Vad Kan Man Göra Av Plankor? 58 Foton DIY -hantverk Från Rester Och Rester, En Ljuskrona Och En Hängare, Krukor För Ett Sommarboende Och En Trädgård, En Lampa I Taket Och Andra Pro

Innehållsförteckning:

Video: Vad Kan Man Göra Av Plankor? 58 Foton DIY -hantverk Från Rester Och Rester, En Ljuskrona Och En Hängare, Krukor För Ett Sommarboende Och En Trädgård, En Lampa I Taket Och Andra Pro

Video: Vad Kan Man Göra Av Plankor? 58 Foton DIY -hantverk Från Rester Och Rester, En Ljuskrona Och En Hängare, Krukor För Ett Sommarboende Och En Trädgård, En Lampa I Taket Och Andra Pro
Video: LOOK what I make with WOOD DOWELS | QUICK & EASY DIY 2024, April
Vad Kan Man Göra Av Plankor? 58 Foton DIY -hantverk Från Rester Och Rester, En Ljuskrona Och En Hängare, Krukor För Ett Sommarboende Och En Trädgård, En Lampa I Taket Och Andra Pro
Vad Kan Man Göra Av Plankor? 58 Foton DIY -hantverk Från Rester Och Rester, En Ljuskrona Och En Hängare, Krukor För Ett Sommarboende Och En Trädgård, En Lampa I Taket Och Andra Pro
Anonim

Att veta vad som kan göras av plankor är mycket viktigt för alla husägare. Du kan göra en mängd olika hantverk av rester och rester med dina egna händer, det räcker med att säga att det här är lika nödvändiga saker som en ljuskrona eller en hängare. Det är också värt att nämna krukor för ett sommarboende och en trädgård, en lampa i taket och andra produkter som är användbara och trevliga i vardagen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vilken typ av möbler kan du göra?

Kuggstång

Denna typ av dekoration kan göras av brädor med dina egna händer, även med en fullständig brist på snickerierfarenhet. Det räcker bara att sätta ihop strukturen med spikar av lämplig storlek. Du kan till och med använda trä av 3: e och ibland 4 grader. I bodar är ställen av lågklassigt trä ganska lämpliga, de är också lämpliga för:

  • sommarstugor;
  • sekundära lager;
  • källare;
  • källare;
  • hus på landet;
  • vindar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det mest hållbara stället erhålls om strukturen är fast fastsatt på väggen . Om den är gjord av trä, spikas möblerna helt enkelt på den. För hemmet, särskilt för de främre rummen, är det bättre att göra något mer imponerande. I detta fall används ett träd av andra eller till och med första klass, det bearbetas noggrant och lackeras. En sådan design är bara möjlig för personer med erfarenhet. Det är till och med möjligt att utrusta stället med hjul för att göra det lättare att röra sig i rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sidobord

Denna struktur är vanligtvis gjord med några små plankor som används som ben och en bred, robust planka som används för att göra bordsskivan. Bänkskivan i sig ska vara något tjockare än hyllorna i stället. Allt måste vara noga genomtänkt och beräknat för att utesluta fel.

Observera: oavsett vilka möbler som görs, bör en ritning förberedas - annars ökar sannolikheten för missar betydligt.

Rekommendationer:

  • tillhandahålla ett strikt definierat antal platser och ledigt utrymme mellan dem;
  • vid installation ute - täck produkten med väderbeständigt lack;
  • lägg till bordet en träbänk av liknande storlekar och ungefär samma design;
  • placera bordsskivan på en höjd av 0,6 - 0,8 m (undantag - om bordet behövs speciellt för en mycket lång person).
Bild
Bild
Bild
Bild

Pall

Dess tillverkning av trä orsakar inga väsentliga svårigheter alls, då är det inte nödvändigt att begränsa sig till den traditionella fyrkantiga formen. Det är fullt möjligt att göra en elegant vikbar pall (rund). Med en genomtänkt design är det till och med möjligt att klara sig utan en mängd olika hoppare och spärrar.

Viktigt: stängningen av stålstiftet mellan benen, som finns i ett antal modeller, uppnås genom att vrida en träöverliggare.

Om du målar möblerna i ljusa färger är det perfekt för lekrum och lekplatser . Du kan lätt föreställa dig sådana produkter även på dagis. Som en sista utväg kan du montera en monolitisk bänk. Viktigt: Den trebenta pallen är ännu mer stabil än traditionella 4-punktsmodeller, särskilt på ojämna ytor. Du behöver bara noggrant göra alla mått och hål.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En sängpall i stil med jugendstil hjälper till att visa originalitet. Tillsammans med designfunktionen kan det också bli:

  • stå för prylar och små personliga föremål;
  • stöd för en vas;
  • byta ut soffbordet.
Bild
Bild
Bild
Bild

I vissa fall, tillsammans med riktiga brädor, är det bra att använda spånskiva . I detta alternativ är valet av en minimalistisk design logiskt. Om du vill diversifiera rummets design kan du dekorera locket med träsniderier. Med dina egna händer kommer du att kunna göra barstolar, som placeras i kök nära bardiskarna. Alla färdiga foton från katalogen tas som ett prov, och sätets klädsel med mjukt material hjälper till att diversifiera utseendet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Men även på de listade strukturerna slutar naturligtvis inte möjligheterna att skapa möbler av brädor där. Det viktigaste är att välja rätt trädslag. De viktigaste konstruktionsdelarna är gjorda av hårda arter av äpple, bok, alm . Det är möjligt att ta en ek, men det är mycket svårt att bearbeta den. Dekorativa delar som inte utsätts för betydande påfrestningar är gjorda av mjukt trä - tall, enbär, gran, mindre ofta från andra arter.

Bild
Bild

När du vet att möbler kommer att stå upp i ett fuktigt rum måste du köpa en robust och pålitlig ceder . Om du vill uppnå en unik produkt ska du föredra wenge, mahogny, meranti eller makore, som är kända för sin atypiska konsistens. Det bör dock förstås att sådana alternativ inte är billiga. En boksats är mekaniskt pålitlig, men inte motståndskraftig mot fukt.

Bild
Bild

Om du har rätt verktyg och färdigheter kan du göra möbler av ekplankor. Det är ganska logiskt att anpassa dem för massiva, fasta saker:

  • köksuppsättningar;
  • byråer;
  • väggar;
  • skåp;
  • sängar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Mestadels stolar och soffbord är gjorda av björk med egna händer . Orsaken är den otillräckliga styrkan hos denna ras. För effektivt arbete rekommenderas att du använder ett elverktyg. Ta reda på i förväg om avtagbara eller icke-löstagbara anslutningar behövs. För utformningen av framdelarna är det i vissa fall värt att ta MDF.

Bild
Bild
Bild
Bild

Att göra en galge

Denna lösning är mest lämplig för ett sommarboende. Men med en genomtänkt design kommer den att se bra ut i alla hem, även mitt i en utsökt interiör.

Krokarnas placering på det valda brädet är markerat med en markör eller tuschpenna.

Det är inte nödvändigt att använda exakt ett bräde, flera kan användas samtidigt, huvudsaken är att de passar tätt mot varandra. Det enklaste sättet att montera hängaren på väggen är med pluggar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det rekommenderas antingen före installationen eller omedelbart efter det att passera ytan med smörjmedel - då kommer även liten grovhet att tas bort. Andra golvhängare än plankor inkluderar:

  • armbågar i koppar;
  • koppartröjor;
  • stubbar;
  • rundpinnar av en lämplig sektion.
Bild
Bild
Bild
Bild

Intressanta köksredskap

Det är inte nödvändigt att göra tallrikar eller till och med skedar av brädor - i slutändan är detta fortfarande för mycket bearbetning, för många människor är det för komplicerat. Men det är fullt möjligt att begränsa dig till en elegant bricka eller skärbräda: i slutändan blir det lika bra. Av raserna rekommenderas att använda:

  • lind;
  • björk;
  • asp;
  • päron.
Bild
Bild
Bild
Bild

I vissa fall används enbärsträ också. Allt detta används utan rädsla, eftersom hög hållfasthet definitivt inte krävs.

Det bör noteras att en mycket grundlig slipning krävs för köksredskap. Den produceras för hand, genom att använda konsekvent smörgås med mindre och mindre spannmål.

Ritningen kan schabloneras för att göra ditt liv enklare . Ett nästan win-win-alternativ är att dekorera det under Khokhloma eller Palekh.

Bild
Bild
Bild
Bild

Inredningsmöjligheter för inredningen

Från onödiga skivor av brädor erhålls en hel del originella saker. Rekommendation: det är bättre att bränna tallmassan med en gasbrännare för att öka texturens mättnad. Det är lämpligt att inte skruva hemgjorda träplattor utan att limma dem på väggen. Det krävs att den monteras strikt enligt nivån för att undvika visuell snedvridning . Vanligtvis försöker jag lägga plattor av samma storlek runt omkretsen, och för detta lägger jag ut dem från mitten.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En trälampa i taket blir en värdig dekoration . Eller, som en logisk utveckling av denna idé - en spektakulär ljuskrona på kedjor. En sådan lösning passar perfekt in i den traditionella inredningen och loftmöblerna. Det rekommenderas att använda trä i samma färg som huvudmöblerna i rummet. Eftersom ingen speciellt kommer att inspektera ljuskronan, och det inte är svårt att dekorera den, kan den göras även från en obreddad bräda.

Bild
Bild
Bild
Bild

Korrigering av färgen till önskad nyans utförs med en speciell lack.

Viktigt: du bör både två och tre gånger verifiera alla mått på ritningen, prova själva produkten innan installationen. Sannolikheten för ett misstag är stor, om det görs kommer det att vara extremt nedslående för bortkastade ansträngningar.

Monteringen av strukturen görs helst genom att sätta in elementen i spåren . Ju mindre lim och hårdvara, desto bättre.

Bild
Bild
Bild
Bild

En annan logisk lösning är en panel av träavfall på väggen. Det kan se hårt ut, men det har sin egen speciella charm. För att mjuka upp kompositionen lite är den dekorerad med ritningar. Det finns många alternativ för ritningar, men det är fortfarande lämpligt att använda mer lugna och harmoniska tomter. Ibland räcker det med en stiliserad figur av ett djur. Det rekommenderas att använda LED -lampor som bakgrundsbelysning.

Förutom panelen kan även trärester användas:

  • fragment av orienterade plattor;
  • starka rep eller rep (helst jute);
  • flytande naglar för effektivare installation.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Var inte ens rädd för ruttna kanter . Efter slipning av hög kvalitet ger de en intressant visuell effekt. När du planerar att rita en ritning är det bättre att omedelbart skissera konturerna med svart eller vit färg och sedan, inom dessa gränser, applicera ljusa färgämnen. Observera: innan du dekorerar panelen måste du borra hål. De har också en dekorativ funktion, och samtidigt kan du fixa strukturen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Panelen erhålls också från trådar, spikar och brädor . Denna ursprungliga designskola heter String Art. Många tusen arbeten har redan slutförts inom ramen för detta.

Det är inte nödvändigt att reproducera färdiga prover, men ett av dem kommer definitivt att bli utgångspunkten för ett oberoende projekt.

Helst är mallen beredd på en dator, visad i 3D och, om den är nöjd, skrivs ut.

Bild
Bild

Ibland finns brädorna kvar från pipan. I det här fallet är det inte nödvändigt att demontera dem och försöka tillämpa detaljerna någonstans. Resterna av fatet är lämpliga som:

fåtöljer med bord gjorda i samma stil

Bild
Bild

dekorativ kennel

Bild
Bild

en pall med oregelbunden form

Bild
Bild

ett grovt handfat i landet

Bild
Bild

original hängande vagga

Bild
Bild

Om varken dessa lösningar eller tangentbordet på väggen är lämpliga kan du överväga andra alternativ som:

  • duk för en hemgjord målning;
  • hyllor;
  • ljusstake;
  • tak i Provence eller retrostil;
  • skobänk;
  • bankett;
  • dekorativ bänk i badet.
Bild
Bild
Bild
Bild

Hantverk för trädgården

Det är inte nödvändigt att begränsa sig till bara hemapplikationer av gamla eller onödiga brädor. Av dem kan du på ett relativt enkelt sätt göra stigar och kantstenar i landet. Av de rent utilitaristiska föremålen är det värt att nämna:

  • ramar av växthus och växthus;
  • brunnhöljen;
  • bänkar;
  • gunga;
  • omkrets för lekplatser (sandlådor).

Men på grund av tavlan kan du också göra ett antal dekorativa produkter. Först och främst talar vi om blomkrukor. En mycket bra idé är ett svartvitt tangentbord fram . Det är lätt att hitta prototyperna för sådana konstruktioner med ordet "piano", och här är ett möjligt exempel.

Bild
Bild

Krukor, som liknar lådor, är vanligtvis gjorda av trä och brädor. Små, bärbara mönster kan till och med utrustas med handtag.

Bild
Bild

Saker är mer komplicerade när det gäller dekorativa figurer. Även en efterlikning av en kvarn kommer fortfarande att kräva komplext figurarbete. Om detta inte är skrämmande kan du också överväga andra alternativ:

  • älvfigur;
  • stiliserade rådjur;
  • katt;
  • hund;
  • Tiger;
  • Björn;
  • hus;
  • "Trä små män" (både stående och sittande på en bänk);
  • kaniner;
  • sparvar;
  • kranar;
  • ugglor;
  • kameler;
  • hästar;
  • imitationer av kända statyer.

Rekommenderad: