Diesel Trefas Generatorer: En översikt över Modeller För 15 KW, 5 KW, 10 KW Och Annan Effekt. Hur Ansluter Jag?

Innehållsförteckning:

Video: Diesel Trefas Generatorer: En översikt över Modeller För 15 KW, 5 KW, 10 KW Och Annan Effekt. Hur Ansluter Jag?

Video: Diesel Trefas Generatorer: En översikt över Modeller För 15 KW, 5 KW, 10 KW Och Annan Effekt. Hur Ansluter Jag?
Video: What is a kWh - kilowatt hour + CALCULATIONS 💡💰 energy bill 2024, Maj
Diesel Trefas Generatorer: En översikt över Modeller För 15 KW, 5 KW, 10 KW Och Annan Effekt. Hur Ansluter Jag?
Diesel Trefas Generatorer: En översikt över Modeller För 15 KW, 5 KW, 10 KW Och Annan Effekt. Hur Ansluter Jag?
Anonim

Strömförsörjning via huvudledningar är inte alltid pålitlig, och på vissa ställen är den inte alls tillgänglig. Därför behöver du veta allt om trefas dieselgeneratorer. Dessa värdefulla enheter kan leverera el till ett avlägset samhälle eller bli en backup i händelse av avbrott.

Bild
Bild

Särdrag

Det ska sägas direkt att dieselfasgeneratorer kan användas både för hushållsbehov och för små industriföretag. Som sådana är de till och med att föredra, eftersom de ger mer kraft än bensinmotstycken. Och därför är det höga priset på dieselbilar fullt berättigat.

Huvudspecificiteten för dieselgeneratorer med 3 arbetsfaser är också:

  • användningen av relativt billigt bränsle;
  • ökad effektivitet;
  • förmågan att ansluta till flera energikonsumenter samtidigt.
  • motståndskraft mot betydande belastningar och till och med fall i nätverket;
  • obligatorisk närvaro av ett paket med ett trefasnätverk;
  • idrifttagning endast av personer med särskilt tillstånd.
Bild
Bild

Modellöversikt

Ett bra exempel på en 5 kW kraftgenerator är LDG6000CL-3 från Amperos … Men det är viktigt att förstå att 5 kW här är maximal effekt. Den nominella siffran är 4,5 kW.

Den öppna designen tillåter inte att enheten används utomhus.

Från en bränsletank med en kapacitet på 12, 5 liter, kommer 1, 3 liter bränsle att tas per timme.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du väljer en 6 kW -modell bör du fokusera på TCC SDG 6000ES3-2R … Denna generator levereras med ett hölje och en elektrisk starter, vilket är mycket bekvämt.

Andra fastigheter som är värda att notera:

  • effektfaktor 0,8;
  • 1 arbetscylinder;
  • luftkylning;
  • vridningshastighet 3000 rpm;
  • smörjsystem med en volym på 1, 498 liter.
Bild
Bild

En hyfsad diesel på 8 kW är t.ex. " Azimut AD 8-T400 " … Toppeffekten kan nå 8, 8 kW. Installerade en tank med en volym på 26,5 liter. Bränsleförbrukning per timme - 2,5 liter. Enheten kan leverera 230 eller 400 V.

Bild
Bild

Bland enheter med en effekt på 10 kW är det värt att uppmärksamma TCC SDG 10000 EH3 … Starta den synkrona generatorn i drift tillhandahålls av en elektrisk startmotor. Den tvåcylindriga dieselmotorn hjälper dynamon att generera 230 eller 400 V. Den luftkylda motorn snurrar med upp till 3000 varv / min. Vid 75% last förbrukar den 3,5 liter bränsle per timme.

Bild
Bild

Effekt 12 kW utvecklas " Källa AD12-T400-VM161E " … Denna generator producerar en ström på 230 eller 400 V. Strömstyrkan når 21, 7 A. Som i tidigare modeller används luftkylning. Under en timmes drift kommer 3,8 liter bränsle att tas från tanken vid lastning på ¾.

Bild
Bild

Det är också värt att notera och Genese DC15 drivs av YangDong … Motorns varvtal är 1500 varv / min. Dessutom är den utrustad med ett vätskekylningssystem. Generatorn är av synkron typ och producerar en ström med en frekvens på 50 Hz, som kan användas i hemmet.

Vikten av den ryska produkten är 392 kg.

Bild
Bild

Men ganska många behöver 15 kW dieselgeneratorer. Då kommer det att göra CTG AD-22RE … Enheten startas av en elektrisk start och producerar 17 kW i toppläge. Bränsleförbrukningen vid 75% last når 6,5 liter. Samtidigt är bränsletankens kapacitet 80 liter, så det räcker definitivt i 10-11 timmar.

Bild
Bild

Alternativt kan du överväga Hertz HG 21 PC … Generatorns toppeffekt når 16,7 kW. Motorn roterar med en varvtal på 1500 rpm och kyls av ett speciellt vätskesystem. Bränsletankens kapacitet - 90 liter.

Massan av den turkiska produkten är 505 kg.

Bild
Bild

Om en 20 kW generator krävs, kan ett utmärkt val vara MVAE AD-20-400-R … Högsta kortsiktiga effekt är 22 kW. En timme förbrukar 3, 9 liter bränsle. Elektrisk skyddsnivå - IP23. Strömstyrkan når 40A.

Bild
Bild

Men i vissa fall krävs det en effekt på 30 kW. Då kommer det att göra Airman SDG45AS … Strömmen för denna generator är 53 A. Konstruktörerna har noga tänkt på vätskekylning. Bränsleförbrukningen per timme når 6,4 liter (vid 75%) och tankvolymen är 165 liter.

Bild
Bild

Alternativt kan du överväga " PSM AD-30 " … Denna generator ger en ström på 54 A, spänningen är 230 eller 400 V. Från en tank med en kapacitet på 120 liter per timme tas 6, 9 liter bränsle.

Massan för den synkrona generatorn från PSM är 949 kg.

Denna ryska produkt levereras med ett års garanti.

Bild
Bild

Hur ansluter jag?

Lika viktigt som egenskaperna hos en dieselgenerator är i sig själva betyder de ingenting utan nätanslutning. Kopplingsschemat är enkelt och låter dig ändra nästan ingenting i hushållens ledningar. Stäng först av 380 V ingångsbrytaren , vilket stänger av alla enheter. Sedan satte de en uppdaterad fyrpolig maskin i instrumentpanelen … Terminalerna på dess utgångar är anslutna till kranarna för alla nödvändiga enheter.

Bild
Bild

Sedan arbetar de med en kabel som har 4 kärnor. Den förs till en ny maskin och varje kärna är ansluten till motsvarande terminal. Om kretsen också innehåller en jordfelsbrytare, bör omkopplingen ta hänsyn till egenskaperna hos ledarnas ledningar … Men anslutningen via en extra automatisk distributionsmaskin passar inte alla.

Generatorn är ofta ansluten via en switch (samma maskin, men med 3 arbetslägen).

Bild
Bild

I detta fall är skenorna anslutna till en, högspänningsförsörjningsledarna till den andra uppsättningen poler. Brytarens huvudkontaktaggregat är den från vilken ledarna förs direkt till lasten. Brytaren kastas till ingången från högspänningsledningen eller från generatorn. Om omkopplaren är i mitten bryts den elektriska kretsen. Men manuellt val av strömkälla är inte alltid bekvämt.

Automatisk lastöverföring aktiverar alltid styrenheten och ett par kontaktorer. Förrätterna är tvärbundna. En enhet är gjord på basis av en mikroprocessor eller en transistorenhet … Han kan känna igen förlusten av strömförsörjning i huvudnätet, koppla bort konsumenten från det. Kontaktorn kommer också att lösa situationen med att koppla enheter till generatoruttaget.

Rekommenderad: