Bensingeneratorer För Sommarstugor: Hur Man Väljer, Betyg På Bensingeneratorer När Det Gäller Tillförlitlighet, Hushållselgeneratorer För 3, 5, 10 KW Och Annan Effekt

Innehållsförteckning:

Video: Bensingeneratorer För Sommarstugor: Hur Man Väljer, Betyg På Bensingeneratorer När Det Gäller Tillförlitlighet, Hushållselgeneratorer För 3, 5, 10 KW Och Annan Effekt

Video: Bensingeneratorer För Sommarstugor: Hur Man Väljer, Betyg På Bensingeneratorer När Det Gäller Tillförlitlighet, Hushållselgeneratorer För 3, 5, 10 KW Och Annan Effekt
Video: Såhär enkelt är det att bygga ihop din stuga! 2024, Maj
Bensingeneratorer För Sommarstugor: Hur Man Väljer, Betyg På Bensingeneratorer När Det Gäller Tillförlitlighet, Hushållselgeneratorer För 3, 5, 10 KW Och Annan Effekt
Bensingeneratorer För Sommarstugor: Hur Man Väljer, Betyg På Bensingeneratorer När Det Gäller Tillförlitlighet, Hushållselgeneratorer För 3, 5, 10 KW Och Annan Effekt
Anonim

Användningen av modern teknik gör det möjligt att skapa de mest bekväma levnadsvillkoren i landet . Även om alla vet att vid problem med strömförsörjningen kan restaureringsarbete utföras under lång tid. Det är i detta ögonblick som bensingeneratorer kommer till undsättning, som kan förse ett lanthus med elektricitet under lång tid.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Generatorn är en unik enhet som låter dig konvertera en typ av energi till elektrisk energi. Tack vare detta anses denna enhet vara den optimala lösningen för att förse punkter med el. Dessa kan vara vattenvärmare, hushållsapparater och till och med en dator. För att bensingeneratorn ska kunna utföra de funktioner som tilldelats den helt måste du vara noga med urvalsprocessen. För detta beaktas inte bara bostadsfrekvensen utanför staden, utan också tillgången på gas vid dacha, antalet faser i det elektriska nätet, liksom mängden energiförbrukning. Det bör noteras att alla bensinstationer, oavsett typ och syfte, innehåller följande strukturella element:

  • ram - spelar rollen som stöd och säkerställer kvarhållande av arbetsenheter;
  • kraftenhet , som behövs för att omvandla bränsle till elektricitet;
  • generator , vars arbete är att omvandla mekanisk energi till elektrisk energi.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Ett stort antal modeller av bensingeneratorer presenteras på den moderna marknaden, som skiljer sig åt i funktionalitet och andra parametrar. Beroende på vilken typ av kraftverk och vilken typ av ström som genereras finns det enfas- och trefasgeneratorer. Det första alternativet ger en spänning på 220 V och frekvensen är 50 Hz. Men trefas kan skryta med en spänning på 380 V och samma frekvens, men effektiviteten är mycket högre.

Om det inte finns någon utrustning på sommarstugan som behöver 380 V för att fungera, är det ingen idé att köpa en sådan generator . De är ganska dyra, så det är bättre att begränsa dig till de vanliga alternativen.

Men om anläggningen har utrustning med högspänning, är valet självklart.

Bild
Bild
Bild
Bild

Beroende på typ är generatorerna indelade i följande typer

  • Synkron - de har en stabil spänning, och klarar också perfekt av kortsiktiga överbelastningar. Samtidigt är strukturen ganska öppen, så den är inte skyddad från smuts.
  • Asynkron - skryta med ett stängt fodral och en hög grad av skydd mot fukt och damm. De utmärker sig också genom sin hållbarhet även vid aktiv användning. Den största nackdelen med sådana modeller är att de inte klarar överbelastning bra, och har också vissa begränsningar för strömförsörjning av enheter.
Bild
Bild
Bild
Bild

Beroende på typ av last är bensingeneratorer indelade i sådana

  • Aktiva - en sådan anordning måste väljas beroende på den mängd utrustning som behöver förses med el. Med andra ord, för att välja, räcker det med att lägga till effekten på alla enheter där det inte finns någon elmotor.
  • Induktiv - beräkningen är baserad på undersökningen av belastningen på en viss enhet. Dessa kan vara tvättmaskiner, kylutrustning, pumpar och andra.
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom är bensingeneratorer indelade i typer beroende på syftet: konventionell, inverter och svetsning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modellbetyg

Det finns ett stort antal modeller av bensingeneratorer på marknaden, vilket resulterar i att det är svårt för en oerfaren person att välja det bästa alternativet. Ett bra sätt är att välja en av de mest populära modellerna. Bland de mest populära stationerna idag är följande.

DDE GG950Z - modellen kan inte skryta med imponerande kraft och tyst drift, men den är motståndskraftig mot överbelastning och avbrott. Enheten tillhör lågeffektklassen, vilket gör den till ett oumbärligt val för hemmabruk. De kompakta måtten gör att enheten kan transporteras utan problem, och det överkomliga priset gör det möjligt för varje budget.

Bild
Bild

Honda EU20i - en av de mest populära bärbara kraftstationerna på marknaden. Modellen kännetecknas inte bara av utmärkta tekniska egenskaper, utan också av högkvalitativt utförande. Om du behöver en tyst och hållbar strömkälla för ett litet hus, kommer denna modell att vara den perfekta lösningen. Den enda nackdelen är det höga priset, men det är ganska motiverat med tanke på modellens tillförlitlighet och hållbarhet. En hushållsapparat på 3 kW kan förse ett hus med el i mer än 10 timmar.

Bild
Bild

Matari MX7000E - en avancerad modell som har ett högkvalitativt utförande. En särskiljande egenskap hos enheten är medeleffekten, som är 5 kW. Detta är tillräckligt för att ge el till ett lanthus eller ett litet kontorsutrymme. Modellen är utrustad med en 13 hästars kraftenhet, och tanken kännetecknas av en avancerad korrosionsskyddande beläggning, vilket avsevärt ökar livslängden. Dessutom är en koppargenerator installerad här för att hjälpa till att stabilisera spänningen.

Bild
Bild

Hyundai HHY7020F - den här modellen kommer att vara den perfekta lösningen för ett litet hus på landet. En särdrag hos enheten är närvaron av två kontakter, samt en professionell motor. För start används en manuell starter med ett minimalt motstånd, vilket gör att alla kan slå på generatorn. Ingenjörer har tagit hand om att förse Hyundai HHY7020F med en lägsta bränsleförbrukning. En 25 liters tank räcker för 15 timmars drift med maximal effekt. Modellen är känd för sin stålkonstruktion, som ger den styrka och tillförlitlighet. Det finns ingen vingling eller vibration under drift.

Bild
Bild

Konner & Sohnen KS 10000E ATS - en enhet som kännetecknas av en lång livslängd, samt pålitlig drift. Dessutom kan företagets generatorer skryta med ökad effekt, så att de kan användas även i stora förortsområden. Naturligtvis finns det spänningstabiliseringsteknik här, liksom ett vibrationselimineringssystem, vilket förenklar driftsprocessen avsevärt.

En egenskap hos modellen är närvaron av ett automatiskt styrsystem som självständigt kan slå på eller stänga av generatorn, samt styra den levererade effekten.

Bild
Bild

Hyundai HHY 10000 FE -enfasgenerator av koreanskt ursprung, vilket kommer att vara det idealiska valet för ett lanthus med många apparater. Det kännetecknas av två typer av start: manuell och elektrisk. Motorn är extremt pålitlig och tål daglig användning.

Bild
Bild

Vad ska man tänka på när man väljer?

Bensingeneratorer för sommarstugor anses vara optimala när det gäller värde för pengarna. Men för att enheten ska kunna utföra sina funktioner fullt ut måste du vara mycket uppmärksam på urvalsprocessen. Först och främst måste du bestämma om du behöver synkrona eller asynkrona generatorer. Det utmärkande för synkrona varianter är att de garanterar en mer stabil spänning. Användningen av en sådan station låter dig inte längre oroa dig för nätverkshopp och utrustningsprestanda . Andra fördelar med sådana stationer inkluderar smidig start och förmågan att klara överbelastning. Sådana anordningar kan dock inte skryta med en hög grad av skydd mot miljöpåverkan.

På grund av kylsystemets konstruktionsegenskaper kan fukt, damm eller andra element komma in i det som kan skada generatorn.

Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller stationerna av den asynkrona typen har de därför en enklare design kännetecknas av en hög grad av skydd mot påverkan av yttre faktorer . Ström är också viktigt när du väljer en bensingenerator. Det är ingen idé att köpa en station med hög effekt om det finns ett litet antal enheter i huset. Först måste du beräkna hur många kW som förbrukas dagligen och först då välja önskad enhet. Således anses bensin elektriska generatorer vara en av de bästa för sommarstugor. Hög kvalitet, tillförlitlighet och överkomligt pris på sådana enheter säkerställer deras popularitet över hela världen. Med rätt val kan gasgeneratorn fungera länge och ge en stabil spänning.

Rekommenderad: