DIY -låda (52 Bilder): Hur Man Gör Det Från Improviserade Medel Hemma, Från En Rulle Med Skotband Och Skal? Inredning Alternativ

Innehållsförteckning:

Video: DIY -låda (52 Bilder): Hur Man Gör Det Från Improviserade Medel Hemma, Från En Rulle Med Skotband Och Skal? Inredning Alternativ

Video: DIY -låda (52 Bilder): Hur Man Gör Det Från Improviserade Medel Hemma, Från En Rulle Med Skotband Och Skal? Inredning Alternativ
Video: DIY/Beautiful Idea with Seashells / Home decor 2024, Maj
DIY -låda (52 Bilder): Hur Man Gör Det Från Improviserade Medel Hemma, Från En Rulle Med Skotband Och Skal? Inredning Alternativ
DIY -låda (52 Bilder): Hur Man Gör Det Från Improviserade Medel Hemma, Från En Rulle Med Skotband Och Skal? Inredning Alternativ
Anonim

Trots att du kan hitta en mängd olika lådor till salu, strävar många efter att göra vackra lådor för smycken, papper, vykort, pengar och andra viktiga saker med egna händer. Dessutom finns det många material till hands i vardagen som gör att du kan skapa gizmos som är unika i inredningen. En låda gjord med egna händer kan inte bara användas själv utan också presenteras som en originalgåva, vilket gör en älskad glad.

Bild
Bild

Hur gör man av trä?

Trälådor är en säker plats att förvara små föremål. Trä öppnar mycket utrymme för kreativitet. Vissa modeller kräver speciella färdigheter i arbetet med detta material och ett specialverktyg.

I händerna på en riktig professionell förvandlas trädet till ett unikt föremål, särskilt om lådan är gjord för hand med hjälp av snideri, och också har en komplex intern struktur - flera nivåer eller fack.

Samtidigt kan även ett barn med minimal erfarenhet av arbetskurser klara av att skapa en plywoodlåda.

För arbete måste du välja ett material av god kvalitet som verkligen inte kommer att spricka eller splittras.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den klassiska lådan har formen av en rektangel. Till att börja med måste du rita framtida väggar på plywood - 2 långa och samma mängd - kortare. Botten beräknas så att efter att ha justerat delarna kommer den in i sidoväggarna.

Delarna sågas ut med en sticksåg. Halvfärdiga element kommer att tänka på med sandpapper för att bli av med jags och oegentligheter.

För en vacker anslutning av delar i dem kan du göra spår i tjockleken på plywood. Tack vare detta kommer strukturen att vara hållbar.

När delarna kombineras limmas sidoväggarna först ihop och botten installeras efter det . Den måste hålla stadigt på plats.

Om det inte passar bra på den plats som är avsedd för det, kan du fila det med en fil.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det återstår att göra ett omslag. Det kan vara platt eller djupt. En mer komplex - icke -platt - design är gjord på samma sätt som själva lådan. Du kan ansluta den övre delen med den med slingor. I slutskedet återstår att lacka eller måla saken. Arbetsstycket kan också utvändigt åldras, täckas med läder och så vidare om så önskas.

Enligt samma princip är en låda gjord av en vanlig kartong

Även om du i detta fall istället för en sticksåg måste anta en cirkelsåg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Pappersverkstad

Det är snabbt och enkelt att göra en mängd olika hantverk av tjockt papper. Du kan använda origamitekniken genom att montera en låda från enskilda pappersbitar vikta på ett speciellt sätt, eller använda kartong som basen av lådan. Till exempel, en papperslåda i form av ett hjärta kommer att se vacker ut.

  • Använd ett förberedt mönster och gör två grundläggande delar av den framtida kistan, som har formen av ett hjärta. Den ena är botten och den andra är locket.
  • Förbered produktens väggar med en förplanerad höjd.
  • Gör snitt på sidodelarna och limma fast basen med Moment -lim.
  • Fäst locket på den resulterande behållaren genom att limma det ena på det andra på tygbitarna.
  • Inuti återstår att limma kistan med vackert papper eller tyg av sammetstyp. För att dekorera locket kan du använda decoupage -tekniken, måla det eller dekorera det med hemlagade blommor.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det mesta av papperet finns i boken. Det är den gamla boken, som ingen definitivt kommer att läsa, som kan användas för originalförpackningen. Du måste ta en inbunden kopia. Om du planerar att använda den framtida lådan inte bara för att förvara saker, utan också som en inredning, kan den avslutas på utsidan på ett speciellt sätt, och om dess syfte är fungerar som en cache, är det bättre att lämna produktens "utseende" som det var ursprungligen.

  • På bokens första sida måste du rita en geometrisk figur, gå några centimeter tillbaka från kanterna. Du kan välja en rektangel, kvadrat eller till och med en cirkel som bas. Allt beror på utformningen av den interna strukturen. Ingen kommer att förbjuda att tillhandahålla flera fack för saker i boken.
  • Sedan måste du skära igenom alla sidor med en prästkniv. Det är viktigt att inte luta skärverktyget så att snittet är strikt vertikalt. Ta bort överflödigt papper.
  • Sidorna måste limas ihop. Du ska inte helt fästa varje ark med nästa. Så boken inuti blir först våt och sedan vrider den. Det är tillräckligt för att se till att sidorna inte bläddrar igenom och strukturen är solid.
  • Om du vill ge boklådans inredning ett mer elegant utseende kan snittets omkrets förseglas med papper och lackeras.
  • Utanför är lådan, om så önskas, utrustad med ett lås från en hantverksbutik eller helt enkelt fäst på bandets lock och lock. Det är bekvämt att knyta dem så att lådan inte öppnas i det mest olämpliga ögonblicket.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Intressanta idéer för att skapa från improviserade medel

För att skapa lådor som är original i utseendet hemma kan du använda de mest oväntade sakerna, bland vilka många oftast är avsedda att "kasseras".

Vackra gizmos erhålls från:

  • lådor med skor, fat eller godis;
  • fasta behållare för juice eller mjölk;
  • glass- eller sylthinkar;
  • äggbehållare;
  • toalettpapper rör;
  • tejpbussningar.

Processen att göra många dekorativa lådor verkar först komplicerad. Faktum är att den "tekniska sidan" av frågan ofta inte är svår, viktigare är förmågan att göra allt exakt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Från en rulle med scotchtejp

För att skapa en låda för små saker behöver du 2 identiska spolar och kartong. Ärmen är placerad på en kartongbit och skisserad med en penna. Du kommer att behöva 2 pappcirklar för botten av lådan och locket.

Om du vill att locket ska vara smalare än basen måste det skäras på längden till önskad höjd . Nu är kartongämnena limmade på ärmarna. Du kan dekorera ämnena på olika sätt, till exempel mantla det med en trasa eller skapa en inredning med polymerlera.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Från glasspinnar

Det är möjligt att "bygga" en intressant utseende låda för ringar och örhängen eller några andra små värdesaker från platta träpinnar.

Först skapas basen . Botten läggs ut från ett dussin ämnen, som hålls ihop med en limpistol.

Därefter läggs väggarna ut och fästs till önskad höjd. Omslaget är gjort på samma sätt. För inredning kan du också använda material till hands, från servetter till pärlor.

Du kan ansluta de övre och nedre delarna genom att göra "öglor" av tygremsor limmade på locket och basen

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Från snäckskal

Skal är ett speciellt material som låter dig skapa ett unikt föremål för förvaring av olika saker. Ibland, efter att ha återvänt från semestern, tar folk med sig hela leveranser av sådana gåvor av naturen. Om du limmar basen för lådan med dem blir resultatet bra. Men även om det inte finns några riktiga skal kan du använda pasta som har en liknande form.

Det är viktigt att "basen" för skalen är stark och inte deformeras under klistringsprocessen ., eftersom själva "skaldjur" har en ganska stor massa.

I slutet lackeras kisten.

Om pastaskalor används måste de först täckas med färg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Från tidningsrör

Människor som vet hur man väver från tidningsrör kan enkelt skapa kistor i olika former av sådant avfallsmaterial. Om du planerar att förvara ganska små saker i en korglåda är det bättre att ta en kartong som grund för vävning.

Först måste du vrida ett stort antal rör. För att göra detta, använd en sticknål. Den läggs diagonalt på ett tidningsark (3-4 format) och vrids, leder längs arbetsytan med handflatorna pressade mot stickan. Istället för en tidning kan du ta till exempel blad från en blank tidning. Rören måste ha samma diameter . Gör dem inte för tjocka eller för långa.

Sedan skärs en rektangel ut ur kartongen för att passa botten av den förberedda lådan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lådan vänds. Rita en rektangel runt omkretsen av botten och, med fokus på den, försiktigt med jämna mellanrum - 5-6 cm - stick fast rören. En förberedd kartongrektangel limmas på botten och stänger de bifogade rören.

De fria delarna av rören lyfts upp längs lådans väggar och flätas med förberedda "vinstockar", tätt pressar raderna mot varandra . För att förhindra att strukturen faller sönder används lim under vävning, med vilket tidningsämnen hålls samman.

Locket är tillverkat på samma sätt.

Om så önskas kan den fästas i botten med öglor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Inredning alternativ

För många är att dekorera en låda den mest intressanta delen av att skapa den. Och detta är inte förvånande. Det är tack vare designen som den slutliga unika bilden erhålls, och skaparen har möjlighet att tillämpa sina befintliga färdigheter i att hantera vissa föremål för dekoration. Här kan du använda färdigheterna för att rita, sticka, skulptera, sy och andra.

Du kan dekorera lådan med en mängd olika tekniker . Trimma till exempel med tyg för att göra det mjukt och bekvämt att se på. På så sätt kan du "tänka på" en kartong avsedd för förvaring av trådar och knappar.

Du måste ta en syntetisk vinterisator och skära ut delar från den enligt måtten på väggarna, botten och locket. Det är viktigt att ta ett material som har en tunn struktur så att kisten inte ser ut som en kudde. Först kan du limma en sådan bit till botten. Det är bättre att använda Moment -lim för att fästa sintepon -packningen och höljet . Den är jämnt fördelad över ytan och den syntetiska vinteristern pressas mot den.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Resten av kisten klistras också över. Sedan skärs ett tygstycke ut på baksidan av lådan med tillägg för böjningar (2-3 centimeter). Limmas till den avsedda platsen med PVA -lim. Den appliceras över vadderingspolyestern med en pensel eller rulle. Det är viktigt att limmet sprids jämnt över ytan . Detta förhindrar blödning genom tyget om det finns mycket lim. Och det kommer att finnas inga icke-limmade områden på tygdekorationen om det inte fanns tillräckligt med lim någonstans.

Det är viktigt att limma tygdelen så att det inte finns några veck och snedvridningar på den. Därefter fästs kvoten på kroppen, rör sig från mitten till kanterna och böjer tyget inåt och mot botten. Klämmor kan användas för bättre vidhäftning till basen. Tyget måste trimmas i hörnen.

På detta sätt klistras sidoväggarna och botten över från utsidan . Inredningen kan vara gjord av samma tyg som utsidan, eller så kan du ta en annan.

Ett ämne skärs ut enligt storleken på botten inuti lådan av akvarellpapper. En vävnadsklaff av lämplig storlek (med tillägg) limmas på den. Nu är papperet "botten", klistrat över med en trasa, fäst på plats. Tyggodset viks på väggarna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Väggarnas inre yta är dekorerad på samma sätt. Samma manipulationer utförs med locket. Satinband eller spetsar kan limmas runt lådans omkrets och locket, vilket kommer att slutföra bilden och dölja tygets leder.

För att dekorera lådan är det bekvämt att använda vanliga kokta äggskal och servetter . De avlägsnade skalen torkas och krossas. Du kan också lämna ganska stora bitar, som redan är "krossade" i arbetet direkt på väggytan och korgens lock. Men först målas ytan på det framtida "mästerverket", som kommer att fungera som ett förråd av värden, och täcks sedan med ett lager lim. Tills han tog tag, sprids skalen över honom. Efter torkning täcks ytan igen med ett lager färg (eller flera).

Då är det dags att använda dekorativa servetter. Det rekommenderas att smörja det översta lagret av tunt papper väl med PVA -lim och fästa det på väggens låda så att det ligger plant. Det är sant att människor med erfarenhet av decoupage förstår att en blöt servett lätt går sönder och rynkor.

Därför måste du agera mycket noggrant.

Bild
Bild
Bild
Bild

Efter torkning behandlas den dekorerade lådan med lim igen

Om en sådan är gjord av naturligt trä är det enklaste sättet att slutföra det genom att täcka det med lack som betonar det naturliga mönstret på det. Men ändå ser träkistor dekorerade med sniderier mer intressanta ut. Om du inte har mycket erfarenhet av att skapa tredimensionellt träverk är det bättre att börja med stora, enkla geometriska mönster.

De skärs med en mejsel eller en sned kniv enligt en tidigare tydligt ritad pennritning. Brister i tråden kan korrigeras med fint sandpapper.

Om lådan inte är för liten kan du till och med dekorera den med tapeter med ett texturerat mönster. PVA -lim något utspätt med vatten är lämpligt för arbete . Beredda pappersbitar smetas med det, låt det dra i denna komposition så att den framtida beläggningen sväller något. Därefter placeras den förberedda inredningen på locket eller sidan av lådan och pressas väl, vilket säkerställer att greppet är starkt och att bubblor och veck inte visas.

Bild
Bild
Bild
Bild

När de limmade elementen har torkat kan du måla lådan med svart akrylfärg och sedan, när det är torrt, applicera ett lager rött. Slutligen, tillsätt silver, och sedan färgen på brons.

För färgning används engångspappershanddukar, som fuktas med färg, och från dem överförs färgen till den förberedda ytan. Tack vare detta tillvägagångssätt uppnås effekten av färginhomogenitet. Så småningom ser lådan ut som om den är en antik metallsak. Slutligen måste den täckas med ett lager lack.

De som vet hur man broderar kommer att kunna visa sina färdigheter när de skapar lådans inredning . För att göra detta måste du brodera det mönster du gillar på duken med ett kryss. Det är absolut nödvändigt att ta trådar av hög kvalitet - billiga trimmar snabbt och tappar utseendet, och med dem hela produkten. Duken med den färdiga bilden måste fästas på locket med hjälp av trådar och lim, se till att ritningen är i mitten av planet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nu är lockets kanter över kanten på duken trimmade med tejp. Själva lådan kan avslutas med kitt. Som en stencil, till exempel, tas en gummerad butikservett under spets. Det måste täckas med ett lager kitt, tas sedan bort, vänta tills den resulterande bilden tar tag och lackeras.

Fans av allt glänsande och glittrande kan använda skärmar av en spegel eller spegelbelagd plast som dekoration . Onödiga diskar för din dator kommer också att göra. Till att börja med, förbered bitar av den framtida spegelmosaiken. De behöver inte ha samma form. Det kan vara rutor, trianglar, hexagoner och andra geometriska former som kan se vackra ut på ett plan förutom varandra.

Lådans yta är täckt med lim, och sedan limmas de förberedda elementen så att de inte fäster tätt mot varandra. Lämna lådan i flera timmar.

Om så önskas kan luckorna mellan spegelbeläggningselementen fyllas med färg, till exempel över tyget.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lådor dekorerade med blommor och pärlor ser väldigt fina ut. Blommor kan tillverkas med olika tekniker. För att göra detta kan du till exempel använda en stencil eller klippa ut lämpliga fragment från servetter eller decoupagekort. Volymetriska blommor klippta av papper, band eller skapade av foamiran ser bra ut.

Det återstår att ordna dem vackert på lådans yta - och du är klar

När det gäller pärlorna kan det vara en pärldekoration eller olika transparenta stenar. Det finns ett stort urval av sådana produkter i butiker för kreativitet. Glänsande knappar och paljetter kommer också till nytta. Det som är bra med inredningen är att det ger intryck av rikedom.

Perfekt för kistor som förvarar smycken för kvinnor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ursprungliga idéer

Varje riktig man har många järnbitar i butiken, som i kombination med varandra kan förvandlas i skickliga händer till en underbar dekoration för en låda i steampunk-stil.

Bild
Bild

Mästare i sitt hantverk kommer att ge en trälåda en ovanlig form och dekorera den på ett inte mindre originellt sätt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lådan i form av en gammal telefon blir inte bara en bekväm förvaring för små saker, utan också en organisk dekoration av interiören, inredd i lämplig anda.

Bild
Bild
Bild
Bild

En liten kista i form av en soffa kommer att ta sin rättmätiga plats i barnrummet. I den kommer flickan att kunna behålla sina söta hemligheter.

Rekommenderad: