En Wicket Från Ett Professionellt Ark (45 Foton): Hur Man Gör En Wicket Med Smideelement För Ett Staket Med Egna Händer? Ritningar Och Mått, Handtag Och Gångjärn För Wickets

Innehållsförteckning:

Video: En Wicket Från Ett Professionellt Ark (45 Foton): Hur Man Gör En Wicket Med Smideelement För Ett Staket Med Egna Händer? Ritningar Och Mått, Handtag Och Gångjärn För Wickets

Video: En Wicket Från Ett Professionellt Ark (45 Foton): Hur Man Gör En Wicket Med Smideelement För Ett Staket Med Egna Händer? Ritningar Och Mått, Handtag Och Gångjärn För Wickets
Video: Hur gör snickaren - Räcken spjälor 2024, April
En Wicket Från Ett Professionellt Ark (45 Foton): Hur Man Gör En Wicket Med Smideelement För Ett Staket Med Egna Händer? Ritningar Och Mått, Handtag Och Gångjärn För Wickets
En Wicket Från Ett Professionellt Ark (45 Foton): Hur Man Gör En Wicket Med Smideelement För Ett Staket Med Egna Händer? Ritningar Och Mått, Handtag Och Gångjärn För Wickets
Anonim

Till skillnad från wickets helt och hållet av trä har metallmodeller en livslängd på tiotals år. De kräver inte komplext underhåll, och deras utseende är mycket effektivt. Vi kommer att överväga andra funktioner hos grindar av profilerat ark nedan.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Metallprofilen som används som bas för wicket är den vanligaste förbrukningsvaran för inhägnad av en plats. Till priset är professionella rör och hörnprofiler mycket överkomliga. Den självmonterade grinden från metallprofiler och wellpapp har andra positiva egenskaper i staketets design:

  • inga truckar behövs: delar och komponenter svetsas på plats under montering;
  • ytterligare styrka uppnås enkelt genom att installera förstyvningsribbor;
  • porten (ofta tillsammans med grinden) monteras på ganska kort tid;
  • du kan göra hål för stödpelare med dina egna händer, utan en mobil automatisk borr fixerad på ett speciellt fordon;
  • den sammansatta strukturen har tillräcklig stabilitet för att förhindra att främlingar och lösa djur kommer in i ditt territorium;
  • utseende kan vara ganska personligt;
  • stålportar och wickets har upphört att vara ett av tecknen på en hyresvärd med en mycket solid inkomstkälla.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det professionella bladet har också negativa egenskaper:

  • det är ganska lätt att skära igenom eller skjuta;
  • den har inte ljudisoleringsegenskaper: allt som händer i omedelbar närhet av porten till husets ägare är väl och tydligt hörbart;
  • stötande slag förstör utseendet (för att utesluta skador lägger vissa ägare två eller tre av samma lager under arket av wellpapp);
  • galvaniserat stål, som repas, börjar omedelbart rosta.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Spår från tillfälligt knackande gäster, ägare som bar skrymmande saker och föremål genom porten, samt vårdslös hantering av grinden och grinden kan förstöra utseendet på staketet. Därför måste den stärkas väl . Både porten och porten måste motstå orkaner, snedbytande regnskur och hagel i starka vindar, utan att lossna en millimeter.

Efter att ha löst denna svårighet i beräkningen av strukturen kommer ägaren (eller en anställd befälhavare) att beställa nödvändigt byggmaterial och förbrukningsartiklar och sedan fortsätta att montera.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt av arter

Wickets är indelade i följande typer beroende på typ av körning

Öppningsstruktur, som är en del av porten . Wicket fungerar som ett fragment av porten, har ett extra lås som inte tillåter porten att öppnas helt. Du kan öppna själva porten (tillsammans med wicket), eller lämna bara wicket öppen. Grunden för denna modell är inbyggd i portbladet. Å ena sidan finns det gångjärn på den, och å andra sidan finns det urtag för låsblockerarna och huvudstången på en separat bult.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En struktur installerad separat, till exempel en meter från porten lämnar . En sådan grind skärs in i öppningen som speciellt skärs in i staketet. Ramens bas, lika med bredden på wicket, skärs in i staketet. Skärmen, tillsammans med ramen, sätts in i denna öppning, upphängd på gångjärn och låses med lås. De förstyvande revbenen är en del av staketet, inte dörrbladet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ägaren väljer önskat alternativ beroende på gårdens bredd, samt beroende på om det finns en grind för bilen att komma in . Ett visir, en vacker smidd prydnad eller en struktur gömd i staketet - allt detta är ytterligare, sekundära attribut. En dold grind ser inte annorlunda ut än ett fragment av ett staket. Du kan gissa att detta är en grind, och inte en del av ett fast staket, genom närvaron av tunna luckor, hål för nycklar och en plats för en brevlåda. Det kan finnas lampor som lyser upp på innergården, riktade inuti det inhägnade området, portstationens porttelefon etc. Wicket kan glida: separat eller tillsammans med grinden.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Välja material

Ett professionellt rör väljs som stödkonstruktion … Den genomsnittliga väggtjockleken är 2,5 mm. Inte ens ett hörn eller en U-formad profil med väggar av liknande tjocklek kan inte konkurrera med ett professionellt rör. Det profilerade arket har en längd på 6-12 m, och vissa leverantörer skär det i två meters längder. Det profilerade arkets våglängd är upp till 15 cm, bredden är 1-2 m, arkets tjocklek är 0,9-1,8 mm. Tjockare profilerade ark produceras inte. Om tjockare än 1, 8 mm krävs, använd vanligt stålplåt, som inte har en zinkbeläggning. Detta användes vid konstruktionen av stålgarage.

Alla garagegångjärn som kan stödja portblad är lämpliga som gångjärn . Erfarenheten visar att det är bättre att inte spara på säkerhetsmarginalen: en stark grind, som kan göras hemma, kommer att fungera som en garant för tillförlitligt skydd från objudna gäster. Förstärkta gångjärn ska fungera smidigt, utan att fastna, som gångjärn.

Ägaren, som inte har ett överflöd av extra pengar, klarar sig dock med en enkel konstruktion av en hörnprofil och ett enda lager wellpapp.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur gör man det själv?

För att korrekt montera och installera wicket, använd de färdiga ritningarna.

Skapa en ritning

Wicket, liksom ytterdörren, bör rymma skrymmande last: till exempel ett kylskåp, en soffa och andra möbler och hushållsapparater, som många ägare inte kan klara sig utan idag. Om det inte finns någon bra anledning att öppna porten, då porten måste uppfylla kriterierna i det dagliga livet, utan att störa ägaren till ett privat hus, eller hans familjemedlemmar eller gäster.

  • Bredden på wicket ska vara med en marginal . Standardstorleken på öppningen är inom en meter. I öppet tillstånd (exklusive gångjärn och andra tillbehör) bör det användbara avståndet vara exakt detta.
  • Höjden på porten och wicket måste vara minst 2 m . Eftersom wellpappet är ett massivt golv, genom vilket all synlighet utifrån är uteslutet, upptar längden (höjden) på wellpappet, placerat vertikalt, dessa två meter. Med hänsyn till skärningen i botten kan portens höjd nå 220 cm.
  • Wicket bärstöd är begravda i betong till ett djup av minst 1,5 m . Detta djup är lämpligt för alla typer och sorter av jord, med tanke på dess svullnad under perioden med lång frost. Med hänsyn till den aktuella höjden på porten, wicket och staketet kan du behöva delar av ett professionellt rör med en sektion på 5x5 cm. Tjockleken på deras väggar når 3 mm eller mer. Den totala längden på stolparna under porten kommer att vara 3, 7 m. Portens och wicket -ramen är svetsad från ett professionellt rör med en sektion på 2x4 cm.
  • Förstärkande stag (diagonaler) är belägna i strukturens hörn, deras längd är upp till 30 cm … De arkiveras och placeras i en 45 graders vinkel.
  • I mitten (på ett avstånd av 1 m från övre och nedre steg) är en horisontell distans installerad … Det kan också förstärkas med distanser som bildar en triangel med huvudtvärbalkarna. Som ett resultat kan stödstrukturen, utrustad med en hel uppsättning diagonala distanser, bara krossas av specialutrustning som en bulldozer.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om wicket inte är fast och dess konstruktion förutsätter förekomst av exempelvis smideelement, förbered sedan förstärkande sektioner med en stavdiameter på minst 12 mm. Tunnare förstärkning (6, 8 eller 10 mm) rekommenderas inte för användning. Dess färgning tar mer tid, eftersom stavarna är placerade oftare på grund av mönstret på wickets.

Huvudägarens huvudmål är att upprätthålla styrkan i hela strukturen.

Bild
Bild

Montering av ställningar

Om husets ägare redan har installerat staketet, blir arrangemanget av portingången lite mer komplicerat, eftersom det befintliga staketet på denna plats görs om. Du måste göra följande.

  1. Ta tillfälligt bort en bit wellpapp , från vilka staketets sektioner är gjorda, som täcker territoriet från utsidan. Ta också bort nätet eller skåran längst ner på denna plats (om någon).
  2. Markera med en konstruktionsmarkör platser på horisontella steg som är fästa på vertikala staketstolpar.
  3. Med en lodlinje applicerad på de punkter du markerade på steget, markera andra punkter på marken . Det är nödvändigt att gräva hål längs dem. Det snabbaste alternativet är att använda en handborr på en kraftfull perforator (från 1,5 kilowatt), till borren på betongen som själva borren (vredet) är svetsad utan handtag. Se till att borrkronan är centrerad för att förhindra att verktyget vinglar från sida till sida vid högre varvtal.
  4. Gräva hål för pelarna i den framtida grinden … Hålets diameter är minst 50 cm. Den totala massan av pelaren och betongen kommer inte att tillåta den första att kännas märkbart efter flera års aktiv drift av hela strukturen.
  5. Lös betongen i följande proportioner: 1, 5 hinkar cement, 2 hinkar sand, 3 hinkar grus och mängden vatten som behövs för att få ett optimalt betongflöde. Det är bekvämt att knåda betong i en skottkärra med en bärförmåga på upp till flera tiotals kilo (en person klarar denna volym). Du kan också använda en minibetongblandare: låna till exempel en betongblandare från grannar i byn som redan har slutfört byggnadsarbete.
  6. Häll en halv hink sand i hålet: betong behöver en sanddyna. Placera stolpen exakt i mitten av det borrade hålet.
  7. Lägg en halv hink grus i hålet eller förbered lite mager betong där mängden cement inte överstiger 10%. Efter att ha lastat grus eller mager betong, skaka stolpen och se till att den inte står utanför mitten. De resulterande skikten förhindrar att huvudbetongen blandas med marken i botten av gropen. Professionella hantverkare täcker också marken i gropen (botten och väggar) med ett lager av vattentätning, till exempel med plastfolie från en bunt skumblock.
  8. Börja hälla betong i små portioner . Vrid lite på stången för att hjälpa betongen att flöda nedåt, så att eventuella luftbubblor kan stiga upp till ytan. Kontrollera vertikaliteten hos den kolumn som ska förstärkas med hjälp av en bubbel- eller lasernivåmätare och justera den vid behov.
  9. Upprepa produktionen och gjutningen av betong tills hela hålet med kolonnen installerad i det är fyllt till brädden . Upprepa gjutning av betong för den andra pelaren, precis som noggrant kontrollera dess vertikalitet. Om det inte finns tillgång till nivåmätaren, är det möjligt att "rikta" vertikalt mot de redan installerade stolparna, staket och väggar i grannarnas hus, jämföra det erhållna resultatet och välja den bästa platsen för den nygjutna stolpen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Efter 6 timmar stelnar betongen och börjar härda helt. Vattna regelbundet. Om en månad får han maximal styrka.

Raminstallation

Svetsa ramen för porten enligt ritningen. Prova det på nyligen konkretiserade inlägg: det ska passa in i klyftan mellan dem utan ansträngning. Ytterligare instruktioner är följande.

  1. Markera sätena för gångjärnen på ramen för den framtida wicket … Svetsa dem med elektroder med en stålstång (exklusive beläggning), i diameter lika med väggtjockleken på wicket -röret.
  2. Använd till exempel trimning av ett virke och höj ramen på gångdörren till önskad höjd . Använd klämmor för att fästa den i öppningen mellan stödpelarna. Kontrollera konstruktionens tvärstångs vertikalitet och horisontalitet med hjälp av en nivåmätare. Markera på stolpen där gångjärnen ska svetsas.
  3. Ta bort ramen på gångdörren, ta ut den ur öppningen . Svetsa tvärstängerna som tidigare höll staketet på stolparna. Se till att stolparnas vertikalitet inte störs. Skär sektionerna av tvärstängerna som stör att öppna wicket (och gå in i den), slipa snitten med en kvarn.
  4. Montera ramen på gångdörren i öppningen och svetsa gångjärnen . Nu öppnas och stängs porten (utan wellpapp) fritt. Innan du installerar wellpapp, måla hela stödstrukturen med rostemalj.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Mantel

Ställ porten utanför med professionella ark. Samtidigt är dess ram inte synlig för främlingar. Fixeringen av de profilerade arken utförs med självgängande skruvar med sexkanthuvud eller bultar. Höjden på det profilerade arket bör ligga i linje med grinden och staketet. Då blir wicket, precis som porten, en hemlighet, osynlig vid första anblicken.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Montering av lås och handtag

Installera en bult (eller spärr) som låser grinden inifrån, liksom lås med en uppsättning standardplattor som ingår i satsen. Se till att strukturen är ordentligt låst och att porten låst med lås och spärr inte spelar . Låset och bulten kan svetsas eller bultas. Slipa alla utskjutande delar så att de inte stör att öppna och stänga porten, och inte heller riva kläderna från värdarna och gästerna om de av misstag berörs.

I slutet av arbetet målar du slussarnas foder och själva ventilen med samma primer-emalj.

Rekommenderad: