Hur Dränerar Jag Poolvattnet? Var I Landet Ska Man Tömma Vattnet? Kan Jag Lägga Ner Det I Trädgården Eller Avloppet? Hur Tömmer Man Ordentligt?

Innehållsförteckning:

Video: Hur Dränerar Jag Poolvattnet? Var I Landet Ska Man Tömma Vattnet? Kan Jag Lägga Ner Det I Trädgården Eller Avloppet? Hur Tömmer Man Ordentligt?

Video: Hur Dränerar Jag Poolvattnet? Var I Landet Ska Man Tömma Vattnet? Kan Jag Lägga Ner Det I Trädgården Eller Avloppet? Hur Tömmer Man Ordentligt?
Video: Äga pool, poolskötsel 2024, Maj
Hur Dränerar Jag Poolvattnet? Var I Landet Ska Man Tömma Vattnet? Kan Jag Lägga Ner Det I Trädgården Eller Avloppet? Hur Tömmer Man Ordentligt?
Hur Dränerar Jag Poolvattnet? Var I Landet Ska Man Tömma Vattnet? Kan Jag Lägga Ner Det I Trädgården Eller Avloppet? Hur Tömmer Man Ordentligt?
Anonim

I poolen på sommarstugan eller närområdet kan du svalka dig i värmen och koppla av efter en hård dag. Men att köpa eller bygga en konstgjord reservoar är bara halva striden. Den andra halvan är att ställa in dränering av vattnet från tanken. Och det är bättre att tänka på denna fråga i ett inledande skede, det vill säga under design- och installationsprocessen. Naturligtvis kan du tömma vätskan från poolen utan att organisera ett avlopp, men det blir något svårare och obekvämt.

Bild
Bild
Bild
Bild

När behövs det?

Först måste du bestämma i vilka fall det blir nödvändigt att tömma vatten från en hemmetank. Det finns minst tre omständigheter då ägare måste pumpa vatten ur en behållare.

  1. Förorening . Vattnet kan bli grumligt eller "blomma", främmande föremål kan komma in i poolskålen, på grund av vilken vätskan blir olämplig för bad: löv, grenar, lik av djur eller fåglar.
  2. Överflöd av damskålen . Detta händer vanligtvis efter kraftiga regn. I det här fallet är det bättre att byta vattnet helt eller åtminstone delvis.
  3. Reparation av behållaren eller bevarande för perioden när ingen bor på landet eller kallt väder.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns 2 diametralt motsatta åsikter om frigöring av poolen i landet från vätskan under den period då den inte används. Detta är pumpa ut helt eller lämna delvis.

Förespråkarna för den första synvinkeln tror att en tom pool därefter blir lättare att rensa från fastklämt skräp om det inte finns någon markis, och den frysta vätskan kommer inte att sätta tryck på väggarna i den hydrauliska strukturen. Motståndarna hävdar att i händelse av att poolen begravs i marken och grundvattnet börjar frysa och trycka på väggarna, kompenserar det frysta vattnet för trycket på väggarna.

Det finns också ett förlikningsalternativ: att tömma vätskan, men inte alla, lämna ungefär hälften. Då blir det lättare att rengöra skålen i början av säsongen, och återstående fukt under frysning kommer att förhindra att poolens väggar faller ihop.

Bild
Bild
Bild
Bild

Var kan du tömma?

Poolerna har en lagom mängd vatten, åtminstone några kubikmeter. När det är dags att tömma det, uppstår genast frågan, var man ska lägga allt. Det finns flera alternativ.

Använd för vattning . Du kan använda slangen och pumputrustningen och vattna trädgården. Men om poolen är stor eller har rengöringskemikalier i sig, kan vattnet från denna pool förstöra all växtlighet på bakgården. Det är bättre att använda en sådan vätska för att tvätta en bil, en plattform nära ett garage, stigar nära ett hus.

Bild
Bild

Pumpa allt vatten i stormavloppet . Om det finns ett stormavlopp nära platsen, kan vi säga att ägarna har mycket tur - de kommer inte att behöva spendera pengar på byggandet av speciella mottagare. Normalt är regndiken utformade för att hantera en anständig mängd nederbörd och kan hantera stora mängder vatten.

Bild
Bild

Cesspool . Denna metod kan endast användas av ägare av tankar med en liten volym på cirka två kubikmeter. Om du skickar mer vätska dit, kommer gropen att flyta över, och allt kommer att rinna ut ur den. Du kan också behöva en VVS -maskin för att pumpa ut och rengöra gropen, och detta är ett problem och extra kostnader.

Bild
Bild

Naturlig reservoar . Detta är det enklaste och mest praktiska sättet. Men det är lämpligt att tömma vatten till närmaste ravin eller sjö om dessa föremål ligger inom 25 m. Om de är längre bort blir det nödvändigt att köpa en lång slang och en kraftfull pump, vilket är ganska dyrt. Dessutom kan vatten som inte har klorerats släppas ut i naturreservoarer, eftersom sådana volymer kan döda alla levande saker runt omkring.

Bild
Bild

Avloppsnät . Tömning i avloppet är den mest korrekta metoden. Men det måste förutses i designstadiet. För att göra detta måste avloppshålet vara placerat vid poolens lägsta punkt. Gräva rör med en diameter på minst 11 cm, och helst 15 cm, i marken så att vattnet rinner ut genom tyngdkraften tillräckligt snabbt. För att förhindra att vätskan stagnerar i rören måste de läggas i en dike vid en liten lutning och försöka göra så få varv som möjligt. Du bör också kontrollera dina lokala dräneringslagar - det finns begränsningar på vissa områden. Och för att inte ha problem redan i arbetet eller dräneringen är det bättre att ta reda på allt i förväg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mottagare . Som de säger - om berget inte möter oss, kommer vi att gå till det. Om alla ovanstående metoder inte är lämpliga för ditt alternativ måste du skapa ett eget avloppssystem för att tömma vattnet. Vanligtvis dras ett hål med en volym på 2 eller 3 kubikmeter ut, dess väggar kantas eller hälls med betong. Det är bättre att använda natursten eller röda eldfasta tegel för att vända mot sidoväggarna i mottagaren - dessa material kommer att hålla länge, eftersom de är välbeständiga mot aggressiva miljöer. Små öppningar bör lämnas i väggarna så att vatten tränger in i marken snabbare.

Det är ett problem här: det kommer att ta lång tid att pumpa ut vattnet, eftersom en stor reservoar måste pumpas ut i flera passager.

Bild
Bild

Hur spolar man vatten från olika typer av pooler?

Det finns flera sätt att tömma poolvattnet

  1. Manuell . Det kan också kallas barbariskt. Om behållaren är liten kan du helt enkelt vända på den och vätskan kommer snabbt att flöda ut på gräset. I en ramtank, om den inte är begravd, kan en av väggarna demonteras, och allt vatten kommer helt enkelt att plaska ut ur den. Men vi måste ta hänsyn till möjligheten att översvämma grannarna.
  2. Slang . Om poolen inte är för stor eller grävd kan du tömma vattnet med en slang. Genom att ansluta den till avtappningsventilen leder vi vätskan till avloppet.
  3. Pumpenhet . Om hemreservoaren är av en anständig storlek eller inte är utrustad med en dräneringsventil måste pumpsystem användas. De är nedsänkbara och utomhus. Externa pumpar installeras permanent, medan dränkbara pumpar måste tas in. Listan över åtgärder är ganska enkel:

    • välj en plats där vätskan ska pumpas ut;
    • vi ansluter slangen till pumpsystemet och leder den till avloppet;
    • om pumpen är nedsänkbar, sänker vi den till botten av poolen;
    • processen måste övervakas noggrant och inte lämna den löpande enheten utan uppsikt;
    • under pumpning kan du lätt skölja insidan av poolen med en slang för att tvätta bort plack eller smuts;
    • efter slutet av dräneringen av vatten kan en del av det ligga kvar i botten - du måste ta upp den återstående vätskan från botten med en hink eller annan lämplig behållare.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Du måste närma dig processen med att pumpa vatten utan brådska, tänka om och göra allt rätt så att det inte blir några problem med grannar och vegetationen inte drabbas.

Metoderna för dränering av poolvattnet ges nedan.

Rekommenderad: