Kantstenar I Provence -stil (40 Foton): Sängkammare För Sovrummet, Modeller För TV Och Skor, Vita Och Andra Färger

Innehållsförteckning:

Video: Kantstenar I Provence -stil (40 Foton): Sängkammare För Sovrummet, Modeller För TV Och Skor, Vita Och Andra Färger

Video: Kantstenar I Provence -stil (40 Foton): Sängkammare För Sovrummet, Modeller För TV Och Skor, Vita Och Andra Färger
Video: TWO Bedrooms & 3 Full Beds!! 2022 Arctic Wolf 3770SUITE 2024, April
Kantstenar I Provence -stil (40 Foton): Sängkammare För Sovrummet, Modeller För TV Och Skor, Vita Och Andra Färger
Kantstenar I Provence -stil (40 Foton): Sängkammare För Sovrummet, Modeller För TV Och Skor, Vita Och Andra Färger
Anonim

Möbler i Provence -stil har vunnit människors hjärtan i många år. Pedestaler i denna stilistiska riktning används aktivt vid arrangemang av bostadslokaler . Produkter fungerar som ställ för objekt, de används för att lagra saker. Sådana modeller har en enkel, men samtidigt bekväm och funktionell design. De fungerar som en extra inredning när de dekorerar ett vardagsrum eller sovrum, sådana modeller kommer att vara idealiska för ett kök eller sanitära faciliteter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Möbler i Provence -stil har varit mycket populära länge. Denna stil framträdde tack vare den franska borgerliga, som ville förändra det bullriga stadslivet för en lugn avskildhet på landet . Lugnt landsbygdsliv, härliga lokala landskap och elegant enkelhet tjänade som grund för skapandet av franskt land. Idag väljs Provence -stilen inte bara för stugor på landet - den används framgångsrikt i utformningen av stadslägenheter.

När du dekorerar inredningen i en liknande veva är det värt att använda några tips från designers

  1. Använd ljusa pastellfärger i interiören, vilket ger rummet utrymme och luftighet. Experter rekommenderar att du väljer en vit eller krämskugga för dekoration, samt lavendel och himmelblå.
  2. Använd endast naturmaterial för tillverkning av möbler. Det kan vara trä, glas, liksom keramik och metall. Möbler av trä, som är särskilt åldrade, passar harmoniskt in i Provence -stilen.
  3. När du dekorerar väggar är det bättre att använda gips, färg eller naturmaterial i form av tegel eller sten. För tak är träbjälkar mer lämpliga.
Bild
Bild
Bild
Bild

Möbler kan dekoreras med alla slags inredning, vilket är ett oumbärligt attribut för den valda stilen.

Denna riktning är inneboende i vissa förfinad enkelhet . Blommönster finns ofta i möbler, textilier och på kroppen.

Möbler i interiören spelar alltid en speciell roll, samtidigt som de måste vara funktionella och dekorativa. I provensalska modeller existerar elegans och praktiskhet harmoniskt, det finns en liten vårdslöshet i stilen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modeller tillverkade i rustik stil har sina egna karaktäristiska drag - de kännetecknas av laconism, som gränsar till fransk sofistikering . Designen på sådana produkter är vanligtvis enkel, men samtidigt är sådana möbler praktiska och funktionella.

För ytterligare dekoration av sådana produkter används ofta målning, närvaron av smidda delar, snidade element uppmuntras.

Olika tekniker används också för dekoration, till exempel decoupage.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

När du väljer möbler för inredning i franskt land bör du bestämma produktens avsedda syfte … Kantstenar är en mångsidig möbel, så att de kan placeras i alla rum.

Det här skulle kunna vara:

  • sängbord för sovrummet;
  • TV -modell för vardagsrummet;
  • sängbord för köket;
  • konstruktion för skor, placerade i korridoren;
  • badrumsskåp.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sängbord som ligger i sovrummet kan brukade förvara saker . Sådana modeller kan till och med byt ut en stor garderob , vilket är viktigt för små rum. Vanligtvis produceras dessa produkter med rundade hörn, ofta dekorerade med sniderier eller målningar. Sovrumsmöblerna är lackerade och en speciell åldringsbehandling kan också användas. Sängbord som kombinerar flera färger ser väldigt imponerande ut i sovrummet.

De viktigaste nyanserna här är vanligtvis pastellfärger kombinerade med kontrasterande.

Bild
Bild

Sängbord för sovrum har ofta böjda ben … Vissa sängbord gjorda i denna stil har speciella hjul så att du kan flytta dem till valfri plats.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kantsten i vardagsrummet det används oftast för att placera vaser med blommor, målningar, fotoramar på den. Det är också ett bra ställe att ställa in en TV eller dator. Sådana produkter ser vanligtvis mer solida ut, de har ofta öppna och stängda hyllor och kan vara delvis inglasade.

Bild
Bild
Bild
Bild

På köket ett stort skåp eller en byrå fungerar som ett alternativ till hängande strukturer. I sådana modeller tillhandahålls ofta speciella sektioner och nischer för förvaring av fat, kryddor och andra bagateller. För köksmodeller, använd trä belagt med vattenbaserat lack. Detta gör att produkterna kan användas för att lagra mat i dem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Inuti matsalen ett stort skåp för förvaring av porslin i det kommer att se harmoniskt ut. Ofta har sådana piedestaler delvis glas, så att du kan se föremålen inuti. I den externa designen av produkter i Provence -stil finns det vanligtvis element av smide, blommig prydnad.

Bild
Bild

I hallen sådana modeller kan fungera som skoställ.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I badrum de kommer att vara ett utmärkt alternativ för förvaring av badtillbehör, tvättmedel. Traditionella rustika modeller har vanligtvis flera lådor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material och färger

De viktigaste egenskaperna hos skåp och byråer i denna stil kan betraktas som närvaron känsliga nyanser och användningen av naturlig konsistens . Sådana produkter kompletteras ofta med ljusa element.

Sådana möbler är vanligtvis kännetecknas av sin enkelhet , det är jämnhet i linjerna, det finns inga komplexa element. Produkterna kompletteras med speciellt rundade hörn, grovt skurna detaljer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Beslag på sängborden kan vara moderna, men i detta fall bör det inte uppmärksamma sig själv. Bättre att föredra smidda metall-, koppar-, mässings- eller bronshandtag.

Bordsskivor för piedestaler kan vara av trä eller av sten.

Bild
Bild

Kantstenar i den valda stilen är vanligtvis täckta med lack eller emalj. Vissa nyanser råder vid design av produkter:

  • ett vitt eller beige sängbord ser väldigt fräscht och intressant ut i interiören;
  • modeller av andra färger är också populära - lavendel, terrakotta, ockra.

Vid tillverkning av sådana produkter använder de vanligtvis naturligt trä . Det kan vara ek, tall, valnöt eller kastanj.

Patting och artificiellt åldrande är en integrerad del av produktens efterbehandling.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel

När du väljer ett skåp i Provence -stil bör du ta hänsyn till inredningen i detta rum … Om rummet ser tråkigt och opersonligt ut är det värt att välja modeller med ett rikt mönster, en intressant form och en åldrad effekt. Konstgjorda möbler i Provence -stil ser alltid extremt intressanta och snygga ut. För att simulera nötning appliceras färg på målade träytor. patina.

Bild
Bild

Utseendet på sådana möbler bör åldras . Det kan finnas sprickor och repor på fronterna på nattduksbord och byråer. Vanligtvis dämpas färgen på produkterna, som om de tvättas ut, och imiterar möbler som har brunnit ut under de brännande strålarna från södra solen.

Ofta kan möbeldelar tillverkas för hand.

Bild
Bild

Decoupage låter dig skapa en unik och oändlig inredning. För att ge möblerna ett intressant utseende är fasaden täckt med pappersteckningar om olika ämnen . För att mönstret inte ska bli av och inte blekna målas decoupage över med akryllack.

Bild
Bild
Bild
Bild

TV -stativ, tillverkad i Provence -stil , kommer att vara ett utmärkt alternativ för att placera enheten. Med tanke på den gamla stilen i interiören kommer en modern elektrisk apparat att se vacker och snygg ut i rummet. TV -modeller kan antingen vara praktiskt taget viktlösa och luftiga, eller mycket imponerande, med snidade detaljer.

Bild
Bild

Vit byrå eller kantsten blir inte bara ett bra ställe att lagra de nödvändiga sakerna, men också dekorera alla rum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kommer att se ekologisk ut i sovrummet skåp på höga ben . Ju högre benen är i modellen, desto mer elegant ser hela strukturen ut. Närvaron av höga ben i produkterna gör att du kan underlätta våtrengöring i rummet.

Bild
Bild

Recension av sängbordet i Provence -stil i videon.

Rekommenderad: