Hopfällbart Bord På Balkongen (49 Foton): Hopfällbart Och Hopfällbart Bord, Hur Man Gör Det Själv

Innehållsförteckning:

Video: Hopfällbart Bord På Balkongen (49 Foton): Hopfällbart Och Hopfällbart Bord, Hur Man Gör Det Själv

Video: Hopfällbart Bord På Balkongen (49 Foton): Hopfällbart Och Hopfällbart Bord, Hur Man Gör Det Själv
Video: Folding Table making (malayalam) | Awesome 2019 2024, April
Hopfällbart Bord På Balkongen (49 Foton): Hopfällbart Och Hopfällbart Bord, Hur Man Gör Det Själv
Hopfällbart Bord På Balkongen (49 Foton): Hopfällbart Och Hopfällbart Bord, Hur Man Gör Det Själv
Anonim

I vår moderna värld tvingas människor ofta att bo i ett mycket begränsat utrymme. Därför är det så viktigt att använda varje kvadratmeter boyta på ett klokt sätt och utnyttja de begränsade bekvämligheterna. I vår artikel kommer vi att prata om ett sådant funktionellt föremål som ett hopfällbart bord för balkongen. När allt kommer omkring kan det enkelt och enkelt göras med dina egna händer och denna enkla uppfinning hjälper dig att lösa många banala vardagsproblem.

Bild
Bild

Funktioner och Fördelar

Innan du börjar göra ett hopfällbart bord för balkongen bör du förstå de viktiga postulaten:

  • För det första ska alla möbler som är inbyggda i balkongutrymmet inte störa rörelserna, det ska absolut inte finnas några utskjutande skarpa hörn som kan orsaka skada.
  • För det andra bör bordet vara bekvämt och motsvara den uppgift som det kommer att byggas för.
  • Och för det tredje ska den, precis som alla andra möbler, inte kränka den inre harmonin i ett visst utrymme.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fällbordet har ett antal fördelar jämfört med det klassiska utseendet på sådana möbler. Dess huvudsakliga funktion är att organisera en arbetsplats eller rekreationsområde för en kort tid . Efter slutet av arbetet eller evenemanget är det lätt att återställa det till sitt normala, vikta tillstånd, vilket frigör balkongutrymmet för grundläggande hushållsbehov.

Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Det finns flera typer av balkongbord, olika i form och storlek. Valet av den rätta beror på dina preferenser, metoder för användning och områdets möjligheter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rektangulära och fyrkantiga bord

Inuti en typisk balkong kommer en klassisk rektangulär eller fyrkantig modell av ett hopfällbart bord att se bra ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det låter dig skapa en extra arbetsplats, det är lätt att placera köksredskap, en symaskin, böcker eller bärbar dator på den.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Men det finns också betydande nackdelar: i ett smalt utrymme om skarpa hörn kan du råka skada dig själv.

Bild
Bild

Triangulära bord

En bordsskiva i form av en triangel kan bara betraktas som ett alternativ för en snygg design: för att sätta en vas med blommor, en inre skulptur eller något annat designelement. Ett sådant hopfällbart bord är ännu mer traumatiskt och har samtidigt en betydligt mindre arbetsyta.

Bild
Bild

Halvcirkelformade bord

Det bästa alternativet för installation på balkonger är en halvcirkelformad form.

Bild
Bild

Det ser bra ut i det inre av alla utrymmen, det är bekvämt att använda, både för arbetsområdet och för rekreationsområdet.

Bild
Bild
Bild
Bild

En sådan yta är vackert dekorerad och naturligtvis är dess främsta fördel avsaknaden av skarpa hörn. En familj där små barn växer upp bör välja just detta alternativ.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man gör det själv

Som regel har ett enkelt hopfällbart bord för en balkong inte mycket komplexa element i sin design; därför kommer även en nybörjare att kunna göra det. Eftersom balkonger i våra lägenheter oftast inte alls är imponerande dimensioner, är det nödvändigt att använda allt ledigt utrymme med fördel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Först måste du välja en modell, bestämma dess dimensioner och materialet från vilket den kommer att tillverkas, fundera över fästelementen och välj färgen på den framtida produkten. Allt arbete börjar med kompetenta beräkningar, därför är det nödvändigt att göra en ritning av den framtida produkten och beräkna den nödvändiga mängden förbrukningsmaterial.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det framtida bordet ska inte vara för tungt, så det är bättre att använda högkvalitativ plywood eller spånskiva för tillverkning. För att arbeta behöver du:

  • utvalt trämaterial;
  • hacksåg eller sticksåg;
  • elektrisk borr;
  • skruvmejsel eller skruvmejsel;
  • självgängande skruvar och verktygs gångjärn;
  • sandpapper;
  • svampdödande komposition;
  • monteringsvinklar;
  • skyddslack eller färg för trä.

Fällbordet består av en huvudbordsskiva och ytterligare en fällbar del, sidor, ben, huvudstöd och band. För att placera den på väggen görs först markeringar och ett horisontellt hörn, något mindre än den förberedda bordsskivan, fixeras med självgängande skruvar.

Alla hushållsslingor kan användas för att fästa basen.

Bild
Bild

Låt oss sedan ta en titt på alla steg för att montera ett enkelt fällbart bord av plywood:

  1. Vi ritar en bordsskiva på ett plywoodskiva (det är bättre om det har rundade kanter) av önskad storlek och skär det försiktigt ut med en sticksåg eller en hacksåg.
  2. Vi ritar en rektangel med en längd lika med längden på vår bordsskiva och en bredd på 10 - 12 centimeter och skär den också försiktigt.
  3. Alla delar måste bearbetas noggrant med smörjpapper tills de är släta och alla rester av trädamm måste försiktigt avlägsnas. Särskild uppmärksamhet måste ägnas åt bänkskivans kanter.
  4. Alla färdiga delar av det framtida bordet måste behandlas med en svampdödande förening och täckas med flera lager trälack.
  5. Vi installerar ett metallhörn där bordet är fäst vid husets vägg. Det är mycket viktigt att fixera fästelementen på flera ställen.
  6. Vi fäster den sågade bordsskivan i hörnet med medelstora hushållsslingor;
  7. Efter det måste vi fixa vårt bord i den utfällda formen. För detta används en stödfot som kan tillverkas av ett vanligt metallrör. Det är nödvändigt att skära ett litet urtag inuti bordsskivan för att bättre fixa bordet i sin veckade form.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det svåraste är att fixa bordet strikt horisontellt i en upphängd form. Detta kan uppnås med hjälpstöd av tunna metallstavar eller rör.

Som du kan se är processen att göra en bekväm möbel för en balkong inte en mycket svår uppgift. Mer detaljerat kan stadierna av dess konstruktion ses i följande video:

Intressanta lösningar

Som du kan se är det inte så svårt att göra ett bord på balkongen. Det återstår att besluta om rätt val av design och allt beror bara på din fantasi och preferenser.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ditt bord kan vara absolut vilken form och storlek som helst, du kan dekorera det med moderna efterbehandlingsmaterial, dekorera det med vackra målningar eller sniderier, men det viktigaste är att inte kränka den speciella stilen på ditt bostadsutrymme.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

På sommaren kan du använda din balkong som en relaxavdelning, bjuda in en vän att ha en rejäl konversation över en kopp kaffe eller organisera en morgonfrukost för hela familjen på en solig söndag morgon. På en varm sommarkväll kan du sy ditt favoritarbete med att sy, sticka eller annat hantverk på balkongen - för detta måste du organisera tillräckligt bra belysning över arbetsområdet

Bild
Bild
Bild
Bild

Om barn växer upp i din familj kommer ett runt bord att vara till nytta.

Bild
Bild

En bra lösning under det långa sommarlovet kommer att vara att organisera intressanta klasser eller brädspel för dem på balkongen i en tid när du behöver städa upp lägenheten.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det bör komma ihåg att för att installera hopfällbara möbler på en öppen balkong måste du välja en plats där en stor mängd nederbörd definitivt inte kommer att falla. I alla fall rekommenderas det på vintern att ta bort bordet från balkongen för att undvika de negativa effekterna av snö och regn.

Bild
Bild

Det återstår att tillägga att på icke-inglasade balkonger är det bästa alternativet att installera ett fällbart bord av polymermaterial eller rostfritt stål, eftersom utomhus en trämodell, till och med täckt med flera lager skyddslack, tyvärr kommer att inte kunna hålla tillräckligt länge.

Rekommenderad: