Inverter -bensingeneratorer: 1, 2, 3 KW Och Annan Effekt, Fördelar Och Nackdelar, Enhet

Innehållsförteckning:

Video: Inverter -bensingeneratorer: 1, 2, 3 KW Och Annan Effekt, Fördelar Och Nackdelar, Enhet

Video: Inverter -bensingeneratorer: 1, 2, 3 KW Och Annan Effekt, Fördelar Och Nackdelar, Enhet
Video: The Third Industrial Revolution: A Radical New Sharing Economy 2024, Maj
Inverter -bensingeneratorer: 1, 2, 3 KW Och Annan Effekt, Fördelar Och Nackdelar, Enhet
Inverter -bensingeneratorer: 1, 2, 3 KW Och Annan Effekt, Fördelar Och Nackdelar, Enhet
Anonim

Inverter-bensingeneratorer för 1-2 och 3 kW, liksom andra modeller av denna typ, har visat sig bra när de används i hus, sommarstugor, garage. Dessa enheter har sina egna fördelar och nackdelar, åtnjuter välförtjänt popularitet, men är dyrare än sina konventionella motsvarigheter. Vad säljare av gasgeneratorer av omformartyp erbjuder att betala för, vilka modeller bör övervägas - det är värt att förstå mer detaljerat.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad det är?

Bensininverteraren är utrustning avsedd för autonom strömförsörjning av elektriska apparater … Beroende på egenskaper och design är sådana modeller bärbara och stationära, utrustad med en hjulbas eller bekväma fötter … En gasgenerator av denna typ övervägs stabilare lämplig för anslutning av enheter som är mest känsliga för spänningsfall.

Denna teknik kan producera en variabel frekvensström med erforderlig intensitet . Den höga kvaliteten på den energi som levereras för att driva enheterna kompletteras med möjligheten att exakt justera alla driftsparametrar. Du kan ställa in önskat motorvarvtal och spara bränsle.

Den inbyggda mikroprocessorn ger möjlighet att svara snabbt och effektivt på användarkommandon.

Bild
Bild
Bild
Bild

Enhet och driftsprincip

Schemat enligt vilket en elektrisk generator av denna typ fungerar ser ganska enkelt ut. Dess design inkluderar en speciell enhet med en omvandlare, likriktare och mikroprocessor. Tack vare det elektroniska kortet kan växelriktaren utjämna egenskaperna hos den matade strömmen, vilket säkerställer att effekt- och spänningsvärdena optimeras enligt föreskrifterna. Funktionsprincipen förenklas enligt följande:

  1. en trefasspänning genereras;
  2. växelström omvandlas till likström;
  3. mottagningsspänning på 220 V och 50 Hz.
Bild
Bild

Stabilisering av spänningen, invertergasgeneratorer minska risken för skador på dyr komplex utrustning avsevärt när den ansluts med hjälp av ett strömförsörjningssystem . Utrustningen får den mest säkra strömkällan, utan sådana nackdelar som skapandet av spänningssteg under drift.

I utformningen av sådan utrustning finns det ett manuellt startsystem med tändstift. Motorn är fylld med bensin genom en speciell påfyllningshals på kroppen. Frontpanelen innehåller kontroller, samt uttag för anslutning.

Beroende på konstruktionstyp är kroppen utrustad med ben för stationär placering av utrustning eller hjul för bekväm transport, ett handtag placeras på den övre delen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Inverter -bensingeneratorer har ett antal uppenbara fördelar jämfört med andra typer av enheter. Bland de mest relevanta punkterna är följande.

  1. Alltid stabila indikatorer på utspänningen . Hoppar och droppar är uteslutna.
  2. Möjlighet säkert underhålla högprecisionsutrustning på reservströmförsörjningen . Även de mest känsliga typerna av enheter kan anslutas till inverterteknik utan risk.
  3. Bränsletillgänglighet … Bensin kan köpas utan onödiga svårigheter på någon ort.
  4. Låg ljudnivå . Gasgeneratorer av denna typ har ett hus som dämpar ljudet från en motor som körs. Dessutom kan speciella ljuddämpare installeras för att minska buller.
  5. Energieffektivitet . Inverter -bensingeneratorer genererar billigare el än sina konventionella motsvarigheter.
  6. Kompakt storlek och lätt vikt … De minsta modellerna väger 8-9 kg, fodralet är utrustat med ett speciellt bärhandtag.
  7. Bekvämlighet för transport . Du kan transportera utrustning i bagageutrymmet på en bil, på en cykel eller bära den i en ryggsäck.
  8. Lätt att ansluta . Även en person långt från teknikens värld kan starta utrustningen manuellt.
  9. Hög kroppstäthet … Utformningen av de flesta modellerna gör att de kan installeras utomhus eller med minimalt skydd.
  10. Problemfri start vid låga temperaturer . Liksom andra gasgeneratorer har växelriktarmodeller inga begränsningar för drift på vintern.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Nackdelarna inkluderar bara den höga kostnaden. De billigaste modellerna är 2-3 gånger dyrare än klassiska gasgeneratorer. Dessutom överstiger effektindikatorerna för sådan utrustning sällan gränserna på 3 kW. Detta alternativ är inte lämpligt för permanent strömförsörjning av bostadshus.

Bild
Bild
Bild
Bild

Granskning av populära modeller

Klassificeringen av de bästa invertergeneratorerna inkluderar modeller som känns igen av den mest relevanta konsumentpubliken. De är kompakta, har ett effektområde på 1 till 2 kW, är pålitliga och säkra att använda. Det är värt att överväga de mest attraktiva erbjudandena mer i detalj.

" Bison ZIG-3500 ". Enfas inverter elektrisk generator med en effekt på 3 kW, med manuell starttyp. Modellen är utrustad med en encylindrig fyrtaktsmotor, luftkylningssystem och tillhör en synkron borstlös design. Denna energikälla kan fungera upp till 3 timmar utan avbrott och är utrustad med ett ljudisolerat hölje. Det finns 2 220 V och 1 12 V uttag på fodralet.

Bild
Bild

Prorab 3100 PIEW . En av de mest kraftfulla omriktarmodellerna, den ger en energieffekt inom 3000 watt. Setet innehåller en rymlig 13-liters bensintank, en hjulbas, ett skyddshölje. Modellen låter dig ansluta 2 enheter till 220 V-uttag och använda en 12 W lågspänningsutgång.

Bild
Bild

Denzel GT-2600i . Kompakt inverterbensingenerator med en effektreserv på 2300 W och kontinuerlig drift upp till 5,5 timmar. Modellen har en manuell starttyp, luftkylning, hjul för enkel rörelse. På fodralet finns en timmätare, en voltmeter och överbelastningsskydd finns i designen. Setet innehåller 2 uttag för 220 V och 1 för 12 V, utrustningen väger 33 kg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fubag TI 2000 … En invertergenerator från ett välkänt tyskt märke med en effekt på 2 kW räcker för att säkerställa autonom drift av enheter i landet eller i ett hus på landet. Från 1 tankning fungerar modellen upp till 4 timmar med en belastning på 50% av de högsta möjliga indikatorerna. Fubags utrustning har möjlighet att ansluta flera kraftverk till ett nät - kapaciteten kan ökas i proportion till ökningen av energiförbrukningen.

Bild
Bild

" Elitech BIG 2000P ". Invertergenerator med en effekt på 1700 W. Modellen är ganska billig för denna utrustningsklass, den har en ganska rymlig bränsletank. Under drift överstiger ljudnivån inte 62 dB, det finns en extra ljuddämpare, utrustningen är skyddad mot överbelastning. Setet innehåller 2 uttag för 220 V och en utgång för 12 V.

Bild
Bild

Patriot GP 2000i . Kompakt invertergenerator i ett kompakt hus. Modellen är enfas, på fodralet finns 1 uttag för 220 V och 12 V. Enheten startas manuellt, den fungerar tyst tack vare ett specialfodral. Effekt på 1,5 kW är lämplig för användning hemma, på en resa, i landet, detta är en av de lättaste kompaktmodellerna - den väger bara 18,5 kg.

Bild
Bild
Bild
Bild

FoxWeld GIN-1700 . Lätt invertergenerator med topphandtag och ljudisolerande hus av hög kvalitet. En effekt på 1, 2 kW räcker för att upprätthålla driften av nödvändiga enheter i ett hus eller på en resa. Modellen är utrustad med 1 uttag för 220 V och 1 uttag för 12 V, det är enkelt och driftsäkert.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fubag TI 1000 . Billig lätt generator med inverter-typ med en effekt på 900 watt. Modellen stöder möjligheten till autonomt arbete i 4 timmar, placeras i ett speciellt ljudisolerat hölje, väger endast 14 kg. Detta är det bästa valet för resor och resor, utrustningen låter dig ansluta enheter på 12 V och 220 V.

Bild
Bild

TCC SGGX 1000i . En ovanlig modell av en invertergenerator i form av en fotboll. 800 W -utrustningen är pålitlig och funktionell, väger bara 8 kg och är lämplig för utomhusbruk. Tekniken är utformad för att fungera framgångsrikt utan avbrott i upp till 2,5 timmar i rad.

Bild
Bild

" Special IG1000 " … 700W -modellen med ett bekvämt bärhandtag är den perfekta lösningen för resenärer och vandrare. Designen i ett ljudisolerande hölje väger endast 9 kg, vilket ger bekvämlighet vid laddning av elektriska apparater på vägen. Det finns 1 220 V -uttag på kroppen.

Bild
Bild

Dessa modeller har lyckats bevisa sin relevans och popularitet. I betyget hittar du både ganska kraftfulla alternativ för utrustning och kompakta turistmodeller. Det återstår bara att fatta ett slutgiltigt beslut och sedan göra ett köp.

Valbara kriterier

Om du noggrant väljer en liten inverter elektrisk generator för ett lanthus är det viktigt att överväga ett antal punkter. Allt är viktigt: antalet och kraften hos anslutna enheter, typen av utrustning som behöver ström från nätverket. Till exempel, för en panna, för att upprätthålla driften av sin automatisering utan att stänga av, räcker det med en lågeffektsmodell, men det kommer att vara möjligt att starta vattenpumpen med utrustning från 1,5-2 kW.

Kraft

Här är det viktigt att uppmärksamma det totala antalet enheter som måste anslutas. Om du måste ansluta kraftfull svetsutrustning, en pumpstation, elektriska värmare till en autonom strömkälla, du måste välja från de allra första modellerna av gasgeneratorer från 3 till 5 kW . De hjälper till att säkerställa smidig drift av all grundutrustning i landet eller i ett privat hus.

Invertergasgeneratorer upp till 1 kW anses marschera . De används för att ladda bärbara enheter: mobiltelefoner, bärbara datorer och kan vid behov anslutas till bilbatterier.

Mellanalternativ upp till 2 kW effekt gör att du kan behålla driften av kylskåpet, TV: n, belysningssystemet i landet eller i ett hus på landet under strömavbrott.

Bild
Bild

Nuvarande typ

Alla populära modeller av växelriktare bensin generatorer klassificeras som enfas i termer av den typ av ström som genereras. Du kan ansluta enheter som är avsedda att fungera från ett 220 V eller 12 V. nätverk till dem. Det är strängt förbjudet att ansluta kraftfulla enheter som en kompressor eller en elpanna till sådana generatorer.

Bild
Bild

Kontrolltyp

Den största delen av massmodeller av invertergeneratorer är utrustad med manuell startanordning . Det kräver inget extra batteri. I det här fallet kan du helt enkelt starta utrustningen mekaniskt. Batterimodeller stöder autostart , kan utrustas med fjärrkontroller för större bekvämlighet vid användning av enheten.

Det är meningsfullt att överbetala för alternativ endast om generatorn används tillräckligt aktivt.

Bild
Bild

Synkron eller asynkron

Asynkrona modeller av växelriktargeneratorer är resistenta mot kortslutning, men är känsliga för strömspänningar. Synkrona ger en högre kvalitet på den genererade strömmen. Sådan utrustning kan användas för reservanslutning av enheter med hög startström och känslig för spänningsstötar. Se generatoröversikten över Fubag TI 1000 -bensingeneratormodellen nedan.

Rekommenderad: