Vindstrappor Med Isolerad Lucka: Typer Av Stegar Till Vinden, Hur Man Isolerar En Lucka

Innehållsförteckning:

Video: Vindstrappor Med Isolerad Lucka: Typer Av Stegar Till Vinden, Hur Man Isolerar En Lucka

Video: Vindstrappor Med Isolerad Lucka: Typer Av Stegar Till Vinden, Hur Man Isolerar En Lucka
Video: How to Install an Attic Ladder 2024, April
Vindstrappor Med Isolerad Lucka: Typer Av Stegar Till Vinden, Hur Man Isolerar En Lucka
Vindstrappor Med Isolerad Lucka: Typer Av Stegar Till Vinden, Hur Man Isolerar En Lucka
Anonim

De flesta av de privata lanthusen är utrustade med vindsrum. Närvaron av ett sådant rum är mycket bekvämt, eftersom det låter dig använda det beroende på familjens behov. Valet av driftalternativ beror på ägaren, men innan du utför reparationer i rummet bör du först installera en solid stege och en lucka där. I den här artikeln kommer vi att överväga funktionerna och fördelarna med trappkonstruktioner med en isolerad lucka, lära oss om sorterna av befintliga alternativ och också ge några viktiga och användbara råd om isolering och val av luckor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner och Fördelar

En av de främsta fördelarna med vindstrappor är deras kompakthet. Det tar minst ett utrymme och kan när som helst tas bort för att inte störa utrymmet. Ett annat plus är säkerheten av denna typ, eftersom varje struktur också är utrustad med räcken, vilket ger bekvämlighet när man går upp och ner på vinden. Moderna möbelbutiker erbjuder ett varierat sortiment av trappdesigner. Tack vare ett så stort utbud kommer varje klient att kunna välja ett alternativ efter eget tycke, som motsvarar husets inre.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den isolerade luckan är en mycket viktig detalj i hela strukturen, eftersom det är den som säkerställer värmebehållning i det nedre rummet och inte låter kylan sippra dit. En lucka med en rabattrappa är mycket bekvämare än en fullvärdig dörr, eftersom den tar mycket mindre plats och när den är stängd är den helt osynlig för gästerna.

Typer av strukturer

Det finns flera typer av stege strukturer med en lucka, som alla har vissa egenskaper. De klassificeras enligt olika kriterier: efter typ av trappor, tillverkningsmaterial och form.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stationär

Sådana system faller i följande kategorier:

  • hetero;
  • snurra;
Bild
Bild
Bild
Bild
  • med ett gåssteg;
  • skruva.
Bild
Bild
Bild
Bild

Denna design är vanligtvis installerad i hus med ett stort utrymme .där det inte kommer att störa hyresgästerna. Huvuddragen i denna typ är att stegen är ordentligt fäst vid luckan och golvet: detta utesluter helt dess rörelse eller vikning. Tyvärr är detta alternativ inte lämpligt för alla, eftersom det förutom att vara besvärligt och omöjligt att dölja är också ganska dyrt. Men dess nackdelar kompenseras fullt ut av fördelarna, som inkluderar ökad styrka och tillförlitlighet av denna typ, liksom dess längre och säkrare drift.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hopfällbar

Underindelad i följande underarter:

  1. hopfällbar;
  2. glidande;
  3. sax.

Denna typ av trappor med en lucka som leder till vinden installeras oftast i ett litet område eller vid sällsynt användning av detta rum. En sådan trappstruktur är ganska kompakt och kan väljas utan att fokusera på den allmänna interiören, eftersom den inte kommer att synas ändå. Med en liten rörelse av handen, vid installation av en automatisk mekanism, är det lätt att sänka ner stegen eller höja den och täcka den med en lucka. En liten nackdel med denna typ är komplexiteten i självinstallation, men med strikt följning av instruktionerna bör det inte vara några problem.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bifogad

De vanligaste och billigaste underarterna i denna design är en trappstege. Detta alternativ är dock inte säkert på grund av dess instabilitet. En annan olägenhet är det faktum att stegen måste förvaras separat, och detta kräver också en plats.

Professionella rekommenderar att du installerar redskapssystem om det är omöjligt att installera de andra två . De mest populära är metall-, trä- och polymerstrukturer samt sammansatta produkter. På begäran av kunden är det möjligt att tillverka trappor till vinden från flera material samtidigt. Valet beror inte bara på den framtida ägaren, utan också på produktens konfiguration, frekvensen för dess användning och ekonomiska möjligheter.

Bild
Bild

Hur kan du isolera?

Den isolerade luckan kan tillverkas med hög kvalitet och med egna händer om du följer instruktionerna korrekt. Först måste du förbereda alla nödvändiga verktyg, ritningar, material och ett diagram över ingången till vinden.

Därefter kan du gå vidare till proceduren, som består av flera steg:

Ramskapande . Innan du isolerar luckan måste du göra den. Först måste du skissera och klippa ut en öppning för luckan om den inte konstruerades under byggandet av byggnaden. Det är lämpligt att inte göra ett för stort hål. Den optimala storleken anses vara en öppning 6-10 centimeter större än den framtida luckan. Oroa dig inte över bildandet av ett litet gap, i framtiden kommer det att fyllas med isolering. Karm och dörr med önskad storlek och form kan köpas färdiga i alla järnaffärer. Kom ihåg att brädans tjocklek ska vara cirka 2-3 centimeter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vid skissering på takytan rekommenderas att använda en konstruktionstorg så att hörnen är jämna. Innan arbetet påbörjas är det lämpligt att dubbelkolla allt igen för att vara säker på dina beräkningar. Standardstorleken på passagen till vinden är 60 * 120 centimeter. Alternativt kan du öka eller minska dessa parametrar beroende på dina behov. Om du installerar en hopfällbar eller infällbar stege, se till att du kontrollerar systemets parametrar i vikt läge och justerar luckans parametrar för den framtida lyftmekanismen. Skyddet ska helt rymma mekanismen utan problem. När ramen är klar bör du montera den och fixa den väl i öppningen.

Bild
Bild

Montering av dörren . Efter att ramen är skapad och säkrad måste du gå vidare till andra etappen, nämligen skapandet av en luckdörr, som är gjord av träplankor eller en bit plywood. Var uppmärksam på produktens vikt: dörren måste vara pålitlig och hållbar, men inte för tung. Tillförlitligheten för att fästa luckan är särskilt viktig om du använder en hopfällbar typ av struktur, eftersom den vid fall av dåligt arbete kan falla och öppna när som helst. Som en extra tillförlitlighet för luckan med längsgående brädor är det lämpligt att fästa dem genom att spika tvärbrädan från baksidan. Under installationen används vanliga dörrgångjärn. För att öppna och stänga luckan kan du använda många alternativ beroende på kundens önskemål och möjligheter. Det rekommenderas att installera ett hänglås för extra skydd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Isolering av luckan . Vi vänder oss till isoleringen av vindöppningen och själva luckan. Först av allt, på hålets sidor och på dörren appliceras ett material som isolerar ångan, sedan läggs en värmeisolerande nivå på den. När strukturen är isolerad kan den mantlas med dekorativa detaljer. I slutet av arbetet är det viktigt att fylla i luckorna som finns kvar i ramen med polyuretanskum och göra en tät kontur. Efter att ha slutfört allt ovanstående arbete bör ett ytterligare dekorationslager sys på.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hjälpsamma ledtrådar

När du skapar en isolerad vindlucka och väljer en trappa bör vissa nyanser beaktas.

Tack vare modern teknik och tillverkarnas önskan att tillfredsställa sina kunder blev det möjligt att beställa trappor för vissa egenskaper hos framtida användare. Till exempel, när du beställer en struktur för ett hus där äldre bor, är det möjligt att göra trappan ännu mer pålitlig och hållbar. Så, förutom ledstänger för sina föräldrars säkerhet, utrustar många kunder strukturen med speciella silikonunderlag för steg. Det är möjligt att installera bredare steg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vikningstypen är bekväm inte bara för sin kompakthet , men också av det faktum att du med dess hjälp helt kan begränsa barns tillgång till vinden, liksom användningen av trappan. Detta är särskilt viktigt för föräldrar till mycket små barn. I sådana fall tillhandahålls installation av ett lås på luckan. En ytterligare fördel med vikningstypen är funktionen att ställa in det automatiska lyftet och sänkningen av strukturen, som utförs med en knapptryckning. Denna mekanism kommer att vara ett utmärkt alternativ för bräckliga kvinnor som ofta måste klättra till vinden, varje gång de öppnas och stängs, och att lämna den alltid i den öppna positionen är omöjliga av flera skäl.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Innan du installerar luckan på vinden bör du ta hänsyn till funktionerna på den framtida platsen och välja den klokt. Var uppmärksam på platsen för takhöjden eller balkens höjd: öppningen måste vara inställd på ett sådant sätt att du inte råkar träffa huvudet av misstag när du lyfter. Lucken ska inte installeras på huvudkonstruktionens balkar för att inte deformera dem för att skapa ett nytt hål. Lämna området under den avsedda entrén till vinden så att det finns tillräckligt med plats för trappan.

En vindstrappa med en isolerad lucka är ett mycket bekvämt alternativ för många ägare av privata hus. Deras fördelar bevisar bara detta. Det är viktigt att välja rätt trappstruktur, välja rätt plats för det, korrekt beräkna och fastställa allt, vilket, som det visade sig, inte är en stor sak.

Rekommenderad: