Hur Man Gör öronproppar Hemma? Hemmagjorda Alternativ För Att Sova Från Bomull Och Andra Improviserade Medel. Hur Kan De Bytas Ut?

Innehållsförteckning:

Video: Hur Man Gör öronproppar Hemma? Hemmagjorda Alternativ För Att Sova Från Bomull Och Andra Improviserade Medel. Hur Kan De Bytas Ut?

Video: Hur Man Gör öronproppar Hemma? Hemmagjorda Alternativ För Att Sova Från Bomull Och Andra Improviserade Medel. Hur Kan De Bytas Ut?
Video: Hur du gör ett järnbristtest - snabbt och enkelt hemma 2024, Maj
Hur Man Gör öronproppar Hemma? Hemmagjorda Alternativ För Att Sova Från Bomull Och Andra Improviserade Medel. Hur Kan De Bytas Ut?
Hur Man Gör öronproppar Hemma? Hemmagjorda Alternativ För Att Sova Från Bomull Och Andra Improviserade Medel. Hur Kan De Bytas Ut?
Anonim

Många använder öronproppar för att skydda sig från höga och irriterande ljud. De blir oumbärliga hjälpare när du behöver koncentrera dig på en viktig uppgift eller främmande ljud hindrar dig från att somna. Du kan göra öronproppar själv. Du behöver bara förbereda nödvändiga verktyg, material och följa enkla instruktioner.

Bild
Bild

För- och nackdelar med hemgjorda öronproppar

Hemmagjorda öronproppar har sina egna fördelar och nackdelar. Många människor tillverkar dessa enheter med egna händer av den anledningen att butiksprodukter inte passar dem. Standardformen är en cylinder. Namnet som används av tillverkare kommer från frasen "ta hand om dina öron."

Alla skyddsanordningar kan delas in i grupper, beroende på syftet

  • Sömnprodukter.
  • Dykning.
  • Flyg.
  • Grunt dammar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelarna med handgjorda öronproppar är följande

  • Hemmagjorda skyddsprodukter kommer att vara perfekta för dig. Med tanke på deras anatomiska egenskaper kan du ge dem en idealisk form.
  • Handgjorda öronproppar kommer att vara unika, ingen butiksprodukt kan jämföra med dem.
  • Om du använder dessa verktyg ofta kan du spara pengar genom att göra hemma. För tillverkning av öronproppar används improviserade medel som finns i alla hem.
  • Inga speciella färdigheter eller verktyg krävs för att tillverka.
  • När du snabbt behöver skydda dig från buller och det inte finns något sätt att köpa öronproppar, hjälper hemlagade produkter att hantera problemet.
Bild
Bild
Bild
Bild

Nackdelarna med hemlagade produkter är följande

  • Vissa handgjorda produkter kan bara användas en gång. Sedan måste du slänga dem och göra det igen.
  • Specialmaterial används vid tillverkning av öronproppar. De är elastiska, allergivänliga och bekväma att använda. Sådana egenskaper kanske inte finns i det material som används i hemmet.
  • Hemmagjorda skyddsanordningar är inte lika hållbara som butiksprodukter. När de tas bort från örat kan små partiklar vara kvar inuti, vilket orsakar inflammation.
Bild
Bild

DIY -alternativ

Det finns flera sätt att göra öronproppar med egna händer från tillgängliga verktyg. Vi ska titta på de vanligaste.

Bomull

Grunden för den första typen av produkter kan hittas i alla hem. Öronproppar i bomull är enkla att använda och billiga … Först måste du göra en tät och stel cylinder av materialet. Denna form gör att du snabbt och bekvämt kan placera dem inuti ormen. Det viktigaste är att välja rätt längd. Det ska fylla öronöppningen utan att vidröra membranet. Överskott av bomull kan klippas av vid behov.

Bomullsbotten är insvept med plastfolie. Du kan också använda mjuk och elastisk cellofan … En liten fyrkant bör dras i mitten av materialet, inuti vilken en bomullscylinder är placerad. Därefter rullas plastfilmen tätt på ena sidan - på samma sätt som triangulära sötsaker lindas.

Var försiktig så att du inte deformerar produkten.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Glöm inte att ordna en liten hästsvans, med vilken det kommer att vara bekvämt att få öronpropparna ur örat … Nu kan färdiga öronproppar testas. Det finns ingen exakt regel för att mäta önskad storlek. I det här fallet måste du fokusera på känslorna och sätta i öronpropparna noggrant.

Om produkten kommer in i hörselgången utan obehag och hålls säkert inne kan öronproppar användas. Annars måste du ändra storlek på dem genom att lägga till eller subtrahera bomull. Kom ihåg att släppa ut överflödig luft vid fällning. Om plastfilmen inte klibbar fast vid bomullen kan du fixa den med ett elastiskt band eller tråd. Mjuka öronproppar är perfekta för skön sömn … Det tar bara några minuter att göra, och du kan bära hemlagade enheter i högst en vecka.

Obs! I stället för vanlig bomull kan du använda bomullstussar genom att rulla ett cylindriskt element från dem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Från plasticine

Med hjälp av processen som beskrivs ovan kan du göra ett föremål av plasticine. I detta fall måste öronpropparna vara helt inslagna i folie. Det är bekvämt att arbeta med sådant material, det är tätt och elastiskt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Från toalettpapper

Små och täta klumpar måste tillverkas av huvudmaterialet. Deras storlek ska vara sådan att bollarna täcker hörselgången, men inte passar inuti … Därefter måste pappersklumparna fuktas. Några sekunder under rinnande vatten borde vara tillräckligt. Se till att de inte kommer ur form. Pressa ut bollarna försiktigt. Under påverkan av fukt och efter komprimering blir bollarna mindre, så du måste lägga till lite torrt papper till varje.

Den återfuktande processen spelar en viktig roll. Torra bollar blockerar inte så mycket buller som våta .… Nästa steg är att kontrollera storleken. För detta måste öronproppar i papper användas. Om de inte orsakar obehag, bära med nöje. Annars måste du lägga till flera lager eller omvänt subtrahera dem.

Detta alternativ är engångsbruk. Den andra användningen av öronproppar i papper är förbjuden på grund av den höga risken för infektioner. När du har tagit bort ballongen från örat, kasta den. Om du snabbt behöver öronproppar är det tillräckligt att ta två bitar toalettpapper, ge det den nödvändiga formen, fukta och använda. Det rekommenderas inte att använda toalettpapper öronproppar hela tiden. Detta är ett praktiskt och billigt alternativ om det inte finns något annat alternativ.

Pappersprodukter kan inte användas före sänggåendet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Från hörlurar

Tänk på ett mer komplext alternativ för att göra öronproppar, men den färdiga produkten blir mycket mer tillförlitlig jämfört med alternativen av bomull eller papper. För att arbeta behöver du definitivt speciella badflikar … De är flexibla och bekväma att använda. Mycket det är viktigt att flikarna passar storleken på hörselgången … Obehag vid användning kan orsaka irritation och svår smärta.

Vi tar bort ärmen från hörlurarna och bearbetar noggrant detta element med en antibakteriell komposition. Du kan köpa den på vilket apotek som helst eller stormarknad. Du behöver också öronproppar i silikon … I den övre delen av pluggarna måste du göra ett snyggt och litet hål. Vi sätter på det här elementet över hörlurarna, som en borttagen ärm.

Om de görs korrekt skyddar hemgjorda öronproppar mot höga ljud. Du kan bara bära en sådan produkt i 3 veckor. Efter denna period är det nödvändigt att göra nya.

Tack vare silikoninsatserna är öronpropparna bekväma att bära länge.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Färdiga set

För snabb tillverkning av pålitliga och praktiska öronproppar kan du köpa ett speciellt färdigt kit. Det kommer med detaljerade instruktioner om hur man gör skyddande produkter. Tack vare sådana kit kan du göra produkter i perfekt form med säkra material. Kostnaden beror på kvaliteten på de använda råvarorna och märket.

Obs: Det mest grundläggande materialet för att göra moderna öronproppar är silikon. Den har alla viktiga funktioner som krävande kunder uppskattar. Silikon är mjuk, tät, praktisk och vattentät. Vaxprodukter finns dock på marknaden.

Dessa hörlurar mot buller väljs av finsmakare av naturmaterial.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Summering

Att göra öronproppar själv är ingen vän. Arbetsflödet tar bara några minuter. Genom att känna till några enkla tillverkningsmetoder kan du skydda dig mot obehagligt ljud och säkerställa en bekväm och tyst vila. När du använder hemlagade produkter, glöm inte att deras livslängd är avsevärt begränsad, och vissa alternativ kan bara bäras en gång.

Du kommer att spara mycket pengar om du tillverkar produkter för bullerfrihet. Du kan bära öronproppar före sängen, eller bara för att undvika buller från staden eller högljudda grannar. Du kan också ta med hemgjorda öronproppar på planet eller göra en ny sats innan start eller landning.

Om du väljer dykprodukter är det bättre att lägga dina pengar på butiksprodukter .… I detta fall använder tillverkarna speciella vattentäta material. Efter att ha analyserat ovanstående information kan vi dra följande slutsats. Du kan ersätta köpta produkter med självtillverkade öronproppar.

De är idealiska om du snabbt behöver skydda dig från buller utan att spendera pengar, men i vissa fall är det bättre att använda specialprodukter.

Bild
Bild

Du kommer att ta reda på hur bra öronproppar skiljer sig från de dåliga nedan i videon.

Rekommenderad: