Vad Kan Man Göra Från En Gammal Tv? Vi Gör En Svetsare Av Gamla Delar Med Egna Händer, Hantverk Från Block Med Lamp -TV

Innehållsförteckning:

Video: Vad Kan Man Göra Från En Gammal Tv? Vi Gör En Svetsare Av Gamla Delar Med Egna Händer, Hantverk Från Block Med Lamp -TV

Video: Vad Kan Man Göra Från En Gammal Tv? Vi Gör En Svetsare Av Gamla Delar Med Egna Händer, Hantverk Från Block Med Lamp -TV
Video: 16 USEFUL LIFE HACKS FOR YOUR TOOLS 2024, Maj
Vad Kan Man Göra Från En Gammal Tv? Vi Gör En Svetsare Av Gamla Delar Med Egna Händer, Hantverk Från Block Med Lamp -TV
Vad Kan Man Göra Från En Gammal Tv? Vi Gör En Svetsare Av Gamla Delar Med Egna Händer, Hantverk Från Block Med Lamp -TV
Anonim

Många har slängt gamla TV -apparater med en konvex skärm för länge sedan, och några har lämnat dem i bodar och lagras som onödiga föremål. Med hjälp av olika designidéer kan sådana TV -apparater ges ett "andra liv". Så de kan göra bra inredningsartiklar, för detta är det tillräckligt att slå på fantasi och använda skickliga händer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Inredningsartiklar

Vindarna och förvaringsrummen i de flesta lanthus lagrar olika gamla saker som måste kasseras, men om det finns en gammal TV i landet bör du inte skynda dig för att göra detta. Du kan göra originalhantverk från denna lampa "antikviteter" med dina egna händer . Några av de sällsynta modellerna gör vackra hyllor, ett akvarium, medan andra gör en minibar eller lampor.

Du kan också göra en bekväm säng för ditt husdjur av en gammal TV.

Bild
Bild
Bild
Bild

Minibar

Inte alla har en privat bar i en lägenhet eller hus, och oftast händer detta på grund av brist på plats. Om du har en gammal TV till hands kan detta problem snabbt lösas. För att göra detta, följ bara dessa steg:

  • först och främst ta bort alla "insidor" från tekniken;
  • då måste du ta bort locket från baksidan och istället installera en bit fiberboard eller plywood;
  • nästa steg blir designen av de inre väggarna i den framtida minibaren, för detta kan du använda en självhäftande film;
  • i slutändan kommer det att förbli inuti höljet för att göra en liten LED -bakgrundsbelysning.
Bild
Bild

När arbetet är över kan du börja fylla minibaren. Om det finns en önskan att förbättra en ny möbel, då det rekommenderas att fästa ett gångjärnsskydd till det . Det låter dig gömma alla behållare med alkoholhaltiga drycker från nyfikna ögon.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Akvarium

En bra idé, den vanligaste idag, är att konvertera en gammal TV till ett akvarium. Processen att omvandla gammal teknik till en ny möbel är enkel och tar lite tid.

Först och främst måste du ta bort alla delar från TV: n så att bara ett fodral återstår, du måste också ta bort bakväggen. Då måste du köpa ett akvarium i lämplig storlek i butiken och placera det inuti TV: n. För att ge akvariet en chic look, rekommenderas att täcka den med folie med bilder med marint tema.

Bild
Bild
Bild
Bild

Allt slutar med att den övre delen av lådan lossnar, den måste göras avtagbar så att det är möjligt att rengöra vattnet och mata fisken. Det är bäst att sätta locket på gångjärnen. En liten lampa ska dessutom skruvas fast från lockets botten - den blir den viktigaste ljuskällan. En ram sätts in framför, vatten hälls och fisk sjösätts.

Bild
Bild
Bild
Bild

Säng för husdjur

För dem som har djur hemma kan du göra från en gammal TV en original plats för vila . För att göra en soffa med egna händer räcker det med att ta bort kineskopet, ta bort alla "insidor" från utrustningen och mantla insidan med en mjuk trasa. För att skapa luftighet måste du lägga ner mer materia. Externt kan fodralet lackeras på trä, vilket ger det ett elegant utseende. Dessutom läggs en mjuk madrass på solstolens botten.

Bild
Bild

Lampa

Nu är det på modet att fylla en modern inredning med ovanliga föremål. Ägare av gamla TV -apparater har mycket tur, med maximal fantasi kan du göra en vacker lampa av denna sällsynthet . För att göra detta behöver du bara ta bort skärmen, klistra över det inre fodralet med en självhäftande film som matchar rummets stil. En transparent panel installeras istället för skärmen; den kan vara antingen enfärgad eller med bilder. Hantverket är klart, det återstår att hitta en lämplig plats för lampan och ansluta den till uttaget.

Bild
Bild

Bokhylla

För bokälskare som inte har möjlighet att tilldela ett rum i lägenheten för ett bibliotek, är tanken på att förvandla en gammal TV till en elegant bokhylla. Det första steget är att dra ut alla inre delar från utrustningen, ta bort den övre delen av fodralet, rengör noggrant allt och klistra över ytorna med tapeter. För att kunna hänga en sådan hylla på väggen måste du dessutom fästa gångjärn på bakväggen.

En sådan bokhylla kommer att se harmonisk ut i alla interiörer och ge designen en viss glädje.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sidobord

Efter att ha frigjort den gamla TV: n från CRT och metalldelar kan du enkelt göra ett originalbord med ben. Hela den fyrkantiga delen av TV: n tas bort, den måste vändas upp och ned, fästas i hörnen och benen måste fästas nedåt. För att ge ett nytt föremål ett vackert utseende måste det målas i en färg som matchar inredningen i rummet.

Bild
Bild

Fler idéer

Många i hushållet skulle ha nytta av en apparat för elektrisk svetsning av delar av järnmetaller, men en sådan produkt är dyr. därför radioamatörer som har en gammal TV kan göra en hemmagjord svetsmaskin för inverterare . En svetsare från delar och block av en gammal TV görs helt enkelt. Först måste du bestämma kretsen för den framtida apparaten, som skulle vara konstruerad för en driftström på 40 till 120 ampere. För tillverkning av svetsaren används TV: ns ferritmagnetkärnor - de viks ihop och lindningen lindas. Dessutom måste du köpa en bra förstärkare.

Bild
Bild

Rekommendationer

Från en gammal rör -TV kan du inte bara göra en original inredningsartikel, en svetsmaskin, utan också hitta många användbara idéer om hur du applicerar dess detaljer.

Till exempel, radiokanaler kan användas som en allvågsmottagare.

Utrustningens baksida, av metall, försvinner och leder värme väl, så en infraröd värmare kan tillverkas av den.

Bild
Bild

Tja, det bruna kortet är användbart som ett element i en ljudförstärkare.

Rekommenderad: