Hur Ansluter Jag Min MacBook Till En TV? Ansluter Du Via Wi-Fi Till MacBook Air Och Pro? Hur Matar Jag Ut En Bild Via En Kabel?

Innehållsförteckning:

Video: Hur Ansluter Jag Min MacBook Till En TV? Ansluter Du Via Wi-Fi Till MacBook Air Och Pro? Hur Matar Jag Ut En Bild Via En Kabel?

Video: Hur Ansluter Jag Min MacBook Till En TV? Ansluter Du Via Wi-Fi Till MacBook Air Och Pro? Hur Matar Jag Ut En Bild Via En Kabel?
Video: Почему в MacBook Air и Pro на M1 трескается дисплей? Что делать и как избежать? | ТехРазбор №20 2024, April
Hur Ansluter Jag Min MacBook Till En TV? Ansluter Du Via Wi-Fi Till MacBook Air Och Pro? Hur Matar Jag Ut En Bild Via En Kabel?
Hur Ansluter Jag Min MacBook Till En TV? Ansluter Du Via Wi-Fi Till MacBook Air Och Pro? Hur Matar Jag Ut En Bild Via En Kabel?
Anonim

Idag kombinerar många ägare av MacBooks och moderna TV -modeller dessa enheter med varandra. Men inte alla vet hur man gör detta. Idag kommer vi i vårt material att prata om hur och varför man gör denna anslutning korrekt.

Bild
Bild

Anslutningsskäl

Om vi pratar om de specifika skälen för att ansluta en MacBook till en TV, kan vi markera några huvudpunkter.

  • För det första utförs denna procedur för att så att när du använder en bärbar dator för att kunna utföra sitt arbete genom den stora skärmen . Således fungerar din TV som en datorskärm, även om du fortfarande utför alla funktioner direkt på MacBook.
  • För det andra, med en anslutning kan du utföra flera uppgifter samtidigt , till exempel: titta på en film och utföra arbetsfunktioner. Således blir TV: n en extra skärm och ökar användarkomforten.
  • För det tredje, på TV -skärmen du kan se foton eller videor i högre upplösning . Detta kan göras med hela familjen (till exempel titta på foton från en semester). Observera dock att din dator måste ha lämplig funktionalitet för detta.
Bild
Bild

Så beslutet att ansluta din MacBook till din TV kan vara av stort praktiskt värde. Det viktigaste är att korrekt utföra själva proceduren.

Trådlös anslutning

Först och främst bör det noteras att anslutningen mellan en TV och en bärbar dator (MacBook Air eller MacBook Pro) oftast sker via trådlös Wi-Fi-teknik. Det finns flera sätt att ansluta din MacBook till din TV via Wi-Fi. Idag i vår artikel kommer vi att titta på de viktigaste.

Så denna procedur kan utföras genom en specialdesignad officiell applikation - AirPlay. Det är dock värt att notera omedelbart att den här funktionen bara är tillgänglig för de användare som äger en dedikerad Apple TV set-top box. För att kunna använda den här funktionen måste du först se till att din MacBook är utrustad med en videouppspelningsfunktion. Detta kan göras på flera enkla sätt:

  • kontrollera om båda enheterna (TV och bärbar dator) är anslutna till samma nätverk;
  • klicka på AirPlay -ikonen (den ska finnas i motsvarande menyrad) och välj lämplig enhet - din TV.
Bild
Bild

Således kommer processen att ansluta 2 enheter på detta sätt kräva minsta möjliga tid och ansträngning.

Det andra alternativet för trådlös anslutning av MacBook till TV är lämplig för ägare av Smart TV.

Så först måste du ladda ner ett speciellt program , för att visa skärmen. Detta kan göras genom en speciell tjänst i Mac App Store. Författaren och utvecklaren av detta program är AirBeamTV BV . Tänk på att du måste ladda ner den exakta versionen av programmet som passar din TV -modell. AirBeamTV BV -anställda skapar olika programmeringsalternativ som är speciellt utformade för TV -apparater från företag som Samsung, LG, Philips, Sony och Panasonic.

Bild
Bild

Programmet för att visa skärmen är betalt, priset är cirka 800 rubel.

Efter det måste du se till att din enhet stöder Apple TV -funktionen . Detta kan göras i en särskild del av Smart TV. Om den här funktionen inte är tillgänglig måste du kontakta tillverkaren direkt. När allt är klart förbereder du ditt personliga Apple -ID. Du behöver den för att använda Apple TV. Först efter att ha genomfört alla dessa förberedande steg kan du börja konfigurera programmet.

Bild
Bild

Hur ansluter man via kabel?

Ansluta din MacBook till en TV med en kabel är det enklaste sättet att ansluta dessa två enheter . Så idag är nästan alla moderna TV -modeller utrustade med en speciell HDMI -kontakt.

Man bör komma ihåg att denna procedur kan ske på olika sätt, beroende på den specifika TV -modellen. Så enheter som släpptes före 2015 har en speciell DisplayPort -kontakt, för vilken du måste köpa en speciell kabel. TV-apparater från 2016 och senare har en Thunderbolt-port (eller USB-C), vilket också kräver en dedikerad kabel. Du kan också ansluta med en 1,4b HDMI -kabel.

Bild
Bild

Med detta sagt har du flera viktiga fördelar med att ansluta din MacBook till din TV via kabel . För det första är det mycket billigare, eftersom du behöver väldigt få resurser. För det andra kommer det inte att finnas några avmattningar av något slag, eftersom kvaliteten på anslutningen inte på något sätt beror på om nätverket för närvarande är aktivt eller inte.

Bild
Bild

Möjliga problem

Det finns ett antal problem som kan uppstå när du ansluter din MacBook till en TV. Du måste bekanta dig med dem i förväg, samt analysera hur du korrekt eliminerar dem. Låt oss överväga flera möjliga svårigheter.

Så om det under anslutningsprocessen är locket till den bärbara datorn stängt och det själv fungerar i viloläge, kan du inte använda ytterligare tillbehör (nämligen en mus eller ett tangentbord) som fungerar tack vare Bluetooth -funktionen. Saken är den detta alternativ är inaktiverat som standard i operativsystemet . Om du vill ändra detta måste du gå till MacBook -inställningarna.

Bild
Bild

Om videoadaptern på enheten som är ansluten till den bärbara datorn har en hög upplösning men låg prestanda påverkar detta enhetens korrekta funktion.

Så du kommer inte att kunna spela spel med maximala inställningar. Användningen kan också vara begränsad på vissa andra områden.

Ett annat vanligt problem är felaktig visning av bilder från MacBook på TV -skärmen . Det kan ofta hända att en bild visas, men den fyller inte hela skärmen helt. För att eliminera detta måste du välja alternativet "Overscan" i MacBook -inställningarna. Detta kommer att lösa problemet snabbt och enkelt, och du kommer att kunna visa bilden perfekt.

Således är processen med att ansluta en MacBook till en TV en ganska enkel uppgift som alla kan hantera (även de som inte har nödvändig mängd teknisk data). Samtidigt bör du noggrant och noggrant följa instruktionerna och undvika funktionsstörningar.

Rekommenderad: