Hyundai -generatorer: En översikt över Generatorer För Växelriktare Och Diesel, Tips För Reparation Av Gas Med Autostart Och Andra Modeller

Innehållsförteckning:

Video: Hyundai -generatorer: En översikt över Generatorer För Växelriktare Och Diesel, Tips För Reparation Av Gas Med Autostart Och Andra Modeller

Video: Hyundai -generatorer: En översikt över Generatorer För Växelriktare Och Diesel, Tips För Reparation Av Gas Med Autostart Och Andra Modeller
Video: Hur du byter drivmatta på din Lynx eller Ski-Doo! Vi tipsar och visar! 2024, Maj
Hyundai -generatorer: En översikt över Generatorer För Växelriktare Och Diesel, Tips För Reparation Av Gas Med Autostart Och Andra Modeller
Hyundai -generatorer: En översikt över Generatorer För Växelriktare Och Diesel, Tips För Reparation Av Gas Med Autostart Och Andra Modeller
Anonim

Numera har alla ett stort antal hushållsapparater. Hushållsapparater med olika effektnivåer belastar kraftledningarna ofta mycket, så vi känner ofta av strömspänningar som kan göra att lamporna släcks. För en reservförsörjning av energi förvärvar många generatorer av olika slag. Bland varumärkena för produktion av dessa produkter kan man peka ut det världsberömda koreanska företaget Hyundai.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Märkets historia började 1948, då dess grundare, koreanska Jong Joo-yeon, öppnade en bilverkstad. Under åren har företaget ändrat sin riktning. Idag är produktionsutbudet mycket stort, allt från bilar till generatorer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Företaget tillverkar bensin- och diesel-, inverter-, svets- och hybridmodeller. Alla skiljer sig åt i kraft, typ av bränsle som ska fyllas och andra egenskaper. Produktionen är baserad på den senaste tekniken, generatorerna är konstruerade för långsiktig drift under olika förhållanden. Ekonomisk bränsleförbrukning och låg ljudnivå gör dess modeller mycket populära.

Dieselvarianter är utformade för användning i smutsiga och tuffa förhållanden … De ger mer kraft vid låga varvtal. Minikraftverk är mycket kompakta och lätta att transportera, de används för något slags reparationsarbete, där det inte finns tillgång till stationär el. Invertermodeller är utformade för att leverera högkvalitativ ström.

Gasmodeller är de mest ekonomiska eftersom deras bränsle har den lägsta kostnaden. Bensinalternativ är lämpliga för att leverera el till små hem och olika småföretag, ger tyst drift.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Modellöversikt

Sortimentet av märket inkluderar generatorer av olika typer.

Dieselgenerator modell Hyundai DHY 12000LE-3 tillverkad i ett öppet fodral och utrustad med en elektronisk starttyp. Effekten på denna modell är 11 kW. Den producerar spänningar på 220 och 380 V. Ramen på modellen är tillverkad av höghållfast stål 28 mm tjockt. Utrustad med hjul och antivibrationsdynor. Motorkapaciteten är 22 liter per sekund, och volymen är 954 cm³, med ett luftkyldt system. Bränsletanken har en volym på 25 liter. En full tank räcker för kontinuerlig drift i 10, 3 timmar. Ljudnivån för enheten är 82 dB. En nödströmbrytare och digital display finns. Modellen är utrustad med en egen generator, motorlindningens material är koppar. Enheten väger 158 kg och har parametrar 910x578x668 mm. Bränsletyp - diesel. Inkluderar batteri och två tändningsnycklar. Tillverkaren ger 2 års garanti.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bensinmodell av Hyundai elgenerator HHY 10050FE-3ATS utrustad med en effekt på 8 kW. Modellen har tre startalternativ: autostart, manuell och elektrisk start. Öppen husgenerator. Motorn är utrustad med en förstärkt livslängd, tillverkad i Korea för långvariga laster. Har en volym på 460 cm³, med ett luftkylningssystem. Ljudnivån är 72 dB. Tanken är tillverkad av svetsat stål. Bränsleförbrukningen är 285 g / kW. En full tank räcker för kontinuerlig drift i 10 timmar. Tack vare det dubbla systemet minskar insprutning av olja i motorn uppvärmningstiden för gasmotorn, bränsleförbrukningen är mycket ekonomisk och förbränningsprodukterna överstiger inte normen. Generatorn har en kopparlindning, därför är den resistent mot spänningsstötar och belastningsändringar.

Ramen är tillverkad av höghållfast stål, behandlat med korrosionsskyddande pulverlackering. Modellens vikt är 89,5 kg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hyundai HHY 3030FE LPG dual-fuel generator model utrustad med en effekt på 3 kW med en spänning på 220 volt, kan den fungera på två typer av bränsle - bensin och gas. Motorn i denna modell är en innovativ teknik från koreanska ingenjörer, som tål upprepad på / av, garanterar högkvalitativ drift under lång tid. Bränsletankens volym är 15 liter, vilket säkerställer oavbruten drift i cirka 15 timmar, med ett luftkylningssystem. Kontrollpanelen har två 16A -uttag, en nödströmbrytare, 12W -utgångar och en digital display. Du kan starta enheten för användning på två sätt att starta: manuell och automatisk körning. Modellens kropp är tillverkad av en öppen typ av höghållfast stål med en tjocklek på 28 mm, som är behandlad med en pulverlack. Modellen har inga hjul, den är utrustad med antivibrationsdynor. Enheten är utrustad med en kopparlindad synkron generator som ger en exakt spänning med en avvikelse på högst 1%.

Modellen är mycket kompakt och har en låg vikt på 45 kg, och måtten är 58x43x44 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Inverter modell av Hyundai HY300Si generator genererar en effekt på 3 kW och en spänning på 220 volt. Enheten är tillverkad i ett ljudisolerat hölje. Motorn som kör på bensin är en ny utveckling av företagets specialister, som kan öka livslängden med 30%. Bränsletankens volym är 8,5 liter med en ekonomisk bränsleförbrukning på 300 g / kWh, vilket garanterar autonom drift i 5 timmar. Denna modell producerar en helt exakt ström, vilket gör att dess ägare kan ansluta särskilt känslig utrustning. Enheten använder ett system för den mest ekonomiska bränsleförbrukningen.

Under den tyngsta belastningen kommer generatorn att fungera med full effekt, och om belastningen minskar kommer den automatiskt att använda ekonomiläget.

Dess drift är mycket tyst tack vare det brusreducerande höljet och är bara 68 dB. En manuell startanordning finns på generatorhuset. Kontrollpanelen har två uttag, en display som visar status för utspänning, en överbelastningsindikator och en motoroljestatusindikator. Modellen är mycket kompakt, väger bara 37 kg, hjul finns för transport. Tillverkaren ger 2 års garanti.

Bild
Bild
Bild
Bild

Underhåll och reparation

Varje enhet har sin egen arbetsresurs. Till exempel har bensingeneratorer, där motorerna är sidmonterade och har ett aluminiumblock av cylindrar, en livslängd på cirka 500 timmar. De installeras huvudsakligen i modeller med låg effekt. Generatorer med en motor högst upp med gjutjärnshylsor har en resurs på cirka 3000 timmar. Men allt detta är villkorat, eftersom varje enhet kräver korrekt drift och underhåll. Alla generatormodeller, oavsett om det är bensin eller diesel, måste genomgå underhåll.

Den första inspektionen görs efter att ha körts i enheten .… Det vill säga att den första igångsättningen av enheten i drift är vägledande, eftersom funktionsstörningar från anläggningen kan upptäckas. Nästa inspektion görs efter 50 timmars drift, resten av de efterföljande tekniska inspektionerna utförs efter 100 timmars drift ..

Om du använder generatorn mycket sällan bör underhåll i alla fall utföras en gång om året. Detta är en extern undersökning vid läckage, utskjutande ledningar eller andra uppenbara fel.

Kontroll av oljan inkluderar behovet av att inspektera ytan under generatorn för fläckar eller dropp, och om det finns tillräckligt med vätska i generatorn.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur startar generatorn? Detta är mycket viktigt, du måste slå på den och låta den gå på tomgång lite så att motorn värms upp väl, först efter det kan du ansluta generatorn till lasten. Övervaka mängden bränsle i generatortanken … Den ska inte stängas av på grund av brist på bensin.

Generatorn ska stängas av i etapper. För att göra detta måste du först stänga av lasten och först sedan stänga av själva enheten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Generatorer kan ha en mängd olika fel. De första tecknen kan vara obehagliga ljud, nynna eller i allmänhet kan det inte starta eller stanna efter jobbet. Tecken på ett haveri är en lampa som inte fungerar eller blinkar, när generatorn är i drift matas ingen spänning på 220 V ut, den är mycket mindre. Detta kan vara mekanisk skada, skada på fästet eller höljet, problem i lager, fjädrar eller driftstörningar i samband med el - kortslutning, haverier och så vidare, det kan finnas dålig kontakt med säkerhetselementen.

Efter att ha identifierat orsaken till felet ska du inte reparera det själv .… För att göra detta är det bäst att kontakta specialtjänster, där specialister på hög nivå kommer att utföra reparationer och inspektioner av hög kvalitet för att undvika allvarligare haverier.

Rekommenderad: