Trottoarkant: Välj Kantstenstång, Handtångstång Och Andra Kantstenar

Innehållsförteckning:

Video: Trottoarkant: Välj Kantstenstång, Handtångstång Och Andra Kantstenar

Video: Trottoarkant: Välj Kantstenstång, Handtångstång Och Andra Kantstenar
Video: STENSÄTTAREN 2 TEKNIK 6 EN CIRKEL AV SMÅGATSTEN 2024, Maj
Trottoarkant: Välj Kantstenstång, Handtångstång Och Andra Kantstenar
Trottoarkant: Välj Kantstenstång, Handtångstång Och Andra Kantstenar
Anonim

Trottoarkanten används i konstruktion. Enheten minskar graden av skador, förbättrar produktiviteten och noggrannheten för att placera stenen på betongblandningen. Det finns olika typer av gripare, som skiljer sig åt i deras mekanismer. Rätt val gör installationen av kantstenen så snabb och bekväm som möjligt.

Bild
Bild

Vad det är?

Ett trottoarkantgrepp är särskilt nödvändigt när du arrangerar olika zoner. Det är helt enkelt omöjligt att föreställa sig vägar och rabatter utan trottoarkanter. Vid inredning av trädgårdsområden används vanligtvis en lätt sten av liten storlek . I de flesta fall flyttas den manuellt. Men kantstenen gör att materialet kan placeras på murbruk jämnare och mer exakt.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att installera en tung sten som väger mer än 100 kg krävs ytterligare verktyg . En arbetare kan inte lyfta en sådan trottoarkant på egen hand. Det är dessa sektioner som används vid uppläggningen av vägbanan. När man skapar en trottoarkant är arbetstakten av stor vikt.

Bild
Bild

Att flytta stora stenar kan leda till skador för arbetstagare . I detta fall krävs ett grepp för installationen. Verktyget kan vara användbart för att arbeta med annat liknande material. Klämman kan användas manuellt eller tillsammans med maskiner och utrustning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt över arter

Kantstenar är indelade i typer. Så det finns mekaniska och handverktyg.

Mekaniska har en hydraulisk drivning, de används för sidsten av stor storlek och vikt . Handtång skiljer sig åt i själva fästingarnas struktur. Spakens längd och käftarnas form påverkar hur mycket kraft som måste appliceras för att uppnå ett visst tryck på materialet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det typiska greppet för bärning och montering utförs även med liten mekanisering . Med den ledade tången blir denna process särskilt lätt. Utrustningen fungerar helt enkelt, inga speciella färdigheter krävs. I det här fallet klarar nybörjare också att lägga trottoarkanten.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En sådan gripfälla består av två L-liknande spakar, gripkäftar med elastiska insatser, en central axel och fixeringsfingrar. Det finns också två dubbla armfästen. Funktionsprincipen är ganska enkel: varje fästelement är anslutet till mittaxeln, till exempel en krok eller en länk. Det räcker med att lyfta den för att spakarna ska flyttas till det övre läget. Som ett resultat konvergerar käftarna i materialets ändar.

Mekanismens armar kan vara olika. Fångningsvinkeln beror på denna egenskap, och därför möjligheterna.

Bild
Bild

Det finns också andra typer av mönster

Lätt grepp . Gör det möjligt att placera kantstenar istället för att flytta dem. Konstruktionen är utan fästen, klämman är gjord endast av mänsklig kraft. Spakarna stängs genom att vrida tången. Om gripbågen är 40-45 cm väger själva enheten 5-6 kg. Den används för att arbeta med sten som väger högst 200 kg.

Bild
Bild

Hydraulisk . Klämman har maximal funktionalitet. Används för vägarbeten med olika material. Absolut allt som används vid vägarrangemanget kan lyftas med detta verktyg. Den kan till och med användas för att transportera rännor, golvplattor. Elementets längd bör vara upp till 1 m, vikt - högst 120-150 kg. Mekanismen kan användas med vilken utrustning som helst, även med hjultraktor, minigrävare. Kraft levereras av det hydrauliska systemet. Det är värt att överväga de särdrag som används för vägarbeten. Först appliceras tången på stenen, sedan bör guiderna förlängas längs längden. Det är viktigt att placera klämmorna symmetriskt för att inte oavsiktligt bryta materialet. Rotatorn måste vara ansluten till utrustningen. För stängning behöver du vätska, den injiceras gradvis med hjälp av en kolv. Beroende på trottoarkantens egenskaper uppnås ett visst tryck. Då ska du stoppa vätsketillförseln och flytta stenen till rätt plats på lastaren.

Bild
Bild

Fånga tandem . Namnet talar för sig själv. Ett sådant instrument är avsett att användas i par. Fungerar enligt principen om längsgående grepp. Tången stänger på stenen i ändarna. Ett sådant verktyg i sig är ganska tungt, det kan väga 12-15 kg. Samtidigt kan du montera block upp till 200 kg. Verktyget är ett alternativ till sidohållning. Kantstenens främre del är helt säker, risken för oavsiktlig skada är utesluten.

Bild
Bild

ZKB . Så markeras det mest populära verktyget. Modellerna används uteslutande tillsammans med lyftmaskiner. En särdrag är monteringsringen. Du behöver bara lyfta tången så att kraftkramarna slår igen. Fixeringskrafterna beror enbart på stenens vikt. Används för montering av tunga trottoarkanter.

Bild
Bild

ZKBS . Den används för lastning, placering av block på lastpallar vid service på lager. Tången kan hålla stora kantstenar i ändstyckena. För användning krävs utrustning med stor lastkapacitet.

Bild
Bild

Nyanser av val

Tångar är ett måste för trottoarkanten. Även om stenarna är små, tillåter en sådan enhet dig att lägga alla element så jämnt och exakt som möjligt. Om vägzonen sätts upp, kombineras tången med tekniken.

Bild
Bild

Viktiga nyanser att välja på

  1. Den klassiska griparen används i de fall då det är nödvändigt att flytta och montera stenar som väger upp till 40 kg ensamma.
  2. Ett enkelt grepp är nödvändigt vid arbete för en mjukare och mer exakt installation, särskilt om installation av en lång struktur är planerad.
  3. Den hydrauliska griparen är särskilt användbar för komplexa vägarbeten. Med verktyget kan du arbeta med olika material, så det är väldigt praktiskt.
  4. Om en enhet väger mer än 100 kg, kan handverktyg inte användas. Du behöver en mekaniserad modell i kombination med en lämplig maskin. Hemma används sådana kantstenar extremt sällan - det behövs helt enkelt inte.
  5. Kopplingstång med L-formad klämma möjliggör minimal avstånd. Den ska användas för styling. Men med en Z-formad klämma är den lämplig för att flytta särskilt tunga kantstenar från plats till plats.
  6. ZKBS används inte för installation. För mycket utrymme kommer att bildas mellan trottoarkanterna. Verktyget är endast avsett för transport av stora och viktiga delar.

Rekommenderad: