Bensingeneratorer Med Autostart: 2-4 KW Och 5-6 KW, 7 KW Och Bensingeneratorer Med Annan Effekt Med Automatisk Start Vid Strömavbrott

Innehållsförteckning:

Video: Bensingeneratorer Med Autostart: 2-4 KW Och 5-6 KW, 7 KW Och Bensingeneratorer Med Annan Effekt Med Automatisk Start Vid Strömavbrott

Video: Bensingeneratorer Med Autostart: 2-4 KW Och 5-6 KW, 7 KW Och Bensingeneratorer Med Annan Effekt Med Automatisk Start Vid Strömavbrott
Video: UN Sec General arrives in Israel to meet families of captured soldiers 2024, Maj
Bensingeneratorer Med Autostart: 2-4 KW Och 5-6 KW, 7 KW Och Bensingeneratorer Med Annan Effekt Med Automatisk Start Vid Strömavbrott
Bensingeneratorer Med Autostart: 2-4 KW Och 5-6 KW, 7 KW Och Bensingeneratorer Med Annan Effekt Med Automatisk Start Vid Strömavbrott
Anonim

Det är omöjligt att föreställa sig ett helt liv utan elektricitet. Men att manuellt slå på generatorn vid ett fel är inte särskilt bekvämt och helt enkelt under lång tid. Lyckligtvis kan modern teknik erbjuda en utmärkt lösning - bensin generatorer med automatisk start.

Enhet och driftsprincip

Tekniskt sett är allt ganska enkelt. Bensingeneratorn med automatisk start vid strömavbrott är en välkänd förbränningsmotor tillsammans med en dynamomaskin . När förbränningsprodukterna trycker på kolven driver den indirekt rotorn. Den resulterande elektromotoriska kraften i sekundärkretsen ger en inducerad ström. Det är det (efter stabilisering och förbättring av egenskaper) och utfärdas till det elektriska nätverket.

Modern gasgenerator med autostart innehåller sofistikerad automatisering som omedelbart reagerar på strömavbrott . Dessutom finns det ett automatiskt värmesystem. Den automatiska överföringsenheten övervakar ständigt spänningen i hemnätverket. Om strömmen inte finns där mer än konstruktörerna ger, ges ett kommando för att slå på motorn.

Det är värt att överväga att ibland köps ATS -systemet utöver de generatorsystem som inte har det från början.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

En tveklös positiv egenskap - det faktum att sådana generatorer försäkrar sig mot plötsliga strömavbrott. Det är mycket användbart där människor är sällan eller regelbundet. Det blir mindre risk att kylskåpet "flyter" i landet eller att elvärmesystemet tinar. Och även där det finns människor kommer automatiseringen att fungera snabbare; hon kommer att hjälpa till med mycket jobb, och på natten.

Det finns bara ett klart minus - du måste betala mer för en sådan teknik än för en manuellt startad.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad är dem?

Att välja en bensingenerator med en inbyggd ATS-enhet med en kapacitet på 4 kW måste du fokusera på SKAT UGB-4000E / AUTO . En enfasmodell förbrukar 1,7 liter bränsle i timmen. När tanken är fullmatad med bensin når den kontinuerliga driftstiden 14 timmar. Luftkylning gör det dock obekvämt och opraktiskt att arbeta mer än 8 timmar åt gången. Driftvolymen når 68 dB.

Hushåll

Om du behöver en gasgenerator med en kapacitet på cirka 2 kW blir ett utmärkt val Energo EB 2.5 / 230-SE . Detta är en utmärkt japansk öppen enhet. Driftspänning - 230 V. Kylning realiseras med hjälp av en luftkrets. Peak kortsiktig effekt når 2,5 kW.

Andra parametrar:

  • motorns rotationshastighet 3000 rpm;
  • bränsleförbrukning vid laddning ¾ - 1 liter per timme;
  • bensintank 3, 6 liter;
  • enfas synkron körning;
  • frekvensen för den genererade strömmen är 50 Hz;
  • ljudvolym 71 dB;
  • nettovikt 42 kg;
  • linjära mått 60x41x46 cm.
Bild
Bild
Bild
Bild

Normal effekt 3 kW (och topp 3,3 kW) har en modell Yamaha EF 5500 EFW . Driftspänningen är 230 V. Konstruktörerna har tillhandahållit pålitlig luftkylning. Bränsletankens kapacitet når 28 liter. Produktens vikt är 90 kg och de övergripande måtten är 67x54x57 cm.

Bild
Bild

När du väljer en enhet med en elektrisk start med en effekt på 5 kW måste du vara uppmärksam på generatorn PATRIOT GP 6510AE . Toppeffekten för denna modell når 5,5 kW. Tankens kapacitet är 25 liter. Enfasapparaten levererar en ström med en frekvens på 50 Hz. Med en massa på 80 kg är kraftverkets dimensioner 69x535x55 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Väljer du en 6 kW bensinkraftkälla, stannar många vid modellen Fubag BS 6600 A ES … Produkten är tillverkad enligt en öppen krets, det vill säga den är konstruerad för användning endast inomhus. Med en belastning på 75%är den maximala bränsleförbrukningen 3,1 liter per timme. Bränsletankens kapacitet - 25 liter.

Andra tekniska egenskaper:

  • nivå av elektrisk skydd IP23;
  • ljudvolym 80 dB;
  • totalvikt 87 kg;
  • mått - 70x53x57 cm.
Bild
Bild
Bild
Bild

Högre - 7 kW - effekt har TCC SGG 7000 EA . Effektfaktorn för detta kraftverk är 1. Vevhusets kapacitet är 0,9 liter. Förbränningskammarens arbetsvolym är 0,44 liter. Rotationshastigheten för den luftkylda encylindriga motorn är 3000 rpm; 3 liter bränsle förbrukas per timme (med en effekt på ¾ av max).

Bild
Bild
Bild
Bild

I vissa fall väljs 8 kW generatorer. Ett utmärkt exempel är Zongshen PB 12000 E … Toppeffekten når 8, 8 kW. Denna enhet är inte lämplig för svetsning. Dess massa når 138 kg.

Gasgenerator Zongshen BPB 4000 E har en nominell effekt på 2, 8 kW. En enfasmodell på kort sikt kan leverera upp till 3,1 kW ström. Den synkrona omriktarmaskinen kan inte användas för svetsning. Enhetens vikt är 38 kg. Dess mått är 48x35x53 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Industriell

Detta segment av produktionsutrustning kännetecknas inte bara av sin ökade effekt. Naturligtvis finns det modeller som genererar 10 kW, 15 kW och ännu mer. Men specificiteten hos de flesta prover av industriell teknik är användningen av tvåcylindriga V-formade motorer. Ett bra exempel på en industriell gasgenerator är Genese PS Standart 20K … Motorn roterar med 3000 varv / min, oavsett belastning.

Andra nyanser:

  • vikt 230 kg;
  • elektrisk skydd IP21;
  • bränsleförbrukning per timme 6, 8 liter vid nominell last;
  • förbränningskammarens kapacitet 999 cu. centimeter.
Bild
Bild

Ett alternativ kan övervägas Gesan G 15 TF H L . Generatorns utspänning är 220 eller 380 V. Modellen är garanterad i 1 år. Enhetens totala vikt är 110 kg. Kraftverkets maximala kapacitet når 13, 2 kW.

Bild
Bild

Populära modeller

Ganska många konsumenter föredrar också den redan nämnda modellen. SKAT UGB-4000E … På samma nivå är också HUTER DY6500LXA … Detta är en kompakt enhet med en 22 liters bensintank. Tankens kapacitet är tillräcklig för cirka 15 timmars drift. Ljudvolymen är 81 dB, så generatorn måste installeras i ett ljudisolerat rum. Denna modell har inga speciella nackdelar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är värt att uppmärksamma produkterna från märket Aurora AGE 3500. Driftspänningen är 220 V. Den högsta effekten når 2,8 kW och den optimala är 2,5 kW. Tankvolymen är 15 liter. Den totala vikten av strukturen är 46 kg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ganska populärt DDE DPG10551E … Denna modell är ganska kraftfull för både standby och primär användning. Den elektroniska startmotorn gör verkligen enheten lättare att använda. Fyrtaktsmotorn är ganska ekonomisk. Under 1 timme extraheras 3,1 liter bensin från en 25-liters bensintank.

Bild
Bild

Technic 6500 E AVR AUTO - ljus modell från SDMO. Enfas-enheten har en nominell effekt på 6,5 kW. En timme förbrukar 2,6 liter bensin. Viktiga specifikationer:

  • luftkylning;
  • ljudvolym upp till 97 dB;
  • utspänning 220 V;
  • bensintank kapacitet 18 liter;
  • mått 81x59x55 cm;
  • synkron generator typ;
  • 4-taktsversion av enheten;
  • indikation av bränslenivån i tanken;
  • elektrisk skydd IP23.
Bild
Bild

Ett mycket bra alternativ är också Hyundai HHY10000FE ATS . Batteriets livslängd når 14 timmar (om belastningen inte överstiger 50%). Bränsletankens kapacitet - 25 liter. Under drift når generatorns ljud 74 dB. Kraftverkets massa är 89,5 kg.

Viktiga praktiska egenskaper:

  • effekt 7,5 kW;
  • topp kortsiktig effekt 8 kW;
  • synkron generator;
  • Motortimmar och voltmeter ingår;
  • luftkylning;
  • elektrisk skydd på nivå med IP23 -standarden;
  • automatisk justering av utspänningen.
Bild
Bild

Om du kan begränsa dig till en modell med en utström på 5 kW, kommer det att göra Elitech SGB-6500EAM . Med dimensioner 69, 5x52, 5x57, 5 cm är generatorns massa 85 kg, toppeffekten är 5,5 kW och gastankens kapacitet är 25 liter. Den återstående bränslenivån indikeras av en speciell indikator. Den deklarerade ljudvolymen på 74 dB bibehålls på ett avstånd av 7 m. Det finns en voltmeter och en ständigt bibehållen utspänning på 12V.

Bild
Bild

Valbara kriterier

Det är nödvändigt att välja bensingeneratorer med ATS för ett privat hus eller sommarstuga så noggrant som möjligt. Antag inte att de dyraste modellerna definitivt är bättre än produkterna i den tillgängliga klassen. Varje teknik kan orsaka problem om den är gjord av icke-professionella. Det är kategoriskt omöjligt att ta tro på vad säljare och butikschefer säger, liksom reklam. Och ju mer övertygande, desto mer tillförlitlig informationen verkar, desto viktigare är det att upprätthålla ett kritiskt förhållningssätt.

Du bör inte vägledas av det "tyska", "amerikanska", "japanska" ursprunget för ett visst märke. Du måste kontrollera på internationella handelsgolv, där faktiskt ett visst företags produkter tillverkas . Mycket ofta leder detta till förvirring: på samma Walmart vet de helt enkelt ingenting om något "amerikanskt" företag.

Om säljaren vilar på känslor, bör alla hans ord gå förbi. Men alla nämnda fakta måste tas så noggrant som möjligt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det bästa sättet att lära känna gasgeneratorer är användning av nätbutiker . Att välja dem där är främst motiverat eftersom räckvidden är mycket högre. Dessutom finns det ingen verklig fördel med att besöka en”fysisk” butik innan du köper online. Varorna är billigare där, och det finns inga problem med garantin. Det är ändå nästan alltid nödvändigt att kontakta tillverkaren direkt.

Om det står i annonsen att "ett europeiskt företag lägger order i Kina och strikt eftersträvar sin teknik", så är detta nästan säkert en bluff. Det är bättre att inte fokusera på ursprungslandet, utan på varumärkesmedvetenheten . Recensioner måste beaktas, men du måste närma dig dem eftertänksamt. Det bör förstås att de allra flesta recensioner skrivs på beställning. Nästa viktiga aspekt är val av gasgenerator till grossistkostnad . Det kännetecknar fördelarna med en viss modell mycket mer objektivt än detaljhandelspriserna, som beror på säljarens marginal.

Bild
Bild

Det är möjligt att fokusera på erfarenheter av vänner, kollegor och grannar, men detta måste återigen göras med försiktighet . Dåliga generatorer går inte sönder under den första veckan, utan snabbt efter att garantin är slut. Det finns många rörliga, gnidande delar. Därför är det nödvändigt att förstå att enhetens tillförlitlighet bestäms av intensiteten i dess användning. De som använder bärbara kraftverk "då och då" är mindre benägna att stöta på störningar.

En nyans till - handelsföretag byter basföretag för att sänka produktionskostnaderna . Och i fabriker förändras tekniken ständigt. Slutsatsen är enkel: du bör fokusera på stabila varumärken som samarbetar med stora välkända företag. När det gäller inverterteknik behövs den verkligen främst för jägare, fiskare, turister. Och några andra människor för vilka kombinationen av rörlighet, lätthet och komfort är särskilt viktig.

Bild
Bild
Bild
Bild

Viktigt: en ljusgenerator är aldrig kraftfull. I det här fallet spelar typen också roll, och det är omöjligt att jämföra inverterteknik med den klassiska. Detta är ett strikt axiom, som ingen ännu har kunnat motbevisa. Och det är osannolikt att han kommer att kunna det inom överskådlig framtid; anledningen är mycket enkel.

Vikten av ett kraftverk är relaterat till enhetens vikt och själva generatorn . Om kamaxel tillverkad av plast blir motorn som helhet lättare än dess metallmotstycke. Vevhusets tjocklek påverkar också här. Och ytterligare en viktig faktor: typ av generatorlindningar … De är tillverkade av både aluminium och koppar (vilket är tyngre, men inte ser annorlunda ut eftersom lack appliceras utanför). Det är också värt att överväga att en ökning av trådarnas effekt direkt påverkar produktens effekt och vikt.

Rekommenderad: