Hur Man Gör En Sandblästring Från En Brandsläckare Med Egna Händer? Ritningar Och Diagram. Verktyg Och Material För En Hemmagjord Sandblästring

Innehållsförteckning:

Video: Hur Man Gör En Sandblästring Från En Brandsläckare Med Egna Händer? Ritningar Och Diagram. Verktyg Och Material För En Hemmagjord Sandblästring

Video: Hur Man Gör En Sandblästring Från En Brandsläckare Med Egna Händer? Ritningar Och Diagram. Verktyg Och Material För En Hemmagjord Sandblästring
Video: Svenska för nyanlända, Verktyg 2024, Maj
Hur Man Gör En Sandblästring Från En Brandsläckare Med Egna Händer? Ritningar Och Diagram. Verktyg Och Material För En Hemmagjord Sandblästring
Hur Man Gör En Sandblästring Från En Brandsläckare Med Egna Händer? Ritningar Och Diagram. Verktyg Och Material För En Hemmagjord Sandblästring
Anonim

Mycket ofta, inom vissa områden av mänsklig aktivitet, finns det ett behov av snabb och högkvalitativ rengöring av olika ytor från föroreningar eller glasmattor. Detta är särskilt efterfrågat i små bilverkstäder eller privata garage. Tyvärr har specialutrustning för detta ett mycket högt pris.

På samma gång, om du har en kraftfull kompressor till hands kan du enkelt göra en hemlagad sandblästring . Låt oss försöka ta reda på hur man gör en sådan enhet med egna händer snabbt och så enkelt som möjligt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Enhet

Först bör du överväga vilka komponenter sandblästringen består av för att tydligt förstå hur man gör det.

Oavsett anordningens utformning måste sandblästringen ha ett gemensamt flöde av slipande och utgående luft . Om monteringen utförs i enlighet med trycktypschemat, kommer sanden, på grund av applicering av tryck, att falla in i utloppstypsröret, där det blandas med luften från kompressorn. För att skapa ett vakuum i den slipande matarkanalen appliceras den så kallade Bernoulli-effekten.

Tillförsel av sand till blandningsområdet sker uteslutande under påverkan av atmosfärstryck

Möjligheten att göra sandblästring från en brandsläckare eller andra improviserade medel på olika sätt förklaras av att du kan använda många saker och material som vid första anblicken verkar onödiga.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En hemlagad version görs på grundval av typiska scheman, som endast kan skilja sig från varandra i metoden att mata sand till den del som ska rengöras. Men oavsett enhetens diagram (ritning) kommer de alla att innehålla följande element:

  • en kompressor som pumpar luftmassan;
  • en pistol, med hjälp av vilken slipkompositionen kommer att matas till ytan som kräver rengöring;
  • slangar;
  • slipande lagringstank;
  • mottagaren kommer att behöva bilda den nödvändiga syretillförseln.

För att öka tiden för kontinuerlig användning av utrustningen, för att bibehålla trycket som krävs för högkvalitativ drift, bör en fuktseparator installeras.

Om en kompressor av kolvtyp används, bör en mekanism installeras på luftkanalen som ansvarar för intaget, som filtrerar oljan.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Verktyg och material

För att få en sandblästrare från en brandsläckare måste du ha följande verktyg och reservdelar till hands:

  • ett par kulventiler;
  • en behållare från en brandsläckare, en cylinder under gas eller freon;
  • ett par tees;
  • del av röret för bildandet av en tratt för fyllning av slipmedlet;
  • slangar med en inre storlek på 1 och 1, 4 centimeter, avsedda att släppa slipmedel och tillföra luft från kompressorn;
  • klämmor med kopplingar som används för att säkra slangar;
  • fumband av sanitär typ, vars användning möjliggör anslutning av strukturella delar av den monterade modellen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkningsinstruktion

Låt oss nu gå vidare till att överväga den direkta processen att skapa en sandblästringsapparat från en brandsläckare. Det utförs enligt följande:

  1. Förbereder kameran . För att förbereda kammaren för vidare arbete måste gas släppas från brandsläckaren eller pulver måste hällas ut. Om cylindern sattes under tryck måste allt innehåll tas bort från den.
  2. Hål måste göras i behållaren . I den övre delen används hålen för fyllning av slipmedel. De ska ha samma storlek som diametern på det monterade röret. Och underifrån görs hål för efterföljande fastsättning av kranen genom svetsning.
  3. Nu svetsas ventilen in i cylindern, som kommer att ansvara för att justera tillförseln av slipande material . I det här fallet kan du använda ett alternativt alternativ - montera en adapter där regulatorn skruvas fast.
  4. Efter kranen bör du installera tee, liksom blandningsenheten . För deras högkvalitativa fixering måste du använda fumtejp.
  5. I det sista steget bör en ventil installeras på cylinderventilen ., och efter det montera tee.

Nu måste du slutföra monteringen av huvudstrukturen genom att svetsa handtagen för att transportera utrustning eller installera hjul.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det kommer inte att vara överflödigt att utrusta sandblästringen från en brandsläckare och ben, som kommer att vara stöd. Detta kommer att göra strukturen så stabil som möjligt.

Därefter skapas anslutningar, liksom matnings- och urladdningsvägar för den färdiga blandningen:

  • beslag är installerade på ballongventilen och tee som ligger nedanför;
  • slangen, som har en diameter på 1,4 centimeter och är avsedd för lufttillförsel, placeras mellan ventiltröjan och motsvarande blandningsenhet, som är placerad längst ner i behållaren;
  • en kompressor måste anslutas till inloppet på en ventiltröja utrustad med en koppling som förblir fri;
  • den återstående grenen av tee, från botten, är ansluten till en slang genom vilken slipmedlet kommer att tillföras.

På detta kan bildandet av sandblästring anses vara komplett.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nu måste du skapa en pistol och ett munstycke . Det första elementet är enkelt att skapa med hjälp av en kulventilfäste, som är monterad i slutet av den luftslipande föreningens slang. En sådan anordning av utloppstyp är i själva verket en klämmutter, med hjälp av vilken munstycket är fixerat för utmatning av blandningen.

Men munstycket kan tillverkas av metall genom att vrida det på en svarv. En mer bekväm lösning skulle vara att skapa detta element från en bil tändstift . För att göra detta måste du skära det nämnda elementet med en kvarn på ett sådant sätt att du kan separera den starka kolonnen av keramik från metallens delar av strukturen och ge den önskad längd.

Det ska sägas att processen att separera den nödvändiga delen av ljuset är mycket dammig och åtföljs av en obehaglig lukt . Så det bör inte utföras utan användning av personlig skyddsutrustning.

Och om du inte har kompetensen att arbeta med det nämnda verktyget och de nödvändiga lokalerna där denna process kan utföras, är det bättre att helt enkelt köpa ett keramiskt munstycke i någon butik och installera det.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nu ska enheten kontrolleras. För att göra detta måste du skruva loss pluggen i korset och hälla sand i kroppen med sandblästring. Det skulle vara bättre att använda en vattenkanna för att inte spilla den . Tidigare måste den vara väl siktad och finkornig.

Vi aktiverar kompressorn, hittar ett lämpligt tryck och justerar också mängden sand som levereras med kranen längst ner på enheten . Om allt är i ordning kommer den resulterande konstruktionen att fungera korrekt.

I allmänhet bör det noteras att hemlagad sandblästring gjord av en brandsläckare är mer effektiv än industriella mönster som finns på marknaden. därför det skulle vara bättre att lägga din egen tid på att skapa en hemlagad analog . Dessutom kräver detta inga stora finansiella investeringar eller resurser.

Rekommenderad: