Metallmarkiser (45 Bilder): Gör-det-själv-svetsade Metallalternativ, Järn Med En Del Och Andra Markiser För Sommarstugor, Hus Och Lusthus

Innehållsförteckning:

Video: Metallmarkiser (45 Bilder): Gör-det-själv-svetsade Metallalternativ, Järn Med En Del Och Andra Markiser För Sommarstugor, Hus Och Lusthus

Video: Metallmarkiser (45 Bilder): Gör-det-själv-svetsade Metallalternativ, Järn Med En Del Och Andra Markiser För Sommarstugor, Hus Och Lusthus
Video: Unique Creative ideas from Cement and Tennis Ball - How to make Pots - Flower pot Design Ideas 2024, Maj
Metallmarkiser (45 Bilder): Gör-det-själv-svetsade Metallalternativ, Järn Med En Del Och Andra Markiser För Sommarstugor, Hus Och Lusthus
Metallmarkiser (45 Bilder): Gör-det-själv-svetsade Metallalternativ, Järn Med En Del Och Andra Markiser För Sommarstugor, Hus Och Lusthus
Anonim

Idag tillverkas högkvalitativa och pålitliga markiser av olika material. Bland de många alternativen är metallkonstruktioner några av de bästa. De är hållbara, robusta och hållbara. I den här artikeln kommer vi att lära oss allt om markiser av metall.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Kapell är olika. De är utformade för olika ändamål, inom olika områden. Många föredrar att bygga exakt metallstrukturer, eftersom de är mycket praktiska, slitstarka och har en lång livslängd . En kompetent tillverkad metallkåpa kan fungera i många år utan att orsaka onödiga problem och oro för ägarna.

Både standard stationära och bärbara / hopfällbara baldakin är gjorda av metall. Strukturer monteras oftare för placering på gatan, men andra alternativ är också möjliga.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Huvudkomponenten i moderna metallramar är taket, som vilar på en robust rambas . En liknande struktur kompletteras med takmaterial av hög kvalitet. Det senare kan vara flexibelt tak, bältros och andra vattentäta material.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stödpelare spelar också en viktig roll vid konstruktionen av en metallkåpa. I vissa fall installeras tomma väggar istället. Metalltak har många fördelar jämfört med andra alternativ. Låt oss överväga dem.

  • Metallkonstruktioner är konstruerade för en lång livslängd. Om baldakinen ursprungligen gjordes enligt alla regler, kan den tjäna i många år.
  • Metallkonstruktioner är brandsäkra, stöder inte förbränning. Detsamma kan inte sägas för markiser av trä.
  • Metalltak - en miljövänlig och säker design. Det kommer inte att avge obehagliga kemiska lukter, kommer inte att ha en negativ effekt på hushållens hälsa.
  • Sådana typer av markiser är inte mottagliga för försämring under påverkan av negativa yttre faktorer. Naturligtvis måste dessa strukturer behandlas med korrosionsskyddande föreningar, men de visar sig ändå vara mer praktiska i drift än exemplar baserade på stänger och skivor.
  • En korrekt tillverkad metallkåpa tål lätt tung belastning utan att deformeras, utan att förlora sin visuella attraktion.
  • En metallkåpa kan vara en original dekoration för ett privat hus. Det kan dekoreras på olika sätt.
  • Det kommer att vara möjligt att göra många olika modifieringar av baldakiner av metall. Strukturer kan ha olika former och storlekar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Den största nackdelen med dessa strukturer är att de är känsliga för korrosion.

För att inte stöta på rost på metallen måste ägarna då och då behandla den med speciella skyddslösningar och färg, vilket för många användare verkar vara en onödig oro.

Det är sant att om taket är tillverkat av rostfritt stål behöver du inte tillgripa sådana förfaranden.

Bild
Bild

Visningar

Mycket hållbara och pålitliga baldakiner av metall finns i många olika typer. Var och en av dem har sina egna särdrag, enhetsfunktioner och utseende. Låt oss överväga med vilka kriterier sådana konstruktioner är uppdelade och vilka parametrar som är karakteristiska för dem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Genom design

Alla metalltak är uppdelade efter sin design. Låt oss överväga huvuddragen i de vanligaste alternativen.

Skjul . Detta är den enklaste typen av kapell av metall. Det anses bekvämt eftersom det skiljer sig åt i form av ett lutande plan som ligger i en viss vinkel. En sådan design kan ge maximalt skydd för det område som täcks av den. Vatten och annan nederbörd kommer inte att kunna dröja kvar på det lutande skjulet. En ordentligt gjord mager baldakin kan se väldigt snygg och modern ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Gavel . Många husägare föredrar att designa baldakiner med 2 backar på sina tomter. Sådana strukturer är särskilt efterfrågade i de regioner där det är svårt att bestämma vindens riktning. Gaveltak har många fördelar jämfört med enstaka. Det är sant att för utformningen av en sådan baldakin behövs mer pålitliga och höghållfasta fästelement.

Bild
Bild
Bild
Bild

Multi-lutning . Mer komplex design med fler svetsar och fästelement. Sådana strukturer kompletterar idealiskt stora lekplatser, parkeringsplatser, utställningscentra. De ser mer anmärkningsvärda och originella ut, men de är också svårare att konstruera.

Bild
Bild
Bild
Bild

Välvd . Attraktiva mönster ser väldigt snygga och snygga ut, men kommer ofta i paus. Detta gäller särskilt för de alternativ som kompletteras med olika typer av dekorativa detaljer. Många husägare avvisas från välvda markiser av sin kostnad.

Bild
Bild
Bild
Bild

Enligt överenskommelse

Metallmarkiser är konstruerade för olika ändamål. De kan utföra olika funktioner.

  • Mycket ofta används metalltak för att utrusta en parkeringsplats för en bil . Således visar det sig att göra en slags ersättning för garaget. Om det inte finns tillräckligt med ledigt utrymme installeras ofta markiser som fästs direkt på fasaden på ett bostadshus. Resultatet är en mycket bekväm och praktisk design.
  • En baldakin kan också göras för specifika jordbruksbehov . Detta kan vara ett tillfälligt skydd för djur eller ett slags förråd där du kan lagra hö, ved, gödningsmedel och många andra saker av detta slag.
  • Ofta är markiser utformade för att markera och stänga rekreationsområdet . I sådana områden tilldelas en plats för en grill, ett lusthus, bord och stolar. Resultatet är mycket mysiga och gästvänliga hörn där hushåll och deras gäster kan vila gott.
Bild
Bild
Bild
Bild

Metallbaldakiner kan ha en mängd olika ändamål. Vissa människor får dem att täcka poolen på gården till ett privat hus eller några dekorativa komponenter.

Projekt

Innan vi fortsätter med den oberoende tillverkningen av en högkvalitativ baldakin från metallkonstruktioner är det nödvändigt att utveckla sin detaljerade plan, skissa de nödvändiga diagrammen och ritningarna som anger alla dimensionella parametrar. Det är inte alls nödvändigt att självständigt tänka över planen för den framtida designen - du kan använda färdiga skisser. Här är några av dem.

En av de dyraste, men också de vackraste, är de bågformade markiserna . Sådana strukturer kan inte bara vara mycket stora och breda, utan också kompakta och täcker bara området nära ytterdörren till huset. Polykarbonat kan användas som takmaterial för en så liten struktur.

Bild
Bild

För att utrusta en parkeringsplats för en bil kan du bygga en solid gavel carport av järn . Konstruktionens dimensioner bör väljas i enlighet med maskinens dimensioner. Det kan till exempel vara en baldakin med parametrarna 3x3 eller 3x4 m, som i diagrammet.

Bild
Bild

Med en metallrambas kan du bygga en baldakin som täcker parkeringsplatser för 2 bilar . Sådana mönster ser mer imponerande och sundt ut om du gör dem välvda. Men sådana alternativ är dyra, särskilt när det gäller en stor baldakin med dimensioner på 6x6 m. Polykarbonat kan användas för att utrusta taket.

Bild
Bild

Det finns många alternativ för hur man ordnar en järnkåpa. När du utarbetar ett projekt för en framtida byggnad är det nödvändigt att bygga på storleken på det territorium som det kommer att ligga på, liksom huvudsyftet.

Var ska man hitta?

Ägarna måste noga överväga var de exakt ska placera det nya metalltaket. Flera platser är lämpliga för detta.

  • Om torget på platsen tillåter det kan taket byggas separat från bostadshuset. Det kan till exempel vara en stor struktur, under vilken 1 eller 2 bilar passar.
  • Om tomten är liten, är det bättre att fästa ett skjul till huset. Det är bäst att fästa den på en sida eller en fasad. I det här fallet är det mycket viktigt att följa alla nödvändiga normer och regler för installation.
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur gör man det rätt?

En högkvalitativ baldakin för ett lanthus eller sommarstuga kan göras med dina egna händer. Det viktigaste är att göra en korrekt beräkning av alla storlekar och volymer av material. Med en detaljerad plan för den framtida överbyggnaden kommer det inte att vara svårt att göra det. Låt oss i detalj överväga vilka stadier processen med att göra en baldakin från en hållbar och pålitlig metallram består av.

Bild
Bild

Träning

Innan mästaren fortsätter direkt till installationsarbetet måste mästaren förbereda sig ordentligt för dem.

Det är mycket viktigt att korrekt utforma den framtida konstruktionen, samt att köpa alla nödvändiga verktyg, beslag och material.

Verktygssatsen som kommer att behövas för att utföra allt arbete består av följande poster:

  • byggnadsnivå (en laser eller bubbla är lämplig - det här är de mest praktiska enheterna);
  • roulett;
  • en kvarn eller en speciell såg för arbete på metall;
  • borr med en borrhammare och en uppsättning borrar / bitar;
  • speciell nitningsmaskin;
  • självgängande skruvar för metall;
  • nitar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Efter att ha förberett alla verktyg och material måste befälhavaren noggrant förbereda det område där kapellet kommer att göras . Du måste förbereda marken för att installera fundamentet. I enlighet med ritningen är det nödvändigt att jämna ut det valda området och sedan tampa det ordentligt. Då måste du gräva hål längs omkretsen för den efterföljande installationen av stödpelarna. Groparnas djup bör vara från 50 till 100 cm. Fördjupningarna ska göras så att resultatet blir en rektangel, vanligtvis i 2 rader om 2-3 gropar.

Bild
Bild

Installation av stöd

Nästa steg är att installera stöddelarna som utgör metallramen. För detta skärs metallprofilen först i enlighet med antalet stödpelare. Deras längd bör inte överstiga 3 m. Då är det nödvändigt att bestämma vilken typ av fästen av ställen. Om en stationär baldakin görs, ställs stöden på en nivå och sedan betongas, och för mobila alternativ måste ytterligare rör skäras.

De beredda metallbitarna måste placeras i de grävda hålen och fyllas med cementbruk. Sedan i var och en av rören kommer det att vara nödvändigt att ställa in en profil.

Hål borras både i det och i själva röret, sedan dras stöden ihop med hjälp av bultar . För att den resulterande grunden och rambasen ska öka styvheten och tillförlitligheten kan du använda installationen av speciella skyddskåpor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Takuppbyggnad

Nästa steg är konstruktionen av ett tak. Taket kan vara fast eller hopfällbart. Låt oss överväga hur du installerar det med exemplet med en hopfällbar gavelstruktur.

  • Bitar av en metallprofil måste fästas på stödunderlaget genom svetsning för att få en rektangulär ram.
  • Därefter måste du svetsa spärren. Den resulterande strukturen ska inte sticka ut utanför den svetsade övre ramen.
  • Sedan måste de svetsade delarna placeras på en rektangulär stöddel och svetsas vid lederna.
  • Efter att ha slutfört konstruktionen av ramen måste du gå vidare till installationen av takmaterialet. Mantel med wellpappskivor är lämplig. De överlappar till takbjälken.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Avslutande arbete

Det sista steget är efterbehandling av ett självtillverkat baldakin

  • Den färdiga strukturen måste avkalkas och avfettas. Aceton, thinner eller bensin är lämplig för avfettning. Låt strukturen torka.
  • Detta följs av grundning av strukturen. Det skyddar kapellet mot korrosion och förlänger dess livslängd.
  • Om du använder en ljusgrå primer fungerar den med valfri färgfärg. Mörkare rekommenderas för ljusare material. Vit primer väljs när det är planerat att måla metallstrukturer med pastellfärger.

Du kan snabbt och enkelt trimma en metallkåpa själv. Det viktigaste är att agera noggrant och tänka på överbyggnadens utseende.

Bild
Bild

Hur repareras?

Även de starkaste och mest pålitliga baldakinerna av metallprofiler kan kräva reparation. Detta är viktigt att tänka på om du själv började göra en sådan design. I de flesta fall består reparationsarbeten av en metallkåpa av följande:

  • förstärkning av metallstrukturer;
  • restaurering av det attraktiva utseendet på baldakinen (det betyder nymålning, borttagning av den uppträdda rosten);
  • byte av takbeklädnad om den gamla är hårt sliten eller skadad.
Bild
Bild

Användbara tips

Vi kommer att lära oss om några användbara tips om självkonstruktion av ett metalltak

  • Om en metallkåpa är byggd över en grillpanna eller grillplats, blir järndelarna i närheten av elden mycket heta. Detta får inte glömmas bort.
  • Vid montering av en baldakin i sumpiga områden rekommenderas att bygga en grund i form av högstöd. Att betong här kommer inte att vara den bästa lösningen.
  • Under installationen måste alla metallrör rengöras med sandpapper. Först då kan primern och den valda färgen appliceras.
  • När du gör en metallkåpa i anslutning till ett växelhus eller en bostadshus måste du följa alla regler och föreskrifter som tillåter sådant arbete. Annars kan du möta många problem.
  • Om det är nödvändigt att svetsa strukturer från en metallprofil med en väggtjocklek på mer än 3 mm, rekommenderas det att endast använda gassvetsning, eftersom den elektriska apparaten helt enkelt riskerar att inte klara en sådan volym av arbete.
  • Om en välvd struktur görs och rör böjer är det mycket viktigt att se till att inga sprickor eller veck uppstår under detta. Dessutom ska profilen inte plattas ut.
Bild
Bild

Vackra exempel

Tänk på några bra exempel på vackra metalltak

Isolerat från bostadshus kommer alternativet med en metallram och ett gaveltak, trimmat med wellpapp, att vara ett utmärkt ställe att koppla av för hushållsmedlemmar och deras vänner / släktingar. I detta fall bör detaljerna i metallstrukturen målas i en mörk färg och plocka upp grönt wellpapp. Det är lämpligt att göra ett golv täckt med beläggningsplattor under en sådan kapell och ordna allt här för en grill eller grill

Bild
Bild

Ramarna av metall välvda baldakiner ser original och elegant ut, där det finns band av vilda druvor i stället för ett tak. Du kan också lägga polykarbonat som takmaterial. Sådana strukturer kommer att locka mycket uppmärksamhet

Rekommenderad: