Isolerade Stugor: Metall Och Andra Vinterstugor. Krav På Isolering Av Växelhus För Användning året Runt. Att Välja Ett Varmt Hem Med En Spis

Innehållsförteckning:

Video: Isolerade Stugor: Metall Och Andra Vinterstugor. Krav På Isolering Av Växelhus För Användning året Runt. Att Välja Ett Varmt Hem Med En Spis

Video: Isolerade Stugor: Metall Och Andra Vinterstugor. Krav På Isolering Av Växelhus För Användning året Runt. Att Välja Ett Varmt Hem Med En Spis
Video: Мало кто знает об этой функции ДРЕЛИ !!! 2024, April
Isolerade Stugor: Metall Och Andra Vinterstugor. Krav På Isolering Av Växelhus För Användning året Runt. Att Välja Ett Varmt Hem Med En Spis
Isolerade Stugor: Metall Och Andra Vinterstugor. Krav På Isolering Av Växelhus För Användning året Runt. Att Välja Ett Varmt Hem Med En Spis
Anonim

Bytehus är indelade i 3 huvudtyper. Vi pratar om metall, trä och kombinerade rum. Men om det är planerat att göra dem till bostäder, är det nödvändigt att det är varmt och bekvämt inuti. Det bör komma ihåg att När du väljer en värmare bör du vara uppmärksam på vilket material ramen är gjord av och ta hänsyn till dess tekniska egenskaper.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Isoleringsmaterial

Ett isolerat förändringshus kan vara ett utmärkt alternativ för vinterboende. Utbudet av dess funktioner och uppgifter kommer att expandera betydligt. Därför är denna fråga mycket viktig. Valet av material för isolering håller på att bli en av huvudpunkterna. Det bör noteras att det idag inte finns några problem med materialutbudet på marknaden. De mest populära alternativen bör dock övervägas.

Frigolit

Denna isolering används huvudsakligen när man utrustar väggarna i tvättstugor. Användningen är särskilt viktig när man arbetar med trähytter . Detta material tål fukt väl. Det finns inga problem med installationen. Det finns dock också nackdelar i detta fall. Först och främst inkluderar de ganska kort livslängd.

Dessutom måste materialet användas i stora mängder för att värmeisoleringen ska vara av riktigt hög kvalitet. Dess dåliga kvalitet kan leda till allvarlig värmeförlust. Man bör också komma ihåg att skum, applicerat i flera lager, avsevärt minskar förändringens inre yta.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Mineralull och glasfiber

Till skillnad från den tidigare versionen, dessa värmare skiljer sig åt i brandsäkerhet . Om du placerar dem korrekt, värmeisoleringsegenskaperna blir som bäst . Om den placeras i flera lager kommer akustiken att öka. Experter rekommenderar dock att man väljer denna isolering med försiktighet. Faktum är att ett antal komponenter i kompositionen kan vara skadligt för människors hälsa.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Basaltplattor

Grunden för materialet består av basaltstenar som har genomgått noggrann bearbetning. I konstruktionen används plattor oftast, som är lätta att skära i önskade delar och också enkla att installera. Isoleringen är brandbeständig. Han kan behålla sin form länge. Materialet är ganska kompakt, så det kommer inte att minska området i rummet där det ligger . Men när du installerar det är det oundvikligt ett stort antal sömmar, anser vissa konsumenter att detta är en nackdel.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Polyuretanskum

Om du planerar att isolera en bruksbyggnad väljer användare ofta polyuretanskum. Det kan vara antingen hårt eller flytande. För att öka värmekapaciteten för den yttre finishen är det lämpligt att använda en hård. Det blir en utmärkt värmeisolator för väggar och tak . Dessutom blir det också möjligt att maskera några av de defekter som uppstått under byggprocessen.

Polyuretanskum kan också sprutas på ytor inuti en struktur. Detta hjälper till att fylla alla öppningar som kall luft kan komma in, vilket tjänar utmärkt värmeisolering.

När du installerar det behövs inga klämmor och inga sömmar bildas. Materialet är miljövänligt, motståndskraftigt mot mekanisk belastning. Om du inte gör grova fel i drift kan det fungera i mer än 30 år.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Krav

Materialets huvudfunktion är att göra rumstemperaturen bekväm för användning året runt . Följaktligen ställs vissa krav på den. Även vid höga temperaturer är det nödvändigt att utesluta möjligheten att isoleringen tar eld med öppen låga. Det måste vara kompatibelt med ramverket . Materialets slitstyrka måste vara på en hög nivå för att säkerställa en lång livslängd.

Dessutom, om det är planerat att lokalerna ska vara avsedda för permanent boende, måste produkterna vara helt säkra för människor, deras liv och hälsa.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Gör-det-själv-isolering

I vissa fall kan proceduren utföras oberoende. Inga speciella färdigheter krävs för detta; även en person som inte har något med konstruktion att göra kan fixa isoleringen. De viktigaste subtiliteterna bör dock övervägas.

Värmeisolering utanför

Arbetssekvensen är mycket viktig, eftersom det beror på om isoleringen kommer att gå bra och om det kommer att krävas ytterligare kostnader. När det gäller den yttre delen, först och främst, stärka ångspärren … Detta kan vara plastfolie, folie och andra material. Huvudvillkoret är fasadventilation. På en alltför slät yta kan du fixera lamellerna vertikalt, de kommer att hålla materialet för ångspärr.

Därefter monteras själva isoleringen direkt … Oftast görs valet till förmån för mineralull eller glasfiber. För att på ett tillförlitligt sätt skydda rummet från kyla räcker det med att lägga materialet i 2 lager, som var och en är cirka 10 centimeter tjock. Om du planerar att stanna inomhus på vintern kommer ett extra lager att krävas.

Det är inte nödvändigt att fixa mineralullen på ett speciellt sätt. Den fäster perfekt på vertikala lameller. Spår och fasta leder bör vara frånvarande.

En speciell film placeras på isoleringen, som ger skydd mot fukt. Vattenskyddet överlappas med 10 centimeter och fixeras med en möbelhäftapparat. För maximalt skydd bör fogen förseglas med tejp.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Värmeisolering inuti

Denna etapp är inte mindre viktig än den föregående. Hur man isolerar rummet inuti, varje ägare bestämmer individuellt. Bomullsmaterial är ofta att föredra. Detta beror på dess säkerhet och miljövänlighet. Det är dock mycket svårt att skära, vilket kan ta lång tid under installationen.

I vissa fall kan du använda samma material som valdes för utsidan.

Vi får inte glömma att det kommer att bli nödvändigt att göra ventilationsöppningar så att det är möjligt att snabbt ta bort kondensat. De placeras på väggen ovanför och under. Om det krävs för att förstärka värmeisoleringen är det lämpligt att använda penofol.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Värmeisolering med penofol

För att materialet kvalitativt ska kunna utföra de funktioner som tilldelats det, bör det fixeras i fasta delar. Detta hjälper till att minska antalet leder. För limning används en speciell tejp. Det hjälper till att säkerställa täthet . Det krävs att isolera inte bara väggarna utan även golvet och taket. Det finns inga speciella skillnader i teknikens arbete. När arbetet är klart, du bör utrusta rummet inuti.

För att göra detta placeras gips ovanpå värmeisolatorn och fixeras på pluggar och skruvar. Fiberboard kan också användas. Själva den dekorativa finishen kan varieras, och dess principer baseras enbart på ägarens preferenser.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Uppvärmning

I vissa fall måste stugorna vara mobila. I denna situation rör de sig ofta, det är omöjligt att använda kaminer på flytande eller fasta bränslen. Det är bäst att föredra elektriska värmare . Men om du inte tänker transportera byggnaden kan du använda en vedeldad eller brikett spis. Ugnen är omgiven av en värmesköld.

För att undvika oavsiktlig brand måste grundläggande säkerhetskrav följas. Först måste du lägga en metallplatta på golvet. Avståndet till väggarna bör vara mer än en halv meter. Värmesköldar är installerade runt omkretsen av rummet. Du kommer också att behöva en skorsten. Det uppvärmda växelhuset är mycket bekvämt både för boende och för tillfällig vistelse i det.

Rekommenderad: