska dokumentationen för din maskin. I den kan du också ta reda på tidpunkten för byte av alla förbrukningsmaterial.
  4. Kommer att behövas regelbundet byte av olja och luftfilter , rengöring eller installation av nytt tändstift .
  5. Vissa modifieringar av gasgeneratorer kan generera elektrisk ström för hushålls- och industrispänning. Den ska användas specifikt för lämpliga enheter och försök inte anpassa enheten fungerar från 220 V, under en spänning på 380 V, och vice versa.
  6. I vissa märken av bensingeneratorer finns det 12 V -terminaler, som gör det möjligt att ladda batterier. Vissa ägare anser dock att det är tillåtet att använda dem som en strömkälla för att starta en bilmotor. Det är strängt förbjudet att göra detta . på grund av det faktum att under start av bilmotorn uppträder höga hopp i aktuella parametrar, vilket leder till en haveri av generatorenheten.
  7. Om du tänker ansluta elektroniska datorer och andra typer av komplexa hushållsapparater rekommenderas det användningen av en invertergasgenerator , som kommer att vara den optimala lösningen för att tillhandahålla en stabil strömförsörjning till känsliga enheter för vilka spänningssteg är farliga: värmepannor, bärbara laddare, datorer, sofistikerad elektronisk utrustning.
  8. För att göra det lättare att byta hem till en reservströmförsörjning, det är lämpligt att ansluta gasgeneratorn till husets elnät med hjälp av ATS - automatiskt startsystem.
Bild
Bild
Bild
Bild

Användaren bör också vara uppmärksam och driftsförhållanden och lagring av utrustning … Generatorns permanenta plats måste skyddas från nederbörd och direkt solljus. Med allt detta ska enheten inte fungera i ett slutet rum. Detta beror på att dess avgaser är mycket giftiga.

Den kan bara placeras på en hård, ganska plan yta, vilket utesluter risken för att främmande föremål kommer in i ventilationssystemet.

Rekommenderad: