Vindstrappor Med En Lucka: Tillgång Till Vinden Med En Hopfällbar Och Infällbar Trappa, Takluckans Dimensioner

Innehållsförteckning:

Video: Vindstrappor Med En Lucka: Tillgång Till Vinden Med En Hopfällbar Och Infällbar Trappa, Takluckans Dimensioner

Video: Vindstrappor Med En Lucka: Tillgång Till Vinden Med En Hopfällbar Och Infällbar Trappa, Takluckans Dimensioner
Video: Murphy Larkin Attic Stairs, Attic ladders 2024, April
Vindstrappor Med En Lucka: Tillgång Till Vinden Med En Hopfällbar Och Infällbar Trappa, Takluckans Dimensioner
Vindstrappor Med En Lucka: Tillgång Till Vinden Med En Hopfällbar Och Infällbar Trappa, Takluckans Dimensioner
Anonim

En vindsanordning med ett brunn är placerad för att spara plats i bostadshus och tvättstugor. En klätterstege ger tillgång till övervåningen, vinden eller annan punkt på låg höjd. Konstruktionerna ger vikmekanismer med ett annat transformationssystem. Byggmaterial är olika. Vi förstår särdragen hos vindstrappor med en lucka.

Särdrag

En trappa med manhål är avsedd för åtkomst till vinden eller vinden, som kan användas för olika behov. Skillnaden mellan en vind och en vind är att vinden inte är uppvärmd. Vinden kan mycket väl bli en ensamhetsplats, ett arbetsområde, en verkstad, ett sovrum och till och med ett vardagsrum. Loftet används ofta som lager.

För att gå upp på trappan behöver du en stege . Loftlyftanordningar med en lucka är ganska praktiska. De tekniska egenskaperna hos vindkonstruktioner skiljer sig något från konventionella stationära trappor. Loftversionen av trappan kännetecknas av små dimensioner. Den minskade prestandan bör dock inte påverka säkerheten. Därför är det viktigt att följa flera regler för att ordna uppstigningen till vinden.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

De tekniska egenskaperna hos konstruktionen innebär en obligatorisk isolering av luckan; utan det är värmeläckage möjligt. En gummerad tejp används vanligtvis som värmare. Luckahålet är en vanlig fyrkantig ram. Den möts främst av fiberboard eller plywood.

Luckaöppningen av strukturen med en stege är försedd med ett lock, den stänger banan i monterat tillstånd. Köpta konstruktioner levereras med originallåssystem som skyddar rummet och håller stege strukturen säkert inne i luckan. Den monterade trappan syns varken i det nedre rummet eller ovanför. Systemet öppnar smidigt tack vare speciella fjädrar i enheten.

Montering och demontering av konstruktionen utförs med en speciell skiftnyckel . Trappans bas består av två parallella segment av trä eller metall, steg placeras mellan dem. Sidoelement och steg ger halkskydd. Det bidrar till bättre strukturell säkerhet. DIYers använder ofta gummikuddar på stegen för att säkerställa säkerheten vid klättring eller fallande.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Huvudmekanismerna för att höja och sänka själva stegen är hörngångjärn och gångjärn. Dessa element är vanligtvis metall, de är placerade på toppen av strukturen och är fästa vid taket. Stegsegmenten i det vikta tillståndet måste nödvändigtvis sammanfalla med luckans dimensioner. Anslutningen av strukturen tillhandahålls av ett speciellt spaksystem. Placera vindkonstruktionen inuti eller utsidan. Interna system är vanligtvis mer bekväma. De utesluter tillgång till gården om det behövs för att klättra till vinden.

Material (redigera)

Konstruktioner är konstruerade av en mängd olika material. De väljs beroende på hur trappan är placerad: utanför eller inuti byggnaden. Många uppmärksammar tillgången på vissa baser. Den mest tillgängliga basen är ett träd. Vanligtvis används trä av billiga arter i produktionen.

Loftstegar av furu eller ek finns inte ofta . Oftare övervägs träalternativ som inte ruttnar eller torkar ut. De är särskilt relevanta om en lång livslängd på vindstrappan förväntas. Vanligtvis behandlas billigt trä med lämpliga preparat som förhindrar sönderfallsprocessen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vindtrappan kan vara av metall. Trappor av rostfritt stål eller aluminium tål ofta användning och tjänar sina ägare länge. Om du väljer metall som grund bör du överväga designalternativet. En stegeformad produkt av metall kan vara mycket tung. Om metall används för en infästningsstruktur kombineras den vanligtvis med trä. I detta fall kommer stegen att visa sig vara lättare, men hållbar.

Huvudkravet för trappan till vinden är att säkerställa säkerheten . Detta krav måste iakttas vid installation av steg och räcken. Om de till exempel är av metall kan händerna glida av. Träräcken har en grov yta. Om träet är obehandlat kan splitter och andra sår ligga kvar på händerna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hjälpmedel används ofta för att skydda händerna från skador. Till exempel gummiklackar eller PVC -skär. Bjälkarna är klädda med gummi, stegen är fodrade. Gummilock på bågsträngarna, fästa längst ner och upptill, kommer att förhindra att strukturen förskjuts, skydda golvbeläggningen om strukturen placeras inomhus.

Olika sorter

Vindtrappan är ett intressant alternativ för att komma åt bostadens översta nivåer. Typerna av strukturer är olika, det är inte alls nödvändigt att bygga traditionella system, som vanligtvis tar mycket plats. Dessutom kränker traditionella upp- och nedstigningsmetoder ofta rymdstilen, så bokstavligen måste allt göras om.

Manhålet på vinden är ofta kompakt, även om vissa strukturer kan vara omfattande. Den kompakta infällbara designen kommer inte att rubba balansen, kommer inte att störa utrymmet, det ser lämpligt ut där det finns lite utrymme och i rymliga rum. Kompakthet är det mest efterfrågade kriteriet för vindsstrukturer, som har flera sorter. Låt oss överväga huvudtyperna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stationär

Denna version av vindstrappan med en lucka är ordentligt fäst vid golvet och taket, den kan inte vikas och tas bort om så önskas.

Fasta alternativ presenteras i flera varianter:

  • Hetero. Mångsidiga produkter som kräver mycket lagringsutrymme.
  • Snurra. De är vanligtvis installerade på hörnet av huset. Detta alternativ ger en mer rationell användning av utrymme.
  • Med ett litet steg. Ett idealiskt arrangemang om strukturen inte kan installeras i en brant sluttning. Det är obekvämt och osäkert att klättra och sjunka på sådana steg.
  • Skruva. Vanligtvis monterad med ledigt ledigt utrymme. En sådan design är ganska omfattande, den värderas inte för att spara utrymme, utan för möjligheten att installera där det är skillnad i höjd.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hopfällbar

Fällbara modeller visade sig vara utmärkta i hus med en liten yta. Strukturerna viks för att spara utrymme.

Modellerna är konstruerade av trä, metall, andra material och deras kombinationer:

  • Infällbara modeller är kompakta, viks i form av ett dragspel tills det stannar. En exceptionell egenskap ligger i tillverkningen, där det är absolut nödvändigt att använda metallelement.
  • Teleskopmodellen fälls ut som ett teleskop. Som ett resultat erhålls en standardtrappa från en liten struktur. När de är vikta döljs trappstegen en efter en. Låsning i utfällt tillstånd utförs i ett förutbestämt läge. För dessa teleskopstegar används ofta metall.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Vikmodellen har standardmått och är särskilt populär. Huvuddelarna är sektioner av samma storlek. Gångjärn används som fästelement. Hela strukturen är upplagd som en bok. För tillverkning av denna struktur används metall och trä.
  • Vikstrukturer är inte sammankopplade med luckans dimensioner. Huvudelementen är stringers: fixerade på väggen och fällbara. När ett sådant element rör sig läggs steg på det, som är utrustade med gångjärn.
Bild
Bild
Bild
Bild

Bifogad

Stegar är inte sammankopplade med luckan, de förvaras separat. Om det behövs kan ett sådant stegsystem enkelt flyttas till önskad punkt. Fästade strukturer är praktiska om det inte är möjligt att montera en stationär eller hopfällbar struktur i rummet. Särskilt ofta används sådana system i syfte att tillfälligt arrangera stigningen till toppen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Konstruktioner

Om stationära trappalternativ väljs för att klättra till vinden, bland dem, stannar användarna ofta vid modeller av marsch- och skruvtyp. Båda alternativen har anständiga prestanda och installationsfunktioner. De är dock inte utan nackdelar. Exempelvis är trappor i mitten av de enklaste modellerna.

En lämplig fri vägg är tillräcklig för installationen. För enkel rörelse och kompakthet är stegen halkfria. Det finns trappsteg. De ligger i slutet och början av trappan.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Marschdesigner har flera sorter, de är indelade i:

  • en-mars traditionell;
  • tvåmarsch med en sväng på 90 grader.
  • tvåmarsch med en 180 graders sväng och en mellanzon.

Marschdesigner är inte kompakta. För dem måste du skickligt välja platser. Huvudanordningarna i skruvsorterna gör att du kan placera trappan när som helst i rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hela strukturen är sammankopplad med typen av stödstruktur, som har flera sorter:

  • Stegen placeras på de stödjande vertikalerna och det centrala röret. Typen av trappor beror på vertikalernas tillstånd.
  • Böjda strängar används som stöd för stegen, som fungerar som staket. Delar av stegen är fixerade i spår.
  • Alternativet att stödja stegen på bågsträngen är möjligt (de är enkla eller dubbla).
  • Fastsättning av stegen kan vara av fribärande typ (inuti det centraliserade stödet). Stegen kan också stödjas av höljet.

Attic brunnsdesign är:

  • öppna uppåt, inuti vindrummet (bekvämt om strukturen viks);
  • öppnas nedåt, inuti rummet (bekvämt när stegen är inbyggd i manhålet).
Bild
Bild
Bild
Bild

Automatiserade strukturer används ofta för att fälla ut trappor, och ett manuellt alternativ är också efterfrågat.

Installation

Innan konstruktionen utförs är det nödvändigt att mäta öppningen. Det måste exakt matcha produktens mått. För att installera strukturen är det viktigt att förbereda basen och verktyget i förväg. Infällbara vindsbrunnar är billiga. Observera att det är mer bekvämt att utföra installationsarbetet av sådana system tillsammans. Vanligtvis arbetar en mästare överst med verktyget.

En stege med ett brunn bör tas upp på övervåningen . Det är bekvämt att installera praktiska distanser för dessa åtgärder. De ska placeras vid kanten av brunnshålet och trappan. Vid denna punkt bildas en vinkel på 90 grader. Lådan fixeras två gånger med skruvar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Nästa steg förutsätter att hantverkaren som stannar kvar i rummet tar bort distanserna som håller vindsdörren. I den öppna öppningen är andra delar av strukturen monterade. Om det finns ett gap mellan strukturen och öppningen fylls den med polyuretanskum. Bultarna som håller fast stegen kan skruvas loss (allt kommer att utvecklas).

Observera att efter detta måste trappan förbli plan (oavsett typ av tillverkningsmaterial). Det är tillåtet att justera lutningsvinkeln genom att flytta sidostödets hål. Om ett metallbrunn är monterat fixeras stängerna inte med skruvar, utan med en sladd. I det här fallet, för arbete, behöver du också en gradskiva, samt en 10 -tangent och en skruvmejsel eller skruvmejsel.

Dimensioner

För installation av en viklucka är det viktigt att ta hänsyn till rummets höjd. Den tillåtna takhöjden är 2 till 3 meter. I denna version erhålls mer bekväma lutningsvinklar för trappan. Den optimala vinkeln för stegar är 45 grader. Om vi överväger ett färdigt brunn med en trappa i fabrikskvalitet, levereras det med 10-15 steg. Den acceptabla höjden mellan dem är cirka 20 cm. Konstruktionens totala längd överstiger inte tre meter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Öppningen för att röra sig under taket är svårast att göra om golvet är av betong. Att placera ett trägolv kräver också särskild omsorg: stödbjälkarna kan skadas. Det är viktigt att ta hänsyn till avståndet mellan stödbalkarna (det bör vara minst 60 och inte mer än 100 cm). Om strukturen är vikbar kan månghålets dimensioner variera från 60 till 80 cm med en bredd på 100 till 140 cm.

En viktig punkt: vid applicering av en struktur måste belastningen på taket falla på balkarna. Trappans installation måste utföras parallellt med dem och inte tvärs över. Trästegens tjocklek bör vara 2 cm, bredden kan vara från 25 till 30 cm. Trappans standardmått påverkar vikningen av komforten och säkerheten. Systemet ska kunna hantera en viktbelastning som är lika med en persons vikt utan problem. Med hänsyn till ovanstående parametrar för trappan är de mest bekväma dimensionerna på ramen från 70 till 120 cm. I det här fallet verkar passagen i taket inte för stor, det finns ingen anledning att stänga in en skrymmande trappa med obekvämt steg.

Vilken ska man välja?

Typiskt väljs trapptakstakstrukturer för den allmänna interiören eller till exempel dörrar, dörröppningar. I det här fallet beaktas det direkta syftet med uppgången (på vinden, vinden, för huset). Träprodukter ger betydande ekonomiska besparingar. Samtidigt passar de perfekt in i de klassiska och moderna stilistiska designriktningarna (till exempel klassisk, nyklassisk, modern, italiensk, rustik stil).

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vissa glidande metallanordningar är också vackra, men oftare förenklar metaltrappa utseendet på ett uthus. Även om metall är lättare att ta hand om, och en sådan struktur kommer att hålla längre. Enligt recensioner är trätoppstrappor de bästa alternativen för alla tillfällen. Metallalternativ föredras av dem som inte gillar frekvent rengöring. Metallanordningar väljs oftare för sommarfastigheter och tillfälliga hus.

Rekommenderad: