Hjul För Den Bakomliggande Traktorn "Neva": Kammare För Stora Stöd- Och Draghjul, Tryck I Zhiguli-däck, Egenskaper Hos Hjul Från "Niva" Och "Moskvich"

Innehållsförteckning:

Video: Hjul För Den Bakomliggande Traktorn "Neva": Kammare För Stora Stöd- Och Draghjul, Tryck I Zhiguli-däck, Egenskaper Hos Hjul Från "Niva" Och "Moskvich"

Video: Hjul För Den Bakomliggande Traktorn
Video: Здравствуй, Питер! 2024, April
Hjul För Den Bakomliggande Traktorn "Neva": Kammare För Stora Stöd- Och Draghjul, Tryck I Zhiguli-däck, Egenskaper Hos Hjul Från "Niva" Och "Moskvich"
Hjul För Den Bakomliggande Traktorn "Neva": Kammare För Stora Stöd- Och Draghjul, Tryck I Zhiguli-däck, Egenskaper Hos Hjul Från "Niva" Och "Moskvich"
Anonim

För att köra Neva walk-behind traktor kan du inte klara dig utan bra hjul. De finns i olika typer, tillverkas oberoende eller köps från tillverkaren. Utrustningens effektivitet beror till stor del på kvaliteten på en sådan arbetsenhet, så användaren bör lära sig mer om hjulens typer och syfte.

Bild
Bild

Särdrag

Hjul från Neva walk-behind traktor finns på marknaden representeras av två stora grupper:

  • av metall;
  • pneumo.

Användaren bör välja hjul baserat på modellen och det arbete som måste utföras. Pneumatiska hjul påminner mycket om de vanliga, som är vana vid att se på fordon, medan metallhjul har fått ett annat namn i professionella kretsar - "lugs".

Kramar är nödvändiga när det är mycket viktigt att fordonet har bra grepp om marken . Förlängningssladdar används ofta med dem, vilket hjälper till att ta reda på spårbredden.

Det bör finnas nav på klackarna, tack vare dem kan du skapa utrustning med utmärkt terrängförmåga, oavsett jordtyp. Först monteras ett metallhjul på halvaxeln, sedan monteras ett konventionellt hjul på bussningen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

Pneumatiska hjul för motoblock "Neva" har fyra element i strukturen:

  • däck eller däck;
  • kamera;
  • disk;
  • nav.

De är placerade på växellådans axel, spikarna ska riktas i färdriktningen. I vårt land representeras sådana hjul av fyra modeller.

  • " Kama-421 " tål en möjlig belastning på 160 kilo, medan bredden är 15,5 centimeter. Vikten på ett hjul är nästan 7 kilo.
  • Modell "L-360 " har mindre vikt, även om det ser nästan likadant ut - 4,6 kg. Utifrån är diametern 47,5 centimeter och den maximala belastningen som produkten tål är 180 kg.
  • Stödhjul "L-355 " väger samma som den föregående modellen, maxbelastningen är också densamma som ytterdiametern.
  • " L-365 " klarar 185 kilo, medan hjulets ytterdiameter bara är 42,5 centimeter och konstruktionens vikt är 3,6 kg.
Bild
Bild

Metallhjul eller klackar används när det blir nödvändigt att öka dragkraften. De levereras också till försäljning i flera typer:

  • bred;
  • smal.

Om arbetet utförs med en plog är breda det bästa alternativet. De används också när fordon måste köra på våta smutsbanor. Det rekommenderas att ladda varje hjul med en extra vikt på 20 kg.

Smala hjul är nödvändiga för hilling när växter växer till 25 centimeter eller mindre.

Bild
Bild
Bild
Bild

Draghjul "Neva" 16 * 6, 50-8 är nödvändiga om den bakomliggande traktorn används som traktor . Det finns ingen kammare inuti, så det finns ingen rädsla för att hjulet kan gå sönder på grund av tung belastning eller för att det har pumpats över. Inuti är trycket nära två atmosfärer.

Det finns begränsningar för lasten som kan verka på ett hjul, och detta är 280 kilo. Den totala vikten av hela setet är 13 kilo.

Hjul 4 * 8 kännetecknas av en liten diameter och lågt tryck inuti, så det är bättre att installera dem på en släpvagn. De är korta, men bredare än vissa andra typer, så de är bra för transport.

Metall "KUM 680" används vid kullning . Funktioner inkluderar en solid kant och spikar, som är 7 centimeter långa. De är placerade i en vinkel, därför lyfter de och vänder marken under rörelse. Om vi tar diametern längs fälgen är den 35 centimeter.

"KUM 540" har en signifikant skillnad från den tidigare modellen - en icke -kontinuerlig fälg. Spikarna är V-formade, så de sjunker inte bara i jorden utan också fälgen. På bågen är hjuldiametern 460 mm. Den enda nackdelen med sådana klackar är frånvaron av en förlängningssladd, eftersom de inte säljs i standardversionen.

Bild
Bild

" H" -hjulen kan berömmas för sin imponerande höjd och bredd . De används bäst vid plöjning av frusen jord. Spårvidden är 200 mm, det finns spikar på ytan som perfekt kommer in i marken och lyfter den med lätthet. Deras höjd är 80 mm.

Samma klackar, men utformade för att plöja fältet, är utrustade med en lång ärm. Banan förblir 650 mm bred.

Det finns en järnmodell mini "N", som har mycket gemensamt med "KUM". Hjulet är 320 mm i diameter och 160 mm brett.

Det finns en mini "H" för hilling. Sådana metallhjul skiljer sig i diameter, vilket är 240 mm, om vi tar hänsyn till bågen. Spikarna är bara 40 mm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kommer andra hjul att fungera?

Du kan sätta andra hjul på den bakomliggande traktorn. Zhigulevskieskisser från "Moskvichs" är också perfekta. Användaren behöver inte ens ändra någonting. Om vi tar hänsyn till diametern, upprepar den originalhjulen exakt. Du måste använda svetsning för att få elementet till perfektion. Fördelen med att använda sådana pneumatiska hjul är deras kostnad, eftersom de ursprungliga är mycket dyrare.

Men hjulen från "Niva" -bilen ska inte användas, eftersom de är för stora.

Bild
Bild

Det första som kommer att krävas är att göra konstruktionen tyngre. För att göra detta, lägg en semiaxis inuti, metallplattor med hål placeras på den. Ett lock installeras på utsidan, som skyddar mot skador från utsidan. Kameran tas bort eftersom den är onödig. För att förbättra hjulens dragkraft kan du använda en kedja över hjulen.

Bild
Bild

Installation

Det är enkelt att installera hemgjorda hjul på den bakomliggande traktorn. Först placeras ett viktmedel, vilket ger det nödvändiga greppet till marken. Chassit på "Zhiguli" tas som grund. Hela processen kan presenteras i form av följande steg:

  • arbeta med en halvaxel som måste installeras;
  • ta bort däcket;
  • svetsning på taggar, avståndet mellan som bör vara från 150 mm;
  • fäst allt på fälgen med bultar;
  • byte av skivor.

De skruvar fast allt till sina egna nav på den bakomliggande traktorn, för detta kan du använda en sprint.

Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

  • Alla hjul kan inte sättas på "Neva" walk-behind traktorer. Stora kommer inte att "passa" bra, det är mycket viktigt att observera diametern. Hemmagjorda är endast lämpliga om de togs från Moskvich eller Zhiguli och anpassades väl.
  • Vid köp bör användaren veta att när man använder en släpvagn eller om en bakåtgående traktor används som dragteknik, kommer inte metallhjul att fungera, de kommer att förstöra asfaltytan, så de sätter ett pneumatiskt tryck.
  • Du måste alltid ta hänsyn till vad som är huvudsyftet med att använda en bakomliggande traktor. Om du planerar att plöja jungfrujord, kommer breda modeller att hjälpa, vilket också kommer att vara oumbärligt när du gräver upp potatis.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Universella modeller kan användas på alla traktorer, oavsett typ. Detta är alternativet när det absolut inte finns någon önskan att betala två gånger. I genomsnitt kostar sådana hjul 5 tusen rubel.
  • I specialaffärer finns det alltid hjul utformade för en specifik bakomliggande traktor. Kostnaden kan variera beroende på tillverkare, och ett lågt pris är inte alltid en bra kvalitet. De kan skilja sig åt i egenskaper och konfiguration.
  • Om användaren har en dyr bakomliggande traktor kan du hitta kammarprodukter för den, men de är väldigt dyra, även om de inte skiljer sig åt i ett stort antal fördelar. I genomsnitt är detta 10 tusen rubel.
Bild
Bild
Bild
Bild

Rekommendationer för användning

Experter rekommenderar att inte behandla tekniken vårdslöst, för då bör man inte förvänta sig stabilt arbete av den. Och några fler användbara rekommendationer från proffs.

  • Vikter är en integrerad del av designen, eftersom utan dem är det svårt att ge den nödvändiga vidhäftningen till ytan. Lasten utövar extra tryck och är viktig vid användning av metallhjul.
  • Det är värt att regelbundet inspektera utrustningen, kontrollera däcktrycket för att inte stöta på ett sammanbrott under transporten.
  • Om spikar, stenar och andra främmande föremål fastnar i klackarna måste de tas bort manuellt, som växter, smuts.
  • När det ena hjulet snurrar och det andra är på plats kan utrustningen inte användas i hopp om att det efter några meter kommer att fungera som förväntat, detta kommer att leda till allvarligare skador.
  • När du behöver uppskatta spåravståndet måste du installera en förlängning på höger och vänster hjul.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Du kan också låsa upp hjulen själv med lager, men det är bättre att bara övervaka dess skick.
  • Om en obehaglig lukt uppstår, om hjulet fastnar märkbart, måste tekniken snabbt skickas till servicecentret och inte använda den bakomliggande traktorn.
  • För att korrigera plogens position måste tekniken först ställas in på klackarna.
  • Det rekommenderas att regelbundet smörja de rörliga delarna av hjulen för att hålla dem intakta.
  • Den typ av hjul som används ska inte laddas mer än den som rekommenderas av tillverkaren.
  • Om främmande element hamnar i klackarna som fastnar i dem måste de rengöras, men motorn på den bakomliggande traktorn måste stängas av.
  • Du måste förvara hjulen på ett torrt ställe så att de håller mycket längre.

Rekommenderad: