Bensin Trefas Generatorer: Med Och Utan Autostart, För 5 Och 7 KW, 10 KW Och Annan Effekt, Bruksanvisning. Hur Väljer Man Hemma?

Innehållsförteckning:

Video: Bensin Trefas Generatorer: Med Och Utan Autostart, För 5 Och 7 KW, 10 KW Och Annan Effekt, Bruksanvisning. Hur Väljer Man Hemma?

Video: Bensin Trefas Generatorer: Med Och Utan Autostart, För 5 Och 7 KW, 10 KW Och Annan Effekt, Bruksanvisning. Hur Väljer Man Hemma?
Video: Fuel Free Electromagnetic Generator 10 kW prototype 2024, Maj
Bensin Trefas Generatorer: Med Och Utan Autostart, För 5 Och 7 KW, 10 KW Och Annan Effekt, Bruksanvisning. Hur Väljer Man Hemma?
Bensin Trefas Generatorer: Med Och Utan Autostart, För 5 Och 7 KW, 10 KW Och Annan Effekt, Bruksanvisning. Hur Väljer Man Hemma?
Anonim

Industriföretagens produktivitet och deras funktionalitet beror till stor del på en stabil elförsörjning. Dessutom, i fabriker, är den installerade utrustningen ansluten till 380 V. För att säkerställa den normala driftsprocessen bör du leverera 3-fas bensin generator … Utgången från 3-fasenheten räcker för att tillgodose behovet av el och inte stoppa företagets drift även i händelse av ett nödavbrott.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

En av huvudfunktionerna i 3-fas generatorer är behovet av enhetlig strömfördelning mellan tre faser . Till exempel, när enhetens totala effekt är 15 kW, kan en konsument med en fas med en total effekt på inte mer än 5 kW anslutas till varje fas.

Annars kommer "distorsion" av faserna att inträffa, vilket kan leda till skador på enheten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Viktiga skillnader mellan 3-fas gasgeneratorer

  • Bränsletyp . Bensingeneratorer 380 V är ett bärbart segment för byggarbetsplatser, däckbutiker och andra föremål där 3-fas utrustning används. Dieselenheter 380 V används vid produktionsanläggningar, i form av en extra kraftkälla i bostadskomplex. Gasenheter 380 V är för närvarande de mest miljövänliga energikällorna från 5 till 500 kW, som täcker användningsområdet från sommarstugor för att flytta arbetarbostäder i avlägsna områden.
  • På ramen eller i höljet . Trefasgeneratorer med ramkonstruktion bör placeras i ett rum utrustat med avgas- och tilluftsventilation och ett avgassystem. Enheter i ett hölje är dyrare, men det lönar sig med den minst arbetskrävande utomhusinstallationen, vilket innebär att gasgeneratorn placeras på en horisontell plattform.
  • Automatiska 3-fas enheter . På begäran av klienten kan kraftverket utrustas med en ABP -skärm. Detta alternativ utför konstant övervakning av huvudnätet och start av PG med ytterligare växling mellan de två elkällorna.
Bild
Bild

Tillverkare

Tänk på ett företag vars enheter verkligen har uppmärksammats av både specialister och vanliga konsumenter.

Ryssland

Kategorin av de mest populära inhemska enheterna leds av diesel- och bensinstationer under varumärket " Vepr" från 2 till 320 kW , avsedd för användning i vardagen och på jobbet. Ägare av stugor, små verkstäder, byggare och oljemän har WAY-energy hushållselgeneratorer med en kapacitet från 0,7 till 3,4 kW och halvprofessionella med en kapacitet på 2-12 kW.

Industriella WAY-energienheter har en kapacitet från 5, 7 till 180 kW.

Bild
Bild
Bild
Bild

Favoriterna på den ryska marknaden inkluderar Rysk-kinesiska enheter av märkena Prorab och Svarog . Båda märkena representeras av diesel- och bensinmodeller för hem och industri. Kraften hos gasgeneratorer "Svarog" sträcker sig från 2 kW för installationer med en fas, upp till 16 kW för 3-fas enheter i Ergomax-serien. Prorab -enheter från 0,65 till 12 kW är extremt pålitliga och mycket bekväma i vardagen och näringslivet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Europa

Europeiska enheter har det mest imponerande antalet på marknaden. Lejonparten av dem kännetecknas av hög tillförlitlighet, produktivitet och ekonomi. Av dem som upprepade gånger har nått de tio bästa världsrankningarna ringer experter fransmännen SDMO -enheter, tyska Hammer och Geko, belgiska Europower, spanska Gesan, Aiken (England / Kina), FG Wilson (England), Huter (Tyskland / Kina) . Europeiskt kallas ofta för Turkiska Genpower -enheter effekt från 0,9 till 16 kW.

Sortimentet av elektriska generatorer under varumärkena Hammer och Geko inkluderar diesel- och bensinenheter. Effekten hos Geko -stationer är 2, 3 - 400 kW. Under varumärket Hammer produceras inhemska stationer från 0,64 till 6 kW och professionella - från 9 till 20 kW.

Bild
Bild
Bild
Bild

Franska enheter SDMO har en effekt från 5, 8 till 80 kW, och Huter (Tyskland / Kina) från 0, 6 till 12 kW.

Bild
Bild
Bild
Bild

Brittiska dieselgeneratorer FG Wilson har en effekt från 5, 5 till 1800 kW.

Bild
Bild

Aiken-enheter i den anglo-kinesiska församlingen - 0, 64 - 12 kW, och tillhör kategorin hushåll och halvprofessionella.

Bild
Bild

Under varumärket Gesan (Spanien) stationer från 2, 2 till 1650 kW produceras.

Bild
Bild

Belgisk Europower gjort hushålls diesel- och bensininstallationer upp till 36 kW kända.

Bild
Bild

Amerika

Amerikas elgeneratormarknad representeras av varumärken Ranger, Mustang och Generac dessutom tillverkas de två första märkena av amerikanerna tillsammans med Kina. Bland modifieringarna Generac det finns kompakta industri- och hushållsenheter på flytande bränsle, liksom på gas. Deras effekt är från 2, 6 till 13 kW.

Modeller från Ranger och Mustang tillverkas på fabriker i Kina och representerar hela sortimentet av installationer - från hushåll till container med en kapacitet på 0,8 kW och upp till kraftverk med en kapacitet på mer än 2500 kW.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Asien

Som vanligt tillverkas högteknologiska och högkvalitativa enheter av Japan, Sydkorea och Kina. Bland dem sticker ut Hyundai (Sydkorea / Kina), japanska Elemax, Hitachi, Yamaha, Honda, japansk-kinesiska Kipor-enheter och nya kinesiska märket Green Field . Under varumärket Grönt fält hushållsstationer från 2, 2 till 8 kW produceras för att ge energi till hushållsapparater, belysning, trädgårdsutrustning, byggverktyg samt dieselgeneratorer från 14, 5 till 85 kW.

Bild
Bild

Separat bör det sägas om japanska enheter, kända för sitt långa liv, anspråkslöshet, stabil prestanda och relativt låga priser på grund av "inhemska" komponenter. Detta inkluderar märken Hitachi, Yamaha, Honda , som traditionellt upptar de tre första efterfrågade platserna på marknaden. Diesel, gas och bensinstationer Honda skapas på grundval av Honda -motorer med en effekt på 2 till 12 kW. Yamaha representeras av bensingeneratorer från 2 kW och dieselgeneratorer upp till 16 kW.

Hitachi producerar i regel halvprofessionella och hushållsenheter med en kapacitet på 0,95 till 12 kW. Hyundai bensin- och dieselgeneratorer som tillverkas under det koreanska märket vid en fabrik i Kina kan rankas i samma kategori.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Det finns ett antal viktiga principer att följa när du väljer en 3-fas bensin generator

  • Pris -högkvalitativa trefasgeneratorer kan inte vara billiga. I det här fallet är billigt ett kriterium för användning av material av låg kvalitet, liksom det faktum att installationen snart börjar "smula". En pålitlig gasgenerator är utrustad med en bensinmotor och en elektrisk generator, samt ytterligare automations- och skyddssystem.
  • Tillgänglighet för automatisk start (ATS) . Enskilda konsumenter är inte nöjda med ATS som tillhandahålls på företaget; i den här situationen kan du köpa och installera den här enheten på egen hand. När du väljer en 3-fas bensingenerator med autostart måste du vara uppmärksam på tidsintervallet mellan strömavbrottet och start av reservkällan, liksom kvaliteten på spänningsförsörjningen till elnätet.
  • Produktivitet som krävs … Denna aspekt kan inkludera inte bara valet av enhetens effekt, utan också kvaliteten på den medföljande spänningen. Vissa typer av industriell utrustning är mottagliga för strömspänningar. Omformarenheter är de dyraste typerna, men de garanterar den mjukaste spänningsmatningen. Innan du köper en lämplig modifiering, bör du rådfråga en elektriker och studera specifikationerna för användning av utrustningen.
Bild
Bild

Användarmanual

Installationen bör anförtros åt proffs så att enheten i framtiden fungerar utan fel. Anslutningen av enheten innebär anslutning av dess ledningar till det centraliserade nätverket. Därför krävs att särskilda regler följs under drift:

  1. efter avslutad installation är generatorn förberedd för användning;
  2. kontrollera oljenivån i vevhuset;
  3. denna operation utförs medan installationen är på ett plant plan;
  4. när de förbrukas fyller de på bränsle;
  5. om generatorn är inomhus måste den ventileras under underhåll.
  6. vid tankning är det förbjudet att röka, använd öppen låga;
  7. bränslet hälls mycket försiktigt och tillåter inte läckor.

När förberedelsen är klar startas motorn med manuell eller elektrisk start baserat på modifieringen av enheten.

Rekommenderad: