Generatorer Med Elektrisk Start: En översikt över Gasgeneratorer Med En Manuell Start För 5 KW, 3 KW Och Annan Effekt. Hur Fungerar Det?

Innehållsförteckning:

Video: Generatorer Med Elektrisk Start: En översikt över Gasgeneratorer Med En Manuell Start För 5 KW, 3 KW Och Annan Effekt. Hur Fungerar Det?

Video: Generatorer Med Elektrisk Start: En översikt över Gasgeneratorer Med En Manuell Start För 5 KW, 3 KW Och Annan Effekt. Hur Fungerar Det?
Video: KINGS 3.5 KVA Generator - Testing & Initial Review 2024, Maj
Generatorer Med Elektrisk Start: En översikt över Gasgeneratorer Med En Manuell Start För 5 KW, 3 KW Och Annan Effekt. Hur Fungerar Det?
Generatorer Med Elektrisk Start: En översikt över Gasgeneratorer Med En Manuell Start För 5 KW, 3 KW Och Annan Effekt. Hur Fungerar Det?
Anonim

Bensingeneratorer utrustade med en elektrisk startmaskin efterfrågas på grund av deras användarvänlighet. De har ett genomtänkt startsystem, på grund av vilket deras uppstart underlättas mycket, vilket är särskilt viktigt vid konstant användning.

Bild
Bild

Särdrag

Enheter med elstart är huvudsakligen utrustade med en kraftfull motor -… Elektroniken drivs av elektrisk energi lagrad i ett 12V batteri.

Elstart liknar mycket att starta en bilmotor .eftersom nyckeln är placerad i cylindern i tändningslåset och genom att vrida den i klockvisarnas riktning startar motorn, vilket är extremt enkelt och inte kräver mycket ansträngning, i allmänhet inte svårare än att starta manuellt en gasgenerator.

I vissa modifieringar av bensingeneratorer kan elstart också genomföras i form av en speciell "Start" -knapp.

Bild
Bild
Bild
Bild

Enhetspris utrustad med en elektrisk start, lite högre, eftersom i själva verket nästan alla modifieringar också har ett manuellt startalternativ, som vanligtvis används som en backback.

Närvaron av två startalternativ på enheten gör att ägarna kan välja - en ägare kan enkelt använda en manuell start, och den andra kanske inte har den muskelstyrka som krävs, och hantera installationen med hjälp av en elektrisk start. Med den elektriska startmotorn kan du starta gasgeneratormotorn utan problem under någon säsong, vid låga temperaturer, det viktigaste är att ta hand om laddningsnivån för det inbyggda batteriet.

Bild
Bild

Hur fungerar det?

Start av gasgeneratormotorn utförs av elmotor (elstart) , som vrider sig vevmekanism (KShM) fram till lanseringen. Elstartaren styrs av nyckel - eller knapparna på klaffen gasgeneratorstyrning. I stort sett skiljer sig inte teknikerna för att starta enheten med en elektrisk startmaskin alltför mycket från teknikerna för manuell start.

Det är nödvändigt att följa säkerhetsåtgärder, tillsammans med försiktighetsåtgärder för att undvika förgiftning med avgaser, övervaka närvaron av jord och följa reglerna för uppvärmning av generatormotorn till arbetstemperatur innan du ansluter konsumenter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Enligt deras kapacitet är de indelade i 4 grupper

  • upp till 1,5 kW . Utrustningen är avsedd för mobil användning och kompletteras ofta med transporthjul (eller löpare) och ett bekvämt bärhandtag.
  • 2-4 kW . Särskilt efterfrågad grupp gasgeneratorer. De används för att ge energi till sommarstugor och små hus på landet. Alla enheter är installerade på en pålitlig metallram.
  • 5-15 kW . Enheten kan användas som en strömkälla för enskilda företag (till exempel små verkstäder) och hus på landet för säsongsboende.
  • Mer än 15 kW . Kraftfulla modifieringar av kraftfabriker, byggnadsarbeten och stora bostadshus.
Bild
Bild

De två första kategorierna kan hänföras till hushållsutrustningsgruppen, den andra - till den industriella.

Efter typ av generatorer

  • Synkron . Den kännetecknas av en komplex struktur och klarar vanliga överbelastningar. Detta är ett utmärkt alternativ för att serva induktiva energikonsumenter med betydande reaktiv effekt (upp till 65% av designvärdena).
  • Asynkron . En sådan gasgenerator kännetecknas av ökat motståndskraft mot fukt och alla slags föroreningar, överkomligt pris och små dimensioner. All elektrisk utrustning med låg reaktiv effekt (högst 30% av designindikatorerna) kan anslutas till en enhet av denna typ.
Bild
Bild
Bild
Bild

Enligt antalet faser är gasgeneratorer uppdelade i 2 typer

  • En fas . Dessa är stationer som arbetar med en spänning på 220 V, som används för att ansluta utrustning och utrustning med en fas: kylskåp, strykjärn, tv -utrustning och så vidare.
  • 3-fas . Enheter av denna typ tjänar utrustning med spänningar upp till 380 V: svetsutrustning, pumpar, betonggolv och så vidare. Användare bör inte glömma att när du ansluter enheter med en fas till trefas enheter är det nödvändigt att övervaka kraften och total belastning för kraftverket för att undvika överdriven uppvärmning och utrustningsfel.
Bild
Bild
Bild
Bild

Enligt startmetoden är gasgeneratorer uppdelade i dessa typer

  • Manuell kontroll … Tränade i enheter med låg effekt. Sådana anordningar startas med hjälp av en sladd (handtag). För att starta enheten behöver du bara dra i handtaget (sladden) till gränsen och dra det kraftigt åt sidan.
  • Från ett lagringsbatteri (med elstart) . Sådana installationer praktiseras i de mest kraftfulla enheterna. För att starta enheten, vrid tändningsnyckeln på kontrollpanelen eller tryck på "Start" -knappen.
  • Ändringar med automatisk start . Sådana enheter är anslutna till ett centraliserat elnät och håller spänningen i det under kontroll. Om det saknas startar de i autoläge.
Bild
Bild

Tillverkare

Bland det stora utbudet av tillverkare av kraftutrustning är det ibland svårt att göra rätt val. Vi har valt 5 av de mest populära tillverkarna av gasgeneratorer.

Huter - ett känt varumärke från Tyskland med produktionsfilialer i Kina. Specialiserar sig på produktion av bärbara gasgeneratorer. Har ett utvecklat nätverk av servicecenter som tillhandahåller professionellt underhåll med officiella garantier.

Tänk kort på en generator på 3 kW synkron typ med manuell start baserad på en motor Huter 170F . Gas kan användas istället för bensin. Generatorn levererar el till hushållsapparater, enheter, professionell utrustning och elektriska verktyg.

Kontroll- och skyddssystemet säkerställer säker drift, stabil utspänning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hyundai Är ett företag från Sydkorea som erbjuder ett omfattande utbud av utrustning i mellanklass. Kvaliteten på massmodifieringar av elektriska generatorer stöds av recensioner av vanliga användare och experter.

Om du behöver en pålitlig generator för ett hus på 5 kW, måste du titta närmare på Hyundai DHY-6000 SE . Utmärkt design, på grund av vilken enheten fungerar riktigt tyst. Den pålitliga och hållbara D 400 -motorn är inte kräsen när det gäller bränslekvalitet och utmärks av sin låga bränsleförbrukning.

Bild
Bild

Tyskt handelsmärke Fubag ägs av ett företag från Ryska federationen. Den officiella portalen informerar om förekomsten av designavdelningar och produktionsverkstäder i Italien, Schweiz och andra europeiska länder.

Generator 3 kW baserat på motor Fubag GF210 löser problem med bristen på el i sommarstugor, i enskilda eller hus på landet. Provet är utrustat med en intuitiv digital display, vilket gör det möjligt att övervaka huvudparametrarna.

Överbelastningsskyddssystemet, kortslutning, liten mängd olja stänger automatiskt av generatorn och förlänger dess livslängd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bensin generatorer Mästare tillverkad i Taiwan med Amerikas patenterade designlösningar. Bensingeneratorer av detta märke kännetecknas av utmärkta ekonomiska parametrar, liten storlek, låg ljudnivå.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sydkoreanskt företag Daewoo presenterar professionella (Master) och hushåll (Basic) linjer. Alla gasgeneratorer skapas på grundval av tillverkarens kraftenheter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Viktiga egenskaper för att välja en bensingenerator

  1. Kraft . Hon måste svara på den kumulativa belastningen på gasgeneratorn. Beräkna den totala effekten för elektrisk utrustning som kommer att anslutas samtidigt och öka den med 10-20%. Den resulterande siffran (i kW) gör att du kan välja ett acceptabelt prov i katalogen.
  2. Bränsletankens kapacitet … Detta bestämmer perioden för autonom drift av gasgeneratorn. Om sällan tankning krävs är det lämpligt att välja en modifiering med en stor gastank och lägre bränsleförbrukning. För svaga bensingeneratorer som drivs sällan är denna indikator inte avgörande.
  3. Närvaro / frånvaro av inverteralternativ … Det kan bli grundläggande när gasgeneratorn praktiseras för att ansluta elektronisk eller annan utrustning som är känslig för den elektriska strömmen. I alla andra avsnitt är inverteralternativet inte nödvändigt.
  4. Avrättning . Den väljs i proportion till utrustningens driftförhållanden. Till exempel, om en bensingenerator kommer att användas på olika platser i tur och ordning, är det att föredra att köpa en modifiering på hjul. Detta optimerar rörelsen avsevärt. För utomhusbruk krävs utrustning med skyddshölje.

Rekommenderad: