Hur Man Gör En Antenn För En TV? Hemmagjord TV -antenn Med Egna Händer Från ölburkar Och Andra Improviserade Medel Hemma

Innehållsförteckning:

Video: Hur Man Gör En Antenn För En TV? Hemmagjord TV -antenn Med Egna Händer Från ölburkar Och Andra Improviserade Medel Hemma

Video: Hur Man Gör En Antenn För En TV? Hemmagjord TV -antenn Med Egna Händer Från ölburkar Och Andra Improviserade Medel Hemma
Video: How to Build a TV Antenna Easy 2024, Maj
Hur Man Gör En Antenn För En TV? Hemmagjord TV -antenn Med Egna Händer Från ölburkar Och Andra Improviserade Medel Hemma
Hur Man Gör En Antenn För En TV? Hemmagjord TV -antenn Med Egna Händer Från ölburkar Och Andra Improviserade Medel Hemma
Anonim

TV, som för tio år sedan, är ganska populärt. Trots teknikens utveckling har proceduren för överföring av en tv -signal förblivit densamma. Behovet av att installera en antenn är alltid relevant. Det finns dock tillfällen då den här enheten misslyckas - då blir det nödvändigt att göra den själv.

Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner av hemgjorda antenner

Förr eller senare kommer många ägare av TV -apparater att tänka på frågan om hur man gör en enkel TV -antenn på egen hand. Vissa människor tycker att detta är ett svårt förfarande, men i praktiken är det tvärtom sant. För att kunna se tv måste antenner ha följande egenskaper:

  • enheten måste ha en viss riktningskopplingskoefficient, signalförstärkning, samt bli av med störningar;
  • antennen måste ha en automatisk inställning av värden utan mänskligt ingripande;
  • För att undvika fasförvrängning måste amplituden och frekvensen bestämmas noggrant.
Bild
Bild
Bild
Bild

Anledningarna till att du själv gör en TV -antenn är följande:

  • bostadshuset är nytt, inte behärskat av leverantörer;
  • lokalerna ligger långt från staden och butiker;
  • kabel -TV stängdes av på grund av professionellt arbete;
  • den gamla strukturen har gått sönder, men det finns inga ekonomiska medel för den nya.

Enligt proffs kan en hemgjord antenn perfekt klara sina funktioner när byggnaden ligger i ett gynnsamt område och tillverkningsprocessen utförs korrekt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Verktyg och material

Hemhantverkare gör antenner av olika material och improviserade medel. Utmärkta alternativ för tillverkning av en TV -enhet är rör, stavar, koppartråd, folie. Ovanstående material kännetecknas av smidighet, de böjer perfekt och behåller sin form. Du kan också använda alla typer av ledande metallprodukter:

  • trådar;
  • hörn;
  • stavar;
  • Ränder.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Koaxialtrådar har samma egenskaper som koppartrådar, men de är mycket billigare . Dessutom anses coaxil vara en ganska solid bas för antenner. Att spara experter rekommenderar att du använder trådar som finns tillgängliga hemma.

Bild
Bild

Tillverkningsmetoder

Det finns flera alternativ tack vare vilka du kan göra en antenn för en TV med egna händer hemma. Nästan varje TV -ägare kan skapa en kraftfull inomhus- eller utomhusstruktur, med hjälp av vilket det kommer att vara bekvämt att titta på TV -program och serier.

Hemma kan du snabbt skapa en bredband, passiv, aktiv, decimeterantenn - en slinga eller annan typ av enhet för en sommarstuga med improviserade medel, till exempel elektroder.

Bild
Bild

Från koaxialkabel

Enkelt och snabbt med egna händer kan du skapa en kanalmottagare från en liten bit koaxialkabel. För arbete behöver du plywood för basen eller annat plåtmaterial, eltejp, en kniv och ett lödverktyg.

Steg-för-steg-instruktion

  • Det krävs att man tar en bit koaxialkabel på 53 centimeter och böjer den till en ring . I detta fall måste kanterna vara öppna och fixerade i denna form på plywoodskivan.
  • Från en liknande kabel det är värt att klippa av en bit som är 17,5 centimeter lång för den andra slingan.
  • Efter det behöver du anslut kabel och på den andra basen, installera kontakten som är nödvändig för TV: n.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Under sådana enkla åtgärder får du en enkel bra antenn, som kommer att vara svår att fånga upp signaler med hög kvalitet. För att förbättra dess funktionalitet är det värt att installera en förstärkare.

Åtta

En hemmagjord enhet för mottagning av kanaler i form av en åtta monteras på några minuter. För detta ändamål behöver du en kartong, till exempel en skokartong, en antennkabel, en plugg, en kniv, ett lödverktyg, tejp, folie, lim. När du gör en antenn är det nödvändigt att utföra flera steg:

  • öppna lådan och frigör den från damm och smuts och fortsätt sedan med att klistra in;
  • Smörj lådans botten med ett litet lager lim och lim det med folie;
  • stäng lådan och täck den med tejp så att den inte spontant öppnas;
  • på locket är det värt att fixa kabelns bitar i form av en siffra på åtta och limma dem med tejp;
  • i mitten av figur åtta måste kabeln avlägsnas och ett par slutsatser göras av metallflätan för ytterligare anslutning av kanalmottagaren;
  • klipp av ledaren för att ansluta antennen till TV: n, medan kabelns längd måste motsvara avståndet från installationsplatsen för strukturen till enheten;
  • en av ändarna på sladden måste avskalas i enlighet med kontakten, så att det blir en skärmutgång, och från huvudkärnan monteras den genom 10-20 millimeter isolering;
  • anslut kablarna till figur åtta;
  • anslut kontakten från TV: n till den andra änden.
Bild
Bild
Bild
Bild

Efter att ha utfört alla ovanstående åtgärder kan antennen betraktas som funktionell. G8 är ett utmärkt alternativ till satellit -TV, eftersom bilden inte är sämre.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dubbel och trippel kvadrat

Det kommer att krävas lite ansträngning från guiden för att montera kanalmottagaren i form av en dubbel och trippel kvadrat. En korrekt monterad enhet kommer dock att tillåta mottagning av även de minsta tv -signalerna. Kvaliteten på konstruktionen av TV -program påverkas av avståndet från TV -tornet, därför i detta fall det är värt att observera rätt storlek.

För att göra en antenn i form av en dubbel och trippel kvadrat behöver du rör av metall, till exempel koppar, mässing, aluminium, och i det här fallet kan du använda stavar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är också värt att förbereda en dielektrisk stav, träbas, trådar. Beroende på rördiametern accepterar konstruktionen ett visst antal kanaler:

  • 1-2 centimeter fångar upp 1-5 kanaler;
  • 0,8-1,5 centimeter-6-12 kanaler;
  • 0,3-0,6 centimeter används för kanaler i decimeterområdet.
Bild
Bild
Bild
Bild

En sådan antenn har formen av 2 eller 3 ramar med rätt form, som har olika storlekar. Här är stadierna för tillverkning av en kanalmottagare.

  1. Böja rör till fyrkantar.
  2. De är anslutna i den övre delen med en pil, som består av en ledare, och i den nedre delen med ett dielektrikum.
  3. Installation av en utomhusantenn på en träbas.
  4. Separation av kabeln och separation av höljet till en separat terminal.
  5. Anslutning av kabeln till kanalmottagaren.
  6. Tätar den andra änden för antennkontakten så att TV -kanaler överförs.

Efter genomförandet av alla ovanstående aktiviteter av hög kvalitet kan TV-antennen anses vara klar. Den dubbla och trippel fyrkantiga designen är idealisk för utomhusinstallationer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Från metallburkar

En country -TV -antenn av ölburkar kan anses vara den enklaste och mest prisvärda passiva designen. Proceduren för dess tillverkning tar inte mycket tid och kan utföras även utan närvaro av färdigheter. Trots avsaknaden av svårigheter i arbetet och dyra material kan en anordning tillverkad av metallburkar perfekt ta emot decimetersändningsområden.

För att samla antennen från ölburkar behöver du följande material och enheter:

  • lång kabel;
  • burkar av aluminium, en enkel design består vanligtvis av två;
  • 2 självgängande skruvar och samma antal bultar;
  • kontakten med vilken kabeln ska anslutas till TV: n;
  • skotstejp eller eltejp;
  • bas av trä, plast, på vilken burkarna kommer att fästas.
Bild
Bild

Schema för att göra en tv -enhet

  1. Var och en av burkarna måste fästas på basstiftet med tejp . I detta fall bör avståndet mellan bankerna vara cirka 7 centimeter.
  2. Kabeln ska avlägsnas från ena sidan … Efter det är det värt att späda och fästa det. Du kan löda kabeln och montera kontakten i dess fria ände.

Denna enkla struktur kan installeras både inomhus och utomhus.

Bild
Bild

Om antennen är extern rekommenderas att den täcks med en stor plastbehållare. Kabeln ska ledas genom hålet på sidan.

Förslut sedan med kokande vatten. Kanalmottagaren bör anslutas och konfigureras genom autosökning av kanaler.

Bild
Bild

I form av en ram

För att bli ägare till en hemgjord TV-mottagare i form av en ram behöver du aluminiumplattor, ett metallnät för att göra en reflektor, några bultar, muttrar, en kabel och en plugg. När du arbetar kan du inte klara dig utan borr, skruvmejsel och tång. För att göra en antenn är det värt att utföra följande aktiviteter:

  • skär av aluminiumremsor, borra hål för bultar i ändarna;
  • montera ramen och fäst lederna med en överlappning;
  • för att förhindra oxidation rekommenderas att täcka ovanstående punkter med lack eller färg;
  • till vissa punkter i strukturen är det värt att ansluta en kabel som har antennkontakter;
  • fäst ramen på reflektorn, medan antennens elektriska krets inte ska kortsluta;
  • montera kanalmottagaren på masten och placera den på önskad plats.
Bild
Bild

Fjärilform

Denna typ av antenn bidrar till mottagning av högkvalitativa kanaler, därför är det all-wave. Att göra en hemlagad fjärilsdesign kan vara ett bra alternativ till en parabolantenn. Den oberoende tillverkningsprocessen måste vara särskilt noggrann och exakt . Enheten kommer att innehålla en bräda, bitar av koppartrådar med 4 mm kärnor.

Bild
Bild

Först och främst måste befälhavaren markera brädet med framtida hål och sedan borra dem enligt schemat. Nästa steg:

  • skär 8 bitar av tråd på 375 millimeter vardera, 2 - för att ansluta vingarna på 220 millimeter, krävs för att ansluta till uttaget;
  • för tillverkning av en elektrisk kontakt är det värt att avlägsna isoleringen av segmenten;
  • bitar av tråd måste böjas i kala områden;
  • V-liknande måste ha lika sidor med ett avstånd mellan ändarna på 75 millimeter;
  • det är värt att installera trådelement på en träskiva, fixera med självgängande skruvar;
  • kablarna från mottagarna ska monteras i uttaget med en kabel där som överför signaler.

Bredbandsantennen kan anses vara klar att använda och kan installeras inomhus för att ta emot TV-signaler.

Bild
Bild

Rekommendationer

Experter rekommenderar att inte vara rädd för att göra tv -antenner hemma, eftersom detta förfarande inte kommer att slösa mycket tid och pengar. För att inte köpa flera fabriksantenner kan du försöka göra en mer komplex struktur som kan återge signaler av hög kvalitet på en ogynnsam plats i hemmet. Att börja tillverka en TV -mottagare är ett av de enklaste alternativen. Mer seriösa konstruktioner bör göras av erfarna hantverkare, eftersom de innebär användning av ritningar och ytterligare färdigheter.

Rekommenderad: