Glasdörrar För Ett Bad (38 Bilder): Glasalternativ Med Trähandtag För En Bastu 700x1700, Hur Man Väljer Gångjärn Och Beslag, Dörrmått

Innehållsförteckning:

Video: Glasdörrar För Ett Bad (38 Bilder): Glasalternativ Med Trähandtag För En Bastu 700x1700, Hur Man Väljer Gångjärn Och Beslag, Dörrmått

Video: Glasdörrar För Ett Bad (38 Bilder): Glasalternativ Med Trähandtag För En Bastu 700x1700, Hur Man Väljer Gångjärn Och Beslag, Dörrmått
Video: Banya Course Day3 2024, April
Glasdörrar För Ett Bad (38 Bilder): Glasalternativ Med Trähandtag För En Bastu 700x1700, Hur Man Väljer Gångjärn Och Beslag, Dörrmått
Glasdörrar För Ett Bad (38 Bilder): Glasalternativ Med Trähandtag För En Bastu 700x1700, Hur Man Väljer Gångjärn Och Beslag, Dörrmått
Anonim

Arrangemanget av badet är en viktig komponent som ångrummets korrekta funktion, säkerhet och besökarnas komfort beror på. Eftersom trä anses vara ett traditionellt material för ett bad, behandlas glasprodukter (i synnerhet dörrar) med viss försiktighet.

Detta betyder dock inte alls att de inte kan användas i ett bad: i vissa egenskaper överträffar de egenskaperna hos naturligt trä.

Bild
Bild

Funktioner: fördelar och nackdelar

Glasdörrar gjorda för bastur och bad har många fördelar, på grund av vilka de är absolut motiverade i popularitet.

Låt oss notera de främsta fördelarna med glasdörrar för ett bad:

  • Motstånd mot extrema temperaturer, på grund av vilka det inte finns någon termisk expansion av materialet. Därför behåller dörren sin ursprungliga form och krymper inte eller sväller från fukt.
  • Glasets motståndskraft mot korrosion och sönderfall, vilket är en positiv egenskap vid hög luftfuktighet.
  • Hälsosäkerhet och hygien. Glas är en miljövänlig produkt som inte bildar svamp, mögel, patogener.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Fint utseende. Glasdörrar representeras av en mängd olika modeller och olika dekorationsalternativ, vilket gör att du kan välja en modell enligt dina egna smakpreferenser.
  • Bra indikatorer på värmebeständighet, på grund av vilka produkterna överensstämmer med brandsäkerhetsstandarder. Detta gör det möjligt att använda dukar i omedelbar närhet av värmeutrustning.
  • Lätta att rengöra och underhålla glasdörrpaneler. För bearbetning behöver du inte köpa speciella kompositioner för rengöring av ytan, vanliga hushållsprodukter, rena trasor eller svampar räcker.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Lång livslängd. Glasprodukter kan inte skadas och förstöras även under påverkan av ångrummets förhållanden, så de kan användas i mer än ett dussin år.
  • En hög indikator på ljustransmittans av glas, på grund av vilket de ger maximalt ljusflöde till ångrummet (till skillnad från andra produkter). Med den här fastigheten kan du minska energikostnaderna.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om det finns en stor lista över positiva egenskaper hos glasdörrar för bad och bastu, det är värt att lyfta fram flera nackdelar med denna produkt:

  • Hög kostnad. Produktionstekniken för sådana produkter, liksom den goda kvaliteten på råvaror, innebär en hög kostnad för produkten.
  • Produktens stora dimensioner påverkar glasdörrens vikt. För att installera duken behöver du flera personer: du kommer inte att kunna göra det ensam.
  • Detta material är ömtåligt: glas är känsligt för mekanisk påfrestning. Denna nackdel elimineras genom släckning, vilket ökar styrkan hos den färdiga produkten. Vanligtvis har dörren till ångrummet en tjocklek på cirka 10 mm, denna storlek är tillräcklig för god hållbarhet och motståndskraft mot eventuella mekaniska skador.

Trots bristerna är glasdörrar för ett bad mycket efterfrågade.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Typer och design

Inte alla experter rekommenderar att du sätter en glasdörr i badet. Detta förklaras av att ånga kan komma ut. För dessa ändamål är ett högt tröskelvärde (ca 10 cm) utrustat med en dörr som är tätt anpassad till sockeln. För en bastu är situationen den motsatta - i dessa rum lämnas ett litet avstånd avsiktligt under dörren för att säkerställa luftflöde.

Det finns en väg ut ur denna situation: det räcker med att dörren öppnas utåt . På insidan är det nödvändigt att göra en tröskel som håller värmen och inte släpper ut den.

Högkvalitativa produkter är tillverkade på ett sådant sätt att ångan inte passerar dörrens skarvar med karm. Satsen innehåller en lådtätning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan klassificera produkter enligt flera kriterier:

  • Beroende på hur man öppnar, är dörrarna skjutbara, svängbara och pendla. Den senare typen av duk används endast för bastur.
  • Baserat på specifikationerna för produktion av produkter kan glasdörrar kombineras i ett stycke. Vid en kombination används olika dekorativa element av trä eller plast vid tillverkningen.
  • Dukarnas design är varierad: dörrar kan vara matta, transparenta, med en prydnad eller en färgad nyans. Köparen har möjlighet att välja en modell för badets inre.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dörrkarmen är gjord av två typer av material: legering av aluminium och trä. Varje typ antar sin egen teknik och installationssekvens. Till exempel kan en metallkonstruktion bara installeras i början av processen. Trälådor i denna fråga är inte så pretentiösa, deras installation kan utföras före och efter den dekorativa efterbehandlingen av ångrummet.

För en finsk bastu som arbetar vid höga lufttemperaturer med en minsta luftfuktighetsindikator, rekommenderas att installera strukturer gjorda av barrträd, liksom lind eller al. Aluminiumlåda är perfekt för turkisk bastu eller ryskt bad. Glasdörren passar perfekt in i det inre av rummet, vars väggar kommer att mötas av tegel. Idag, på hemmamarknaden för sådana produkter, finns det ett stort sortiment av glasdörrar för bad och bastur.

Bild
Bild
Bild
Bild

I produktionsprocessen använder de spegel, genomskinligt, frostat och mönstrat glas. De erbjuder olika färgalternativ för dukarna. Dessa kan vara dörrar i en nyans av brons, grå, beige, vit eller grön i matt eller blank yta. Någon av de presenterade typerna av glasdörrdesign är perfekt för ett ångrum.

I produktionsprocessen används material av olika kvalitet .därför kan den slutliga kostnaden för den färdiga produkten vara annorlunda. Glasdukar har en mängd olika mönster. Detta kan vara en produkt som består av ett glas eller flera glaselement. Kombinerade dörrar är populära på grund av sin unika design och möjligheten till en lyckad kombination med en annan inre sammansättning av badet.

Glasdukar ger extra ljus, en träram förknippas med värme och komfort.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

De typiska storlekarna på glasdörrar för bad, som tillverkas av inhemska företag eller utländska företag, är nästan desamma. När du köper sådana produkter bör du ta hänsyn till lådans höjd, bredd samt själva duken. Måttens bredd varierar mellan 52-72 cm, lådan är 59-79 cm. Duken brukar presenteras i följande storlekar: 184-202 cm, lådan-189-209 cm. De flesta företag erbjuder tjänster för tillverkning av dukar enligt individuella mått är denna storlek oftast 700x1700 mm.

Bild
Bild

Beslag

Ett kompetent val av högkvalitativa tillbehör till dörrar är ett av de viktigaste förberedelsestegen före installationen. Det bör komma ihåg att tjockleken på glasprodukten kan nå 10 mm, medan vikten på 1 kvm. m blir ca 30 kg. För att säkerställa en tillförlitlig fixering, samt för att utesluta skador på dörren, behöver du kraftfulla och starka gångjärn. Stålkomponenter ger den nödvändiga säkerhetsnivån. Dessutom måste de vara resistenta mot höga temperaturer och luftfuktighet.

Baserat på erfarenhet är de flesta experter säkra på att tre gångjärn behövs för att installera dörrar . När du väljer hållare, kom ihåg att metall är utsatt för korrosion, så det är nödvändigt att köpa gångjärn av rostfritt stål eller andra legeringar som är resistenta mot fukt.

Det är omöjligt att spara på kvaliteten på dessa material: hållbarheten för hela strukturen beror på det.

Bild
Bild
Bild
Bild

En av huvudkomponenterna är spärren, som ger dörren en tät och säker fixering. Billiga alternativ för glasdörrar kännetecknas av en kulspärr. I de flesta fall deformeras sådana beslag snabbt, vilket är belastat med störningar i systemet. Det perfekta alternativet för ett ångrum skulle vara en magnetisk spärr. Det är optimalt bekvämt att använda, säkert och har en lång livslängd. För att öppna dörren med en magnet, tryck bara lätt på den.

Handtaget är en annan komponent i dörrarna (vanligtvis kompletteras produkter för ångrum med träprodukter som inte deformeras när de utsätts för höga temperaturer). Lås och lås är vanligtvis installerade på utsidan av dörren för att säkerställa en bra fixering av bladet i stängt läge. Huvudkraven för beslag (utöver en acceptabel kostnad) är användarvänlighet och kvalitet. Nästan alla bastudörrar har en silikonpackning mellan trähandtaget och glaset. Detta element ger ett tillförlitligt skydd av strukturen från skador.

Bild
Bild
Bild
Bild

Installationstips

Installation av glasdörrar för ett bad är en enkel process; detta arbete kräver ingen särskild kunskap. Hjälp från en annan person är dock att föredra, eftersom dörren måste fixeras i rätt läge (den är tung). Innan du fortsätter arbetet på egen hand bör du studera detaljerat instruktionerna för installation av produkten. Dörrkarmen kan vara av två typer: trä eller metall. Den sista typen av lådor installeras när väggarna i rummet är färdiga.

Bild
Bild

Dörren till badkarets huvudfunktion är att hålla temperaturen i rummet. För detta finns det en högkvalitativ tätning längs hela omkretsen av duken.

Men du bör inte glömma tillgången till frisk luft.

För att installera produkten behöver du följande material och verktyg:

  • borra;
  • tejp, skruvar, handskar;
  • polyuretanskum och flytande naglar;
  • kilar för trä;
  • roulette och nivå;
  • duk och låda.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fästteknik innefattar flera arbetssteg:

  • Inledningsvis är lådan installerad. När du utför denna procedur måste du se till att den ligger strikt längs en vertikal linje. På grund av detta kommer det i framtiden inte att finnas några problem med deformation och snedvridning av glasprodukter och hela strukturen.
  • Med hjälp av självgängande skruvar fixeras lådan, dess noggrannhet kontrolleras av nivån. Installation förutsätter att det finns tekniska spel för kilarna.
  • Därefter hängs dörrbladet. Det är bättre att göra detta arbete tillsammans. Först hängs duken upp på markisen, varefter fästelementen dras åt.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Sedan kontrollerar de att installationen är korrekt: dörren är stängd och alla luckor inspekteras, som måste vara av samma storlek. Justera vid behov.
  • Nästa steg är att säkra spärren och handtagen. Avståndet mellan väggen och lådan är skummat. Spår med liten diameter bör döljas med ett hölje.

Ångrumsdörren spelar en viktig roll: ger en praktisk funktion och påverkar badrummets övergripande stil. Snygga och bekväma glasdörrar för ångrummet är en garanti för en bekväm vistelse och avkoppling. Innan du köper bör du bläddra igenom recensionerna om den modell du gillar: detta gör att du kan köpa en kvalitetsprodukt.

Rekommenderad: