Effekt På Bensingeneratorer: 1-2 KW Och 3-4 KW, 5, 6 7 KW Och 9-10, 15-20 Och 30-50 KW, 220 Och 380 Volt Och Annan Effekt

Innehållsförteckning:

Video: Effekt På Bensingeneratorer: 1-2 KW Och 3-4 KW, 5, 6 7 KW Och 9-10, 15-20 Och 30-50 KW, 220 Och 380 Volt Och Annan Effekt

Video: Effekt På Bensingeneratorer: 1-2 KW Och 3-4 KW, 5, 6 7 KW Och 9-10, 15-20 Och 30-50 KW, 220 Och 380 Volt Och Annan Effekt
Video: Elektrisk energi och effekt 2024, Maj
Effekt På Bensingeneratorer: 1-2 KW Och 3-4 KW, 5, 6 7 KW Och 9-10, 15-20 Och 30-50 KW, 220 Och 380 Volt Och Annan Effekt
Effekt På Bensingeneratorer: 1-2 KW Och 3-4 KW, 5, 6 7 KW Och 9-10, 15-20 Och 30-50 KW, 220 Och 380 Volt Och Annan Effekt
Anonim

En bensingenerator kan vara en stor investering för ett hushåll och lösa problemet med intermittenta strömavbrott en gång för alla. Med det kan du vara säker på en stabil drift av viktiga saker som ett larm eller en vattenpump. I detta fall måste enheten väljas korrekt så att den kan lösa de tilldelade uppgifterna, och för detta bör särskild uppmärksamhet ägnas åt enhetens effektindikatorer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Typer av generatorer efter effekt

En bensingenerator är en generisk term för autonoma kraftverk som kan producera energi genom att bränna bensin. Produkter av denna typ produceras med tanke på olika konsumentkategorier - någon behöver en blygsam enhet för ett garage, någon köper en generator för ett lanthus och enskilda konsumenter behöver oavbruten elförsörjning till hela företaget.

De mest blygsamma och billigaste modellerna tillhör hushållskategorin, det vill säga de löser problem inom samma hushåll . För garage kan lösningen på problemet vara enheter med en kapacitet på 1-2 kW, men samtidigt är det nödvändigt att ta hänsyn till den önskade säkerhetsmarginalen och försök att inte ladda en kilowatt-enhet ens med 950 watt av de tillgängliga 1000.

Bild
Bild
Bild
Bild

För ett litet hus kan en generator med en nominell effekt på 3-4 kW vara tillräckligt, men fullvärdiga hus, där flera personer bor och mycket olika utrustningar, kräver minst 5-6 kW . Situationen förvärras särskilt av olika pumpar, luftkonditioneringar och kylskåp, eftersom var och en av dessa enheter vid själva starttiden kräver flera kilowatt, och om de bestämmer sig för att starta samtidigt, till och med 7-8 kW effekt på en elektrisk generator kan vara otillräcklig. När det gäller stora hushåll med ett hus på flera våningar, ett garage, ett lusthus med ansluten el och pumpar för vattning av en trädgård eller grönsaksodling, så är till och med 9-10 kW i allmänhet ett minimum, eller du måste använda flera svagare generatorer.

Med en indikator på 12-15 kW börjar kategorin halvindustriella elektriska generatorer, som i många typer av klassificering inte skiljer sig alls . Kapaciteten hos sådan utrustning är mellanliggande - å ena sidan är de redan för mycket för de flesta privata hus, men samtidigt verkar de vara otillräckliga för ett fullvärdigt företag. Å andra sidan kan 20-24 kW modeller vara relevanta för en mycket stor och tekniskt avancerad egendom eller ett hus för flera lägenheter, och en 25-30 kW enhet, för svag för en konventionell anläggning, kan vara en objektiv nödvändighet för en verkstad som sysslar med slipning och skärning. olika ämnen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

De mest kraftfulla enheterna är industriella generatorer, men det är svårt att identifiera den nedre gränsen för deras effekt. På ett vänligt sätt bör den börja från minst 40-50 kW . Samtidigt finns det modeller för både 100 och till och med 200 kW. Det finns ingen övre gräns heller - allt beror på ingenjörernas och tillverkarnas önskan, särskilt eftersom det inte finns någon tydlig gräns mellan en autonom generator och ett litet fullvärdigt kraftverk. Hur som helst, om konsumenten inte har tillräckligt med ström från en separat enhet, kan han köpa flera och driva sitt företag separat.

Separat bör det klargöras att effekt, mätt i watt, inte ska förväxlas med spänning, vilket ofta görs av köpare som inte är insatta i ämnet . Spänning innebär bara kompatibilitet med vissa typer av apparater och uttag.

En typisk enfasgenerator matar ut 220 V, medan en trefasgenerator ger 380 V.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur räknar man ut?

Ju kraftfullare en gasgenerator är, desto dyrare blir det, så det är ingen mening för konsumenten att köpa en enhet med en enorm kraftreserv. Samtidigt ska du inte jaga de billigaste modellerna, eftersom köpet först och främst måste lösa de uppgifter som ställts för det, helt täcka strömförbrukningen, annars var det ingen idé att spendera på det. Således, När du väljer ett autonomt kraftverk måste du först förstå hur mycket av den genererade strömmen som kommer att tillfredsställa den framtida ägaren . Varje enhet har en effekt, som anges på förpackningen och i instruktionerna - detta är antalet watt som förbrukas av en löpande enhet per timme.

Vart i enheter som inte är utrustade med en elektrisk motor kallas aktiva, och deras elförbrukning är alltid ungefär densamma . Denna kategori inkluderar klassiska glödlampor, moderna tv -apparater och många andra apparater. Utrustning med elmotorer, som kallas reaktiv och kan fungera i olika lägen, bör ha två effektindikatorer i instruktionerna.

I dina beräkningar bör du ta hänsyn till den siffra som är större, annars utesluts inte möjligheten till överbelastning och nödstopp av generatorn, som till och med kan misslyckas helt, inte.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kanske redan har gissat att för att hitta den erforderliga generatorkraften måste strömmen hos alla elektriska apparater i huset summeras, men det finns ytterligare en detalj som många medborgare inte tar med i beräkningarna. Det kallas inkopplingsströmmar - det här är en kortsiktig, bokstavligen för en sekund eller två, ökad energiförbrukning vid start av en enhet . Du kan hitta medelindikatorerna för startströmskoefficienten för varje typ av utrustning på Internet, och ännu bättre om de anges i instruktionerna.

För samma glödlampor är koefficienten lika med en, det vill säga vid uppstart förbrukar de inte mer el än vid vidare arbete . Men ett kylskåp eller luftkonditionering, som redan kännetecknas av betydande frosseri, kan enkelt ha ett startströmförhållande på fem - slå på två enheter samtidigt även när alla andra enheter är avstängda och du "lägger ner" generatorn direkt med 4,5 kW.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Således, för att skydda mot förlust av en elektrisk generator, skulle det helst vara värt att överväga driften av alla elektriska enheter samtidigt och maximalt - som om vi slår på dem alla samtidigt. Men i praktiken är detta nästan omöjligt, och även då kommer varje lägenhet att kräva en generator med en kapacitet på 10 kW och högre, vilket inte bara är orimligt, men också dyrt. Med hänsyn till de nuvarande omständigheterna summeras inte alla elektriska apparaters effekt, utan bara de som är viktiga och måste fungera smidigt, utan att se tillbaka på någon situation.

Låt oss ta ett exempel, vilka enheter som kan vara viktiga . Om ägaren inte är hemma ska larmet fungera stabilt - det är svårt att hålla med om detta. Den konfigurerade automatiska bevattningen i landet måste slås på i tid - vilket innebär att pumparna inte heller får stängas av i alla fall. Om vi pratar om vinter kommer det knappast att vara bekvämt att sitta inomhus i en päls - följaktligen finns även värmeutrustning på listan. Vid långvariga strömavbrott kan mat i kylen, särskilt på sommaren, helt enkelt försvinna, så den här enheten är också en prioritet.

Varje person, som utvärderar sitt hem, kan fritt lägga till några fler positioner på den här listan - generatorn måste helt enkelt täcka sina behov, för mitt liv.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bland resten av tekniken kan man särskilja den som det är önskvärt att bibehålla prestanda och den som kommer att vänta . Ett utmärkt exempel på den senare kategorin, för att sätta stopp för detta direkt, är tvättmaskinen: om strömavbrott på flera timmar är typiskt i området kommer du sannolikt inte att drabbas mycket av att du tvingas ändra en schemalagd tvätt. När det gäller de önskade enheterna är de ansvariga för bekvämligheten av att vara i ett avstängningstillstånd, vilket kan vara flera timmar.

Det är osannolikt att minst en ägare slår på absolut alla elektriska apparater i bostaden samtidigt, därför kan det antas att, förutom de obligatoriska apparaterna, kommer generatorn att räcka till ytterligare två lampor, en TV för underhållning och en dator för underhållning eller arbete. Samtidigt kan strömmen omfördelas korrekt genom att slå på den bärbara datorn istället för två lampor, eller stänga av allt utom lamporna, av vilka det redan kommer att finnas 4-5.

Bild
Bild
Bild
Bild

Av samma logik kan du starta enheter med höga inkopplingsströmmar om de inte innebär automatiska startfaser . - även om de inte kan slås på samtidigt, kan du starta dem en efter en, stänga av alla valfria enheter och veta att vid normal drift tål generatorn belastningen. Som ett resultat, genom att lägga till strömmen för alla de enheter som kommer att behövas vid ett oväntat strömavbrott, får vi den ström som krävs från ett potentiellt köp.

Vart i de flesta samvetsgranna tillverkare säger ärligt att det är normalt att ladda generatorn högst 80%, lägg därför till ytterligare en fjärdedel av det till det resulterande antalet . En sådan formel gör att generatorn kan möta dina behov, hålla längre och vid behov ta en kortvarig belastning över den planerade hastigheten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tips för val av kraftverk

Av ovanstående blir det tydligt hur man bestämmer den nödvändiga effekten hos en bensinelektrisk generator för ett hem, men det finns en annan viktig subtil: det bör finnas två sådana indikatorer i instruktionerna för enheten . Märkeffekten blir lägre, men det visar antalet kilowatt som enheten kan leverera stabilt under en lång tid utan att uppleva ökat slitage. Smickra dig dock inte för mycket: vi har redan nämnt ovan att tillverkare separat ber att inte ladda generatorn över 80% - detta gäller bara de nominella indikatorerna. Således, när du väljer en sådan teknik, är det värt att uppmärksamma främst detta värde.

Ett annat värde är maximal effekt . Som regel är det 10-15% högre än det nominella och betyder att detta redan är gränsen för enhetens kapacitet - det kommer inte längre att kunna producera mer, och även med en sådan belastning kommer det inte att fungera länge tid. Grovt sett, om belastningen på grund av inkörningsströmmar översteg den nominella för en sekund, men ändå förblev inom maxvärdet och omedelbart återvände till det normala, kommer elen i byggnaden inte att gå ut, även om gasens livslängd generator har redan minskat något.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vissa tillverkare i instruktionerna anger bara en maximal belastning, men då ger de också en nominell koefficient. Till exempel är max för modellen 5 kW, och den nominella effektfaktorn är 0,9, vilket innebär att den senare är 4,5 kW.

Samtidigt styrs vissa tillverkare från kategorin skrupelfria av köparen som är redo att tro på freebies. Han erbjuds att köpa en relativt billig generator med en anständig effektindikator, som är placerad på lådan i stort antal och dupliceras i instruktionerna. Samtidigt anger tillverkaren inte vilken typ av effekt det är och ger inga koefficienter.

Bild
Bild

Därför drar vi en logisk slutsats att vi bara menar maximal effekt - den som inte kan inkluderas i våra beräkningar . Samtidigt kan konsumenten bara gissa vad enhetens märkeffekt är då, och om leverantören fuskar ännu mer genom att överskatta maximal effekt. Naturligtvis är det oönskat att köpa sådan utrustning.

När du köper en elektrisk generator, försök att uppmärksamma kända märken som under många års verksamhet har lyckats få ett rykte som en pålitlig och pålitlig partner. I det första ögonblicket kan det tyckas att du förgäves betalar för mycket för likvärdig effekt, men i praktiken visar det sig att enheten håller längre, och det är lättare att reparera den vid ett haveri, eftersom det finns auktoriserade servicecenter. Glöm det dock inte varje tillverkare har mer eller mindre framgångsrika modeller, så det kommer inte vara överflödigt att få information om en specifik enhet på Internet i förväg.

Leta efter konsumentkommentarer någon annanstans än säljarens webbplatser - den senare älskar att städa upp det negativa.

Rekommenderad: