Kökshörna Med Ett Bord (35 Bilder): Hur Man Väljer Ett Hörn Med Ett Hopfällbart Runt Bord Och Stolar För Köket? Funktioner Av Modeller Med Ett Glasbord

Innehållsförteckning:

Video: Kökshörna Med Ett Bord (35 Bilder): Hur Man Väljer Ett Hörn Med Ett Hopfällbart Runt Bord Och Stolar För Köket? Funktioner Av Modeller Med Ett Glasbord

Video: Kökshörna Med Ett Bord (35 Bilder): Hur Man Väljer Ett Hörn Med Ett Hopfällbart Runt Bord Och Stolar För Köket? Funktioner Av Modeller Med Ett Glasbord
Video: GEORGE Bord + 6 CANNES Stol Svart Furniturebox 2024, April
Kökshörna Med Ett Bord (35 Bilder): Hur Man Väljer Ett Hörn Med Ett Hopfällbart Runt Bord Och Stolar För Köket? Funktioner Av Modeller Med Ett Glasbord
Kökshörna Med Ett Bord (35 Bilder): Hur Man Väljer Ett Hörn Med Ett Hopfällbart Runt Bord Och Stolar För Köket? Funktioner Av Modeller Med Ett Glasbord
Anonim

De flesta hemmafruar strävar efter att skapa så mycket komfort som möjligt i köket, eftersom detta rum förenar alla husets invånare på morgonen och kvällen. Därför är det så viktigt att göra rummet mysigt och lugnt. Moderna designers erbjuder ett stort antal unika lösningar som hjälper till att skapa en trevlig atmosfär i köket. Först och främst gäller detta kökshörnan, som har ett antal fördelar jämfört med den klassiska möbeluppsättningen från ett bord och stolar.

Bild
Bild

Särdrag

Kökshörnan är en bekväm och rymlig soffa där du kan sitta bekvämt. Detta är viktigt, eftersom de i moderna familjer i köket inte bara äter frukost och middag, utan också tar emot gäster eller träffas för att dela med sig av sina intryck av dagen. Dessutom har de flesta moderna lägenheter inte en separat matsal.

Vanligtvis består ett pentry av:

  • hörnsoffa;
  • tabell;
  • två stolar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Den största fördelen med denna möbel är soffan. Beroende på designen kan den lösa flera problem samtidigt, så att du effektivt kan använda köksutrymmet. I synnerhet kan han:

  • ge ytterligare sittplatser;
  • fungera som sovplats (till exempel för gäster);
  • ge ytterligare förvaringsutrymme för hushållsapparater.

Dessutom kommer närvaron av en soffa i köksinredningen, särskilt med mjuka säten, att få interiören att se dyrare och lyxigare ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Moderna designers erbjuder ett stort urval av sådana möbler, även för små utrymmen. De kompakta kökshörnen har en beskuren soffa och ett hopfällbart bord. Men den här uppsättningen har också flera nackdelar. Först och främst bör de inkludera närvaron av mjuk klädsel, som är instabil för hög luftfuktighet. Dessutom, när fläckar dyker upp, är de inte alltid lätta att ta bort första gången, inte ens med moderna rengöringsmedel . Ränder kan finnas kvar på tyget.

Denna nackdel kan dock elimineras genom att välja vattentäta material. En annan negativ punkt är den ganska höga kostnaden för kökshörnan, särskilt när den görs på beställning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Trots att det inre i ett separat kök måste närmar sig individuellt, finns det allmänna regler när du väljer ett hörn. De hjälper dig att välja rätt alternativ av god kvalitet. Det viktigaste är bearbetningen av ändarna på soffans, stolarnas och bordets delar . Möbler av hög kvalitet kännetecknas av frånvaron av flis och grovhet längs alla kanter, särskilt om möblerna är gjorda av spånskiva.

Det bästa alternativet skulle vara en laminerad beläggning, som förutom sitt utmärkta utseende är fuktbeständig.

Nästa steg i inspektionen är fästelementens kvalitet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Metaldelar ska inte uppvisa ens de minsta tecknen på rost, spån eller rivna skruvmejselhål. Tätheten i passformen på delarna är också viktig . Om delar av bordet eller soffan inte är fastskruvade, indikerar detta en otillräcklig passform. Ett sådant äktenskap kan leda till för tidigt misslyckande av köksmöbler. Soffans klädsel förtjänar också särskild uppmärksamhet. Tyget på möblerna ska inte vara för tätt eller för löst. I det första fallet hotar detta med en bristning av klädseln under drift, och i det andra utseendet på bucklor i sätena.

Om uppsättningen är gjord av naturligt trä, ska möblerna inte ha omålade ytor och synliga fläckar från färg eller lack.

Bild
Bild
Bild
Bild

Men det är också värt att uppmärksamma hälarna på bordets ben och soffa. De måste finnas i lager. Och det är bättre om dessa delar är gjorda av mjuk plast som inte kommer att repa golvet under driften av möblerna.

Bild
Bild

Soffa design

En viktig del av möbeluppsättningen är soffhörnan. Beroende på konfigurationen görs en åtskillnad mellan:

  • mjuk hörnsoffa;
  • hörn med stel ram och klädsel;
  • hörnbänk.

Klädda möbler skapar en zon med ökad komfort i rummet, vilket är lämpligt länge. Dessutom ökar ett sådant hörn interiörens status.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den stoppade soffan är bra för sin mångsidighet. Sådana möbler kan beställas i enlighet med färgschemat i hela rummet. Då kommer den harmoniska kombinationen att göra köket mer bekvämt. En hörnbänk placeras oftast i små rum, eftersom det hjälper till att spara utrymme. Sittets hårdhet kan kompenseras med speciella extra kuddar eller små mjuka madrasser.

Konfigurationen av pentryet är också viktigt. Sådana möbler är:

  • höger sida;
  • vänstersidig;
  • universell.

Utsikten bestäms av positionen för den längre delen av soffan (vänster eller höger). En soffa med lika sidor anses vara universell. Det finns kit, vars utformning representeras av flera byggstenar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Med hjälp av sådana möbler kan du snabbt och enkelt ordna om köket. Ett hörnset, inklusive en soffa eller en bänk, kan göras i form av en transformator, som kan byggas ut till en ytterligare koja. I detta fall kan vikningsmekanismer vara av typen "delfin" eller "fransk vikning".

I det första fallet har modellen en extra utrullningsdel, som ligger under soffans långa del. Ytan på en sådan säng är platt och bekväm. Dessutom är designen ganska kompakt.

I det andra fallet representeras mekanismen av tre fällbara sektioner och två stödben som passar kompakt under soffsitsen. Detta alternativ är mer lämpligt för tillfällig användning (till exempel för gäster), eftersom det inte skiljer sig åt i hög grad av komfort.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Typer av bord

Oftast är designen av ett bord med stolar inriktad på utseendet på en hörnsoffa. Andra faktorer bör dock beaktas för att skapa en harmonisk rumsinredning. Nämligen:

  • möjligheten att vika bordet om det behövs;
  • benens mångsidighet;
  • bänkskivans form.

Ett bord med en skjut- eller vikmekanism ger extra utrymme, vilket kan vara användbart i ett litet rum för att installera en hörnsoffa med en sovplats.

Bordsstödet kan kallas universellt i fallet när det låter dig fritt placera benen under det, samt installera en möbel var som helst i köket.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bordsskivans form kan vara annorlunda. Moderna tillverkare erbjuder kit med en rund, fyrkantig eller triangulär yta. Den enda varningen är dess design för ett litet hörn. Bordsskivan med avrundning kommer att harmoniskt kombineras med en sådan soffa.

Stolens inredning är oftast helt identisk med soffans utsida, vilket gör interiören mer komplett. Detta gäller särskilt för små rum. I stora kök ser mer originella lösningar från moderna designers också bra ut. Det kan vara en kombination av metall och trä, metall och glas. I sådana variationer finns det ganska ovanliga färgscheman. Kittets övergripande stil bevaras dock fortfarande.

Förutom formen kan materialen som bordet är gjorda också vara olika. Nämligen:

  • trä;
  • laminerad fiberplatta, spånskiva;
  • glas.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Träborden passar bra i den klassiska stilen. En bra lösning skulle vara sådana möbler för Provence -stilen.

Lamineringsbord kan användas i vilken stil som helst, eftersom mönstret på deras yta kan beställas individuellt.

Kökhörnmodeller med ett glasbord ser organiskt ut i en lakonisk stil av minimalism, och passar också bra med högteknologiska och technostilar. Alla möbler i en sådan uppsättning är oftast utrustade med kromdetaljer, och närvaron av en transparent yta bidrar till visuell expansion av utrymmet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Populära alternativ

Alla bord är lämpliga för ett stort kök. Det viktigaste urvalskriteriet är kökets allmänna inredning och hörnsoffans design. Ett stort rektangulärt eller ovalt bord i trä kommer att se bra ut i ett stort rum. Men det måste kompletteras med stolar av liknande typ.

Bild
Bild

För ett litet kök är ett litet runt bord med vikmekanism perfekt. Vanligtvis har denna möbel ett ben i mitten och viks nästan på mitten. När den är hopfälld har den en halvcirkelformad form som inte tar mycket plats.

När du väljer det bör särskild uppmärksamhet ägnas åt vikningsmekanismer, som måste ha en stark och snygg fastsättning.

Det är bättre om stolarna kombineras i stil med hela uppsättningen av kökshörnan. De kan ha olika form: från klassiska stoppade säten med rygg till mjuka bänkar.

Bild
Bild
Bild
Bild

En mängd olika moderna modeller gör att du kan utrusta ett rum i alla storlekar med ett kökshörna. En mängd olika material och former hjälper till att individualisera inredningen i rummet, göra det bekvämt och funktionellt.

Rekommenderad: