MFP A3: Laser- Och Bläckstråleskrivare, Färg- Och Svartvita A3-modeller, Svartvita Modeller Med CISS-skrivare Och Skanner, Betyg

Innehållsförteckning:

Video: MFP A3: Laser- Och Bläckstråleskrivare, Färg- Och Svartvita A3-modeller, Svartvita Modeller Med CISS-skrivare Och Skanner, Betyg

Video: MFP A3: Laser- Och Bläckstråleskrivare, Färg- Och Svartvita A3-modeller, Svartvita Modeller Med CISS-skrivare Och Skanner, Betyg
Video: HP A3 PageWide Copiers and Printers 2024, April
MFP A3: Laser- Och Bläckstråleskrivare, Färg- Och Svartvita A3-modeller, Svartvita Modeller Med CISS-skrivare Och Skanner, Betyg
MFP A3: Laser- Och Bläckstråleskrivare, Färg- Och Svartvita A3-modeller, Svartvita Modeller Med CISS-skrivare Och Skanner, Betyg
Anonim

Hemma kan du i princip göra skrivare för ett standard A4 -ark. Men det är fortfarande användbart att veta exakt hur man väljer en MFP i A3 -format, vad man ska tänka på när man köper. Det är lika viktigt att uppmärksamma betyget för de optimala modifieringarna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Med all utveckling av nätverkskommunikation minskar behovet av att arbeta med papperstexter inte bara, utan växer till och med kvantitativt. Och därför är det mycket viktigt att veta vad A3 -format MFP: er är. Oftast, i beskrivningarna av denna typ av enhet, noterar de bara det de ersätter flera enheter samtidigt, vilket sparar pengar och utrymme samtidigt . Men det är också viktigt att betona att sådana moderna enheter inte fungerar sämre än sina "separata" motsvarigheter. Och här uppstår dock en annan logisk fråga - varför är A3 bättre än A4.

Svaret är uppenbart: enheten gör att du inte bara kan arbeta med dokument och personliga fotografier . Det kommer att vara möjligt att framgångsrikt skapa även affärsprodukter av professionell kvalitet. Moderna nätverks -MFP: er kan användas av flera familjemedlemmar samtidigt, vilket automatiskt löser köproblemet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Utvecklarna försökte naturligtvis perfekta designmomenten. De har tillhandahållit användning av pålitliga och lättanvända LCD-skärmar.

Nu är MFP: er i A3 -format bekväma och ergonomiska. De skannar olika texter och bilder snabbt och praktiskt taget utan fel. Denna teknik kan kompletteras med en faxenhet. Tillsammans kan du laga mat:

  • informationsaffischer;
  • material för presentationer;
  • reklam- och marknadsföringsmaterial;
  • lågupplagda högkvalitativa utgåvor.
Bild
Bild

Visningar

Den billigaste typen av MFP A3 är enhetens bläckstråleskrivare. Det är dessa modeller som oftast föredras att använda hemma. Som standard finns bläck vanligtvis i utbytbara patroner, men några av de bekvämare ändringarna kommer med CISS. Denna lösning kan avsevärt öka arbetshastigheten och minska problem vid tankning.

Dessutom sparar den kontinuerliga bläckförsörjningen, som praktiken visar, dem avsevärt. Och själva enheten kommer att vara relativt billig. Det finns tre tydliga nackdelar:

  • Ändå är bläck ganska dyrt;
  • det är nästan omöjligt att säkerställa hög utskriftshastighet;
  • du måste skriva ut regelbundet annars torkar bläcket hela tiden.
Bild
Bild
Bild
Bild

Den multifunktionella tryckapparaten kan vara färg eller svartvitt . Det andra alternativet är främst valt för kontor och affärsbehov, om du bara behöver förbereda dokument av olika slag. Sådana modeller kommer också att vara till nytta för studenter, skolbarn och de flesta vetenskapliga arbetare. Men formgivare, arkitekter och andra människor med kreativ aktivitet kommer inte att glädjas åt ett sådant beslut. Allt här är dock väldigt individuellt, och om enheten köps som en present behöver du inte göra en överraskning utan klargöra alla finesser och nyanser i förväg.

En svartvit utskriftsenhet som kombinerar en skrivare och en skanner, har oftast en laserenhet. I sig själv kostar en sådan MFP ganska påtagliga pengar. Men när du skriver ut betydande mängder text kan du spara på förbrukningsmaterial. Dessutom är lasertexter och grafiska bilder mycket motståndskraftiga mot negativa miljöpåverkan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det ska noteras att LED -versionen av MFP är bara en modifierad laserenhet … Användningen av en serie lysdioder istället för en enda högeffektkälla möjliggör en minskning av de övergripande dimensionerna. Frånvaron av rörliga delar gör det möjligt (med rätt vård) att öka MFP: s totala tillförlitlighet. För dem som skriver ut mycket och ofta finns ADF -versionerna tillgängliga. De skiljer sig också åt i behållarens (magasin) kapacitet för papper. För att återgå till driftsprinciperna är det värt att nämna en MFP med en termosublimeringsmekanism.

Denna lösning låter dig utföra fotoutskrifter på en exceptionellt hög nivå . I arbetet avdunstar speciellt fast bläck som går förbi den flytande aggregeringsfasen.

Fördelarna med konstruktionen överskuggas dock av de höga kostnaderna för förbrukningsmaterial.

Bild
Bild

Modellbetyg

I toppen av det bästa MFP A3 -formatet leder du med självförtroende Xerox B1022DN … Detta är en modern lasermodell, målad i grå och svarta toner; enheten är utformad för högkvalitativ svartvit utskrift. Upplösningen når 1200x1200 pixlar per tum. Ägaren ser det första trycket om 9, 1 sekunder. Arbetshastigheten i A3 -formatet är 11 sidor per minut, och i A4 -formatet är produktiviteten dubbelt så hög.

Andra tekniska egenskaper:

  • antalet sidor som skrivs ut per månad - upp till 50 tusen;
  • skannerns optiska effekt - upp till 600x600 punkter per tum;
  • skanningshastighet - upp till 30 sidor per minut;
  • automatisk matare tillhandahålls inte;
  • skanning till e-post eller USB-media är möjlig;
  • kopiering - upp till 22 sidor per minut;
  • 600 MHz processor;
  • 256 MB RAM;
  • det finns ingen faxsajt;
  • RJ-45;
  • AirPrint;
  • Xerox Print Service.
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett trevligt alternativ kan övervägas Ricoh MP 2014D … Detta är en avancerad laserbaserad MFP, även utformad för svartvitt utskrift. Utskriftshastigheten når 20 sidor per minut. Ger automatisk dubbelsidig utskrift. Den totala upplösningen är 600x600 punkter per tum, samma är skanningsupplösningen.

Ricoh -produkten skannar upp till 20 A3 -sidor per minut. Filerna som erhålls på detta sätt placeras antingen i en specifik katalog eller skickas till e-post. Skalan ändras från 50 till 200% i steg om 1%. Kapaciteten för in- och utmatningsfacken är 250 ark.

Bild
Bild
Bild
Bild

Valet av bläckstråleskrivare i stort format är jämförelsevis begränsat. Men det faller definitivt i kategorin de bästa HP OfficeJet Pro 7740 . Enheten, tillsammans med de vanliga funktionerna, är också utformad för att skicka fax. Färgbilder i fullformat kan skrivas ut upp till 4800 x 1200 dpi. Utskriftshastigheten är 18 sidor per minut.

Dubbelsidig utskrift finns också. I flatbäddsskannarläge bearbetar maskinen automatiskt upp till 14 sidor per minut. Pappersfacket rymmer upp till 250 ark. Deras täthet kan variera från 0, 06 till 0, 105 kg.

Även en Wi-Fi-modul tillhandahålls, vilket avsevärt ökar användarvänligheten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Som ett alternativ kan du överväga bläckstråleskrivare MFP Brother MFC-J6945DW … Denna modell är också utformad för att skicka fax. Piezoelektrisk teknik används för att visa texter och bilder på papper. Automatisk dubbelsidig utskrift är möjlig, även i färg. Färgutskriftshastighet - upp till 27 sidor, svartvitt - upp till 35 sidor; tillverkaren rekommenderar att du inte skriver ut mer än 2000 sidor per månad. Andra tekniska nyanser:

  • CISS saknas;
  • optimal utskrift av foton;
  • flatbädd och utökat läge för skannern;
  • kopior kan inte förminskas eller förstoras;
  • den automatiska mataren är initialt närvarande;
  • skanning med en hastighet av 11 A3 -sidor eller 18 A4 -sidor;
  • möjligheten att skanna till nätverksmappar, molntjänster eller FTP -servrar.

Standard är 4 patroner. Det är möjligt att skriva ut på papper med en densitet av 0, 064 till 0,22 kg per 1 kvm. m. Du kan skriva ut på glansigt, återvunnet papper, samt på fotopapper. Minneskort stöds inte. Mängden RAM når 512 MB; fungerar under Linux, MacOS är möjligt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

Tänk inte att någon MFP är absolut lämplig för hemmet. Detta är en farlig vanföreställning . Först och främst måste du bestämma vilken typ av utskrivet element. Allt är enkelt här: lasermodellerna själva är dyra, men de är billiga att skriva ut, medan bläckstråleskrivningsmodeller är tvärtom. Dessutom kommer en laserfärgsmaskin att kosta en imponerande summa alls.

Det är nästan meningslöst att skicka och ta emot faxmeddelanden hemma. Om inte bara när det finns ett improviserat kontor. Och även i kontorsmodeller är en sådan funktion mindre och mindre vanlig på grund av spridningen av modern kommunikation. Men detta är inte en anledning att försumma det. Du bör inte jaga en speciell upplösning, men skillnaden mellan 600x600 och 1200x1200 utskrifter är ganska märkbar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du planerar att begränsa dig till att arbeta med dokument, kommer en upplösning på 1200x1200 att räcka . Det är också viktigt hur bläckstråleskrivaren fungerar. Termiska skrivhuvuden är billigare än piezoelektriska, men de erbjuder inte anständig utskriftskvalitet. Och en annan nackdel är att färgen dessutom fungerar som kylvätska. Om färgämnet tar slut i minst en färg kommer motståndet snabbt att brinna ut och huvudet kommer inte att fungera.

För att inte ständigt övervaka tillgängligheten av bläck blir det lättare och bekvämare att omedelbart köpa en modell med CISS. Men då blir behållarens kapacitet avgörande. Ju högre den är, desto mindre ofta behöver du tanka. Det är sant att var och en av dem kommer att bli mer mödosam och ta längre tid.

Viktigt: om du måste skriva ut hemma huvudsakligen ritningar, diagram, tabeller, planer och diagram, då är lasermodellen det enda motiverade valet.

Rekommenderad: