Hur Dränerar Man Vatten Från En Bestway -pool? Hur Tömmer Man Ordentligt Från En Rampool? Adapter Och Dräneringsventil För Dränering Av Vatten

Innehållsförteckning:

Video: Hur Dränerar Man Vatten Från En Bestway -pool? Hur Tömmer Man Ordentligt Från En Rampool? Adapter Och Dräneringsventil För Dränering Av Vatten

Video: Hur Dränerar Man Vatten Från En Bestway -pool? Hur Tömmer Man Ordentligt Från En Rampool? Adapter Och Dräneringsventil För Dränering Av Vatten
Video: How to Drain a Bestway/Intex Without Garden Hose Adapter 2024, Maj
Hur Dränerar Man Vatten Från En Bestway -pool? Hur Tömmer Man Ordentligt Från En Rampool? Adapter Och Dräneringsventil För Dränering Av Vatten
Hur Dränerar Man Vatten Från En Bestway -pool? Hur Tömmer Man Ordentligt Från En Rampool? Adapter Och Dräneringsventil För Dränering Av Vatten
Anonim

Många ägare av privata hus, sommarstugor, markinnehav för sommarperioden installerar en pool på sin personliga tomt. Närvaron av en reservoar i omedelbar närhet av huset gör att både vuxna och barn kan fräscha upp i varmt väder. Uppblåsbara och rampooler tillverkade av Bestway har vunnit stor popularitet bland konsumenter. De har etablerat sig som pålitliga, hållbara, kapabla att tjäna flera år i rad.

Men med höstens början och kallt väder, måste även den mest hållbara poolen tömmas. Och frågan om hur man gör detta uppstår inför ägarna av personliga tomter. Kan du tömma vattnet själv eller måste du ringa en specialiserad organisation? Var ska man tömma vattnet, behöver man tömma poolen helt eller bara hälften?

Bild
Bild
Bild
Bild

Varför tömma vattnet?

Det finns olika versioner om du behöver tömma vattnet från poolen helt eller om du kan lämna en del av det. Mängden vatten som måste dräneras beror på för vilket ändamål avloppet utförs.

  1. För förvaring på vintern … Om kylan är framme måste vattnet tömmas helt. Om en del av vätskan stannar kvar i skålen och fryser med vintern börjar växa i volym när den fryses kan den skada poolskålen. Det kan spricka eller riva. På våren kommer också ett stort isblock att smälta under mycket lång tid. Och smutsigt vatten kommer fortfarande att vara olämpligt för ytterligare bad.
  2. Om vattnet måste tömmas för att ta bort smuts från skålområdet . Här är det nödvändigt att sänka vattennivån till den punkt där föroreningar har bildats. Ta bort smuts och tillsätt volym vid behov.
  3. Om kemikalier kommer in i vattnet … Då är det också nödvändigt att ta bort vätskan helt och tömma den till det förgiftade vattnet inte kommer att skada andra.
  4. När poolskålen behöver repareras . I detta fall är vattnet också helt tömt. Eftersom det innan reparation är nödvändigt att helt torka materialet från vilket skålen är gjord.
  5. När det är nödvändigt att minska mängden vätska efter kraftig nederbörd … I det här fallet är det nödvändigt att pumpa ut vattnet till önskat märke på den konstgjorda behållarens skål.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Men innan du spolar vattnet måste du tänka på en viktigare punkt: var detta vatten kommer att rinna . Och om vätskan från en liten uppblåsbar pool kan hällas direkt på gräsmattan, utan rädsla för att översvämma din webbplats, platsen för grannar och planteringar på dem, när du tömmer vatten från en rampool, vilket, beroende på skålen, kan innehålla vatten i en volym från flera hundra liter till flera ton, måste du först hitta en reservoar som denna ström kommer att rusa in i.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Förberedelse och nödvändiga verktyg

Som förberedelse för tömning av vätskan är det nödvändigt att bestämma vart den kommer att flyta. Bland de vanligaste alternativen för att tömma onödig vätska från poolen är följande.

  1. Tömmer direkt på gräsmattan . Detta alternativ är lämpligt för små uppblåsbara och barnpooler. Vattenmängden i dem överstiger vanligtvis inte flera skopor och absorberas snabbt i jorden när den sänks.
  2. För vattning av planteringar på platsen … När du väljer det här alternativet är det nödvändigt att avgöra om det blir för mycket vatten, om det kommer att översvämma sitt område under tömning, liksom grannområdena. Denna metod är lämplig för uppblåsbara pooler med en volym på 150-200 liter och rampooler med en kapacitet på upp till 300 liter.
  3. Tappar in i en naturlig vattenkälla … Lämplig när det finns en flod eller en damm nära poolens installationsplats. Vatten som är förorenat med kemikalier eller klor får inte släppas ut i vattendrag.
  4. Avlägsnande av vätska i en brunn . Om detta avfallsbehållare ligger nära poolens plats kan det användas för att tömma onödigt vatten. Det viktigaste här är att avgöra om cesspoolens volym räcker till all vätska. Vid överflöd finns risk för kontaminering av omgivande område med avloppsvatten.
  5. Tömning i avloppssystemet . Om det finns på territoriet blir dränering av onödigt vatten det enklaste.

Varje vätskevolym kommer att passa in i avloppsröret. Och vattenföroreningar med giftiga ämnen kommer inte att vara ett hinder för dränering.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Processen att tömma vatten från själva poolen är enkel. Därför kan du klara dig själv när du utför detta arbete. Den uppsättning verktyg som krävs för tömning beror på typen av pool och mängden vatten i den. För att tömma små uppblåsbara pooler behöver du:

  • hink;
  • slang;
  • pump "Trickle" eller "Kid".

För att tömma vatten från Bestway rampooler behöver du:

  • slang, vars längd är lika med avståndet från poolen till platsen för det föreslagna avloppet;
  • adapter som krävs för att ansluta slangen till poolens dräneringshål;
  • dränkbar pump;
  • plaströr med en diameter på 150-200 mm (om utsläppet kommer att utföras i en naturlig reservoar).
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Utför arbete

Alla nödvändiga verktyg måste förberedas i förväg och i gott skick. Slangen får inte vara sprucken eller knäckt. I annat fall kan det intilliggande territoriet, planteringarna och grannarnas egendom översvämmas om det brister från en stor mängd vätska. Avfuktning av en viss typ av Bestway -pool har en viss sekvens och bör utföras i flera steg. Processen att tömma vätskan från den uppblåsbara poolen är enklare och kan göras på flera sätt.

  1. En tank med låga sidor och en liten volym kommer att räcka för att lyfta vid kanterna på ena sidan. Vid denna tid kommer vattnet från andra sidan att hälla fritt på gräsmattan.
  2. Om det är svårt att lyfta poolen kan vätskan samlas upp med en hink, och resten kan tömmas över kanten.
  3. Om vattennivån i den uppblåsbara poolen är över 1 meter, kan en liten nedsänkbar pump användas för att pumpa ut den. Det måste fixeras på sidorna med en trälist och sladd, anslut slangen, slå på pumpen till nätverket. Detta kommer snabbt att tömma poolskålen. Det är viktigt att säkerställa att pumpen ständigt är nedsänkt i vatten under drift.
  4. Tömning av vatten genom gravitation genom en slang. För att göra detta, doppa ner den ena änden av slangen i vatten och kasta den andra på marken. Detta gör att vätskan kan strömma obehindrat till marken. För att förhindra att slangens ände, som ligger i vattnet, faller ur poolskålen kan du trycka på den med något.

Det viktigaste är att lasten inte krossar hålet i slangen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Processen att ta bort vätska från rampoolen är mer komplicerad och kan endast utföras genom avtappningsventilen som ligger längst ner i skålen. Om det är beslutet att använda vattnet från poolen för bevattning av plantager, är det nödvändigt att ansluta slangen till den externa dräneringsventilen med hjälp av adaptern som ingår i satsen . Öppna sedan dräneringshålet inuti poolskålen. Vattning. Fördelen med denna metod är att vid behov kan dräneringsventilen stängas och tömmas flera gånger.

För att ta bort vätska från poolen till en naturlig reservoar som ligger nära platsen, är det nödvändigt att lägga ett rör direkt från poolen till dammen . Anslut dräneringsventilen till ena änden av röret med en speciell adapter som kan köpas i en järnaffär. Och sänk ner den andra änden av röret i behållaren. Och öppna den inre avtappningsventilen.

Bild
Bild

Vätskan kan dräneras in i ett cesspool eller avloppshål genom att fästa både en slang och ett plaströr till poolens yttre avloppsventil i ena änden. Medan den andra änden av slangen eller röret kommer att riktas till brunns- eller sumpluckan. Tömningsprocessen utförs också genom att öppna en ventil inuti poolen.

Bild
Bild

Så även i en högkvalitativ Bestway-pool kan vattnet som finns kvar i den under frostperioden negativt påverka skålens material och lämna sprickor eller tårar på det. Genom att veta hur man snabbt tömmer behållaren kan du utföra arbetet själv utan att skada din egen webbplats och utan att skada grannfastigheter.

Rekommenderad: