Garage Med Badkar Under Ett Tak (38 Bilder): Hur Man Gör Det Själv I Källaren, Projekt Med Ett Bruksblock, En Bastu Och Ett Lusthus Med En Terrass Av Block Och Skumblock

Innehållsförteckning:

Video: Garage Med Badkar Under Ett Tak (38 Bilder): Hur Man Gör Det Själv I Källaren, Projekt Med Ett Bruksblock, En Bastu Och Ett Lusthus Med En Terrass Av Block Och Skumblock

Video: Garage Med Badkar Under Ett Tak (38 Bilder): Hur Man Gör Det Själv I Källaren, Projekt Med Ett Bruksblock, En Bastu Och Ett Lusthus Med En Terrass Av Block Och Skumblock
Video: Sikfors Kraftstation 2024, April
Garage Med Badkar Under Ett Tak (38 Bilder): Hur Man Gör Det Själv I Källaren, Projekt Med Ett Bruksblock, En Bastu Och Ett Lusthus Med En Terrass Av Block Och Skumblock
Garage Med Badkar Under Ett Tak (38 Bilder): Hur Man Gör Det Själv I Källaren, Projekt Med Ett Bruksblock, En Bastu Och Ett Lusthus Med En Terrass Av Block Och Skumblock
Anonim

Ett garage med bastu är en multifunktionell byggnad där du kan göra ditt arbete och koppla av. Denna möjlighet lockar många människor. Vissa människor föredrar att skapa en sådan byggnad med egna händer. För att resten ska vara komplett och inget störde arbetet måste du ta hand om det korrekta arrangemanget av ett sådant kombinerat rum, om säkerhet.

Bild
Bild

Särdrag

Denna typ av konstruktion används ofta i byar, där ägarna försöker ordna alla lokaler under ett tak. Detta alternativ anses vara det mest mångsidiga. Sådana byggnader tar mycket mindre plats än andra.

En sådan byggnad kan vara antingen en- eller tvåvånings . Allt beror på projektets funktioner, liksom på hur mycket ledigt utrymme som är tillgängligt. Om du vill kan du ordna allt så att ett av rummen ligger på källarplanet.

I alla fall är alternativet med kombinerade rum mycket billigare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar med det kombinerade alternativet

När du bestämmer dig för att placera ett garage med ett badhus under ett tak, måste du förstå alla fördelar och nackdelar med ett sådant projekt och kunna göra det senare till fördelar, skydda dig själv och dina nära och kära. De positiva aspekterna inkluderar följande: när du ordnar ett bad bredvid garaget kan du sätta en bra spis i den. Allt nödvändigt material för tändning finns till hands.

Normalt finns det ett särskilt lagringsutrymme för fasta bränslematerial i garagets bakre hörn.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är också fördelaktigt att det inte är nödvändigt att separat utföra kommunikation i varje rum. De visar sig vara kombinerade. Värmesystemet, till exempel, kommer att vara vanligt, vilket innebär att det på vintern också kommer att vara möjligt att arbeta i garaget och inte frysa.

För ivriga bilentusiaster är det också mycket viktigt att det alltid finns möjlighet att tvätta väl efter reparation av bilen och inte bära in all smuts i huset. Detsamma gäller för dem som aktivt trädgårdsarbete eller arbetar hårt för att behålla ett anständigt utseende på sin trädgård.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Materialval

Garaget kombinerat med bastun kan vara tillverkat av olika material. Som regel måste du fokusera på budgeten, eftersom alla alternativ är från olika priskategorier.

Allmänt krav för alla material som används för att bygga ett garage i kombination med ett bad: de måste vara täta och varma inuti byggnaden. Olika material kan användas för isolering - till exempel värmeisolerande paneler.

Oftast är sådana rum gjorda i en våning. Lätta material används för konstruktion.

Sådana byggnader är som regel byggda av block, skumblock eller andra liknande material.

Bild
Bild
Bild
Bild

Byggare minns ofta gamla traditioner och bygger bad, i kombination med ett garage, från stockar eller hållbara limmade balkar. Detta är ett traditionellt alternativ som kommer att dekorera till exempel en rustik innergård. Det bör dock komma ihåg att här måste du vara särskilt uppmärksam på säkerheten. Träytan bör behandlas med speciella föreningar som skyddar det mot skadedjur, korrosion och hög luftfuktighet.

Man ska inte utesluta möjligheten att bygga två byggnader av olika material på samma grund. Till exempel kan ett traditionellt träbadhus ligga i anslutning till ett järngarage. Det är bekvämt, praktiskt och mycket vackert.

Bild
Bild
Bild
Bild

Layout och design

Om du ska kombinera ett bad och ett garage måste du planera allt, förbereda ett projekt. Ett detaljerat diagram låter dig förstå hur allt kommer att se ut i slutändan. Du kommer att kunna undvika misstag som inte kan korrigeras.

Inne i ett sådant uthus finns det plats för många zoner. För att spara utrymme i förortsområden kombineras ofta alla nödvändiga lokaler till ett verktygsblock. Som ett resultat ligger ett garage, en bastu och till och med ett sommarkök under ett tak.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du planerar att ordna en plats för en trevlig vistelse i sällskap med vänner, kan du koppla en fullvärdig bastu, liksom ett lusthus till badhuset med ett garage. En bra bastu med terrass ser vacker ut och visar sig vara väldigt mysig.

Det kan finnas en inspektionsgrop i själva garaget ., samt ställ för förvaring av verktyg, en parkeringsplats. Om det finns tillräckligt med ledigt utrymme kan du också lagra utrustning för sängar, en trädgård - eller till och med fast bränsle för en spis i ett bad på samma plats.

För större bekvämlighet kan badet också ha ett ångrum, ett tvättrum eller ett omklädningsrum.

I närvaro av en sådan fullvärdig bastu måste du se till att varm luft och hög luftfuktighet inte skadar bilen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I vissa fall placeras ytterligare hyllor i källaren under garaget för förvaring av konserver och egenodlade grönsaker. Så utrymmet används så effektivt som möjligt, och banker tar inte plats på hyllorna i garaget.

Det är också värt att nämna behovet av kommunikation . Alla system måste godkännas i projektet innan din idé omsätts i verklighet. Endast det väsentliga bör anslutas.

Du bör alltid överväga hur allt detta kommer att påverka familjens budget.

Bild
Bild
Bild
Bild

Idéer för olika områden

Både i ett standardrum och i ett ganska litet rum kan du enkelt ordna ett garage i kombination med ett bad eller en bastu. Varje alternativ med olika parametrar har sina egna egenskaper som bör beaktas.

Litet rum

Ibland måste du göra ditt bästa för att spara ledigt utrymme, och alla nödvändiga zoner måste placeras i en byggnad som mäter 6 x 4 eller 6 x 7. Som regel är det mesta av utrymmet i sådana situationer avsatt för garaget där fordonet finns.

Bild
Bild

Genomsnitt

När det finns lite mer utrymme kan du tilldela ledigt utrymme för en fullvärdig bastu. I detta fall passar både ställen och en plats för lagring av bränsle i garaget. Det finns plats på hyllorna för trädgårdsredskap, och för allt annat som används i trädgården och grönsaksgården. En byggnad på 10 x 4 meter räcker för att ordna en plats där du kan arbeta och koppla av.

Bild
Bild

Byggguide

Att bygga ett garage med bastu är en komplex process som omfattar flera steg samtidigt. Projekt av denna typ måste förberedas i förväg. För att göra allt enligt reglerna rekommenderas att förbereda diagram, ritningar och certifiera dem.

Om du vill kan du antingen bygga allt med egna händer eller vända dig till erfarna proffs för att få hjälp. Ett badhus med garage kan byggas antingen från grunden eller i delar, när ett annat är anslutet till det färdiga rummet.

Bild
Bild

Bestäm platsen

Garaget och bastun, som ligger i samma bruksblock, tar mycket plats. Av denna anledning måste det område där byggandet påbörjas vara tillräckligt rymligt och lämpligt för lokalens storlek.

Ett sådant block är byggt på ett visst avstånd från huset . De som bygger en byggnad från grunden bör ta hänsyn till rekommendationer från specialister. För det första bör ett garage med bastu placeras fem meter från huset, inte närmare. För det andra bör det inte finnas för många träd, buskar och andra grönområden på territoriet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För enkelhets skull att använda både garaget och badet kan de placeras bredvid en brunn eller en kolonn. Detta kommer att underlätta processen för vattenförsörjning och dränering. Det är också viktigt att överväga hur bekvämt det kommer att vara att lämna garaget. Portarna till denna byggnad måste vända antingen mot gatan eller uppfarten som leder till utgången från gården. Så föraren kommer att kunna lämna gården även i dåligt, regnigt väder.

Förarbete

När projektet är klart kan du gå vidare till förberedelserna. I detta skede måste du utföra alla nödvändiga beräkningar. Om en byggnad byggs från grunden måste du ta hänsyn till markens egenskaper, grundens vikt och byggnaden, vattendjupet och så vidare. Bara i det här fallet kommer garaget och badhuset att visa sig vara inte mindre vackert och pålitligt än bostadskvarteren.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är också nödvändigt att beräkna mängden material som kommer att behövas för arbetet. Dessutom är det nödvändigt att lämna ytterligare tjugo procent av den totala budgeten för merkostnader, så att bristen på material inte stoppar arbetet någon gång.

Arrangemang

Det kompletta arrangemanget av badet förtjänar särskild uppmärksamhet. Den kan byggas på andra våningen eller bredvid garaget. Det viktigaste är att se till att rummet har allt du behöver för en god vila, och att samtidigt hög luftfuktighet inte skadar varken väggarna eller den närliggande bilen.

För ett bra bad är det mycket viktigt att utrusta ett avlopp , eftersom det är dit det smutsiga vattnet kommer att gå. I en garagebyggnad tillhandahålls som regel inte ett avlopp. Av denna anledning måste du tänka på avloppssystemet separat.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det mest prisvärda och enklaste alternativet att implementera är helt enkelt att ta avloppsröret från badet och ansluta det till det allmänna avloppssystemet. Samtidigt behöver du inte bygga något nytt eller radikalt ändra dräneringssystemet på platsen.

När problemet med avloppet är löst kan du städa själva badet. Om det finns en plats är det bättre att omedelbart börja ordna ett fullvärdigt ångbad. I detta skede måste du sätta på en bra spis. Du kan antingen köpa den eller bygga den själv (från tillgängliga ämnen).

Det är absolut nödvändigt att ta hand om säkerheten . För att göra detta, isolera alla ledningar. Så du kan vara säker på att det inte blir någon kortslutning, att resten inte kommer att sluta med några problem.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Exempel för inspiration

Varje ägare, när han ordnar sitt förortsområde, försöker göra det mer individuellt. Men ibland måste du hantera situationer där det inte finns inspiration och idéer för arbete. I det här fallet hjälper enkla exempel på färdiga verk.

Med parkering

Det finns inte alltid tillräckligt med material för att bygga ett fullvärdigt garage, kombinerat med ett bad. Ibland avskräcks en sådan byggnad av de höga kostnaderna för trä eller block, i andra fall finns det inte tillräckligt med pengar för att isolera ett rum från ett annat och säkerställa säkerheten. I vilket fall som helst måste du offra ett fullvärdigt garage. Detta betyder dock inte att bilen kommer att behöva parkeras direkt i det fria, eftersom du alltid kan utrusta en parkeringsplats bredvid badhuset.

Bild
Bild

Detta exempel är en klassisk träbastu med sluttande tak ., som dessutom stöds av kolumner. Detta är fördelaktigt eftersom fordonet är skyddat mot solljus, regn och snö. Huvudrummet är upptaget av ett badhus, där det finns tillräckligt med plats för både en dusch och ett fullvärdigt ångbad med en bra spis.

För två bilar och en bastu

Om du inte är begränsad av pengar kan du bygga en vacker bastu bredvid huset med en terrass och ett garage för två bilar. Närvaron av två portar kommer att hålla rummet varmt, och dessutom kommer det att vara mycket bekvämt att komma in. På andra sidan är ingången till badhuset. Detta är inte bara ett ångbad, utan också en plats för en god vila. Efter en bra kväll i ångbadet kan du lugnt sitta med vänner på terrassen, för det finns definitivt tillräckligt med plats för alla.

Bild
Bild

Två våningar

Detta alternativ är lämpligt för dem som inte sparar, men försöker placera allt de behöver i ett litet område. Första våningen i en sådan byggnad är reserverad för ett garage. Den breda lyftdörren ger komfort när du går ut.

Bild
Bild

Ett badhus kan placeras på andra våningen: även i ett så litet område finns det tillräckligt med plats för ett ångbad och en spis. Ett bord eller solstolar kan placeras på balkongen. En byggnad av denna typ ser bra ut även utan ytterligare inredning, men om det finns möjlighet att dekorera den färdiga byggnaden, bör du använda den. Massiv stuckaturgjutning, vackra smidda element och breda pelare kommer att göra till och med ett uthus riktigt lyxigt.

Det är inte alls svårt att översätta en kreativ idé till verklighet - särskilt om du tar hänsyn till alla rekommendationer från experter och olika nyanser. Det viktigaste är kreativitet och uthållighet.

Rekommenderad: