Bastu (117 Bilder): Vackra Projekt Av Ett Bad I Ett Privat Hus Med Hamam, Layout Med Dusch, Hur Man Väljer En Termometer, Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Bastu (117 Bilder): Vackra Projekt Av Ett Bad I Ett Privat Hus Med Hamam, Layout Med Dusch, Hur Man Väljer En Termometer, Recensioner

Video: Bastu (117 Bilder): Vackra Projekt Av Ett Bad I Ett Privat Hus Med Hamam, Layout Med Dusch, Hur Man Väljer En Termometer, Recensioner
Video: KÖPT HUS MITT I SKOGEN 2024, April
Bastu (117 Bilder): Vackra Projekt Av Ett Bad I Ett Privat Hus Med Hamam, Layout Med Dusch, Hur Man Väljer En Termometer, Recensioner
Bastu (117 Bilder): Vackra Projekt Av Ett Bad I Ett Privat Hus Med Hamam, Layout Med Dusch, Hur Man Väljer En Termometer, Recensioner
Anonim

Det är svårt att överraska våra människor med en sådan innovation som en bastu. Även i gamla dagar skulle varje hus i Ryssland ha ett ångrum, där människor inte bara badade, utan också hade intima samtal, och också tog helande förfaranden. Idag har bastur delvis ersatt dem, och människor, som tidigare, går till ångrum med vänner eller familj för att koppla av och ha kul.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Ordet bastu, liksom detta fenomen i sig, har funnits länge. De existerade i antika Rom och Egypten, och lite senare i andra länder. Bastun har mycket gemensamt med det traditionella ryska badet. Det representerar ett stort eller litet rum där ugnen är placerad. Med hjälp av en värmeenhet värms temperaturen i rummet upp till hundra tjugo grader, varför ångeffekten skapas.

Bastun kan placeras både i ett privat hus och i en stadslägenhet . I många små länder är detta inte så mycket normen, utan snarare en nödvändighet. Bastur är indelade i två huvudtyper - konventionella, där de helt enkelt värmer luften och infraröda, där olika typer av bränsle används.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns inte bara likheter mellan en bastu och ett badhus, utan också skillnader

  • Badet måste ha en vattentank, men bastun har inte en, eftersom den anses vara torr.
  • Stenarna är stängda, men i bastun är de tvärtom öppna. Detta ökar temperaturen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Även i bastun skapar övervägande av torr luft en känsla av torrhet i halsen.

Bastun måste ha en pool med kallt vatten för att skapa temperaturkontrast. Det finns ingen pool i bastun. Trots allt, tidigare, som regel, byggdes de vid floden och överdämpades också med kallt vatten från en brunn. Ett obligatoriskt attribut för badet var en björkkvast, med hjälp av vilken man piskade en person skapades effekten av en helande massage. I moderna torra bastur är detta oacceptabelt, eftersom bladen snabbt faller från den höga temperaturen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Bastu har många fördelar och nackdelar. Ofta tänker människor inte på dem, vilket kan ha en mycket dålig effekt på deras hälsa. Därför är det nödvändigt att överväga alla fördelar och nackdelar med att vara i en bastu.

Bild
Bild
Bild
Bild

fördelar

Traditionellt användes bastun inte bara som ett ångrum, utan också som en plats för medicinska ingrepp eller till och med förlossning. Bastu, till skillnad från andra rum, har alltid varit steril.

Bild
Bild

Vila i ett sådant ångbad har en god effekt på människors hälsa. När han är i bastun utvidgas hans blodkärl, porerna öppnas. Överdriven svettning uppstår, med hjälp av vilka toxiner och orenheter avlägsnas från kroppen. Därför kan du i ångrummet göra helande masker för ansikte och kropp. För att begränsa porerna kan du använda gurka eller citron samt havremjölsmasker. Detta kommer inte bara att gynnas av att rengöra huden, utan också att få den att se frisk ut.

Bastun hjälper också till att bekämpa övervikt. För att öka effekten kan du applicera ler- och honungsfolie. När allt kommer omkring bekämpar blå lera celluliter bra. Därför hjälper bastun en person att bli friskare och vackrare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Minus

Bastun har också nackdelar, det vill säga kontraindikationer. Till exempel, om en person har akuta infektioner, tumörer, tuberkulos, trombos, hjärt -kärlsjukdomar, ska han aldrig gå till bastun. När allt kommer omkring kan detta leda till irreversibla konsekvenser och inte vara fördelaktigt.

Reglerna för att besöka något bad eller bastu förtjänar särskild uppmärksamhet.

När allt kommer omkring, om du försummar dem, kommer ett besök i ångbadet inte att glädja, men göra dig besviken

  • Du kan inte gå till bastun direkt efter att ha ätit.
  • Drick alkohol och rök inomhus. Allt detta kan sätta ytterligare stress på hjärtat och leda till dåliga konsekvenser.
Bild
Bild
Bild
Bild

För att undvika att drabbas av alla slags sjukdomar måste du ha egna tofflor i gummi, en hatt, en handduk och tvål. När du kommer in i ångrummet måste du ta en varm dusch för att skydda kroppen från att torka ut, sätt sedan på en hatt så att det inte blir värmeslag.

Det är nödvändigt att placeras omedelbart på den nedre hyllan . Den allra första körningen bör inte vara mer än tio minuter. Sedan måste du gå ut och ta en kall dusch, koppla av i cirka tjugo minuter, dricka te eller vanligt vatten utan gas och först sedan gå in igen. Många människor gillar inte ett så komplicerat förfarande, även om det inte kan kallas en fullvärdig nackdel heller.

Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Nu finns det många typer av bastur, bland vilka du bör vara uppmärksam på de mest populära.

Ryskt traditionellt bad

Nu är ett av de mest populära alternativen, som för många århundraden sedan, ett enkelt ryskt badhus. Det är ett separat rum av stockar. I mitten av rummet bör det finnas en massiv tegelugn för uppvärmning av ångrummet.

Stenar placeras i ugnen och värms upp till en mycket hög temperatur. Sedan hälls de med vatten för att generera ånga i rummet. Ju mer stenarna vattnas, desto mer ånga blir och desto mer stiger temperaturen i rummet. För att hålla kaminen sval måste du kasta mer ved.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Finsk bastu

Den moderna bastun är ett ångbad med torr luft, men den traditionella finska bastun är samma ryska bad, där ånga produceras genom att helt enkelt hälla vatten på stenarna. Den enda skillnaden från det vanliga ryska badet är att fuktnivån i ångrummet inte är mer än femton procent. Därför rinner inte svett ner i kroppen utan avdunstar, vilket bidrar till viktminskning. Det är på grund av detta som en sådan bastu får många positiva recensioner.

Utåt sett är de också väldigt lika, men samtidigt har de olika dimensioner . Den finska bastun rymmer från två till åtta personer. Har ett eller två rum. I en modern bastu kan du justera temperaturen och till och med luftfuktigheten i ett traditionellt ångbad.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Romersk bastu

Denna typ av lokaler var populära i antiken, men var endast tillgängliga för den rika klassen av människor. Medan de nu besöks av alla. Strukturen omfattade ett omklädningsrum, ett minirum med varmt vatten och ett separat med varmt vatten. De värmdes upp med rör placerade under golvet. Varm luft rörde sig längs dem och kom från en bronspanna i ett annat rum, och det fanns också en pool här.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Turkisk bastu

Byggnaden består av ett omklädningsrum, ett mellanrum där du kan koppla av efter ett ångbad. Turkiska bad, kallade hamam, är uppdelade i två halvor - för kvinnor och för män.

Hamam värms upp med spis . Den innehåller en stor panna fylld med vatten. När vattnet kokar i det kommer het ånga ut ur det genom små hål, som fyller hela rummet. Ett besök i det turkiska badet anses vara ett måste, så det finns många av dem i Turkiet. De anses trots allt vara en källa till nöje och hälsa.

Våra turkiska bad är lite mindre vanliga och anses vara ganska lyxiga.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Japanska

Detta är den mest ovanliga bastun, som är en liten pool eller en vanlig fat. Vattnet i det värms upp till en temperatur på trettiofem till fyrtio grader. När du sänker ner i en sådan fat måste du se till att vattnet inte täcker bröstet, där hjärtat är. Olika medicinska örter tillsätts också till vattnet.

Det finns också en annan typ av japansk bastu, där cederträsspån hälls i tunnan istället för vatten. De värms upp till femtio grader och en person är nedsänkt där i bokstavligen tio minuter. Samtidigt kommer medicinska eteriska oljor som släpps ut från sågspån in i människans hud genom de öppna porerna och läker den.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Minibastu av cederträ

En annan typ av fatbastu. Den är tillverkad av naturlig ceder och har blivit mycket populär för sina helande egenskaper. Det uppfanns för många år sedan för att bekämpa olika hud- och förkylningar.

Nu förvärvas denna typ av bastu i små lägenheter, där den inte bara passar, utan också kommer att tjäna länge. Med hjälp av ett sådant mini-ångbad kan du inte bara koppla av, utan också ta bort toxiner och gifter från kroppen. Genom att använda den regelbundet kan du föryngra och strama upp huden, samt ge kroppen energi.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bastu jordnära

En mycket liten bastu som byggs över ett tidigare grävt hål. Denna design har ett ovanligt torvtak. Spisvärmaren är på sidan, och hyllorna är placerade mot väggen mittemot.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Skogsbastu

Designad för vila efter fiske och jakt. Har logi för natten. Värmaren används inte bara för uppvärmning av bastun, utan också för att laga mat.

Denna typ av bastu är mycket populär och utbredd bland jägare, fiskare och fritidsälskare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bastu gjord av is

Fick stor popularitet. De bygger den i djupa frost från is, vars tjocklek måste vara minst trettio centimeter. Hyllorna är gjorda av trä, och taket är täckt med grangrenar. Ångande i en sådan bastu, en person känns bra. Grangrenar fungerar inte bara som tak, utan har också läkande ångor som släpps ut under uppvärmningsprocessen i bastun. Ångan skapar en tjock dimma och hjälper dig att slappna av. Du kan använda en sådan bastu upp till femtio gånger. Det är sant att det är kontraindicerat för dem som har några sjukdomar.

De sista typerna av bastur är inte lämpliga för placering i en lägenhet, men det finns en plats för dem bredvid ett privat hus.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

boende

Nu är det långt ifrån den tid då bastun var ett nöje endast för de rika. Idag har alla råd med denna lyx.

Du kan utrusta den både i en lägenhet och i ett privat hus eller på landet.

Bastun inbyggd i rummet består av en trälåda som värms upp av en spis. I lägenheter kan endast en elektrisk värmare användas för att värma den. En vedeldad spis passar för en sommarstuga eller ett privat hus.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Nu säljer butikerna färdiga prefabricerade eller inbyggda minibastu. Om detta är en prefabricerad modell, monteras den från färdiga paneler enligt principen för en konstruktör. En sådan byggnad är mycket fördelaktig genom att den kan demonteras och flyttas till en annan plats. Den inbyggda bastun kan inte flyttas.

Därför kommer det inte att vara möjligt att ta det med dig när du flyttar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Olika versioner av bastumodeller finns i företagsbutiker. Dessa är både stora familje- och små hörnstugor, som kan placeras i badrum i kombination med duschar.

Bastun kan också beställas från olika träslag. Du kan installera den både i duschrummet och i skafferiet, och till och med stänga av en del av korridoren under ångbadet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Utanför staden på landet eller i ett privat hus är en bastu ofta utrustad i ett garage. Denna lösning har många fördelar. Detta är en minskning av finansiella kostnader och implementering av kommunikation, såsom avlopp, el, vattenledningar som förbinder båda rummen.

Ett rum som en bastu, kombinerat med ett garage, byggs på två våningar. I detta fall är det absolut nödvändigt att ta hänsyn till alla konstruktionsegenskaper. Detta inkluderar körning in i garaget och avloppsvattensystemet, isolering av basturummet och installationen av kaminen.

Bild
Bild

Värmeisolering

Värmeisolering bör bestå av två lager av valfritt material, glasull passar bäst här. Detta är ett miljövänligt material som inte innehåller skadliga ämnen, vilket är viktigt när höga temperaturer uppnås.

Bild
Bild

Avloppssystemet

Det enklaste alternativet skulle vara att leda röret till närmaste avlopp. Rören är gömda under golvbeläggningen. Om detta inte är möjligt är det nödvändigt att göra en cesspool bredvid garaget.

Bild
Bild

Uppvärmning

När du köper eller bygger en spis, var noga med att överväga vilka av uppvärmningsalternativen som är bäst. En järnspis, till exempel, kommer inte att hålla värmen särskilt länge, utan smälta och värma den mycket snabbt. Du kan också sätta en tegelugn. I det här fallet är motsatsen sant - tändningen tar längre tid och värmen varar längre.

Bild
Bild

I privata hus är bastun i källaren mycket populär. Detta gör att du kan koppla av och varva ner utan att lämna huset, samt spara territorium på en liten tomt. Att etablera en källarbastu är enkelt och dyrt. När allt kommer omkring, om någon annan zon redan var utrustad i källaren tidigare, måste allt bytas ut eller planeras om.

Det är nödvändigt att göra en skorsten och utrusta bastun med torkanordningar. Ledningar görs bäst under golvet. Isoleringen ska vara gjord av ett foliefodrat material. God ventilation måste tillhandahållas för att ge frisk luft, särskilt till ugnen.

Bild
Bild

Kaminen intar den viktigaste platsen i bastun. För dess arrangemang måste du skapa en solid grund. Kaminen är byggd så att eldstaden går in i omklädningsrummet, och skorstenen går genom ett fönster i källarens vägg. Det måste också finnas en separat utgång till gatan.

Bild
Bild

Dimensioner

När du börjar bygga en bastu måste du bekanta dig med deras standarder och normer.

Minimimåtten på bastun kan naturligtvis väljas oberoende, men fortfarande finns det traditionella dimensioner av rummet, vilket, om det observeras, hjälper till att spara material.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bastuhöjd

Inomhus ska ångrummets höjd vara cirka två meter och tio centimeter. När du installerar hyllorna för att ligga måste du ta hänsyn till att höjden från taket till den övre hyllan kan vara cirka en meter och tio centimeter. I bastun är temperaturen faktiskt högre närmare taket.

För att förhindra att vatten kommer in i ett annat rum installeras dörrtrösklar tjugo eller trettio centimeter över golvet.

Bild
Bild

Byggområde

Hemma bestäms storleken på en minibastu beroende på hur många som tar ett ångbad i den. För varje person i ett sådant ångbad bör det finnas en korrekt yta på cirka två meter. Den mest optimala storleken för en minibastu är 2 x 1,8 meter.

Genom att korrekt beräkna måtten kan du spara inte bara energi, utan också tiden för uppvärmning av bastun.

Bild
Bild
Bild
Bild

Layout

Efter att ha engagerat dig i planeringen av en bastu i en lägenhet eller hus kan du göra en verklig höjdpunkt av den, oavsett var den kommer att ligga. Det viktigaste är att skapa en sund plan och hålla fast vid den. Rummet måste vara lämpligt för bastuens parametrar. Den kan utrustas både i källaren och på vinden, även i kombination med en dusch. Om arbete utförs på ett förortsområde kan du bygga en fullvärdig bastu i form av en separat byggnad eller en förlängning till huset.

Bild
Bild
Bild
Bild

Generellt sett är en bastu inte ett särskilt stort rum med spis och hyllor. Men om en person inte är begränsad i medel kan du göra den större och mer multifunktionell. Lägg till exempel till ett gym eller en stor lounge i omklädningsrummet och duschrummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Allt detta väljs individuellt, beroende på hur många som kommer att vara i det, vad deras behov och önskemål är.

Efterbehandling och design

Efter att ha bestämt dig för att utrusta en bastu i huset måste du först studera den tekniska sidan av efterbehandling. Om budgeten inte är särskilt stor, men du vill göra allt vackert, måste du arbeta hårt. När du skapar basen för en bastu är det nödvändigt att bestämma om det kommer att vara ett separat rum eller ett rum kombinerat med badkar eller dusch. Om området tillåter det är det bättre att göra bastun separat så att du lugnt kan ånga utan att störa andra familjemedlemmar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tak och väggar

När du dekorerar väggar och tak måste du komma ihåg att det måste vara av trä. Det är lämpligt att göra bastun själv från balkar, detta kommer att vara relevant både för ångbadet och för relaxrummet. Det billigaste materialet anses vara foder av asp eller lind. Detta är ett fuktresistent träd som bland annat också har medicinska egenskaper. Naturligtvis kan du ta trä av dyrare arter, men priset i detta fall kommer att vara en storleksordning högre.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Denna finish kan också användas i duschrummet. Luftfuktigheten i ett sådant rum kommer att vara högre, och temperaturen, tvärtom, kommer att vara lägre, så det kommer att vara nödvändigt att göra skyddande paneler av härdat glas. Detta skyddar fodret mot stänk av vatten och det kommer inte att kunna försämras för snabbt.

Glas kan väljas som transparent eller frostat.

Bild
Bild
Bild
Bild

För väggdekoration används ofta porslin av stengods eller sten, som i kombination med trä ser snyggt och vackert ut. Men det kostar. Dessutom ser väggarnas träbotten riktigt vacker ut och ska inte döljas för nyfikna ögon.

När du avslutar omklädningsrummet, där mikroklimatet inte är detsamma som i ångbadet, kan du använda billigt respektive mindre hållbart trä, till exempel tall.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Golv

Det är bättre att inte göra trägolv i bastun. De kommer trots allt väldigt snabbt att börja ruttna och tappa sin presentabilitet. Därför är det bättre att använda keramiska plattor för golv, vilket är bekvämt att underhålla. Samtidigt kommer det att hålla längre. Korgbambumattor kan placeras över plattorna för att förhindra hala och heta steg på golvet.

Du kan också plocka upp rejäla trästegar.

Bild
Bild
Bild
Bild

En hyvlad bräda är lämplig för ett vilrum. Och i duschrummet, ovanpå en betongbeläggning med ett varmt golv under, kan du till och med lägga flodstenar. Detta sparar pengar på kakel och ger också en daglig fotmassage som är mycket fördelaktig för din hälsa.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dörrar

Om bastun är liten och samtidigt har tre separata rum, kan dörrarna till ångbadet och duschen vara gjorda av glas. Detta hjälper dig att känna dig bekväm och inte vara rädd för trånga utrymmen. Det är fortfarande bättre att göra handtag på dörren av trä, så att det är bekvämt att greppa, och handflatan inte glider.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är absolut nödvändigt att sätta en hygrometer bredvid dörren för att mäta luftfuktighet och en termometer för att mäta lufttemperaturen. Detta gör att du alltid kan känna dig bekväm och alltid fånga det ögonblick när det är bättre att lämna, för att inte skada din hälsa.

Bild
Bild
Bild
Bild

Landskap

Du kan skapa en modern stil i ångrummet genom att dekorera väggar, tak och spis. Väggarna kan enkelt mantlas med brädor i olika nyanser eller dekoreras med prydnader. Eller så kan du till och med göra interiören i ekostil, komplettera rummet med ett stort antal hyllor och bänkar i ångrummet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Användningen av inbyggda lampor, LED-remsor, som kan ha olika ljusskärmar, kommer att vara mycket effektiv. Detta kommer inte bara att ge ljus till rummet, utan också göra det ljusare och mer intressant.

För sådan belysning är det dock nödvändigt att välja värmebeständiga band som är täckta med silikon.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För designen av duschrummet kan du använda samma korg- och trädekorativa element. Du kan till och med hitta en stor fat gjord av naturligt trä, i vilket det är så trevligt att hoppa efter ångbadet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns inget behov av att låta dig rycka med inredningen i loungen. Det räcker bara att sätta ett träbord och breda bänkar dekorerade med sniderier. En liten samovar med en tjänst kommer att vara ett bra tillskott. Aromatiska örter eller påsar kan läggas på bordet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är värt att fästa hyllor för badtillbehör på väggarna, samt att lägga krokar för handdukar och badrockar. Så allt du behöver kommer att finnas till hands och samtidigt helt säkert. Samtidigt kommer det att finnas ledigt utrymme i omklädningsrummet, där det kommer att finnas tillräckligt med utrymme för ett andetag efter ångbadet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Krav på brandsäkerhet

Innan du utrustar en bastu hemma måste du studera säkerhetsreglerna, för det är framför allt. Om en elektrisk spis är installerad i bastun, måste den vara fabriksinstallerad med en automatisk avstängning, som utlöses omedelbart efter att önskad temperatur har uppnåtts i bastun. En flamskyddskabel måste användas för anslutning. Kabeldragning måste utföras separat, säkert isolerande.

Bastun måste ha ett bra ventilationssystem samt ett brandlarm. Det är nödvändigt att installera en bastu i tegelhus eller hus med armerade betongtak. Det är absolut nödvändigt att ha nödvändiga dokument från brandkåren, sanitära och epidemiologiska stationen, bostadstjänsten. Om bastun har bokats om måste du kontakta BTI.

Bild
Bild
Bild
Bild

I själva bastun måste elektriska ledningar vara välisolerade och jordade. Det bör också ha automatiskt skydd. Det är nödvändigt att noggrant välja kraften i värmaren-kaminen, så att den motsvarar ångrummets volym.

Det är tillåtet att använda trä för att avsluta bastun endast med en speciell impregnering så att den inte ruttnar och inte tar eld. Material måste vara naturliga, eftersom varje beläggning av lack eller färg inte bara kommer att försämras vid höga temperaturer utan också släppa ut giftiga ämnen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom är det nödvändigt att göra en överlappning med hög värmeöverföring. Samtidigt bör isoleringen inte vara tunnare än femtio millimeter. Kaminens effekt måste motsvara kraften i det elektriska nätverket i lägenheten. Ett standardnät kan hantera upp till sex kilowatt. Detta räcker för att värma en bastu för två eller tre personer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel på design

Bastu är en plats där du inte bara vill ta en paus från allt, utan också att koppla av och ha kul. Inklusive estetik. Därför är bastuens utseende av stor betydelse. För att bestämma val av stil och material kan du överväga flera vackra alternativ, genomtänkta till minsta detalj.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Om lägenheten är liten, men du fortfarande vill ha en mysig bastu hemma, kommer en fatbastu att vara exakt det alternativ som passar perfekt. En sådan bastu passar perfekt även på balkongen, i motsats till de enorma strukturerna med en rutschkana och ett handfat. Ångande i en sådan fat kan du koppla av inte värre än i naturen eller i ett fullvärdigt badhus. Den enda nackdelen med detta alternativ är bristen på dusch och omklädningsrum i närheten.
  • Ett bra alternativ för en lägenhet skulle också vara en bastu i badrummet. Minibastun passar enkelt här. Dessutom behöver du inte ansluta kommunikation eftersom de redan har utförts. Denna minibastu rymmer enkelt två personer, och efter en trevlig vila kan du ta en dusch i badrummet bredvid.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Om du inte bara har en lägenhet utan också ett lanthus eller sommarstuga kan du tilldela ett separat rum för bastun. Du kan dekorera den i rustik stil. I hörnet av rummet sätter du en stor stenkamin, inredd i rysk stil, gör stora trähyllor som passar bra med spisen. I en sådan bastu, gjord för ett traditionellt ryskt bad, kan du ha kul med ett stort företag.
  • Om du vill ha en mer modern inredning kan du göra det genom att leka med ljus. Trähyllor och väggar kan dekoreras med moderna armaturer installerade i hela rummet. De skapar komfort och lugn. Dessutom verkar ett sådant rum omedelbart mer modernt.
Bild
Bild
Bild
Bild

Idag anses bastun vara en plats där du inte bara kan koppla av, utan också bli botad från olika sjukdomar. Det låter dig skapa en speciell atmosfär i huset och blir omedelbart en favoritplats för att koppla av med gäster eller släktingar.

Därför bör du vid det första tillfället tänka på att ordna det i din lägenhet eller hus.

Rekommenderad: