Hemmagjord Domkraft: Hur Man Gör En Hävstångskontakt Med Egna Händer? Garage Hiss Ritning. Hur Gör Man En Kraftfull PVC -rörjacka Och Andra Lyftanordningar?

Innehållsförteckning:

Video: Hemmagjord Domkraft: Hur Man Gör En Hävstångskontakt Med Egna Händer? Garage Hiss Ritning. Hur Gör Man En Kraftfull PVC -rörjacka Och Andra Lyftanordningar?

Video: Hemmagjord Domkraft: Hur Man Gör En Hävstångskontakt Med Egna Händer? Garage Hiss Ritning. Hur Gör Man En Kraftfull PVC -rörjacka Och Andra Lyftanordningar?
Video: Unique Creative ideas from Cement and Tennis Ball - How to make Pots - Flower pot Design Ideas 2024, Maj
Hemmagjord Domkraft: Hur Man Gör En Hävstångskontakt Med Egna Händer? Garage Hiss Ritning. Hur Gör Man En Kraftfull PVC -rörjacka Och Andra Lyftanordningar?
Hemmagjord Domkraft: Hur Man Gör En Hävstångskontakt Med Egna Händer? Garage Hiss Ritning. Hur Gör Man En Kraftfull PVC -rörjacka Och Andra Lyftanordningar?
Anonim

Jacket är ett populärt verktyg som nästan alla bilentusiaster använder. Enheten låter dig hantera nästan alla, även den mest oförutsedda situationen, och hjälper till att snabbt åtgärda störningen. Jacken ska vara i bilen om det behövs reparationer, och det kommer inte att finnas en enda uppgörelse eller bilservice i närheten.

Bild
Bild

Det är inte alltid möjligt att köpa en kvalitetsjack. Därför kan du vid behov göra det själv. Det är viktigt under tillverkningen att säkerställa den nödvändiga säkerhetsnivån för den framtida enheten. Det är värt att titta närmare på hur man skapar en jack.

Enhet

Jackens huvuduppgift är att lyfta fordonets hjul för deras senare byte. Verktyget används både för professionellt reparationsarbete och för byte av hemhjul . Genom hantering av domkraften utförs också reparationsarbete i vissa fack under bilen, vilket säkerställer att maskinen lyfts.

Bild
Bild

Det är anmärkningsvärt att domkraften är populär inte bara inom bilområdet. Det används för att installera olika strukturer och vid utförande av byggnadsarbete eller reparation av olika utrustningar. Det finns följande typer av uttag:

Mekanisk . Lyftning sker genom att trycka på spaken på handtaget. De används inte särskilt ofta, men de är kompakta och saknar fysisk ansträngning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hydraulisk . Ett särdrag hos verktyget är principen för dess användning. Lyftningen av hjulen säkerställs av det inkommande trycket som skapas av arbetsvätskan. Sådana uttag är populära.

Bild
Bild

Pneumatisk . Komprimerade gaser ansvarar för driften av enheten. Kammaren ökas med hjälp av det genererade trycket, vilket gör det möjligt att höja bilen.

Bild
Bild

Om så önskas kan du göra något av dessa uttag med hjälp av lämpliga verktyg och material. Hemmagjorda knektar är också populära.

Bild
Bild

Materialval

Det viktigaste som måste tillhandahållas i en hemgjord struktur är att uppnå sin styrka. Därför, för tillverkning av ramen, material som:

  • stålkanaler;
  • profiler från PVC -rör;
  • metallstavar av profilstål;
  • hjul som rör objektet;
  • gummidel för skålen;
  • fästelement.
Bild
Bild

Nödvändiga verktyg

Som de viktigaste verktygen och materialen behöver du:

  • svetsmaskin;
  • slipmaskin utrustad med slip- och skärhjul;
  • borra;
  • uppsättning verktyg.
Bild
Bild

Det bör också finnas ett måttband, en linjal och andra mätinstrument i närheten. Dessutom rekommenderas att förbereda en markör så att mätningar kan markeras.

Bild
Bild

Hur man gör

Om du vill kan du göra nästan vilken domkraft som helst med dina egna händer. Därför är det värt att överväga i detalj vad som behövs för att skapa en specifik modell.

Hydraulisk

Den vanligaste typen av lyftverktyg. Den har en hög bärighet, så den används ofta vid reparation av lastbilar eller SUV.

Bild
Bild

Enhetens design inkluderar:

  • ram;
  • olja;
  • kolv.

Enhetens kropp finns i olika former och längder. Det bästa alternativet för tillverkning av enheten skulle vara att använda härdat stål, vilket ger den nödvändiga styrkan.

Bild
Bild

Det finns flera hål i kroppen. De bidrar:

  • utdragbar cylinder;
  • lyftspak.

Det finns också ett T-format handtag som gör att elementen kan matas ut. Enhetens rörelse underlättas av polyamidhjul, vilket ger stora möjligheter till manövrering.

Bild
Bild

Du kan montera en hydraulisk domkraft med dina egna händer på några timmar. För att skapa en enhet måste du förbereda:

  • svetsmaskin;
  • bågfil;
  • en maskin utrustad med en slipskiva;
  • stålprofiler.
Bild
Bild
Bild
Bild

Monteringen av handhållen utrustning utförs i flera steg:

  1. Först måste du skapa en supportplattform. Enhetens mekanism kommer att placeras på den. För att skapa en plattform är det nödvändigt att skära 4 delar 300 mm långa från en rektangulär profil, vars tvärsnitt är 50x50 mm. Delarna måste läggas ut med väggarna mot varandra och svetsas för att säkerställa att de fixeras.
  2. Nästa i raden är hållplatser och läktare. För att göra dem måste du också skära 3 delar från stålprofilen. I det här fallet, för hållplatserna, måste du först beräkna längden, och rackets längd bör inte överstiga bredden på stödplattformen. Anslutningen av elementen säkerställs genom svetsning.
  3. Det sista steget är tillverkningen av ett bekvämt avtagbart stopp, som säkerställer trycköverföring till andra element. För att skapa en del behöver du flera bitar stålband, vars tjocklek inte får överstiga 3-5 mm. Längden på varje stopp måste vara lika med avståndet som bildas mellan konstruktionens stag. Installation och fixering av stoppen utförs med svetsning och fästelement.
Bild
Bild

Om det behövs kan avståndet som bildas mellan stoppet och balken reduceras.

Bild
Bild

Kuggstång

Innan du gör ett sådant verktyg rekommenderas det att vara särskilt uppmärksam på hållfasthetsindikatorerna, eftersom stabiliteten i den framtida domkraften beror på dem. därför det är viktigt att montera enheten så att den inte faller någonstans och inte lämnar under drift.

Bild
Bild

Egenproduktion av en sådan domkraft kräver inte mycket ansträngning . Förfarandet kommer inte att ta lång tid. För tillverkning är det nödvändigt att svetsa två stålramar till varandra i en vinkel så att de bildar en pyramid med en stympad ände - en trapets. Detta kommer att vara stödet för strukturen. Då måste du göra två baser av mekanismen - ovan och under. För tillverkning är en stålplåt med en tjocklek på upp till 5 mm lämplig.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det tredje steget är att förse baserna med hål för svetsning av muttrarna. Ett hål görs också i botten, där en mekanisk stång måste installeras för att säkerställa rotation. Dessutom måste du göra en vred.

Bild
Bild

Mekanismen rekommenderas att vara tillverkad av ståldelar med höghållfasta indikatorer. Ytterligare fästning av en metallkabel till rack- och pinjonkontakten hjälper till att byta ut vinschen.

Bild
Bild

Vagn

En flaskjack, som är en enkel design, tas som grund för tillverkning och dess ändring utförs. Lyfthöjden för en sådan enhet är 23 cm, vilket gör det möjligt att lyfta lastbilar.

Flaskuttag aktiverar arbetsstavarna under drift för att lyfta maskinen med den medföljande spaken. Spaken drivs av en hydraulcylinder installerad i konstruktionen.

Bild
Bild

Garagekontakten monteras i flera steg:

  1. Först görs ett rack med en 12 -kanalig.
  2. Därefter sker montering av lyftmekanismen och basen. För att göra detta måste du använda en 10 mm kanal.
  3. På framsidan av strukturen är rullar monterade. De standard som finns i tvättmaskiner kommer att göra.
  4. För att göra en jackkopp kan du ta en del av ett bilstopp. Stagen är gjorda av stavar, vars diameter inte överstiger 20 mm.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Att döma av vad strukturen är sammansatt av liknar principen för drift av en rull- eller saxjacka en flaskjack. Den enda skillnaden ligger i axeln längs vilken cylindern rör sig. I den uppdaterade enheten är den gjord horisontell. Verktyget fick detta namn på grund av dess utseende. Den liknar en vagn på hjul.

Bild
Bild

Skruva

Skruvjackdesignen innehåller följande element:

  • bas;
  • två axlar;
  • betoning;
  • mekanism i form av en skruv.
Bild
Bild

Monteringen sker på en stålplåt, vars tvärsnittsarea är 2,63 cm2. 4 hål borras i basens hörn för att installera fästelement som fixerar basen.

För tillverkning av rotationsaxeln tas metallstavar, vars diameter inte överstiger 12 mm . Det är viktigt att det finns en gänga i elementets ena ände och en hållare i den andra, vilket ger möjlighet att fästa stiftet.

Bild
Bild
Bild
Bild

I den sista svängen görs en axel, som säkerställer rotation av axlarna - övre och nedre . Dessutom är stift utrustade med platta cylindriska huvuden installerade på sidorna. För att fästa elementen används splintar. Installationen av hållaren slutför processen.

Bild
Bild

Pneumatisk

Detta är en domkraft, som är utformad med en pneumatisk kudde. Verktygstillverkning tar inte mycket tid och ansträngning. Dessutom är designritningen av enheten intressant, vilket kommer att göra monteringen ovanlig.

Bild
Bild

Med hjälp av kraftfulla uttag utförs exakt installation, så enheten är populär på många områden . Skalet är plant och utgör grunden för enheten. Under drift tillförs tryckluft till den, vilket ger en ökning.

Bild
Bild

För att skapa en mekanism måste du förbereda:

  • en kudde som används i lastbilar;
  • boll för lager;
  • en bult från ett VAZ -hjul;
  • fästelement;
  • borra.
Bild
Bild

Proceduren utförs i flera steg:

  1. Först monteras fästbultar i kuddens medföljande hål. Varje bult är förborrad.
  2. Därefter görs ett hål i VAZ -hjulbulten. Det kommer att användas som en ventil.
  3. Den tredje etappen innefattar anslutning av alla element. Utloppet stängs med en kula, vilket förhindrar att luftströmmar tränger in under driften av enheten.
Bild
Bild

För att använda redskapet behöver du en pump. Enheten ska placeras under maskinens undersida. För att enheten inte ska röra sig måste du dessutom förbereda ett block.

Bild
Bild

Elektrisk

Den sista versionen av en hemgjord hiss. En särskiljande egenskap är komplexiteten att göra en sådan enhet med egna händer, så inte alla mästare kommer att bestämma sig för att använda det här alternativet.

En jack av elektrisk typ kombinerar:

  • spakmekanismer;
  • elektrisk drivning.
Bild
Bild

För tillverkning av en sådan domkraft kan du använda motorn för elfönstren. I det här fallet rekommenderas att ta bort drivenheten och kablarna från strukturen, så att växellådan och motorn lämnas kvar. Dessutom måste du förbereda ett huvud och en skruvuttag, som kommer att användas som grund för att skapa höljet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Syftet med montering av eluttaget är att förhindra behovet av att skapa fysisk ansträngning när du använder enheten. Domkraften kan fästas av stålremsor av medeltjocklek, som måste trimmas i förväg. Remsorna fixeras genom svetsning.

Bild
Bild

Rekommendationer

Endast den som gjorde det är ansvarig för hur en hemgjord garagekontakt fungerar. Hur som helst, oavsett hur säker skaparen av domkraften har, rekommenderas det att använda försäkring - en annan lyftanordning när det gäller att utföra reparationsarbete på motorn eller pallarna under fordonets kaross.

Domkraften är ett populärt verktyg för att lyfta bilar. Därför, om det beslutades att montera enheten med egna händer, bör du närma dig frågan ansvarsfullt.

Rekommenderad: