Kontinuerlig Bläck -MFP: Val Av CISS -bläckstråleskrivare För Bläckstråleskrivare För Hemmabruk, Rankning Av De Bästa

Innehållsförteckning:

Video: Kontinuerlig Bläck -MFP: Val Av CISS -bläckstråleskrivare För Bläckstråleskrivare För Hemmabruk, Rankning Av De Bästa

Video: Kontinuerlig Bläck -MFP: Val Av CISS -bläckstråleskrivare För Bläckstråleskrivare För Hemmabruk, Rankning Av De Bästa
Video: BEST Inkjet Printer 2021 — (TOP 10) 2024, April
Kontinuerlig Bläck -MFP: Val Av CISS -bläckstråleskrivare För Bläckstråleskrivare För Hemmabruk, Rankning Av De Bästa
Kontinuerlig Bläck -MFP: Val Av CISS -bläckstråleskrivare För Bläckstråleskrivare För Hemmabruk, Rankning Av De Bästa
Anonim

Numera har utskrift av olika filer och material länge blivit ett extremt vanligt fenomen, vilket avsevärt kan spara tid och ofta ekonomi. Men för inte så länge sedan hade bläckstråleskrivare och MFP -enheter ett problem i samband med den snabba förbrukningen av kassettresursen och det ständiga behovet av att fylla på den.

Nu har MFP: er med CISS, det vill säga med kontinuerlig bläckförsörjning, blivit mycket populära. Detta gör att du kan öka resursen för användning av patroner avsevärt och minska antalet påfyllningar, vilket inte kan jämföras med konventionella patroner . Låt oss försöka ta reda på vad dessa enheter är och vad är fördelarna med att arbeta med ett sådant system.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad det är?

CISS är ett specialsystem som är monterat på en bläckstråleskrivare. En sådan mekanism är installerad för att tillföra bläck till skrivhuvudet från speciella behållare. Följaktligen kan sådana behållare enkelt fyllas med bläck om det behövs.

CISS -designen innehåller vanligtvis:

  • silikonslinga;
  • bläck;
  • patron.

Det bör sägas att ett sådant system med en inbyggd reservoar är betydligt större i volym än en konventionell patron.

Bild
Bild

Till exempel är dess kapacitet bara 8 milliliter, medan för CISS är denna siffra 1000 milliliter. Naturligtvis betyder det att det med det beskrivna systemet är möjligt att skriva ut ett mycket större antal ark.

Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Om vi pratar om fördelarna med skrivare och MFP: er med ett kontinuerligt bläckförsörjningssystem, då följande faktorer bör nämnas:

  • relativt lågt tryckpris;
  • förenkling av underhåll, vilket innebär en ökning av enhetens resurs;
  • förekomsten av högt tryck i mekanismen ökar utskriftskvaliteten avsevärt;
  • minskad underhållskostnad - det finns inget behov av konstant inköp av patroner;
  • påfyllning av bläck krävs mindre ofta;
  • närvaron av en luftfiltermekanism gör det möjligt att förhindra uppkomst av damm i bläcket;
  • ett flerkanaligt tåg av elastisk typ gör att du kan förlänga hela mekanismens livslängd;
  • återbetalningen av ett sådant system är märkbart högre än för konventionella patroner;
  • minskat behov av huvudrengöring för utskrift.

Men ett sådant system har praktiskt taget inga nackdelar. Du kan bara nämna sannolikheten för överflödig färg när du överför enheten. Och med tanke på att detta ofta inte krävs är denna sannolikhet minimal.

Bild
Bild
Bild
Bild

Var tillämpas det?

Automatiska bläckmatare kan användas i en mängd olika applikationer. Till exempel, modeller med färgutskrift är perfekta för hemmabruk där du behöver skriva ut foton och ibland dokument . I allmänhet är sådana enheter för fotoutskrift den mest korrekta lösningen.

De kan också användas i professionella fotostudior för att få bilder av riktigt hög kvalitet … De kommer att vara en utmärkt lösning för kontoret, där du nästan alltid behöver skriva ut ett stort antal dokument. Tja, i den tematiska verksamheten kommer sådana enheter att vara oumbärliga. Vi pratar om att skapa affischer, dekorera kuvert, göra häften, färgkopiera eller skriva ut från digitala medier.

Bild
Bild
Bild
Bild

Betyg av de bästa modellerna

Nedan visas de bästa modellerna av MFP: er som för närvarande finns på marknaden och som är de bästa lösningarna när det gäller pris och kvalitet. Alla modeller som presenteras i betyget kommer att vara en utmärkt lösning för både kontor och hemmabruk.

Brother DCP-T500W InkBenefit Plus

Det finns redan inbyggda bläckbehållare som är påfyllningsbara. Modellen har en inte särskilt hög utskriftshastighet - bara 6 färgsidor på 60 sekunder. Men fotoutskrift är av högsta kvalitet, vilket kan kallas nästan professionellt.

En av modellens särdrag är närvaron av en självrengörande mekanism som fungerar helt tyst . Brother DCP-T500W InkBenefit Plus förbrukar endast 18W när du arbetar.

Utskrift från en telefon är möjlig tack vare tillgången på Wi-Fi, samt specialprogramvara från tillverkaren.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är viktigt att det finns en bra skanningsmodul och en skrivare med utmärkta upplösningsparametrar. Dessutom är inmatningsfacket placerat inuti MFP: n så att det inte samlas damm i enheten och främmande föremål inte kan komma in.

Bild
Bild

Epson L222

Ytterligare en MFP som förtjänar uppmärksamhet. Den är utrustad med en inbyggd CISS, som gör det möjligt att skriva ut ett stort antal material, vars kostnad blir låg. Till exempel räcker det med en tankning för att skriva ut 250 10 x 15 foton. Det ska sägas att den maximala bildupplösningen är 5760 x 1440 pixlar.

En av de särdrag hos denna MFP -modell är ganska hög utskriftshastighet … För färgutskrift är det 15 sidor på 60 sekunder och för svartvitt - 17 sidor under samma tidsperiod. Samtidigt är så intensivt arbete orsaken till bullret. Nackdelarna med denna modell inkluderar också brist på trådlös anslutning.

Bild
Bild
Bild
Bild

HP PageWide 352dw

Inte mindre intressant modell av MFP med CISS. När det gäller dess egenskaper liknar denna enhet laserversioner . Den använder ett A4-skrivhuvud i full bredd, som kan producera 45 ark färg eller svartvita bilder per minut, vilket är ett ganska bra resultat. Vid en tankning kan enheten skriva ut 3500 ark, det vill säga behållarnas kapacitet kommer att räcka ganska länge.

Modell med dubbelsidig utskrift eller så kallad duplex . Detta blev möjligt på grund av skrivhuvudets extremt höga resurs.

Bild
Bild

Det finns också trådlösa gränssnitt, vilket kraftigt utökar användningen av enheten och gör att du kan skriva ut bilder och dokument på distans. Förresten, speciell programvara tillhandahålls för detta.

Bild
Bild

Canon PIXMA G3400

Anmärkningsvärd enhet utrustad med ett kontinuerligt bläckförsörjningssystem. En fyllning räcker för att skriva ut 6 000 svartvita och 7 000 färgsidor. Filupplösningen kan vara upp till 4800 * 1200 dpi. Den högsta utskriftskvaliteten ger mycket långsam utskriftshastighet . Enheten kan bara skriva ut 5 ark färgbilder per minut.

Om vi pratar om skanning, utförs det med utskriftshastigheten på ett A4 -ark på 19 sekunder . Det finns också Wi-Fi, som låter dig använda funktionen för trådlös utskrift av dokument och bilder.

Bild
Bild
Bild
Bild

Epson L805

Ganska bra enhet när det gäller valuta för pengarna. Den ersatte L800 och fick ett trådlöst gränssnitt, snygg design och ökad detalj på utskrifter med en indikator på 5760x1440 dpi . CISS -funktionen är redan inbyggd i ett speciellt block som är anslutet till fodralet. Behållarna är speciellt gjorda genomskinliga så att du enkelt kan se bläcknivån i tankarna och fylla på vid behov.

Du kan skriva ut trådlöst med en mobilapp som heter Epson iPrint . Enligt användarrecensioner är kostnaden för tryckt material mycket låg här.

Dessutom är Epson L805 anpassningsbar och lätt att underhålla. Det kommer att vara ett bra val för hemmabruk.

Bild
Bild
Bild
Bild

HP Ink Tank Wireless 419

En annan MFP -modell som förtjänar användarnas uppmärksamhet. Det är ett utmärkt val för hemmabruk. Det finns ett CISS -alternativ inbyggt i fodralet, moderna trådlösa gränssnitt och en LCD -skärm . Modellen har en mycket låg ljudnivå under drift. Om vi pratar om den maximala upplösningen för svartvita material, så kommer värdet här att vara lika med 1200x1200 dpi, och för färgade material - 4800x1200 dpi.

HP Smart -appen är tillgänglig för trådlös utskrift och ePrint -appen för online -utskrift. Ägare av HP Ink Tank Wireless 419 noterar också en bekväm bläckpåfyllningsmekanism som inte tillåter överflöd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Epson L3150

Detta är en ny generation som ger högsta tillförlitlighet och maximal bläckbesparing. Utrustad med en speciell mekanism som kallas nyckellås, som ger utmärkt skydd mot oavsiktligt bläckspill vid tankning . Epson L3150 kan enkelt ansluta till mobila enheter med Wi-Fi-teknik utan router. Detta gör det möjligt att inte bara skanna, utan också skriva ut foton, övervaka bläckstatus, ändra utskriftsparametrar och göra ett antal andra saker.

Modellen är utrustad med tekniken för tryckreglering i behållare, vilket gör det möjligt att få utmärkt utskrift med en upplösning på upp till 5760x1440 dpi. Alla Epson L3150 -komponenter är tillverkade av kvalitetsmaterial, tack vare vilket tillverkaren ger en garanti för 30 000 utskrifter.

Användare uppskattar denna modell som extremt pålitlig, vilket inte bara är lämpligt för hemmabruk, utan också kommer att vara en bra lösning för kontorsbruk.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Det bör sägas att rätt val av en enhet av denna typ är mycket viktigt, eftersom det gör det möjligt att välja en verkligt MFP som uppfyller ägarens krav så mycket som möjligt och är lätt att underhålla. Låt oss försöka ta reda på hur man väljer en MFP med CISS för hemmabruk, liksom för kontorsbruk.

Bild
Bild
Bild
Bild

För hemmet

Om vi behöver välja en MFP med CISS för hemmet, bör vi vara uppmärksamma på olika nyanser så att det blir både kostnadsbesparingar och bekvämligheten med att använda enheten för att maximeras. I allmänhet rekommenderas följande kriterier.

  • Se till att den modell du väljer låter dig inte bara producera svartvitt, utan också färgutskrifter .… När allt kommer omkring måste du ofta arbeta hemma inte bara med texter utan också skriva ut foton. Men om du inte ska göra något sådant, så är det helt enkelt ingen idé att betala för mycket för det.
  • Nästa punkt är närvaron av ett nätverksgränssnitt . Om så är fallet kan flera familjemedlemmar ansluta till MFP: n och skriva ut vad de behöver.
  • Enhetens dimensioner är också viktiga, eftersom en för skrymmande lösning för användning hemma helt enkelt inte fungerar, det kommer att ta mycket plats . Så hemma måste du använda något litet och kompakt.
  • Var uppmärksam på typen av skanner … Den kan vara platt eller utdragen. Här måste du ta hänsyn till vilket material familjemedlemmar kommer att arbeta med.
Bild
Bild
Bild
Bild

Du bör också förtydliga en viktig punkt om färgutskrift. Faktum är att enkla modeller oftast har 4 olika färger. Men om de hemma ofta arbetar med fotografier, skulle det vara bättre att föredra en enhet med mer än 6 färger.

Bild
Bild

För kontor

Om du vill välja en MFP med CISS för kontoret, då här vore det bättre att använda enheter som använder pigmentfärger . De möjliggör bättre återgivning av ett stort antal dokument och är mindre utsatta för vatten, vilket förhindrar att bläck bleknar med tiden och det kommer inte att behöva göras om dokumenten.

Utskriftshastigheten är också en viktig egenskap . Om du till exempel behöver skriva ut ett stort antal olika filer är det bättre att välja enheter med hög hastighet, vilket kommer att minska utskriftstiden avsevärt. En normal siffra är 20-25 sidor per minut.

Bild
Bild
Bild
Bild

En annan viktig punkt för kontoret är utskriftsupplösning . En upplösning på 1200x1200 dpi räcker. När det gäller fotografier varierar upplösningen för modeller från olika tillverkare, men den vanligaste indikatorn är 4800 × 4800 dpi.

Vi har redan nämnt färguppsättningen ovan, men för ett kontor kommer modeller med 4 färger att vara mer än tillräckligt. Om kontoret behöver skriva ut bilder är det bättre att köpa en modell med 6 färger.

Nästa kriterium att vara uppmärksam på är - prestanda . Det kan variera från 1 000 till 10 000 ark. Här är det redan nödvändigt att fokusera på mängden dokumentation på kontoret.

Bild
Bild
Bild
Bild

En viktig egenskap för kontorsanvändning av MFP: er med CISS är storleken på ark som kan utföras . Moderna modeller låter dig arbeta med olika pappersstandarder, och den vanligaste är A4. I sällsynta fall kan du behöva arbeta med A3 -pappersstorlek. Men att köpa modeller med möjlighet att arbeta med större format för kontoret är inte särskilt lämpligt.

En annan indikator är bläckbehållarens volym. Ju större den är, desto mindre ofta måste den fyllas på igen . Och i en kontorsmiljö där mycket material behöver skrivas ut kan detta vara oerhört viktigt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur använder man det korrekt?

Liksom all komplex utrustning bör MFP: er med CISS användas i enlighet med vissa standarder och krav. Vi talar om följande punkter.

  • Vänd inte bläckbehållarna upp och ner.
  • Var ytterst försiktig när du transporterar enheten.
  • Utrustningen måste skyddas från effekterna av hög luftfuktighet.
  • Fylla på bläck bör endast göras med en spruta. Dessutom måste det vara separat för varje pigment.
  • Plötsliga temperaturförändringar bör inte tillåtas. Det är bäst att använda denna typ av multifunktionell enhet vid temperaturer från +15 till +35 grader.
  • Systemet för kontinuerlig bläckförsörjning måste vara i nivå med själva enheten. Om systemet är placerat ovanför MFP: n kan bläck rinna ut genom patronen. Om det installeras lägre, finns det en möjlighet att luft kommer in i huvudmunstycket, vilket kommer att leda till skador på huvudet på grund av att bläcket helt enkelt torkar.
Bild
Bild
Bild
Bild

I allmänhet, som du kan se, kommer det inte att vara svårt att köpa en kontinuerlig bläck -MFP av hög kvalitet. Det viktigaste är att uppmärksamma de nämnda kriterierna, och du kommer definitivt att kunna välja en bra MFP med CISS som uppfyller dina behov så mycket som möjligt.

Bild
Bild
Bild
Bild

MFP: er med CISS för hemmet presenteras i videon nedan.

Rekommenderad: