Trä Lusthus För Sommarstugor (49 Foton): Trädgård Och Sommarstugor Av Trä, Storlek Och Layout, Effektiva Exempel, Användbara Tips

Innehållsförteckning:

Video: Trä Lusthus För Sommarstugor (49 Foton): Trädgård Och Sommarstugor Av Trä, Storlek Och Layout, Effektiva Exempel, Användbara Tips

Video: Trä Lusthus För Sommarstugor (49 Foton): Trädgård Och Sommarstugor Av Trä, Storlek Och Layout, Effektiva Exempel, Användbara Tips
Video: Isolock fönsterisolering 2024, April
Trä Lusthus För Sommarstugor (49 Foton): Trädgård Och Sommarstugor Av Trä, Storlek Och Layout, Effektiva Exempel, Användbara Tips
Trä Lusthus För Sommarstugor (49 Foton): Trädgård Och Sommarstugor Av Trä, Storlek Och Layout, Effektiva Exempel, Användbara Tips
Anonim

Sommaren är den bästa tiden för både vila och arbete på marken. Mellan stående över sängarna eller på kvällen, efter middagen, vill du inte gå in i huset alls. Det bästa sättet att bekvämt tillbringa tid utomhus är att sitta i ett lusthus. Det är lätt att gömma sig för solen här, det är trevligt att ha te, sitta med en bok. Det är önskvärt att denna struktur bara är av trä - den kommer att verka den mest organiska i trädgården.

Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner och Fördelar

Det är ingen slump att lusthus i trä för sommarstugor används ofta:

  • Trädet är lätt att hantera. Från det kan du skapa byggnader i en mängd olika former med utsmyckad inredning, som uppnås med konstnärlig carving.
  • En sådan struktur passar bäst med landskapsdesign. Till exempel skulle tegel inte se så lämpligt ut i en naturlig atmosfär.
  • Trä är varmt i naturen. Tack vare detta kommer det på kvällen att vara mysigt i lusthuset, men det kommer att vara svalt på en lummig eftermiddag.
  • Under konstruktionen krävs ingen seriös grund, eftersom ett ganska lätt material används för byggandet av lusthuset. Finansiella investeringar i det här fallet kommer inte att bli förstörande.
Bild
Bild
Bild
Bild

Genom konstruktion kan strukturer av denna typ vara mycket olika:

  • Skydd från den stekande solen och nederbörd. I huvudsak ett enkelt viloskur.
  • För möten och integritet. De ligger vanligtvis i mysiga, dåligt synliga områden i trädgården.
  • En plattform där du kan beundra naturen. Dessa är de så kallade belvederes (som översätts från italienska som "vacker utsikt"). De är vanligtvis byggda på kullar, där det finns en bra överblick över natursköna platser - floder, skogar och andra saker.
  • En plats att umgås med vänner och familj. Det ska finnas tillräckligt med utrymme inuti för att installera ett bord och bänkar.
  • Grillplats. På sådana platser ordnas bland annat en spis eller grill.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika material kan användas för konstruktion: foder och profilerat virke, hackade eller rundade stockar. Dessa material kan kombineras på olika sätt, även med moderna typer av lättviktigt polykarbonat, från vilket det är bekvämt att till exempel göra ett tak för en sommarbyggnad.

Subtiliteter i att arbeta med material

För konstruktion av arbors används olika träslag. Du kan använda lärk eller ek, även om detta inte är den bästa lösningen. Dessa stenar själva kan inte klassificeras som billiga, och det finns många problem vid bearbetning av sådant material. Det är bättre att titta på tall när du väljer en ras. Det är lätt att arbeta med och ganska överkomligt för priset.

Bild
Bild
Bild
Bild

För konstruktion bör torkat trä användas, skyddat med särskilda medel mot förfall och andra negativa påverkan. Detaljerna i lusthuset kan behandlas med samma fläck, vilket skyddar det från effekterna av vatten och sol, svamp och olika skadedjur. Dessutom ger en sådan impregnering träet en vacker naturlig nyans.

Bild
Bild

Faktisk design

Även en enkel design utan dekorativa krusiduller, med ett okomplicerat tak av metall eller skiffer, kan se väldigt organiskt ut på platsen. Om klätterväxterna får växa runt det blir detta själva dekorationen som de primitiva konturerna saknar.

Traditionella åttkantiga förortsbyggnader ser bra ut. De innehåller snidade element som gör byggnaderna unika. Tak kan också vara invecklade, med flera nivåer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om ett sådant "rum" dras åt från insidan med speciella nät eller gardiner kan du undvika att påträngande insekter kommer in i det, ta skydd från värmen och den kalla vinden, till exempel i dåligt väder eller på kvällen.

Åttkantiga trädgårdspaviljonger målade vita ser väldigt eleganta och ädla ut. De ser särskilt fördelaktiga ut mot bakgrunden av en reservoar på en liten kulle. Känslan skapas att de svävar över marken.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan välja ett konstruktionsalternativ där endast lite bearbetade trädstammar fungerar som stöd. Konstruktionen är medvetet oförskämd. Den kan ha symmetriskt placerade byggelement eller tvärtom. För en sådan struktur, för en viss stils skull, kan du göra ett tak med en oregelbunden form eller betona strukturens "vildhet" med speciella designtekniker.

Gäster och grannar kommer att bli överraskade av stugan i hawaiiansk stil med ett konformat halmtak. I grunden är det osannolikt att det blir en funktionell struktur, eftersom ett halmtak inte kommer att överleva den ryska vintern med vindar, frost och snö, men det kan vara mycket användbart som ett ovanligt tillskott till trädgården.

Bild
Bild
Bild
Bild

DIY -mästarklass

Många tycker att det är lättare att köpa ett färdigt lusthus, men ibland är det vettigt att göra det själv. För en person som älskar att arbeta med trä och vet exakt hur man hanterar det, kommer detta att vara en utmärkt investering av energi för att förkroppsliga sina egna kreativa idéer.

Bestäm först platsen för den framtida strukturen. Låglandet passar inte av detta av uppenbara skäl - trädet där kommer snabbt att ruttna, och det är helt enkelt obehagligt att vara ovanför pölen, som periodvis kommer att bildas under lusthuset. Det skulle vara trevligt att välja en sådan byggnadspunkt, från vilken utsikten över en pittoresk plats öppnas, och inte ett staket eller en ladugård.

Bild
Bild

Nästa är förberedelse av en ritning, där alla dimensioner är fasta - generellt och alla element i strukturen, från grunden till taket. Du bör också ta hänsyn till metoderna för att ansluta delar av strukturen och mängden material som krävs för fallet. Ett detaljerat diagram och en preliminär beräkning gör att du kan undvika konstruktionsfel och inte spendera extra pengar.

Den vanligaste formen av ett lusthus, som vanliga människor, och inte professionella byggare, åtar sig att översätta till verkligheten, är en kvadrat eller rektangel.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att skapa en sådan struktur behöver du följande:

  • betong, som behövs för grunden eller fixering av ställen;
  • en stång som mäter 15 med 15 centimeter för att skapa en bas och ställningar;
  • virke 10 gånger 10 centimeter för bildandet av lath- och takelementen;
  • virke för stockar 5 gånger 15 centimeter;
Bild
Bild
Bild
Bild
  • golvbräda;
  • bräda (plywood) för taket;
  • för taket - skiffer, metallplattor, wellpapp eller annat material för att täcka taket;
  • för att skapa räcken - trä eller brädor;
  • för väggbeklädnad - foder eller brädor;
  • skruvar, skruvar, spik etc. för fästelement.
Bild
Bild
Bild
Bild

Arbetsorder

Behandla trädet med fuktsäkra och antiseptiska medel innan du börjar bygga.

Börja arbeta med fundamentet eller stöden. För att göra detta, använd ett rep och pinnar för att markera omkretsen av den framtida strukturen. Mät linjemärkets diagonaler. De måste vara lika så att strukturen i framtiden har rätt form.

Bild
Bild
Bild
Bild

Grunden kan hällas helt eller bara betongställen. Det andra sättet är lättare. Gräv hål ungefär en meter djup, lägg till grus eller sand där i ett lager på ca 5 cm. Häll cirka tio centimeter betong och vänta lite tills det stelnar. Tills blandningen är helt frusen sänker du ankarna under stolparna i groparna. Varje stolpe installeras strikt vertikalt i hålet. Kontrollera att dess position är korrekt efter nivå. Häll sedan betong i gropen till toppen. De fasta stolparna måste bilda en kvadrat eller rektangel.

Bild
Bild

Nästa steg är att skapa trådramen. Arbetet börjar med bildandet av den nedre remmen. Lagami är en bar. Den läggs med ett avstånd på en halv meter - detta gör att strukturen tål golvets vikt. Efter det, montera resten av stolparna, som stöder den övre trimmen och taket. Antalet ställningar beräknas beroende på lusthusets yta.

När ramen är klar, börja göra golvet. Fäst brädorna på lådan med skruvar eller spikar.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att skapa ett tak, gör det övre bandet från en stång och fäst det på stöden med spikar. Ytterligare åtgärder kommer att bero på takets form. Oftast är det gjort gavel eller hippad. Det andra alternativet ser det mest intressanta ut. I fallet med ett hakat tak konvergerar spärren i mitten av strukturen. Barer för dem måste förberedas i förväg; i processen, fixa dem i par, köra i spikar i vinkel.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att göra taket pålitligt, installera ytterligare spärrar, fäst dem på de viktigaste, liksom på den övre selen . Täck över själva taket med brädor eller plywood, och lägg på plattor, skiffer eller annat takmaterial efter eget val. Det är önskvärt att lusthusets tak är dekorerat på samma sätt som husets tak.

Slutligen dekorera lusthusets väggar och räcke. Använd trä för att skapa toppen och botten av räcket. Skydda själva räcken med spänne eller bräda. Du kan använda träsnideri i din dekoration.

Bild
Bild
Bild
Bild

I det sista steget täck lusthuset med färg eller lack.

Praktiska tips och råd

När du tänker skapa ett lusthus måste du tänka på ett antal nyanser:

  • Efter att byggnaden har blivit verklighet kommer den inte bara att spela en praktisk roll utan också bli det sista elementet i utformningen av landskapets landskap. Därför är lusthusets utseende mycket viktigt.
  • Byggnadens storlek beror på trädgårdens yta - ju mindre den är, desto elegantare och mindre ska lusthuset vara.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • När man inreder ett lusthus är det vettigt att plantera klätterväxter bredvid. Genom att expandera längs lusthusets galler kommer de att stänga av det inre utrymmet under taket från omvärlden och skapa en atmosfär av intimitet och komfort.
  • Om du i stället för den vanliga bindweeden planterar lockiga jordgubbar nära byggnaden, kommer det att vara möjligt att skörda bär från lusthuset.
  • Omgiven av blommor kan varje ljus byggnad se elegant ut. Du kan plantera rosor bredvid den eller några andra trädgårdsblommor som ger strukturen ädelhet och charm.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Du bör tänka på alternativen för att välja möbler i förväg. För en liten byggnad är det tillräckligt att installera bänkar längs den inre omkretsen. I ett rymligare lusthus kan du installera ett ovalt bord (helst komplett med bänkar). Det är bra om det är handgjorda möbler. Korgstolar och fåtöljer kan också användas.
  • Möblernas dimensioner måste motsvara rummets yta.
  • Det är bättre att ta hand om lusthusets elektriska belysning och dess skydd med ett myggnät.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra alternativ för inspiration

  • Om du gillar orientalisk design kan du skapa ett rymligt lusthus i kinesisk stil med karakteristiska takkonturer. Om du placerar bekväma soffor och fåtöljer med kuddar under och placerar ett litet soffbord i mitten får du ett bra ställe att koppla av.
  • Ett stort lusthus med ett invecklat tak med två våningar, beläget vid behållaren, kommer att bli en favorit mötesplats. Gardiner och en bordslampa installerad på ett litet bord kommer att skapa en unik atmosfär här som kan uppmuntra dig att ha uppriktiga, uppriktiga konversationer.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Ett rymligt lusthus med ett tak och väggar i form av ett dekorativt galler kommer att vara en bekväm plats för kvällssamlingar med familj och vänner. När en bindweed växer på spaljén kommer det att bli särskilt mysigt här.
  • Med hjälp av fint träsnideri kan en sådan struktur förvandlas till ett riktigt mästerverk som kommer att locka gäster och grannar som en magnet. Möbler gjorda med samma mönster som på byggnaden kommer att komplettera utseendet.

Rekommenderad: