Lantliga Stugor (95 Bilder): Trädgårdar I Två Rum I Trä Och Metall För Sommarstugor, Isolerade Hörn Och Andra Alternativ

Innehållsförteckning:

Video: Lantliga Stugor (95 Bilder): Trädgårdar I Två Rum I Trä Och Metall För Sommarstugor, Isolerade Hörn Och Andra Alternativ

Video: Lantliga Stugor (95 Bilder): Trädgårdar I Två Rum I Trä Och Metall För Sommarstugor, Isolerade Hörn Och Andra Alternativ
Video: Ny stuga - på 2,5 minut! 2024, Maj
Lantliga Stugor (95 Bilder): Trädgårdar I Två Rum I Trä Och Metall För Sommarstugor, Isolerade Hörn Och Andra Alternativ
Lantliga Stugor (95 Bilder): Trädgårdar I Två Rum I Trä Och Metall För Sommarstugor, Isolerade Hörn Och Andra Alternativ
Anonim

Lantstugor har inte ansetts på länge som ett tillfälligt alternativ till trädgårdshus. Idag representerar de en helt oberoende version av byggnader som helt kan ge ett bekvämt liv medan de bor utanför staden. Många färdiga alternativ inkluderar ett komplett badrum eller till och med ett mini-ångbad, en veranda för avkoppling och har plats för en familj på 3-4 personer under hela sommaren . Trädgårdar i två rum i trä och metall är en riktig upptäckt för en älskare av fritidsaktiviteter, men ibland är det ganska svårt att välja bland de många alternativen på marknaden.

Bild
Bild

Vilken layout anses vara optimal för en sommarstuga? Vem är lämplig för isolerade hörn och andra alternativ med ett icke-standardiserat arrangemang av moduler? Vilken typ av ytterbeklädnad att välja, är det värt att fokusera uteslutande på färdiga lösningar? Det finns verkligen många frågor om att ordna ett växelhus för ett sommarboende. För att hitta svar på dem är det värt att studera alla funktioner i sådana strukturer så detaljerat som möjligt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Landstugor är små strukturer för 1 eller 2 rum, som har ett sommarkök och ett komplett badrum. Ibland läggs en veranda eller en liten veranda till den totala ytan. Som ett tillfälligt skydd byggs ljuspanelhus oftast upp, avsedda för flera säsonger . Men i de flesta fall föredrar sommarinvånare en kapitalstruktur med en solid trä- eller metallram, en bas i form av en betong- eller pålfundament, och ibland till och med en mobil plattform med hjul.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Klassiska trädgårdshus, även små, ger inte den önskade känslan av komfort . Dessutom är deras konfiguration mycket begränsad och är inte särskilt lämplig för ett sommarboende, där varje kvadratmeter är viktig. Ursprungligen fungerade stugor som tillfälligt boende för arbetare och var metallcontainervagnar utan några speciella bekvämligheter.

Idag finns metallstrukturer nästan aldrig. De ersattes av sektionshus med beklädnad av trä, stockar eller träbaserade paneler, samt föremål med utvändig efterbehandling från sandwichpaneler.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Många moderna stugor är utformade för vinterboende, de har ett komplett badrum och värmekällan är en elektrisk eller gaskonvektor. Layouterna för det inre utrymmet här är av linjär typ eller representerar en "väst" där bostadskvarter är belägna på båda sidor av den gemensamma vestibulen.

Den enklaste lösningen är en sommarstuga, den kan bli en tillfällig fristad för sommarboende . Ett sådant minihus är billigt och tar inte mycket plats på platsen. I framtiden kan ett korrekt valt förändringshus omvandlas till ett badhus eller ett förråd, gjort till ett pensionat. Det är helt oersättligt om du behöver tillhandahålla hus för befälhavaren under byggandet av ett hus eller skapa komfort under resor till landet med en övernattning. Du kan också förvara ett verktyg eller värdesaker inuti utan rädsla för att de kommer att bli stulna i frånvaro av ägarna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Byt hus, precis som alla andra byggnader, har sina egna fördelar och nackdelar. Bland de uppenbara fördelarna finns följande.

  • Multifunktionell design . Bytehuset kan användas som tillfälligt boende eller omvandlas till ett badhus, hjälplokaler och andra ändamål.
  • Inga installationsproblem . Du kan montera växelhuset på ett enkelt högfundament eller installera det på en svetsad metallbas, en betongplatta.
  • Minimal tid krävs för installationen . Det tar inte mer än 2 dagar att samla den färdiga strukturen, och släpvagnarna kan installeras och avvecklas direkt.
  • Attraktiv kostnad . Ett förändringshus, på grund av sitt mindre område, även i den dyraste konfigurationen, är billigare än ett fullvärdigt hus på landet.
  • Massor av konfigurationer . Det finns alternativ med entré, hall, veranda, två våningar med terrass.
  • Lätt att reparera . Plåten eller trämanteln är lätt att byta om det behövs.
  • Möjligheten att använda i ett begränsat område . Betydande platsbesparingar är en stor fördel.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Inte utan dess nackdelar. De är främst relaterade till säsongens användning. För helårsboende kräver förändringshuset seriös omutrustning, det är nödvändigt att isolera väggar, avlopp och vattenförsörjningssystem och lösa uppvärmningsfrågor . Metallbeklädnad ger en akustisk effekt när som helst på året, särskilt i dåligt väder. Dessutom kommer alla ljud från närliggande områden att höras i ett sådant hus.

Nackdelarna inkluderar standardiserade storlekar. I färdiga stugor är höjden och bredden begränsad till 2,5 m. Isoleringen”äter upp” ytterligare 20 cm utrymme.

Bild
Bild

Översikt över arter

Alla typer av stugor kan delas in i flera kategorier beroende på deras konstruktionstyp och tillverkningsmaterial. Dessutom finns en uppdelning efter modulernas placering, till exempel vinkel och rak layout. Enligt monteringsmetoden utmärks sådana strukturer.

Hopfällbar panelbräda . De enklaste tillfälliga strukturerna som inte kräver en grund. Installeras på alla stöd, även på trä stockar, lämpliga för att leva på sommaren. Modeller med montering på plats ser attraktiva ut, men de är gjorda utan ram eller monterade på en lätt låda i en tunn stång och förlorar nästan helt sina fördelar på några år.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modulär från en bar . De samlas i produktionen, den största skillnaden mellan sådana strukturer är att de är kompatibla med varandra, de låter dig skapa hus i nästan alla våningar och konfigurationer. Isolerade bostadshus i vinterdesign används ofta för säsongsboende, de kan installeras ovanpå varandra och förvandlas till ett bekvämt hus, förenat av passager i väggarna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Prefabricerade sandwichpaneler . Byt hus som liknar byggvagnar. De är monterade på en metallram, på grund av rätt värmeisolering skapar de bekväma förhållanden för en vintervistelse, men de tappar värme snabbare än trä, det finns problem med ljudisolering. Färdiga konstruktioner levereras demonterade. De monteras på en metallram på 1-2 dagar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Trådram . Skapad med samma teknik som stora stugor. Lämplig för året runt-boende, mindre begränsad i storlek, eftersom de byggs precis på platsen. Sådana stugor har oftast en terrass eller en rymlig veranda, ett sommarkök och kan kompletteras med ett andra vindsgolv.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Blockera behållare . Färdiga kit med full isolering, hållbara, lämpliga för vinterboende. Till salu kan du hitta alternativ utrustade med all kommunikation, från en spis till en varmvattenberedare. Det finns olika layoutalternativ - linjära och "västar". Sådana behållare kan kombineras med varandra, vilket skapar ett fullvärdigt bostadsutrymme, de installeras på en svetsad metallfundament på högar och kan levereras till platsen även på vintern.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Enligt tillverkningsmaterialet är förändringshusen indelade i trä och metall. De förra är oftast gjorda av massivt barrträ . I detta fall kan väggarna vara gjorda av timmer eller stockar. Ramkonstruktioner skapas vanligtvis på en bas av metall eller trä; som beklädnad används både färdiga block med redan installerad isolering och en mängd träbaserade paneler eller vanligt foder här. Utanför kan byggnaden avslutas med sidospår, vilket ger det ett modernt utseende och diversifierar inredningens färgpalett.

Bild
Bild
Bild
Bild

Järnboden kan vara en svetsad släpvagn med skinn eller en prefabricerad produkt gjord av sandwichpaneler med ett lager isolering inuti . Denna lösning ger tillräcklig värmeisolering, skapar förutsättningar för en bekväm tillfällig vistelse. Men metallhytter är svårare att värma på vintern, de fryser snabbt. Och ytan av profilerad plåt, även belagd med polymerfärg, ser inte särskilt presentabel ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Byt hus är också stationära (installerade på en grund eller stöd) och mobil med en hjulbas. Utåt liknar det andra alternativet klassiska husbilar eller tonarvagnar. De kan flyttas, vilket är viktigt under förhållandena på en kokande byggarbetsplats, det är lätt att transportera från en plats till en annan eller ta med dig på en resa.

Dimensioner

Hytternas dimensioner, särskilt i modulär design, är strikt standardiserade, eftersom de bestäms av standarderna för godstransport. De transporteras redan monterade, installerade på en förberedd bas med en manipulatorkran. Reglerade dimensioner: 2, 5 × 2, 5 × 3 m, den sista indikatorn är längd, beroende på antalet kombinerade moduler kan det vara 6 eller 9 m. Tvåvåningsstrukturen kommer att ha en höjd av 5 m.

Bild
Bild
Bild
Bild

Med ramkonstruktion är hytterna ännu större . Det bästa alternativet är en stor tvårumsstruktur med en vestibyl i mitten och bostadshus på sidorna. I ett sådant skjul räcker det med 6 m lång för att placera skiljeväggarna inuti, för att isolera ramen. Minihuset blir 230 cm brett och innergångarna 70 cm breda.

För byteshus med dusch och toalett, ett sommarkök, en rymlig veranda, används ofta en storlek på 2,5 × 8 m. I detta fall tilldelas 2 m längd för ett badrum och viloplatser, och resten av området förblir bostad. De mest prisvärda stugorna har dimensioner 2, 3 × 3 m eller 2, 3 × 4 m, i sådana hus kan du bara gömma dig för regnet eller låsa dina trädgårdsredskap. Det är definitivt inte värt att betrakta dem på allvar som bostäder, även tillfälliga.

Bild
Bild

Valbara kriterier

Vilka är de bästa stugorna och vad bör du tänka på när du väljer en sådan struktur för din webbplats? Om vi överväger alternativet med en struktur som permanent finns på en webbplats, bör du omedelbart fokusera på ram- eller trälösningar -de är mer praktiska för omutrustning för icke-bostadsändamål, ett pensionat, en ladugård eller ett badhus.

Skärmalternativ och containrar brukar betraktas som en tillfällig lösning, efter att huvudhuset har byggts kan de demonteras eller säljas.

Bild
Bild
Bild
Bild

boende

Mängden ledigt utrymme på webbplatsen, platsen för kommunikation spelar också roll. Till exempel, om vi pratar om ett växelhus med dusch och toalett, är det bättre att placera byggnaden så att brunnen eller vattenförsörjningsbrunnen är så nära som möjligt. Storleken på strukturen beror på tillgängligheten av ledigt utrymme. Om allt är upptaget av sängar och växthus, och du inte planerar att övernatta på dacha, kan du stanna vid de mest kompakta husen, där du kan vänta ut det dåliga vädret eller lagra lager.

Det är värt att vägledas av kraven i lagstiftningen för stugornas placering avseende:

  • väg eller gemensam gata - minst 5 m;
  • angränsande tomter - från 3 m.
Bild
Bild
Bild
Bild

Om det finns en toalett i skjulet måste du dessutom ta hänsyn till de rekommenderade sanitära standarderna för sådana byggnader.

Pris

Ett av de viktigaste kriterierna, och det är inte alls nödvändigt att överväga de dyraste alternativen. Ytterligare isolering behövs bara för de ägare som planerar att komma till landet på vintern. Detsamma gäller antalet fack inuti. Om det inte finns behov av övernattningar utanför staden kan du välja ett rum med en veranda eller vestibyl . Om byteshuset köps för en kort tid är det dessutom värt att överväga alternativ där onödig egendom är lätt att sälja. I grund och botten handlar det om färdiga containrar, liksom mobila "husbilar".

Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner i arkitekturen

Ändringshuset, även om det är planerat extremt enkelt, har det fortfarande vissa skillnader mellan olika typer. I synnerhet kan det ha ett plant, enfasat eller gaveltak - det senare alternativet är inriktat på modeller med en längd på 5 m och mer och låter dig skapa en entresol på det andra planet, utrusta ett förråd eller ett extra förtöja.

Antalet fönster spelar också roll - det är bättre om de ligger längs väggarna i ett rum som inte är avsett för sömn och vila . Fönsteröppningar är källor till värmeförlust och ytterligare buller på vintern; i varma behållarhus är de mycket små.

Bild
Bild
Bild
Bild

Layoutalternativ

När du väljer en layout bör du vara uppmärksam på ändamålet med förändringshuset. Om det är planerat som en budgetanalog för ett fullvärdigt hus, är det värt att välja moduler med maximal storlek från början. För en barnfamilj är en kantig design lämplig, där 2 moduler kombineras med varandra . I detta fall kommer en del att rymma ett sovrum för vuxna och ett barnkammare, och den andra kommer att reserveras för ett komplett kök, dusch och toalett. Denna lösning är väl anpassad för säsongsbruk.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om dacha inte anses vara en permanent bostad, och du vill göra den till ett objekt för rekreation med vänner, skulle en intressant lösning vara ett tvåvånings förändringshus, där modulerna ligger L-formade . Det visar sig samma vinklade layout, men med två terrasser och upptar flera nivåer. Första våningen kan förvandlas till ett vardagsrum med kök, en spis med grill kan ställas upp på terrassen. Och det andra kommer att förvandlas till ett komplett sovrum, isolerat från det allmänna roliga, med en separat uteplats där du kan sätta solstolar.

Bild
Bild
Bild
Bild

De flesta av de klassiska stugorna har en standard rak design. I detta fall layouten kan vara genom eller med en vestibyl - den så kallade västen … Det första alternativet liknar liknande strukturer som används som bad eller bastu, där alla rum är genomgångna. Den andra innehåller flera moduler och en gemensam vestibyl, från vilken dörrarna leder till ett badrum, ett vilrum eller ett kök. De mest budgetmodellerna av stugor har inte vestibuler och korridorer alls, de består av endast 1 gemensamt rum.

Bild
Bild

Lantliga hus med bekvämligheter är de mest populära idag. Tillverkare av förändringshus tar hänsyn till detta och är redo att erbjuda nyckelfärdiga lösningar med ett modernt badrum i uppsättningen. I de mest intressanta projekten är en veranda fäst längs huset - täckt, vilket kan förvandlas till ett sommarkök eller öppnas - för avkoppling, torka kläder, vänta på vädret.

Om ett sluttande tak väljs för växelhuset kan kojer överföras till andra entresolvåningen genom att utrusta en vindsäng med en stege där . I ett litet hus kan du byta ut en rymlig terrass mot en veranda och förvandla den till en sorts entré där du kan ta av dig ytterkläder och skor. Det mest praktiska och praktiska är tröjan. Närvaron av en vestibyl minskar spridningen av smuts från gatan, isolerade från varandras lokaler gör att familjemedlemmar kan utföra sina affärer utan att störa barnens tysta timme eller resten av den äldre generationen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Heminredning

Om det vanligtvis inte finns några problem med den yttre dekorationen av sommarstugor, kräver inredning i tillfälliga småhus mer uppmärksamhet. När det gäller mycket kompakta byggnader på 2 × 3 m, som används som skjul, används oftast billig hårdplatta här, med vilken tak och väggar trimmas. Men inte alla sommarinvånare väljer små stugor, och för ett ständigt sommarsemester inne vill du skapa åtminstone en känsla av komfort. Hur ska man vara i det här fallet?

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Efterbehandling av metallbyteshus

Metallkonstruktioner (släpvagnar, behållare, produkter av sandwichpaneler) håller inte värmen särskilt bra som standard, de släpper ut buller från utsidan. Därför börjar inredningen här med installation av ytterligare värmeisolering på alla ytor - från golv till tak. Ovanpå kan du fixa dekorativa MDF -paneler på lådan eller använda fodret efter att tidigare ha täckt det med lack eller färg . Om du använder hårdplatta eller gips kan ytan enkelt klistras över med tapeter - den är helt plan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tapeter limmas också i taket - vitt, matt, med en mild konsistens. På grund av de små fönstren och bristen på naturligt ljus är det värt att använda ljusa färger för inredning. Det är bättre att välja möbler som inte är klassiska, utan metall, med fäste på golvet eller omvandlar till exempel våningssängar, fällbara bord och hyllor.

Dekoration av konstruktioner av trä

Om skjulet är byggt av virke behöver dess väggar inuti inte ytterligare efterbehandling. Här räcker det att hämta intressanta detaljer om inredningen i lantlig stil. Det är bättre att belägga trägolvet med olja eller lack. Om du vill skapa en mer modern inredning kommer laminat eller linoleum att komma till undsättning som ett överdrag, en terrassbräda.

I en träbod med ett gaveltak är det möjligt att inte montera taket - det kommer att räcka med att stänga isoleringen med spånskivor eller spånskiva fixerade på stockarna och göra ett "golv". Detta golv, som tar upp en bråkdel av utrymmet, kan fungera som en loftsäng med trappor eller räcken, och även fungera som förvaring för grönsaker och utrustning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Innerväggar och skiljeväggar i en träbod, om de inte tillhandahålls från början, kan vara gjorda av gipsskivor eller spånskivor . Ytan kan dessutom målas, klistras över med tapeter, läggas ut med kakel. I "våta" områden används fuktresistenta material. Väggen nära gasspis, spis, värmare är täckt med plåt. I matsalen och vardagsrummet kan användas för efterbehandling av PVC -paneler.

Bild
Bild
Bild
Bild

Arrangemangsidéer

Vackra lanthytter är inte en myt, utan en verklighet. Moderna ägare är inte redo att stå ut med den begränsade funktionaliteten hos sådana strukturer och föreslår att utöka sin funktionalitet genom ytterligare tillägg eller kompetent rymdplanering. Originella designlösningar för sådana byggnader erbjuds ofta av skandinaviska designers . Till exempel kan du installera panoramaglas på en av väggarna eller utrusta taket med observationsfönster-luckor och titta på stjärnorna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om budgeten tillåter är det värt att köpa ett växelhus med en veranda . En rymlig täckt veranda kan inglasas och förvandlas till en matsal eller ett kök och få ytterligare några kvadratmeter utrymme. Om förändringshuset redan har valts i en klassisk design kan du ansluta det till terrassen i form av en förlängning genom att forma ett trägolv runt objektet i linje med verandan och utrusta det med ett räcke och en baldakin. Detta kommer att avsevärt diversifiera utformningen av den främre delen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Layouten inne i förändringshuset är också vanligtvis begränsad av bristen på ledigt utrymme . Men det finns alternativ här också. Om du inte sparar pengar och kombinerar 2 moduler i en rad kan du få en fullfjädrad vestibyl, sovrum för alla familjemedlemmar och ett badrum med kök. I projekt från en bar ser dekorativ glasning av fasaden på ett hus med franska fönster istället för dörrar intressant ut - det visar sig vara ett ganska fint hem i Provence -stil.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tips

Bytehuset ska inte uppfattas enbart som ett tillfälligt skydd. Moderna tillverkare skapar bekväma minihus som helt överger tanken på att bygga en skrymmande stuga eller blockstruktur. Om du vill lämna utrymme för ytterligare utbyggnad av bostadsutrymme kan du helt enkelt välja modulkonstruktioner. De kan enkelt kombineras med varandra, och därefter blir det möjligt att fästa ett separat sovblock eller göra en andra våning, helt enkelt genom att installera ett extra block.

Bland de alternativ som är användbara för byteshus, som inte bör försummas, kan följande noteras

" Vinter" isolering . I "sommar" -skiktet överstiger tjockleken på lagret av mineralull eller skum inte 5 cm, under hela säsongen är det dubbelt så mycket. Följaktligen ökar också ljudisoleringen, vilket sällan tas om hand av tillverkarna av de billigaste stugorna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dubbla golv . Tror inte att grovt golv kommer att räcka. På vintern kommer det att frysa illa, drabbas av kondensbildning.

Dubbelgolvet garanterar optimal komfort och minimerar värmeförlusten.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Inbyggt VVS . Tillverkare använder VVS -armaturer av kompakt storlek, el- eller gasvärmare. Och viktigast av allt är det användbara området beräknat med en millimeter noggrannhet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Högkvalitativt väggmaterial . Om skjulet byggs med en utsikter på minst 5-10 år är det bättre att välja produkter från en stång på 100 × 150 mm. De är hållbara, kräver inte ytterligare inredning, ser estetiskt tilltalande ut och kan hålla värmen väl. Detta är viktigt om du måste besöka dacha på vintern eller tidig vår.

Bild
Bild

Fundament . Trots att färdiga stugor kan monteras nästan på marken, bör de enligt regeln fortfarande installeras på en solid ram. Bytehus, använda året runt, utrustade med vattenförsörjning och avlopp, monteras på en betongplatta eller block. Säsongsmässiga alternativ - på svetsad stålbas eller stolpe.

Bild
Bild

Spis eller skorsten för en gasvärmare . Även ett litet område i ett förändringshus behöver värmas upp med hög kvalitet, särskilt på våren och hösten. Självskapande av tekniska hål för rör kan helt enkelt vara farligt för vidare användning av sådana tillfälliga höljen.

Bild
Bild

Om byteshuset väljs och installeras korrekt kommer det definitivt inte att vara några problem med dess drift. Tillfälligt dacha -boende kommer att ge extremt positiva känslor och kommer att vara ett bra komplement till det framtida rymliga huset, som senare kan dyka upp på webbplatsen.

Rekommenderad: