Hur Sätter Jag In Papper I Skrivaren? Hur Sätter Man Rätt I En Laser- Eller Bläckstråleskrivare? Hur Laddar Man Ner För Dubbelsidig Utskrift?

Innehållsförteckning:

Video: Hur Sätter Jag In Papper I Skrivaren? Hur Sätter Man Rätt I En Laser- Eller Bläckstråleskrivare? Hur Laddar Man Ner För Dubbelsidig Utskrift?

Video: Hur Sätter Jag In Papper I Skrivaren? Hur Sätter Man Rätt I En Laser- Eller Bläckstråleskrivare? Hur Laddar Man Ner För Dubbelsidig Utskrift?
Video: How to use Duplex mode in HP printers | How to print on both sides of paper in HP printers 2024, Maj
Hur Sätter Jag In Papper I Skrivaren? Hur Sätter Man Rätt I En Laser- Eller Bläckstråleskrivare? Hur Laddar Man Ner För Dubbelsidig Utskrift?
Hur Sätter Jag In Papper I Skrivaren? Hur Sätter Man Rätt I En Laser- Eller Bläckstråleskrivare? Hur Laddar Man Ner För Dubbelsidig Utskrift?
Anonim

Mycket ofta har oerfarna användare av kontorsutrustning frågor om hur man kommer igång med en viss enhet. Faktum är att allt är väldigt enkelt - efter att ha behärskat de viktigaste reglerna och rekommendationerna kan en nybörjare med säkerhet lägga in ark i en utskriftsenhet på egen hand och ta emot färdiga dokument. Det kräver bara en dator, skrivare och papper.

Hur sätter man i en bläckstråleskrivare?

Innan du börjar arbeta med en bläckstråleskrivare måste du tydligt förstå hur mycket dokument du vill skriva ut. Efter att ha förberett det erforderliga antalet ark, bör du dra ut ett speciellt tillägg på stödet, där den redan utskrivna filen kommer ut, och sedan måste du öppna ett speciellt fack för att ta emot papper

Bild
Bild
Bild
Bild

Precis innan du fyller på papperet måste du skjuta själva skrivarguiden till vänster. Efter det kan du lägga det förberedda papperet i facket och fixa det väl med guiden så att arken inte rör sig åt sidan

Bild
Bild
Bild
Bild

Se till att du använder rätt storlek och kvalitet innan du fyller på papper för utskrift. Faktum är att kontorspapper används för vanlig utskrift av dokument och fotopapper används för fotografier. Följaktligen kommer mängden förbrukad färg att variera. För att säkerställa att åtgärderna är korrekta kan du skriva ut det första testarket, och om allt passar dig kan du fortsätta till ytterligare utskrift. Kom ihåg att vanligt skrivpapper inte används för skrivaren

Bild
Bild

När du säkrar papper måste du övervaka inställningarna för utmatningsfacket så att det matchar dess längd och bredd med pappersarkets storlek. Annars kan skrivaren skrynkla eller fastna i papperet och då måste dess drift stoppas. Som regel är detta ett vanligt misstag för nybörjare.

Ibland måste du skriva ut dokument på båda sidor, och ibland används det för att spara papper. För nybörjare blir det lite svårare, men efter några tryckta ark med sådana ark kommer allt redan att vara enkelt och enkelt. För att förenkla processen kan du markera på ena sidan av arket med en enkel penna ovanpå. När det utskrivna dokumentet kommer ut spårar du på vilken sida det är. Logiskt, för korrekt visning på andra sidan, bör märket redan vara nedan.

Men det är inte alltid nödvändigt att vända papperet för att skriva ut på den andra sidan. Det beror på själva skrivarens modell. Därför behöver du bara komma ihåg hur du lägger papperet när du arbetar med utrustning.

Bild
Bild

Hur laddar jag lasermodellen korrekt?

Det finns inga speciella skillnader mellan laser- och bläckstråleskrivare när det gäller att fylla på papper. När du börjar arbeta med laserenheten, avgöra var pappersmatningsfackets lock är. Det finns modeller där det är ovanpå, och vissa har ett fack på undersidan. Men ändå När du har öppnat facklocket justerar du fackinställningarna så att rätt pappersstorlek väljs korrekt . Annars kan skrivaren förstöra arket. När papperet redan har fyllts på måste du säkra det med klämmor på samma sätt som i en bläckstråleskrivare.

Om A5 -formatet krävs, sätts ett sådant ark in ett i taget och bredden justeras. Alla andra ark läggs vid behov ut i det nedre facket och fixerar dem ordentligt för att undvika pappersskift och pappersstopp i skrivaren. Sedan kan du skjuta in inmatningsfacket igen.

Bild
Bild

De mest populära laserskrivarna har skillnader i formatet på det tryckta papperet och typen av inmatning är densamma:

  • Canon - det är möjligt att fylla i A4, A5 -format;
  • Samsung - A4, A5;
  • Hewlett -Packard - du kan leverera A4 så mycket som möjligt.
Bild
Bild
Bild
Bild

Rekommendationer

Innan du börjar skriva ut måste du se till att alla krav är uppfyllda och att enheten är klar att användas. Och du bör också kontrollera att utrustningen är på en plan yta, utan snedvridningar. Detta hjälper dig att undvika olika installationsproblem.

  • Det är viktigt att känna till skrivarens specifikationer. Du kan läsa om dem på tillverkarens officiella webbplats.
  • För att förhindra att pappersark hänger ihop under utskriften ska de lossas lite och sedan räta ut. Du bör också kontrollera att alla ark är raka för att undvika pappersstopp.
  • För en mer korrekt visning av den utskrivna texten i datorns inställningar måste du välja lämplig papperstyp för utskrift.
  • Om du behöver en kopia av ett utskrivet dokument kan du också ställa in önskat antal utskrifter i inställningarna.
Bild
Bild

När du har slutfört alla krav skriver du ut ett testark för att förjustera skrivaren före huvudutskriften.

Bild
Bild
Bild
Bild

Först då är skrivaren redo att användas.

Rekommenderad: