Smokehouse "Idyllia": En Liten Kammare För Varmrökning, Kundrecensioner Och Instruktioner För ägare

Innehållsförteckning:

Video: Smokehouse "Idyllia": En Liten Kammare För Varmrökning, Kundrecensioner Och Instruktioner För ägare

Video: Smokehouse
Video: The Egghead of Tuscaloosa, Alabama 2024, Maj
Smokehouse "Idyllia": En Liten Kammare För Varmrökning, Kundrecensioner Och Instruktioner För ägare
Smokehouse "Idyllia": En Liten Kammare För Varmrökning, Kundrecensioner Och Instruktioner För ägare
Anonim

Produktionsbolaget "Idillia" har producerat stationära rökhus i över 40 år. Detta är en mångsidig utrustning som låter dig använda den nya tekniken för höghastighetsrökning, samtidigt som du förbrukar en liten mängd elektricitet (i motsats till sina motsvarigheter).

Bild
Bild
Bild
Bild

Huvudparametrar och egenskaper

Smokehouse "Idyllia" är ett metallskåp utrustat med en kontrollpanel på sidan. Den är monterad med höger sidovägg i förhållande till dörren. Den vertikala designen liknar visuellt ett kylskåp, tar ungefär lika mycket plats samtidigt som den har hög prestanda.

Två modifieringar tillverkade av tillverkaren-UEC-1 och UEC-2 nästan lika stor. De skiljer sig bara i sina funktioner. Den första är avsedd för kallrökning, den andra ger båda metoderna och ger också möjlighet till jontorkning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Specifikationer:

  • effekt - 1,5 kW;
  • vikt - 39 kg;
  • mått - 500x600x1300cm;
  • enkel lastning - 25-50 kg;
  • tillagningstid från 30 minuter till 3 timmar, beroende på bearbetningsmetod.
Bild
Bild
Bild
Bild

För drift av enheterna krävs ett 220 V -nätverk . För att bearbeta mat med rök behöver du sågspån eller ved. Huvudmaterialet är rostfritt stål av livsmedelskvalitet.

Med hjälp av rökhuset Idyllia kan du inte bara förse din familj och släktingar med läckra delikatesser utan också öppna ditt eget företag, eftersom denna teknik producerar från 200 till 400 kg rökt produkt per dag.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom innehåller utrustningen en uppsättning spettar (8 stycken, 40 cm långa) och en askskrapa. Utöver certifikatpasset tillhandahålls 1 års garanti och broschyrer med de bästa matlagningsrecepten. Företaget "Idyllia" erbjuder också att titta på en videohandledning på sin webbplats, som hjälper dig att snabbt förstå reglerna för drift.

Bild
Bild
Bild
Bild

Produktöversikt

Utrustning "Idyllia" producerar två huvudtyper av produkter - rökhus för olika ändamål och anläggningar för torkning och torkning.

UEC-1/1

Hemversionen av rökhuset UEK-1/1 är redo för installation i en lägenhet, lämplig för rökning på olika sätt. Det är en tyst, kompakt enhet med en engångsbelastning på 10 kg. Trots den lilla storrummet för rökning kan upp till 80 kg färdig produkt produceras per dag. Mått - 500x250x100 cm, effekt - 1,8 kW / timme.

Utrustningen har kompletterats med:

  • askskrapa;
  • stå för fett;
  • tre spett.
Bild
Bild
Bild
Bild

UEC-1/0

På samma sätt UEK-1/0-enheten för individuellt bruk. Denna modell har samma parametrar, men förbrukar mycket mindre el - bara 0,5 kW / h.

Bild
Bild
Bild
Bild

UEC-2/100

UEK-2/100 är en universell teknik för tillagning av kalla och varmrökta rätter. Enhetens effekt är 3,0 kW. Du kan omedelbart ladda 100 kg produkter. Rökhuset producerar upp till 800 kg per dag. Modellens mått: 700х700х1920 cm Denna utrustning är mer lämplig för produktionsverkstäder. För att installera det krävs en yta på 4-6 m2.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkaren tillverkar också tork- och torkskåp som används både för torkning före rökning och för torkning

  • ShVS-1 förbrukar 1,8 kW el. Den levereras med en uppsättning med 16 spett. Upp till 80 kg kan laddas i ett sådant skåp en gång.
  • ShVS-2 är en större design. Strömförbrukningen är 3 kW / h och belastningen är 140 kg en gång.
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar

Hemrökstuga "Idyllia" är en högkvalitativ, lättanvänd och lättskött utrustning. För småföretagare är detta ett bra alternativ som gör det möjligt att göra utan att hyra lokaler och köpa ytterligare utrustning.

Bild
Bild

Fördelarna med designen är uppenbara:

  • du kan använda rökeriet utan speciella färdigheter;
  • tillagningsprocessen tar mycket mindre tid (jämfört med utrustning från andra leverantörer);
  • rökeriet förbrukar ekonomiskt såväl elektricitet som ved, medan det inte behövs tändning, eftersom rökgeneratorn redan är inbyggd i kroppen;
  • rostfritt stål av livsmedelskvalitet är inte utsatt för korrosion, termiska effekter, därför finns det ingen avdunstning av giftiga ämnen;
  • utrustningen är lätt att tvätta och rengöra;
  • enhetens funktion är tyst.
Bild
Bild
Bild
Bild

Tack vare den naturliga höghastighetsrökmetoden håller kokt mat mycket längre. För att få rök kan du använda inte bara vanligt trä, utan också buskflis, liksom örter som har den nödvändiga kryddiga aromen. Det är viktigt att de produkter som erhålls, liksom driften av denna utrustning, är absolut säkra för människors hälsa.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rökhusanvändning

Rökning av fisk, kött, ister och till och med ost är nödvändigt under vissa förhållanden. Det är önskvärt att temperaturen i rummet inte är lägre än 15 och inte högre än 25 grader. För att ansluta utrustningen behöver du en pålitlig jordning. Det är bäst att använda en 2-polig elektrisk kontakt som redan är utrustad med en jordningsstift.

Bild
Bild

Lanseringen innebär följande steg:

  • när du har frigjort enheten från förpackningen, bör du omedelbart justera uppvärmningen av askpannan (200 grader) och kammaren (60 grader);
  • slå på utrustningen och vänta 30 minuter tills värmeelementen brinner och bli av med placket;
  • efter kylning, torka av ytorna inuti utrustningen med en fuktig trasa eller vävnad.
Bild
Bild

Produkterna förmarineras och torkas sedan i ugnen i ca 2-3 timmar. Först då är de redo att röka. För att undvika elektriska störningar bör det finnas ett mellanrum på 25 cm mellan dem, väggar och acceleratorer i form av nålar. Låt inte kontakt med kammarens arbetsytor.

Du kan se till att allt görs korrekt genom att slå på knappen för kallt arbete . Ljudet som följer liknar det svaga brummet som kännetecknar ett tomt fack. Det är möjligt att röka ofullständigt torkad fisk eller kött, men då saknar rätten den karakteristiska brun-gyllene färgen.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att aktivera rökgeneratorn, öppna askpannan, ladda hartsfritt sågspån, stäng enheten med ett lock. Vid en inställd temperatur på 300 grader kommer rök att dyka upp på ungefär en halvtimme. Då kan du sänka temperaturen (upp till 200 grader).

Kundrecensioner av denna produkt är enhälliga i deras positiva åsikt . Detta är en professionell teknik som kännetecknas av hög kvalitet, bekvämt underhåll och hållbarhet. Det är ingen mening att jämföra andra tillverkares opålitliga rökhus med produkterna från Idillia -företaget - de är sämre än det i de flesta parametrar, till exempel när det gäller bearbetningshastighet, kraft och total produktivitet.

Rekommenderad: