Metallbod: Vi Gör Ett Bruksblock Från Ett Profilrör Med Egna Händer För Ett Sommarboende, Prefabricerade Och Hopfällbara Alternativ För Metallkonstruktioner

Innehållsförteckning:

Video: Metallbod: Vi Gör Ett Bruksblock Från Ett Profilrör Med Egna Händer För Ett Sommarboende, Prefabricerade Och Hopfällbara Alternativ För Metallkonstruktioner

Video: Metallbod: Vi Gör Ett Bruksblock Från Ett Profilrör Med Egna Händer För Ett Sommarboende, Prefabricerade Och Hopfällbara Alternativ För Metallkonstruktioner
Video: Top 30 Amazing Workers That Are On Another Level, Creative Tools Work, Fastest Construction Worker 2024, April
Metallbod: Vi Gör Ett Bruksblock Från Ett Profilrör Med Egna Händer För Ett Sommarboende, Prefabricerade Och Hopfällbara Alternativ För Metallkonstruktioner
Metallbod: Vi Gör Ett Bruksblock Från Ett Profilrör Med Egna Händer För Ett Sommarboende, Prefabricerade Och Hopfällbara Alternativ För Metallkonstruktioner
Anonim

Ett uthus är en integrerad del av varje personlig tomt. Det fungerar som ett förvar för saker som inte har någon plats i ett bostadsutrymme. När vi odlar marken använder vi trädgårdsredskap, gräsklippare, vattenslangar. När du bygger ett hus måste du lägga bort verktyg och byggmaterial från regnet någonstans. För vintern, rengör trädgårdsmöbler och grilldelar. Garaget har inte alltid plats att förvara cyklar, båtar, barnvagnar. Alla dessa ekonomiska problem löses av en vanlig ladugård - ett täckt rum för förvaring av olika egendomar. I ladugården kan du också ordna en liten verkstad, förvara hö, ved, plantor och foder för husdjur, om sådana finns.

Bild
Bild
Bild
Bild

Byggandet av en byggnad tar inte mycket tid och kräver inga speciella byggkunskaper . Om du vill kan du göra det själv, eller så kan du köpa en färdig konstruktion. Det sista alternativet är bra eftersom du kan välja skjul från tillverkare för varje smak - material, färg och form på strukturen, med hänsyn till stilriktningen för din sommarstuga och landskapsdesign. Idag är metallbodar särskilt populära på grund av deras styrka, enkla installation och hållbarhet.

Särdrag

Ett uthuss funktioner reduceras till att bevara saker från atmosfärisk nederbörd, liksom att säkerställa ordning så att varje sak har sin egen plats.

Byggnadens styrka är också av stor vikt. Taket måste tåla tung snö och vintervindar, och väggarna och dörrarna skyddar fastigheten från inkräktare.

Dessa kvaliteter uppfylls fullt ut av moderna metalllådor, som har ett attraktivt utseende som en bonus

Jämfört med motsvarigheter i trä ruttnar galvaniserade metallplåtar som används i moderna konstruktioner inte och tillåter inte att fukt passerar igenom. Detta gör att du kan lagra saker i ladan året runt utan att oroa dig för mögel eller rost på sport- och jordbruksmaskiner. Därför följer att ett metallskjul också kan användas som ett kompakt garage för motorcyklar eller mopeder

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • En metallbod har också ett antal fördelar jämfört med plastlådor. Strukturen är installerad på jordytan, vilket innebär att den aktivt kommer att utsättas för solen på sommaren och låga temperaturer på vintern. Inte varje plastark klarar sådana belastningar. Från överhettning kan plast deformeras, tappa färg på de mest olämpliga platserna för utseende. Plastprodukter är mycket känsliga för låga temperaturer, särskilt eftersom ladan är en ihålig behållare, och inte bara beklädnadspaneler på fasaden. Dessutom är plast av hög kvalitet ganska dyr. För metallbodar finns inga sådana problem: metallen tål frost, deformeras inte i värmen och metallplåtar har ett acceptabelt pris. Om så önskas kan en sådan metallstruktur göras för hand.
  • Betong- och tegelstenar är en seriös konkurrent till metallbodar när det gäller kvalitet och tillförlitlighet, men deras konstruktion är en ganska mödosam process. Tegel- och betongskjulet kommer att byggas med hjälp av tekniken i ett litet hus, från och med utvecklingen av projektet och gjutning av grunden. Detta är en hållbar kapitalstruktur.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Mängden erbjudna modeller låter dig välja det skjul som passar dig när det gäller storlek och form, men genom design kan de vara av två typer.

Skillnaden bestäms av hur delar av verktyget är anslutna

  • Mobil . Fällbara lådor monteras som en konstruktör med hjälp av fästelement, spår och beslag. De är lätta att installera, om det behövs kan ett sådant skjul demonteras och flyttas till en annan plats på platsen. Det prefabricerade skjulet är bekvämt för dem som ännu inte har bestämt sig för dess permanenta plats. Till exempel, i processen att bygga ett hus, har den slutliga versionen av landskapsdesign ännu inte fastställts, och en plats för förvaring av saker, verktyg och material behövs redan.
  • Stationär . Den svetsade strukturen monteras genom svetsning av ramelementen. Det är mer pålitligt, det kommer att hålla i många år, men det är inte möjligt att demontera och överföra det helt. Av denna anledning installeras svetsade ramar på en förvald plats, med beaktande av platsen för de återstående byggnaderna på platsen. Det kan vara en fristående lada, eller en gemensam ram med ett sommarkök, duschrum eller garage. Svetsade strukturer kan göras med egna händer, med en svetsmaskin, nödvändiga material och lite erfarenhet.
Bild
Bild
Bild
Bild

Val av sittplats

Det är lämpligt att planera en plats för installation av en ladugård, med hänsyn till några viktiga nyanser. Detta gäller främst stationära byggnader, och för en tillfällig prefabricerad struktur är det viktigt att det är bekvämt att använda det, det hindrar inte ljuset, passager, förstör inte platsens design och utsätts inte för negativ miljöpåverkan.

  • Färdiga prefabricerade strukturer har ett attraktivt utseende, så de behöver inte döljas i det bortre hörnet av platsen eller bakom huset. Du kan välja en nyans som matchar färgen, som kommer att vara i harmoni med hela countryensemblen.
  • Det ska vara lätt åtkomst till ladan. Rulla ut vagnen, linda upp slangen, ta ut lådorna med plantorna - inga byggnader som står bredvid, ett staket eller angränsande sängar, som lätt kan skadas, får inte störa på vägen.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Skjulet är installerat på ett plant område, då blir det stabilt och kroppen böjer sig inte med tiden. Det är lämpligt att byggnaden inte hamnar i ett lågland där vatten kommer att samlas in när vårfloden börjar.
  • Barnets avsedda funktioner är också viktiga. Om det är planerat att förvara trädgårdsredskap och utrustning i bruksblocket, är det svårt att tänka sig en bättre plats än vägen hemifrån till trädgården eller åkern. För att lagra byggmaterial, djurfoder eller trädgårdsmöbler under vintersäsongen kan ladugården enkelt tas bort till det bortre hörnet av platsen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Montering av den prefabricerade strukturen

Genom att köpa ett färdigt block får du möjlighet att enkelt montera produkten med egna händer, även utan att ha tillräcklig erfarenhet av byggbranschen. Du behöver dock fortfarande en assistent eftersom strukturen är ganska skrymmande. Installationen tar flera timmar och utförs på en förberedd plan yta. Det är önskvärt att en betongplatta eller asfalt fungerar som bas, men du kan också klara dig med guider från en bar. I vissa modeller innehåller satsen en färdig bas för installation på marken.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det prefabricerade bruksblocket är en ram gjord av en galvaniserad profil (järnrör med liten diameter) och korrugerade stålplåtar. Produkten monteras som en konstruktör. För att bygga ett skjul korrekt, under arbetets gång, måste du tydligt följa de bifogade instruktionerna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Installation av ett svetsat verktygsblock

Att bygga ett metallskur genom svetsning kommer att kräva vissa svetskunskaper och kommer också att ta mycket längre tid. Men denna metod kommer att spara på material, särskilt om de redan är tillgängliga från gamla metallkonstruktioner.

Förutom svetsmaskinen behöver du stänger från ett profilrör för ramen , galvaniserad plåt på väggar, takplåt, cement, grus, vattentätningsmaterial och fästelement.

Bild
Bild
Bild
Bild

Installationen utförs i flera sekventiella steg

  • Bestämning och beräkning av platsen. Utarbeta en detaljerad plan och ritning av den framtida strukturen. Det är nödvändigt att ange alla dimensioner på ritningen och i planen - beräkna i detalj mängden nödvändigt material. Detta undviker misstag och problem under konstruktionen.
  • Installation av vertikala stöd. De fyra främsta stöden grävs ner i marken och betongas. Avståndet mellan dem beror på den beräknade storleken på ladan.
  • När betongen har stelnat tillräckligt kan du börja svetsa. Vertikala balkar svetsas mellan pelarna ovanifrån, i mitten och vid basen. Tänk på att på ena sidan av rektangeln måste du lämna en öppning för ytterdörren. Med samma teknik monteras takramen, takstolarna svetsas. Detta kräver en trappstege och minst en assistent.
  • Nästa steg är att fylla golvet. Utrymmet runt omkretsen är utlagt med träformning, täckt med spillror och hälls med betong. Därefter kan betonggolvet täckas med brädor eller beläggningsplattor.
  • Skjulets mantel börjar med takbeläggningen, för att inte glömma att lägga vattentätningsmaterialet under metallplåtarna. För att spara pengar kan vanlig film fungera som vattentätning. Alla hörn är tätt tätade med plankor eller hörn så att fukt inte tränger in i skjulet.
  • Efter avslutat arbete är det nödvändigt att applicera korrosionsskyddande föreningar på metallplåtarna, om materialet som används inte initialt är galvaniserat. Här kommer moderna kompositioner som säljs i sprayburkar till undsättning, och i en mer budgetmässig version kan metallen beläggas med färg eller en primer.
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Järnbodarnas praktiska gör dem populära på hushållsmarknaden, och av goda skäl.

Om vi pratar i allmänhet om metallstrukturer, så bör först och främst flera fördelar lyftas fram

  • Pålitlighet och hållbarhet. Järn är resistent mot atmosfärisk nederbörd och extrema temperaturer, inte mottagligt för skadliga effekter av insekter och gnagare, motståndskraftigt mot kemikalier och ångor.
  • Ekonomisk nytta. Metallplåtar eller en färdig struktur blir billigare än plastmotstånd eller tegel- och betongkonstruktioner.
  • En hög klass av brandsäkerhet är också viktigt.
Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller prefabricerade färdiga bruksblock läggs flera fördelar till fördelarna med metallkonstruktioner

  • Enkel transport. När de är hopfällda tar en uppsättning skjuldelar inte mycket plats och kan transporteras även i en personbil.
  • Korrosionsskydd för alla metalldelar och plåtar. Galvanisering och pulverlackering.
  • Ventilationsanordning ingår och anges i monteringsanvisningen.
  • Skjutdörrar av modern konfiguration.
  • Estetiskt utseende. Ett brett utbud av färger och texturer på beläggningen kan väljas som nyanser för fasad i hemmet, naturliga nyanser av trä eller grönska i trädgården.
Bild
Bild
Bild
Bild

För att komplettera bilden kommer det att vara användbart att identifiera några av nackdelarna med metallbodar

  • Metallen håller inte värme, vilket innebär att skjulet fryser helt vid låga temperaturer. Det är ingen mening att utföra uppvärmning i en ladugård, men denna nackdel kan delvis elimineras genom att isolera väggar och tak. Takmaterial, mineralull eller skum lämpar sig som isoleringsmaterial.
  • Metallkänslighet för korrosion. Trots alla skyddsåtgärder som vidtas av tillverkarna eller på egen hand är risken för mekanisk skada, repor på väggarna inte utesluten. En djup repa tar bort topplacken och exponerar metall som kommer att utsättas för fukt. För att undvika sådana problem bör lokalerna inspekteras på våren och hösten och de skadade områdena bör behandlas med korrosionsskydd i tid.

Rekommenderad: